1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Eu am doua Audi inmatriculate de mine - platit inainte si dat in judecata dupa.
    La unul am castigat taxa chiar ieri iar la celalalt inca ma mai lupt cu ei.

2. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Dobanda se calculeaza din ziua platii taxei.
    Am castigat si eu procesul saptamana trecuta,acum asteptam sa vedem daca se face recurs sau nu.

3. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    de obicei face recurs .. pentru prelungirea procesului ..
    eu am castigat si am si luat banii in aprox 1 luna .. cu mici "interventii"

4. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Cum ti-au calculat penalitatiile?

Ultima editare: 4 Mai 2012
  5. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    1. sunt dobanzi la banii platiti si nu penalitati;
    2. se calculeaza din momentul platii, la dobanda de referinta a BNR, trimestrial (adica daca ai 2 ani din momentul platii inseamna 8 trimestre).

6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Dobanda ai primit-o odata cu banii de taxa sau separat?
    De ce a fost nevoie de interventii? Ar trebui sa ma ingrijorez?

7. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Codul fiscal le numeste dobanzi legale de intarziere. Pot purta denumirea de penalitati de intarziere in cazul unei sume ce este datorata, daca legea sau contractul prevede cuantumul penalitatii. Daca nu se prevede cuantumul, acestea se numesc dobanzi legale de intarziere.Depinde de temeiul de drept invocat.Poate fi codul fiscal si procedura fiscala, og 9/2000 sau codul civil.
    Dar nu asta este discutia ci metoda de calcul.Colegul din urma zicea ca a primit 0,1%/zi intarziere,altcineva ca se calculeaza cu 0,07%.
    Poate cei care au primit banii ne pot spune clar ce scrie in comunicare.

8. ANDU4 Guest

Dobanda se calculeaza 0,05%/zi din momentul introducerii actiunii in instanta pana in ziua cand ridici fizic banii de la casierie.
    Pe hotarare spune doar ca se acorda ,numai ptr cine o cere evident.Nu poate preciza cuantumul ptr ca banii se ridica de la casierie si peste 4 luni.

Ultima editare de un moderator: 4 Mai 2012
  9. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Deci, de ce cu interventie ? Ca asa merg lucrurile la noi in Romania.
    Vreau sa precizez ca banii mi-au intrat intr-un cont nu i-am ridicat de la caserie
    In functie de interventie se calculeaza si dobanda :) Exista un minim si un maxim, care se poate acorda. Evident sumele nu sunt extraordinare .. sunt mici.
    Ceea ce este trist, este faptul ca te zbati atata timp practic pentru banii tai care se foloseste statul de ei (statul fiind smecherii )
    Daca nu ii dai la timp ( ma refer atunci cand trebuie inmatriculat) nu poti merge cu masina.
    Dar cand vine invers problema, sa iei banii tai de la stat inapoi, problema mare nu ai cum sa penalizezi statul cum te penalizeaza el pe tine :)
    Una peste alta, ne-am facut de ras in UE cu taxele noastre si nu numai. Ca si offtopic, ma gandesc sa ma stabilesc in Germania.
    In final, nu vedeti ca nici ordinul judecatoresc in care aveti castig de cauza, nu ii face sa dea banii mai repede. Dupa cunostiintele mele ar fi trebuit in termen de 15 zile de cand te duci cu ordinul, etc. sa iti dea banii dar puteti vedea si simtii cat timp trece.
    Sfat: pentru cei care nu vor sa dea "banii pentru banii lor" mergeti la etapa urmatoare, executor judecatoresc.

Ultima editare de un moderator: 5 Mai 2012
  10. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Asa stiam si eu ca banii se vireaza in cont nu ca mergi tu la caserie,termen de restituire au de 45 de zile de la data comunicarii,iar daca colegul stefanfotea zice ca i s-au acordat dobanzi ,penalitati sau ce or fi de 0,1%/zi de la data platii taxei de ex 10mii de lei in 3 ani si ceva dobanda tot pe acolo ajunge.
    De cand ti s-a calculat dobanda,de la data platii taxei sau de la data actionarii in instanta?

11. ANDU4 Guest

Acum 2-3 ani se acorda dobanda de la data platii ,dar datorita multor dosare castigate ,presupuin ca in baza unei ordonante se acorda numai de la data introducerii actiunii.

12. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Vad ca detii un topic in care iti oferi serviciile pentru recurerarea taxei.
    Citind postul de mai sus parerea mea e ca nu poti sa presupui, ci ar trebui sa stii procedura exacta.Asta ne intereseaza pe toti.Am cautat in ultimele zile tot netul pentru informatii si foarte putine seamana.Ramane sa asteptam si sa vedem ce se intampla.

Ultima editare: 11 Mai 2012
  13. ANDU4 Guest

Sigur se acorda doar de cand e introdus procesul in instanta pana la eliberarea banilor de la finante.Interesul tuturor este sa se recupereze taxele .Putini iau in calcul si dobanda.Oricum aceasta trebuie sa fie scrisa pe hotarare .Sunt si hotarari care nu au aceasta dobanda-unii isi fac singuri actiunile si se lauda ca stiu de toate.

Ultima editare de un moderator: 18 Mai 2012
  14. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Nu am mai scris,mi-a ajuns comunicarea,s-a aprobat returnarea contravalorii taxei cu dobanda aferenta din data cererii de returnare,dar nu de catre finante ci obligat la plata a fost mediu.Finantele au facut recurs.

15. ANDU4 Guest

Trebuie sa ai putina rabdare ,cam in 4 luni ai sa castigi si recursul si o sa-ti iei banii.

16. j0cher90

j0cher90 2nd Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    audi A4 B5
    Dar exista posibilitatea sa cumpar masina, si sa ii dau in judecata inainte de a da banii pe taxa?? si dupa ce castig procesul sa mi`o inmatriculez?? timp in care folosesc numerele zoll + 3 randuri de numere rosii?? multumesc

17. ANDU4 Guest

Exact asa cum a-ti spus procedeaza marea majoritate.Numai ca dvs aveti un avantaj:puteti sa circulati o perioada cu nr de zoll.Altii deja sunt la al trei-lea rand de nr rosii-si ptr acestia exista solutii.

18. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Am un vecin care este la cel de al 5-lea set de nr. provizorii fiind in judecata cu finantele si va primi numere in continuare pana la finalizare definitiva.

19. ANDU4 Guest

Sunt unele instante care acorda aceasta posibilitate .altele care nu acorda.Nu trebuie uitat ca in cazul in care procesul dureaza 6 luni ,numerele +asiigurarea ajung la 1000 ron ,bani care NU pot fi recuperati vreodata.Asa ca la taxe mici ,sub 1000 euro ,e mai avantajos sa se plateasca taxa si apoi sa se recupereze.

Ultima editare de un moderator: 16 Aug 2012
  20. Black29 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    daewoo cielo 1997
    Salut pe toata lumea,si totodata vin cu urmatoarea intrebare: poate sunt off topic dar vreau sa intru si eu in clubul audi cu modelul B6, si vreau sa stiu cat costa inmatricularea masina fiind euro 3.( am calculat pe net si ajunge undeva la 2000 euro) .asa o fi? va multumesc.

Distribuie pagina asta