1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    De acum se pare ca va disparea contractul de vanzare-cumparare in favoarea actelor de donatie

Divorţul, moştenirea sau donaţia vă scapă de timbrul de mediu. Legea îi scuteşte de la plata taxei de mediu pe cei care obţin un autoturism prin partaj, pe cei care îl moştenesc sau îl primesc prin donaţii. Potrivit legii, noul timbru de mediu intră în
    vigoare pe 15 martie 2013. De asemenea, sunt scutite de la plata timbrului de mediu autovehiculele Euro 6, maşinile electrice şi cele hibrid.

Zicala "nu are noroc în dragoste, dar are noroc la bani" este valabilă în cazul celor care obţin un autoturism în urma unui divorţ, respectiv partaj, potrivit România TV. Cei care sunt în această situaţie vor economisi bani frumoşi, în unele cazuri câteva mii de lei, prin scutirea de la plata timbrului auto.

De asemenea, sunt scutiţi de plata timbrului de mediu aceia care moştenesc maşinile şi cei care care primesc ca donaţie maşina din partea cuiva cu suflet mare.

Scutite de la plata timbrului de mediu sunt şi persoanele care cumpără maşini cu motor Euro 6, cu motor hibrid sau electric. De asemenea, legea prevede ca timbrul de mediu să nu aplice în cazul maşinilor de epocă.

Pentru toate celelalte cazuri, timbrul de mediu intră în vigoare de la 15 martie.

Sursa:RTV
    http://www.rtv.net/cum-poti-sa-scapi-de-plata-timbrului-de-mediu_70128.html#ixzz2NEQ5PQAb

Ultima editare: 11 Mar 2013
  2. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Deci, cineva din Spania imi face un act de donaţie, eu il traduc, legalizarea si adio timbru, sau cum?

3. Dan.o

Dan.o 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Q7,3.0 TDI DHXA, 2019
    Pai daca e asa in 2 luni de zile se schimba legea. .

4. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Pai, din textul de mai sus, eu asta inteleg. Poate il interpretez eu simplist, dar cu alte cuvinte, sa te tii mosteniri si donatii ! Si n-or sa schimbe nimic !

5. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    din cate stiu eu e vorba de donatiile facute din RO. Pentru donatiile din afara nu se aplica pentru ca autoturismul nu este inmatriculat in ro. Aici e vorba despre masinile deja inmatriculate.

6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Donatia e donatie fie ca este inmatriculata pe Ro sau nu. Insa cel mai probabil, va fi stipulat in lege care sunt conditiile donatiei.
    Tot asa as putea interpreta ca in cadrul donatiei nu ar trebui sa se plateasca impozit.

7. cristian76 1st Gear Member

Locație:
    Tg.Mureş
    Masina:
    AUDI A 8-model american, 3700 cmc, 1997
    În opinia mea legea este aplicabilă vehiculelor înmatriculate în țara noastră. Exista posibilitatea scutirii de la plata taxei la import și pe legislația ,,veche” dar numai pentru anumite instituții și nicidecum persoane fizice. Oricum, dacă guvernații vor vedea că se ocolește plata taxei prin donații o vor schimba...Sunt foarte vigilenții...Nu le scapă nimic...

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Din pacate le cam scapa.
    Daca intrebi 10 oameni pe strada ce ve va intampla odata cu aceasta modificare, toti iti vor spune ca din 15 martie vor face donatii. Numai guvernantii nu s-au gandit la asta.
    Apoi, daca ar fi fost vigilenti si mai ales inteligenti ar fi modificat taxa astfel incat sa nu poata sa mai fie atacata. Insa, ei au alta taxa la care doar au lansat zvonul ca nu poate fi modificata pentru ca evident, aceasta este la fel de ilegala.
    Singurul motiv pentru care inca le merge este aceea ca romanii sunt niste lasi si inghit orice taxa/impozit. Daca am fi protestat calumea impotriva taxei s-ar fi desfintat demult fara sa mai aibe vreun guvernant curajul sa vorbeasca despre vreo taxa. Ne meritam soarta!

9. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    Nu ne dai "curajul" tau??!:kiss: Chiar nu putem discuta fara invective si "judecati de valoare" ??!!

Ultima editare: 12 Mar 2013
  10. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    aurelgales, cu atat mai mult are dreptate ovidiu, ca vad ca il apostrofezi pentru ca a spus un adevar. Da, e un adevar. Noi, romanii, ne-am inchis intr-o carapace din care nici dracu' n-o sa ne scoata! Niciodata! Si stii de ce? Pentru ca marea majoritate inca mai traieste dupa dictonul "capul plecat sabia nu-l taie"! Ei, uite ca ni l-au taiat, asa aplecat cum a fost! Numai un las apleaca capul chiar si atunci cand are dreptate! Iar natia asta a noastra a aplecat capul intotdeauna, de-a lungul istoriei!
    Ti se pare ca daca TOATA TARA iesea in strada de fiecare data cand s-a aplicat o taxa, oricare ar fi ea, ilegala,injusta si PROST conceputa, am fi ajuns aici? Nu! Dar suntem LASI ! Si FRICOSI ! O avem in sânge, gena aia a umilintei dusa la extrem! Si suntem HOTI ! Da, generalizez in toate invectivele astea pentru ca noi, romanii, ca regula generala, suntem ignoranti ! Si suntem invidiosi pe succesul altuia ! Nu facem nimic pentru a avea o capra mai grasa ca a vecinului..nuuu...
    In toti anii astia de dupa lovitura de stat data de Iliescu si straini, nu am stiut altceva decat sa ne plangem de mila, dar de fiecare data cand a aparut o problema pe plan national, am preferat sa stam in fata tv-ului si mai nou, sa scriem pe net. Nu am iesit in strada. N-m dat jos nici un guvern, pana si bulgarii au facut-o ! Numai noi, nu!
    Si toate astea de ce? Pentru ca suntem curajosi? Pentru ca VREM sa ne inmatriculam masinile in tara noastra? Pentru ca vrem o viata mai buna? Nu !
    Pentru ca suntem LASI , si intr-adevar inghitim nu orice taxa/impozit nu, noi...inghitim ORICE !
    Pot sa scriu pana maine, n-am sa termin si ma pierd in detalii, ca sunt foarte multe. Si deja facem un off-topic de toata frumusetea.
    :salute:

11. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    Nu am apostrofat pe nimeni!! Pe mine acum mă interesează cum reducem efectele ideilor hămesite ale guvernanţilor nostri, nu "să văd paiul din ochii" celor mulţi şi ... laşi. Sunt nemulţumit de multe, dar nu-i fac laşi pe alţii, oricare ar fi ei. Acum mă nemulţumeste această taxă ilogică! Atâta tot!!!:respekt::hi:

12. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Ba eu cred ca le-a scapat. Este vorba si de autovehicule din afara, ca daca vine un ONG fara reprezentare in tara noastra, n-o sa stea sa inmatriculeze masina inainte sa ti-o doneze ! Si mi se pare mie ca romanii au luat-o stricto senso, caci nu este vorba de donatie catre persoane fizice. In O.U.G. Nr.9/2013 (ca despre aia vorbim). Art.8 Lit b. spune clar : Timbrul nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt :
    b) acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate, prin donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica
    Sau la lit.e, dobandite prin mostenire.
    Da' ce te face sa crezi ca un administrator de Asociatie de locatari nu poate primi ca donatie cateva vehicule (culmea, exact cati vecini vor un autoturism!) pe care apoi sa le vanda? Dom'le, mi-am dat seama ca nu am ce face cu atatea!
    Sau cu mostenirea. Crezi ca e asa greu? Românul e inventiv.
    Dar peste toate astea si cel mai la indemana, va fi ca si pana acum : contesti taxa, iei numere rosii si la un moment dat o inmatriculezi. Garantat. Taxa este ilegala, discriminatorie si IDIOATA, la fel ca cei ce au implementat-o. Traiasca Ceausescu ! (se rasuceste in mormant cand vede ce au facut astia cu tara la care el a tinut atat )

aurel, nu te stresa, nu ai cum sa reduci din efecte decat legal. Si in cazul asta, ce am scris mai sus e singura solutie. Adica sa ne-o tragem unii altora cat putem. Adica guvernul ne-o trage, i-o tragem si noi cat putem! Ca deja e o regula nescrisa sa inselam statul cat putem. Si o facem constienti fiind ca ne furam caciula. Daca eu nu platesc, tu nu platesti, nimeni nu plateste, unde se duce economia tarii? Nicaieri. Dar atata timp cat in urma platii atator taxe si impozite nu se vad rezultate pozitive in viata de zi cu zi, nu vad nici un motiv sa fim corecti noi, cetatenii de rand!
    Si , apropo, nu ma refer la tine, dar cei care sustin sus si tare ca noi, astia cu masini inmatriculate afara nu platim nici un fel de impozit, ii invit sa mediteze un pic inainte de a deschide...PC-ul !

Edit : Fara resentimente, Aurel, nu am nimic cu nimeni! Opinam!

Ultima editare de un moderator: 12 Mar 2013
  13. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    Mi se pare foarte logică argumentaţia Dvs., referitoare la modurile de dobândire a autovehiculelor la care se referă actul normativ în cauză. În plus, văzând şi cât de greu îţi recuperezi banii, după ce autorităţile au pus mâna pe ei, mai eficientă mi se pare varianta contestării taxei. În acest sens invoc şi modalitatea înmatriculărilor în străinătate, care se pare că a devenit obsesia guvernanţilor. Probabil că vor urma tot felul de măsuri şicanatoare, cu un supliment consistent de birocraţie, care va descuraja această variantă.
    :keule::keule::racer::racer::racer:

14. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Fara "dvs", Aurel ! Suntem colegi, cel putin aici pe forum, hai sa nu ne formalizam ,ok?:beerchug:
    Si da, fii convins ca isi vor rupe creierii cum sa il descurajeze pe roman, dar nu cred ca vor avea sorti de izbanda !

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Mikaela4 vezi ca in textul de lege scrie clar cine beneficiaza de donatii si mai mult, scrie clar CINE face donatia. Asa cum zici de asociatia de proprietari nu prea merge. Faza e ca doar anumite oraganisme pot face acele donatii.....nu cetateanul german Frantz Crauss. Citeste fiecare cuvant si ai sa intelegi exact cine poate primi si cine poate dona. Stai linistit ca s-au gandit banditii la toate. Acum cativa ani il injuram pe Boc ......ce o sa-l plangem noi....

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu exista lege pe pamantul asta prin care statul roman sa interzica inmatricularea masinilor in alta parte, fara a discrimina masinile ce sunt in tranzit respectiv turistii.
    Si daca cineva se gandeste la idiotenia aia de lege prin care nu mai ai voie sa conduci o masina inmatriculata pe altcineva, stati linistiti ca autoritatile bulgare au gasit solutii, evident, pentru romani.

17. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Jack, l-am înjurat si am să-l injur pe boc si pe băsescu câte zile voi avea! L-am înjurat si o să-l injur si pe ponta cât voi trăi. Nu voi regreta niciodată un politician ca ei. Si ai nostri sunt toţi o apa si un pământ.Niciunul nu a fost si nu o să fie in postul ăla pentru noi, altfel, de ce am mai fi plecat din ţară, tu, eu si alţii ca noi? Eu am plecat crezând ca un prost ca o să mă intors si imi vor fi create anumite facilităţi să investesc banii in ceva folositor economiei românesti.Am investit. Dar economia românească se găseste in buzunarele celor pomeniţi mai sus.
    Iar ce vor ei să facă cu inmatricularile ... niciodată!

18. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Ultima editare: 14 Mar 2013
  19. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Semnat deja. Si sheruit. ;)

20. drid

drid Silver Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi A8 3.0 Tdi 2012**Audi A3 Sportback 2.0 Tdi 2011**Vw Touareg 2.5 Tdi 2006
    Si eu, jos cu hoti.

Distribuie pagina asta