1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Semnati fratilor cat mai multi,poate de data asta terminam cu taxa asta aberanta.

2. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Ca sa se uite cineva la asta trebuiesc adunate la modul zeci de mii se semnaturi. Cu petitii si cu Facebook nu prea sunt sanse. Cand suntem pregatiti sa luam 2-3 bulane pe spinare, poate, poate. Tin sa cred ca tot cu violenta si japca se poate schimba ceva in RO insa intrebarea este Cu Cine??? Degeaba suntem in EU ca tot legea junglei primeaza.

3. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Daca punem problema cu pesimizm ,sigur nu are rost nici cel mai mic pas.

4. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Nu e vorba de pesimism ci sa fim realisti. E frumos sa stam in fotoliu acasa si cu berea rece sub nas sa semnan online si se sa schimbe lucrurile cum vrem noi insa eu nu cunosc precedent in acest fel.

5. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
  6. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
  7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    In sfarsit au actualizat si ei.
    Evident, nici eu nu sunt de acord cu taxa, motiv pentru care nu am renuntat sa le iau mana din gat dar ca idee, daca as fi platit taxa veche aveam de plata 92 mil iar acum dupa taxa recalculata am 96 mil.
    Dar... la sfarsitul lui martie masina mai face un an, asadar taxa scade (dupa varianta actuala de calcul) la 76.6 mil. Cum masina o voi tine minim 2 ani, in urmatorul an taxa va fi 59 mil, apoi 45 mil.

Pentru cei care ii arata cu degetul pe cei care au inmatriculat fara plata taxei, respectiv au recuperat banii platiti pe taxa, concluzia este:
    - e mult mai bine sa pierd 76 mil sau 59 mil sau 45 mil la vanzarea masinii decat sa platesc ca prostul 92 sau 96 miul iar apoi sa stau linistit ca eu am platit taxa. Pai ce eu platesc taxa cu banii mei pentru a se bucura noul proprietar de masina, dupa ce o vand eu? Prefer sa pierd bani la vanzarea masinii (oricum, net inferior cat as plati acum) cand primesc niste bani, nu la cumparare cand si asa am dat banii pe masina, acte, schimb distribuire, ulei etc.

8. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Ce cretininoizi! Am o masina alta marca la care taxa pana acum era 1100 euro. Acum a devenit 650 euro. Euro 4 2008 2 litri diesel. Parca trebuia sa creasca euro 3 si 4. Nu ma plang ca am de plata mai putin in final insa a vuit toata presa numai tampenii eronate.

9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Am impresia ca ai gresit calculul,de fapt ai de platit 1315euro.

10. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Ma repet,

Categoria M1
    Cmc 1998
    EURO 4
    Vechime 4-5ani
    CO2 123g
    Aprindere prin comprimare

672 euro taxa conforn calculator ANAF

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    K,eu pusesem 5-6ani si 153g CO2(asa stiam ca are 2,0tdi 140cp).

12. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Ma rog e vorba despre o alta marca si poate am indus putin lumea in eroare. Esentialul e ca s-au spus minciuni pe care toti le-au preluat si raspandit. Pana la urma nu e chiar o tragedie timbrul asta pentru unii. :)

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Bine zis, pentru unii! Totusi, 10 ron sa fie taxa de timbru. De ce trebuie sa o platesc? Si de ce inainte de a polua, asta e practica pe centurile oraselor, unde fetitele cer banii in avans fara sa stii de fapt in realitate ce cumperi...

14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ce consolare!Bine ca nu moare capra mea,ci a vecinului :whistle2:

15. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Ovidiu, nu ma intelege gresit. Nu sar in sus de bucurie ca in loc de 1100 platesc 670 insa ce alta varianta avem decat sa platim dupa care sa facem tot posibilul sa recuperam banii platiti pentru o taxa sau timbru ilegal conceput. Bulgaria in cazul meu pica din start. Pur si simplu nu sunt adeptul acestei variante. Am de plata taxa pentru un A8 de 3600 euro pe care ii voi plati. Nu o sa ma apuc acum sa incep sa plang ca sunt o gramada de bani si blah blah. Stiam la ce ma bag asa ca nu o sa fac asta. Imi mentin idea ca daca vrem sa schimbam ceva trebuie facut in afara mediului online. Drept dovada, noua taxare a intrat in vigoare si toata lumea doarme linistita. Auzi ceva acolo afara? Vreo cafteala intre scutieri si protestatanti? La Bucuresti nu se aude nimic. Doar niste pisici in calduri. Asta explica totul cred.

16. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Vin cu o intrebare catre posibilii cunoscatori, masinile luate in leasing dupa 01 Ianuarie 2008 au platit taxa de prima inmatriculare? Altfel zis, care a fost prima zi a acesti minunate taxe?

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    1 ianuarie 2007.
    Actuala taxa s-a modificat (a 5-a oara) incepand din 15 martie 2013.

18. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Mersi Ovidiu. Eu am vandut B5-ul si am gasit cateva masini luate in leasing in 2007 - 2008. Ar trebui sa aiba taxa platita si nerecuperata, fiind in leasing, nu? Leasingul e gata si masina e pe persoana fizica sa juridica.

Ultima editare: 17 Mar 2013
  19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Taxa a fost platita, sigur. Insa daca e sau nu recuperata asta nu se poate stii... propiatarul actul merge frumos la finante si scoate document justificativ prin care iti dovedeste ca masina are taxa platita si nerecuperata. Asta trebuie sa ii ceri.

20. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Ce sa zic eu 2496cm cubi,fabricatie 2001,E3,emisii 211-219 mg de co2,nu am cartea la mine am cautat pe net,dar sigur este peste 200mg,si da intradevar taxa este potrivita ,5400-6400 de eu,mentionez ca am platit si taxa vamala,la vremea respectiva 2450 de eu,fain timbru:puke:

Distribuie pagina asta