1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. ionutd84

ionutd84 4th Gear Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    a62.0tdi, blb, stage 2
    daca e cineva interesat despre timbrul de mediu, atasez raspunsul dat de o casa de avocatura din bucuresti

Buna ziua, eu apreciez ca si stabilirea timbrului de mediu aduce atingere normelor comunitare si ca o actiune in restituirea sumei platite este admisibila. Nu s-a format inca o practica judecatoreasca (----)--) m-au sfatuit sa platesc taxa si apoi sa cer recuperarea ei.

2. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP
  3. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Inteligenta asta are substraturi politice. Este o initiativa buna pentru populatie si poate revigora business-ul din domeniul auto care in prezent este la pamant.

4. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    AJUTĂ-I DOAMNE ! In sfârsit ceva pentru care orice român ce vrea să inmatriculeze un vehicul, i-ar vota cu zâmbetul pe buze. Dar, pe ce facem pariu ca vine vreun idiot ca ponta sau plumba si zice nu, pe te miri ce motiv ? Nu mă interesează substraturile politice sau de orice altă natură ale acestei iniţiative, cel puţin la vedere are logică si e bine gândită, poate genera sume uriaşe la buget, sume cu care nu ar fi rău deloc să se reimpadureasca zonele defrisate fără milă de cretini.
    Sincer ? BRAVO LOR!

Ultima editare de un moderator: 25 Apr 2013
  5. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Dale DOAMNE minte sa iasa proiectul asta ca asa am putea avea si noi masini putin mai bune nu toate cazaturile imatriculate in toata Europa tare bine ar fiiiii ca mas duce sa imi iau un b4 de toata frumusetea din 97 si ma p......... pe loganu lor

6. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Eu cred ca 1 ban/litru este vis. Poate 2 lei /litru, gandind la Romania.

7. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    @ Ionuţ Lucian, multe din "cazaturile" inmatriculate in "toată Europa", despre care vorbesti, sunt mai bune decât un Logan. E drept. Dar nu cred ca trebuie să folosim trivialitati la adresa unei mărci sau alteia. Vorba cuiva, e bine ca fiecare să isi ia masina pe care stie ca o poate intretine, lucru pe care puţini il fac ! Nu cred ca ţi-ar plăcea ca cineva să spună despre B4 ce vrei să iti cumperi ca e o cazatura. (mare noroc trebuie să ai să nu fie...)
    Să rămânem la temă.
    :salute:

Ultima editare de un moderator: 25 Apr 2013
  8. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Nu fac discriminari de marca si tip dar cnd se cere pe o masina fara un minim de dotari 8000 de euro imi vine sa iau cimpiiii, mai bine dau aceeasi bani pe o masina din germania cu ceva km la bord si nu imi e fica sa merg cu ea ca daca ma loveste unu si ma duc in balariii la loc cu verdeata ,nu de alta am avut un accident cu b3/ul meu cu un logan si loganu a iesti cam sifonat la b3 am avut doar caota si radiatoarele bulite, cnd zic de dotari ma refer la siguranta mea

9. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Nu o sa se aprobe ideea asta cu taxa in combustibil. Asta ar insemna sa dea toti banii inapoi la cei ce au platit deja.

O zii buna!

10. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Si eu tot asa cred, insa ar fi cea mai nediscrimananta metoda. Insa noi ne-am obisnuit sa fentam si sa fim fentati asa ca o chestie asa corecta nu cred ca vom vedea.

11. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Eu cred ca va fi aplicata pana la urma pentru ca este in interesul lor sa castige cat mai mult . Nu stiu daca chiar 1 ban vor baga per litru dar sunt convins sa se va schimba in forma asta sau asemanatoate .

12. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP
  13. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    F bun articol. Cu putin noroc si avocat documentat se recupereaza si timbrul. Totul e sa insisti ... Abia astept primele decizii.

14. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
  15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pe scurt nu trebuie sa plateasca toti care polueaza, doar o anumita categorie... cei care cumpara masini sh din alte tari, respectiv cei din ro care si-au recuperat banii.

16. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Sau , orice roman de buna credinta care si'a cumparat o masina inainte de 2007 , fie ea noua sau sh :))

17. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Daca nu toata legea macar doar o parte din ea este neconstitutionala prin aceea ca in momentul in care o instanta de judecata decide ca starul roman sa-mi inmatriculeze un autoturism fara ca eu sa platesc vre-o taxa, iar in momentul in care vreau sa dispun de bunul meu, conform codului civil, trebuie platita o taxa, contravine legislatiei UE. Unii ar putea spune ca taxa e platita de cel care cumpara si nu de cel care vine, adica celui caruia i-a dat dreptate instanta....ori....autoturismul nu este intrat in tara acum...este deja inmatriculat. Cel putin la faza cu taxa masinilor deja inmatriculate eu cred ca o sa pice

18. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
  19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu ma bucur ca se intampla asta. Sunt curios cat mai pot sa rabde cei care nu se ating de instante, ei stau cuminti si platesc taxele. Daca toata lumea ar intenta proces, daca toata lumea ar iesi in strada, maine nu am mai avea guvern. Dar noi cand e de iesit in strada preferam sa ne uitam la TV la altii cum au iesit in timp ce mancam seminte chiar daca, si noi suntem afectati intrucat avem o masina pentru care am platit taxa.
    Pentru ca statul roman nu ma lasa sa imi iau masina noua si ma favorizeaza sa imi iau una veche intrucat taxele sunt mai mici la una euro 2 decat la una euro 3 sau 4 personal am decis... voi cumpara mai multe masini vechi.

20. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    NU vreau sa par cretin , dar eu as proceda astfel: as cumpara o masina non-euro / euro 1 si as face o asigurare la Carpatica :-) Urmarea o intelegeti voi in fata Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice ;-))

Distribuie pagina asta