1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Eu nu inteleg care e faza cu asigurarea la Carpatica :confused:

2. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    o sa intelegi cand o sa te loveasca cineva cu asigurare la ei si tu ai masina scumpa :)

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Carpatica si Euroins nu platesc si singura varianta e sa te judeci cu ei.
    Din fericire cu euroins nu am avut treaba insa cu carpatica m-am luptat putin iar reparatia platita de ei a iesit execrabil.
    De atunci eu nu mai repar masini decat in regie proprie. Adica iau banii si ma duc unde vreau eu sa o repar.
    Dar suntem offtopic.

4. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP
    Credeti ca masinile ministerului au CASCO ?!:)) Mai bine inchidem aici , le dam altora idei :)

5. MTM

MTM 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.9TDI
    Eu am patit-o cu taxa platita dupa legea 9/2012 in perioada ianuarie 2013-martie 2013 , deoarece legea 9/2012 publicata in monitoru oficial pe data de 17ianuarie 2012 a suferit o modificare pe data de 31ianuarie 2012 prin OUG 1/2012 care prevedea suspendarea aplicarii unor dispozitii ale legii 9/2012 si anume ale art. 2 lit. i), ale art. 4 alin (2) si a celor privind prima transcriere a dreptului de proprietate ale art. 5 alin (1) ... ceea ce facea ca legea 9/2012 sa devina identica cu legea anterioara dupa care s-a platit taxa din 2008 pana in 2012 16ianuarie , implicit devenind atacabila in instanta . In ianuarie 2013 a expirat OUG 1/2012 care anula platirea taxei la prima transcriere pentru masinile inscrise in tara inainte de 2007 ceea ce zic unele persoane ca fac ca legea 9/2012 sa devina nediscriminatorie . Prin urmare la Timisoara unii judecatori s-au pronuntat negativ pe procesele intentate cu taxa achitata dupa expirarea ordonantei de urgenta si anume dupa 1ianuarie 2013 pana la 15 martie 2013.

In acelas caz sunt si eu :)))) si cam pot sa mi iau gandul de la taxa tinand cont ca a fost o suma modica de 7700ron adica 1690 eur calculat la cursul lor de schimb .... iar daca puneam jumate din suma alocata taxei cu siguranta puteam sa ma incadrez cu un audi mai nou la o taxa mai mica si chiar nu mi-ar mai fi pasat de ea dar e o vorba .... daca nu casti ochii , belesti...

Ultima editare: 1 Iun 2013
  6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Si avand in vedere ca calculul taxei si implicit suma reiesita in ianuarie 2013-martie 2013 e IDENTICA cu metodologia taxei din 2008 pana in 2012, cand s-au castigat procese, nu e discrimanatoriu?
    Sau faptul ca daca eu cumpar masina de la tine si nu trebuie sa platesc nici o taxa nu e discriminatoriu?
    Sau faptul ca Romania incalca legile europene, nu e discriminatoriu?

7. MTM

MTM 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.9TDI
    "discriminatoriu" fata de masinile deja inscrise in tara asta e ideea , adica legea s-a format ca raspuns la intrebarea de ce e discriminatorie legea si fata de cine? raspunsul - fata de masinile inscrise in tara inainte de 2007 care nu au platit taxa de prima inmatriculare dar care au platit o taxa sub forma de "taxe vamale" care devine nula si nu te poti agata in instanta de asa ceva.
    ei au judecat in felu urmator ... daca platesc toti nu mai exista discriminare , implicit au ajuns sa plateasca si masinile inscrise inainte de 2007 cand romania nu era in uniune si care au platit taxe vamale pentru prima inscriere.
    oricum o iei o taxa de prima inmatriculare a fost tot timpul pentru masinile inscrise pentru prima data in tara ( taxe vamale, taxa prima inmatriculare, taxa poluare, timbru mediu )

acum, timbrul de mediu e absurd sa se aplice doar masinilor care se aduc in tara pentru inmatriculare dupa 15martie 2013 deoarece toate masinile polueaza ... dar eu chiar sunt curios cum s-au castigat procesele pe timbru de mediu la tulcea, cluj, cum se zvoneste printre avocati

Ultima editare: 1 Iun 2013
  8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    DACA ar plati toti nu ar fi discriminatoriu. Corect!
    Dar daca tu ai platit si mi-o vinzi mie eu de ce nu platesc? Tu esti mai fraier? Si atunci, cum nu e discriminatoriu?

9. MTM

MTM 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.9TDI
    pentru ca se refera doar la PRIMA inmatriculare ... si e valabil pentru toate masinile ;)

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pai daca se refera la PRIMA inmatriculare inseamna ca e ACEEASI taxa insa cu alt nume. Asadar, primul e discriminat.
    Din punctul meu de vedere e simplu... nu stiu de ce complica treaba altii.

11. MTM

MTM 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.9TDI
    Nu e asa simplu cum crezi, primul e discriminat fata de restul dar nu fata de masinile din Uniunea Europeana, ceea ce rezolva problema cu legea europeana iar pe plan local magariile pot continua la nesfarsit. Dar, tinand cont ca au inceput sa se castige si procese cu timbrul de mediu dupa cum am auzit, atunci e posibil sa mai avem sperante
    Referitor la opinia ta ca e aceeasi taxa cu alt nume, da, legea 9/2012 fara OUG e exact acelas lucru cu timbrul de mediu, insa difera formula de calcul a taxei.

Ultima editare de un moderator: 1 Iun 2013
  12. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Degeaba o sucim si o invartim pe toate partile...Legea asta nu e discriminatorie, e o cretinitate scornita de creierii facuti muci ai rovannei plumb si ai lu' ponta, ca multe altele ! Ce-ar fi sa plateasca timbrul si cei care si-au adus masini din Germania in anii '90 ? Ce-ar fi sa plateasca timbru' asta si posesorii de atelaje, ca doar si calu' se balega si polueaza, nu? Sa plateasca si Decebal, ca si calu' lui s-o balegat in Ardeal, sa plateasca si turcii, ce mama dreaq', ca doar au venit calare...
    Una peste alta, ca deja o dau in politica, ne agitam degeaba, totul e orchestrat mult mai de sus, guvernantii nostri de tinichea nu sunt altceva decat niste marionete de ale caror sfori trag FMI-ul, americanii, germanii...in fine, toata gasca asasinilor economici care nu da doi bani pe opinia maselor, iar daca masele-recte noi-stau in fata tastaturii si nu ies in strada decat la concerte gen "Forta Zu", atunci o sa platim pana ne-o veni acru-n cioc !

13. Marius.Babei

Marius.Babei 5th Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    salut!

Din pacate ceea ce ai scris tu e adevarul ”gol-golut” si noi nu prea avem ce face. Cum au nemtii cateva rable de care vor sa scape, cum la noi nu mai polueaza, contrar cu ceea ce a fost pana acum. Dar asta e viata...

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Stai linistit ca in Germania masinile Euro 2 si 3 stau parcate mai mult.
    Cum poti sa faci o taxa care sa se numeasca "...de mediu" si sa penalizezi euro 3 mai mult decat euro 2 sau non-euro?

15. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP
    Ma uitam la ce se intampla in Turcia zilele astea si mi'am zis : LA FEL TREBUIE SA FACEM SI NOI !!! Pentru orice nemultumire trebuie sa iesim in strada, nu sa ne dam coate in parcare la mall ...

16. mariuSTM 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 b8,5 , cod motor CJCD, 2014 (ex 2.0 TDI, BLB, 2006)
  17. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Pai si care e problema sa mergi pe numere rosii 3 luni? E o rusine sau care e idea? Poate e la vanzare masina. :)

18. mariuSTM 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 b8,5 , cod motor CJCD, 2014 (ex 2.0 TDI, BLB, 2006)
    Problema nu este ca circula cu numere rosii.
    Problema este ca ea ar fi trebuit sa dea un exemplu, noua celor care ni se impun taxe peste taxe.. (principiul solidaritatii..)

Din cate au scornit astia prin presa ea circula cu masina asa (numere rosii) de ceva ani! ceea ce mi se pare absurd fiindca noi suntem obligati sa scoatem 3 set-uri de numere rosii si implicit sa o inmatriculam in momentul expirarii celui de-al treilea set.

sau ma insel? (desi nu cred)

19. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Sistemul de la Pipera nu poate emite mai mult de 3 randuri de numere pe un VIN. Mai exista o posibilitate cu care se mai pot scoate numere rosii dupa ce au expirat cele 3 randuri din Bucuresti insa pe alt judet. Insa e ilegal si se face numai intr-un circuit inchis. Cum in Romania sa fi ilegal e la moda nu exclud posibilitatea. Daca te uiti pe Autovit mai sunt masini cu numere de AG, MS, etc iar vanzatorul e din BUC. Ma refer la cele care nu au fost inmatriculate in Romania.

20. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    e nu fac politica si o sa postez offtopic. L-am injurat pe BOC cand mi-a taiat salariul, dar chiar si asa imi puteam permite sa platesc chiria pentru ca a reusit cat de cat sa mentina economia, iar taxa auto, asa cum era ea, era acceptabila pentru masinile aduse din afara si iti puteai lua o masina din Ro fara sa platesti taxa. Nu am crezut vreodata ca o sa-l regret pe pitic

Distribuie pagina asta