1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Pai ce credeai ca o sa se intample cand vin la putere niste neo-comunisti?
    Cu taxa asta o sa murim, si cu aia pe aer respirat...care o sa apara cat de curand.

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Unu nu ar recunoaste acum ca a votat cu USL desi au castigat detasat.
    Asa ne trebuie. Noi ar trebui sa fim obisnuiti sa platim taxe.

3. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    scuze de off topic:

daca incalci legea - PLATESTI AMENZI
    daca respecti legea - PLATESTI TAXE

4. MTM

MTM 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.9TDI
    taxele si legile sunt facute pentru "prostime" iar comentariile vis-a-vis de acest subiect tabu sunt de prisos cum s-ar spune deoarece nu se schimba si nici nu se va schimba nimic in tara asta infecta condusa de agramati sa nu zic inculti si penali ( cu dosare )
    orice veti vota - TOT aia va fi pentru ca nu exista clasa politica si nici nu va exista vreodata in ro

5. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP
  6. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Oh da, merg la notar sa verific ...

7. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP
    Parca ai platit cei 16.000 de roni :-)

8. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    16500... :Flush:

9. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
  10. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Este interesant, doar ca se refera la taxele din legea veche, acea taxa pe care o castiga romanii la greu. Deocamdata pentru taxa de timbru inca nu s-a pronuntat nici o instanta

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu s-a pronuntat nici o instanta? De ce spui asta? Ai idee cate procese sunt castigate pe taxa de timbru? Cine e naiv si crede ca taxa de timbru nu se poate castiga, nu are decat sa plateasca si sa se impace cu ideea. Eu nu pot accepta sa mi se bage mana in buzunar daca vreau sa circul cu proprietatea mea. Pana atunci, eu am inceput al 4-lea proces, evident, pe taxa de timbru.
    Uite argumente pentru care taxa de timbru se va castiga:

„E un fel de şantaj, se forţează mâna cetăţenilor, pentru că se aplică la înmatriculare sau la cumpărarea de la un alt proprietar"

„Dacă am o maşină pentru care am recuperat deja taxa în instanţă, şi o vând, cel care o cumpără trebuie să plătească, din nou, taxa. Avem de-a face cu o situaţie în care se încalcă dispoziţiile unei hotărâri judecătoreşti şi se aplică retroactiv o taxă."

SURSA

Uite si ceva articole despre procese castigate:
    http://www.curierulnational.ro/Even...ceput+sa+piarda+procesele+pe+timbrul+de+mediu

http://www.coltuc.ro/blog/inca-un-proces-castigat-pe-timbru-de-mediu-de-cab-av-coltuc/

Iar astea sunt doar niste linkuri care vorvesc despre jud Teleorman, stiu clar ca s-au mai castigat procese la greu in judetul Cluj si cine stie in cate judete. Pe Timis am inceput si eu, personal o sa mor cu ei de gat ori o sa castig, asa cum am castigat in toate variantele in care am incercat si pana acum. Totul e in cat timp se termina. Insa cand stiu ca luna viitoare trebuie sa primesc 6000 ron + dobanda abia astept sa mai deschid un proces. :)

12. Vipera 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 B6 1.6, An fabricatie 2003
    Problema este ca momentan nu prea se poate da in judecată si sa ai succes. Am un proces pentru taxa veche care dureaza de anul trecut si acuma pentru timbrul de mediu am intrebat si nu se poate da in judecată. Si la cel normal euro 3 timbrul ajunge intre 1200-1900e in funcție de an si Co2

13. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    ovidiutm Cu siguranta tu o sa mergi primul la razboi :)

Ultima editare de un moderator: 1 Iul 2013
  14. vladliviu85

vladliviu85 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 BLB 2.0 TDI 2005 - 140 calutzi , Skoda Fabia 1 , 1.4 TDI 100CP-stage1 2007
    Vipera Mai documenteaza-te ! Eu stiu oameni care au recuperat mult mai repede banii pe taxa veche, si am auzit de persoane care au recuperat timbrul aberant in instanta. Trebuie sa fie o cale, mizeria asta de taxa este 100 % ilegala, aberanta, discriminatorie ! Iti trebuie un avocat bun si multa ambitie.

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    ovidiutm din acest articol nu reiese clar daca este vorba despre timbru de mediu sau taxa de poluare. De fapt din articol reiese mai mult faptul ca este vorba despre vechea taxa de poluare. Daca se considera momentul aplicarii legii ca fiind data la care s-a inregistrat procedura prealabila, aceasta sigur a fost inregistrata anterior aparitiei timbrului de mediu, poate chiar anul trecut, cand se admiteau toate actiunile de acest fel. Prin urmare, ar trebui o documentatie mai amanuntita inainte de a publica astfel de "breaking news". Scrie clar "la data de 18 martie a.c., pe rolul Tribunalului Teleorman a fost înregistrată cererea nr. 1504/87/2013, prin care un contribuabil cerea în contencios administrativ înmatricularea unui autoturism Opel Zafira fătă plata taxei de poluare." Este vorba despr eo masina intrata in tara inaintea legii noi si a obligat statul roman sa i-o inmatriculeze. Este cu totul altceva . Si eu vreau sa-mi cumpar masina. Nci eu nu vreau sa platesc taxa...dar nici sa ma imbat cu apa rece. Asteptam sa se castige un proces clar pe timbrul de mediu si apoi dam toti in judecata. Nu va mai lasati pacaliti de articole fantoma din ziare. Mai ales daca nu aveti studii juridice puteti sa fiti pacaliti foarte usor si cand cumparati o masina. Asemenea aerticole sunt facute sa va determine sa cumparati masini iar apoi sa ramaneti c ele si sa platiti taxa. Nu vreau sa fiu inteles gresit dar NU VA GRABITI SA TRAGETI CONCLUZII. Procesele pentru timbrul de mediu se pot castiga...dar deocamdata nu este o cutuma pe care sa o invoci in instanta si sa pui comcluzii juridice pe ea. ASTEPTATI CATEVA LUNI ca se rezolva :)

16. Dr.AD 3rd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 2002 (AVF)

Stii gresit. Timbrul de mediu este tot ilegal si se ataca in instanta. Am vazut si cazuri respinse insa din vina avocatului care a invocat legi gresite. Trebuie sa se axeze pe cauza Tatu contra Romaniei si vei avea castig de cauza. Multa lume face doua greseli: se reprezinta singuri si daca nu ai urmat avocatura o faci cam degeaba sau sunt reprezentati de un avocat fara experienta.

Oricum timbrul e deabia la inceput si s-au solutionat prea putine dosare, cat despre taxa veche, sansele de recuperare sunt 100%. In TM dureaza cam 1 an termenul insa probabil tu ai prins vacanta asta care tine pana in Septembrie.

Eu saptamana care vine ma duc sa platesc prostia de timbru avand in vedere ca oamenii de la ANAF nu prea cunosc ce inseamna prima inmatriculare si am nevoie de copie de pe brief-ul care l-a avut fostul proprietar. Dupa mintea lor, daca o masina e fabricata in 2002 si inmatriculata atunci prima oara, apoi este adusa si inmatriculata in Romania la finele anului 2006, prima inmatriculare este 2006 :) si in loc sa iasa 1300 EUR taxa, a iesit 3000 de zici ca am A4 B7. Uite asa se fac treburile in tara asta.
    Acum cand voi inmatricula masina si pe certificat va scrie 2013, prima inmatriculare va fi 2013 pentru ei :) Halal!

Ultima editare: 30 Iun 2013
  17. babone 3rd Gear Member

Locație:
    alba iulia,irl
    Masina:
    Audi A 4, 1.9 TDI 2002 B6
    buna , eu am dat statul in judecata pe taxa veche si a durat 3 luni ,cu taxa de timbru asta noua inca nu sa cistigat ,singura varianta posibila momentan este PARTAJUL ...
    ,deci variante exista,trebuie numai gasite
    o zi buna sa aveti

18. Dr.AD 3rd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 2002 (AVF)
    Partajul pt ca inca nu s-au solutionat dosare. Stai fara griji ca se va castiga si in instanta.

19. Vipera 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 B6 1.6, An fabricatie 2003
    Da stiu ca sunt mai multe variante dar conteaza sa fie date si cu exemple concrete. De partaj se vorbește dar sunt foarte multe dosare care nu au un raspuns. Am sa ma intereseze si daca e mai bine am sa schimb avocatul. Oricum imi e frica sa aduc un B6 diesel 2003-2004 ca e taxa 2000€ si cred ca nu e o suma de ignorat. Oricum multumesc pt sfaturi

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Jack, sa stii ca daca pana in 15 martie ai avut deja proces castigat pe taxa de mediu si te-ai dus cu decizia definitiva si irevocabila la biroul de inmatriculari in 15 martie sau mai tarziu NU SE APLICA acea decizie. Asadar, daca a fost inregistrata in data de 18 martie nu putea sa fie decat pentru taxa de timbru. Irelevant ca e forumulat taxa de mediu - poate e formulat asa ca asa se numea pana in 15 martie si asa era cunoscuta de oameni...
    In fine, eu am deschis procesul pentru taxa de timbru. Asta cu "nu se poate castiga" mi se pare absurd. Oricum, daca nu incerci nici nu are rost sa discutam. Va anunt cand se intampla ceva!

Distribuie pagina asta