1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    In mod "normal" un proces dureaza (cel putin) 4 - 5 luni asa ca e prea devreme sa aflam un raspuns!

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Si sa nu uitam de vacanta judiciara. Mai revino cu intrebarea prin decembrie/ianuarie.

3. Dr.AD 3rd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 2002 (AVF)
    Prin octombrie - noiembrie ai sa vezi mai multe dosare solutionate avand in vedere ca vacanta se termina prin septembrie. Mai multe decizii vor fi luate, dupa cum a zis si ovidiu, in decembrie/ianuarie.

In functie de judet, solutionarea dosarelor dureaza de la 1 luna pana la aproape 2 ani.

4. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Mai baieti, intreb si io, ca fii-miu e mai lenes din fire, el are un Cielo, fabricatie '98. Masina a fost cumparata de noua, de la dealer din RO. de catre fostul proprietar. Acu' fii-miu vrea sa o vanda, dar zice ca nu o cumpara nimeni ca trebuie platit timbrul de mediu... Asa e ?

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da, asa este, cel care cumpara masina fiului tau trebuie/este obligat sa plateasca Timbrul de Mediu, din pacate.

Ultima editare: 16 Iul 2013
  6. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Multumesc pentru raspuns Cristi ! Buna treaba, inseamna ca nici dracu' nu mai vinde masina...Pfff...in ce tara traim ! Unde esti, Ceausescule ?...

7. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Are cineva idee unde trebuie sa ma adresez sau care aste procedura de urmat pentru a obtine o dovada din partea Trezoreriei unui anumit oras cum ca au ”intrat” banii pe taxa de poluare in 2010 cand am platit-o eu? Administratia financiara sector 3 are nevoie de o dovada a platii. Auzi motivatie: se fac multe falsuri cu chitantele si nu este de ajuns chitanta pentru a face dovada platii taxei... Cata nesimtire... Nu stiu cum sa faca sa-ti zadarniceasca planul... Stie cineva daca exista vreun termen limita de solicitare de restituire a taxei dupa decizia definitiva? Intreb asta deoarece statul trebuie sa plateasca dobanda la banii mei si ma intreb daca se va calcula dobanda tinând cont si de perioada scursa intre decizia irevocabila si data solicitarii de restituire.

8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    45 zile. Definitiva si irevocabila. Insa numaratoarea incepe de la momentul comunicarii formei de returnare a banilor.
    Ultima intrebare nu a inteles-o. Dobanda se plateste pana in ziua achitarii.
    Administratia Financiara are nevoie de dovada de la Trezorerie? Pai tu nu ai platit la Admininstratia Financiara? Daca ai decizie irevocabila nu te mai intereseaza sa dovedesti ceva, doar s-a consumat in instanta.

9. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Dupa ramanerea definitiva a hotaririi judecatoresti ogligatoriu 30 de zile, daca prin hotarare nu s-a dispus altfel. Tu depune o cerere la Sect 3 prin care soliciti sa depui acea chitanta si soliciti sa fie indeplinita procedura. Tot in cerere precizezi urmatoarele: "in cazul in care unitatea dvs considera ca nu este suficienta chitanta depusa de mine, sa poate adresa unitatii emitente care sa confirme sau sa infirme existenta si legalitatea ei. Cetateanul contribuabil nu are parghiile si nici canalele de comunicare existente intre institutiile statului. "

10. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Si daca se depaseste termenul de 30 de zile este vreo problema? Ideea este ca inca nu am ajuns in posesia deciziei civile, cu toate ca ea este datata 30.03.2013.
    OFF TOPIC
    P.S. Super semnatura...

11. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    da. Este o problema. In baza hotararii judecatoresti, te poti adresa unui executor judecatoresc si sa o pui in executare. Mai pe romaneste. Te duci si le blochezi conturile pana iti dau banii. :D

12. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc mult Jack. Am depus cererea dupa modelul tau si nu au comentat. Doar numar de ordine de la registratura si sa astept 30 de zile. Dar oare nu ar trebui sa imi comunice ei mai intai cat trebuie sa primesc cu dobanda cu tot?

13. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
  14. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    E veche! Se practica la Tulcea de 2 luni!!!

15. fbbb 2nd Gear Member

Locație:
    Brăila
    Masina:
    Audi R8
    Am si eu o mica problema legata de pretul taxei de inscriere pentru un autoturism.
    Problema este actuala si cred ca si viitoare deoarece sper anul viitor sa imi achizitionez un Audi R8 4.2 an 2008-2009 din Germania,dar luand anunturile la rand am observat ca unele au trecut euro 4 si altele euro 5.Totul bine pana aici,am intrat dupa aceea pe site-ul cu taxe auto si la un calcul pt euro 4 la un motor 4163 cmc imi afisa + 10,000 euro.Mi se pare putin absurd sa dai atatia bani,avand in vedere ca statul nu participa cu nimic la achizitia masinii.Voi ce parere aveti legat de norma de poluare?Am mentionat ca "SPER" ca anul viitor sa il achizitionez,deci nu vreau sa inceapa discutii care sa ocupe pagini intregi ci doar daca are cineva idee legat de taxa pentru un motor de +4000.

Ultima editare: 25 Noi 2013
  16. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    De ceva timp exista o cutuma - masinile cu motoare a caror capacitate cilindrica depaseste 2000 cmc se inmatriculeaza la bulgari. Motivul este aceasta taxa exorbitanta si impozitul de cca 1500 euro anual.

17. fbbb 2nd Gear Member

Locație:
    Brăila
    Masina:
    Audi R8
    Am auzit de inmatricularea masinii pe Bulgaria,dar din ce am citit nu tu esti proprietarul masinii,ci statul bulgar iar tu ai o imputernicire si totodata am auzit si ca ar fi problema la revanzarea masinii daca este pe Bulgaria.Impozitul nu ar fi fost asa mare problema,problema este ca nu stiu norma in care se incadreaza pentru ca pe mobile.ro unii trec euro 4, altii euro 5..am vazut ca la euro 5 este 0.

18. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Euro 6 are taxa 0, euro 5 are vreo 1250 euro.
    La inmatricularea pe Bulgaria, proprietar este o persoana fizica sau juridica bulgara, in niciun caz statul bulgar, tu esti utilizator in actele masinii, insa ai un contract de vanzare cumparare autentificat la notar intre tine si persoana bulgara, care iti confera drepturi de proprietate asupra masinii, si o procura care iti da dreptul sa faci ce vrei cu masina.

19. fbbb 2nd Gear Member

Locație:
    Brăila
    Masina:
    Audi R8
    Am calculat pe siteul acesta:

http://www.auto.autospeedmarket.com...axa-auto-2013-calculator-taxa-de-poluare-2013 - 4889 euro

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2013.html - 6778 si am selectat motor cu aprindere prin scanteie,sper ca asta e denumirea corecta.

Daca as calcula pe 4 site-uri, pretul difera..

Cu Bulgaria ar fi o solutie,dar ar fi caraghios R8 cu nr de Bulgaria,adica multi merg pe premiza "imi permit masina de suma X si nu am suma Y pt inmatriculare pe Ro",dar uneori e bine sa evaluam si costurile.

20. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Site-ul oficial este cel de la anaf.
    Tu ai calculat pentru euro 4. Eu stiu ca R8 este euro 5.
    R8 4.2 quattro M6 420CP M6 - norma poluare EURO 5, Emisii CO2 349 g/km.

R8 4.2 quattro R tronic 420CP - norma poluare EURO 5, Emisii CO2 325 g/km.
    Ambele motoare sunt cu aprindere prin scanteie (benzina), consuma in jur de 15 L/100 km mixt.

Distribuie pagina asta