1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. filalucian

filalucian Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 1.8t B5 1997
    Salutari,am si eu o intrebare,am platit taxa de poluare (sau cum se mai numea pe atunci) in 2008,nu a fost recuperata inca,mai poate fi recuperata?

2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu, nu se mai poate recupera. A intervenit termenul de prescriptie. Ai avut la dispozitie, conform Legii, 5 ani pentru a recupera Taxa platita. Bafta.

3. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Se mai poate recupera doar daca ai deschis procesul inainte de cei 5 ani

4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Se poate face o cerere Online catre ANAF ptr. a afla daca a fost recuperata taxa sau nu ?

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu. Trimiti procura si se ocupa de acte cel pe care il mandatezi. Trebuie atasate niste acte si nu se pot prezenta acele acte decat in original si copie. Bafta

6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Am inteles. Astept pana vin in Romania atunci. Multumesc.

7. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
  8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu inteleg, articolul nu spune nimic nou...

9. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4B6 1.9TDI AVF 2003 Berlina 155HP 1BV ; A6C7 Avant Quattro 2,0 TDI -DDDA-2018
    Salut,

ceva vesti noi cu timbru de mediu?sau inca se mai asteapta pana se hotarasc sa ne dea banii inapoi :)

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Daca ai masina inscrisa incepand cu 1 ian 2013, nu s-a schimbat nimic. Inca.

11. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4B6 1.9TDI AVF 2003 Berlina 155HP 1BV ; A6C7 Avant Quattro 2,0 TDI -DDDA-2018
    Din păcate da :),am înscris-o in Martie 2014:)

12. Gil1973

Gil1973 1st Gear Member

Locație:
    Gaesti
    Masina:
    Audi A4 2005 1,9 TDI
    vreau sa-mi vand masina, insa fostul proprietar si-a recuperat TAXA !!!

Buna dimineata Jack Bristow,

consider pline de "substanta" postarile tale si indraznesc sa te consult intr-o problema, daca nu-i cu bai !
    In mai 2010 am cumparat un A4 (1,9 - an.fabr.2005), pe care, fara probleme, l-am inmatriculat (taxa de mediu era platita!).
    Acum vreau sa-mi schimb masina si constat ca fostul proprietar, intre timp, si-a recuperat in instanta taxa de mediu !!!
    Din "sapaturi"(portal-just) am obtinut indicii cum ca, undeva dupa instrainarea masinii catre mine, fostul proprietar a depus actiune in instanta pentru recuperarea taxei (30.08.2010), iar in aprilie 2012 a obtinut hotararea instantei definitiva si irevocabila in baza ei Administratia Finantelor Publice (AFP) ii returneaza taxa si cheltuielile de judecata.
    ASADAR, ce ma sfatuiesti ? pe cine si pentru ce sa dau in judecata ? as putea sa ma indrept si impotriva AFP pentru faptul ca pe parcursul procesului nu a verificat nici un moment daca reclamantul mai era sau nu proprietarul masinii ?
    Multumesc anticipat pentru orice raspuns si iti doresc un an nou cu bucurii si sanatate !

P.S.: iti dai seama ce suparat sunt pentru situatia asta daca EU, acum in prima dimineata a ANULUI, stau sa scriu mesaje ! :)

P.S.2.: iti dai seama ce REVELION am avut !!! :)))

13. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Nu cred ca se poate face nimic, si eu am fost intr-o situatie similara, am cumparat masina in noembrie 2010, am transcrs+o pe mine si fostul proprietar a luat banii in decembrie 2013. Nu se poate face nimic pentru ca fostul proprietar a achitat taxa, deciel are dreptul sa ia bani.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Chitanta e pe numele lui, deci el are unicul drept sa o recupereze. Si mi se pare normal sa o recupereze cu atat mai mult cu cat nici nu mai polueaza. Si ce daca a vandut masina? Normal ca nu face codouri de sute/mii de euro.
    Tu, daca erai baiat destept iti plateai singur taxa (o data si bine), nu sa cumperi masina cu taxa platita (oricum ai achitat-o in pretul masinii). Nu inteleg de ce unii dintre voi considera normal ca ALTII sa plateasca taxa, in timp ce VOI aveti pretentia sa nu o platiti. Ti s-a intamplat exact ce trebuia sa se intample, si anume sa achiti si tu o parte de taxa, ca sa nu fie altii mai fraieri si tu mai destept. Nu vad de ce te plangi, pentru comoditatea de atunci, vei plati taxa inca o data (sau vei lasa din pret contravaloarea ei, la vanzare). Oricum, acum ca masina e mai batrana, asa ca a mai scazut valoarea de achitat.

15. Gil1973

Gil1973 1st Gear Member

Locație:
    Gaesti
    Masina:
    Audi A4 2005 1,9 TDI
    Ovidiutm,

nu stiu de unde atata vehementa ! de ce sustii cu atata ardoare o pozitia pe care nu incerci sa o justifici decat printr-un rationament logic subred (no offense -parerea mea), dar deloc pe lege ? FII SINCER ! CATE ASTFEL DE TAXE AI RECUPERAT ? Nu cumva iti este teama de o alta abordare decat cea pe care tu incerci sa o inspiri ???

Dupa cum spui tu, nu ar fi nici o problema daca, spre exemplu, cel care ti-a vandut o masina, vine a doua zi in parcarea ta si iti ia stergatoarele, oglinzile si poate si rotile !!!
    Pentru numele lui Dumnezeu ! este PROPRIETATEA TA !!! cum sa mai aibe el vreun drept asupra autoturismului, dupa ce l-a instrainat ? tu ai platit un pret care a fost negociat tinand cont de starea tehnica si situatia juridica a bunului la acel moment !

16. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Gil1973

Alo colegu ! Inteleg ca esti suparat, dar daca cumva nu esti sigur ce ai platit, uita-te in contractul de vanzare cumparare. Acolo scrie clar ca ai cumparat o masina si ai platit contravaloarea ei nu si taxele aferente punerii ei in circulatie (timbru de mediu, rca, itp, taxe rar, etc).
    Nu crezi ca e normal ca cel care a fost fortat sa plateasca o taxa, dovedita in instanta ca fiind ilegala, sa o si recupereze? In plus, pe tine nu te-a prejudiciat cu nimic, poti circula cu masina fara sa platesti taxa . Daca te hotarasti sa o instrainezi, pretul il stabilesti tu de comun acord cu cumparatorul. Unii castiga, altii pierd, face parte din mecanismul pietii.

17. Gil1973

Gil1973 1st Gear Member

Locație:
    Gaesti
    Masina:
    Audi A4 2005 1,9 TDI
    ABSOLUT DE ACORD ! sa-si recupereze taxa de mediu cat timp este masina lui, dar dupa ce o instraineaza poti sa accepti ca nu mai are nici un drept in legatura cu respectivul autoturism ?

18. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    Acest mod de operare este specific persoanelor fizice neautorizate care se ocupa de cumpararea in scop de revanzare a autovehiculelor, ca modalitate de a face ... afaceri. Nu este morala, nici legala, dar legislatia noastra lacunara si des schimbatoare ii favorizeaza. Colegul vehement, sa faca o comparatie intre preturile de piata ale masinilor cu taxele platite si cele fara si atunci sa fie atat de ... categoric, doarece taxa este inclusa in pretul de vanzare in cazul celor care au achitat-o.
    Recent o cunostinta si-a vandut masina avand dovada platii taxelor valabila, iar dupa doua saptamani cand cumparatorul, de buna credinta, a vrut sa o inmatriculeze pe numele sau i s-a spus ca taxa este recuperata. Vanzatorul, pentru a-si dovedi buna credinta i-a platit cumparatorului taxa de mediu, chiar daca vehementul l-ar numi fraier.
    Chiar daca legislatia este neclara, piata nesigura eu cred ca buna-credinta ar trebui sa guverneze relatiile dintre oameni sau ...Dumnezeu cu mila: ce s-ar face smecherii daca nu ar fi fraierii?!!

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Gil1973, ca sa iti raspund la intrebare: TOATE le-am recuperat, si chiar am inmatriculat fara plata taxei. Si stii de ce? Pentru ca legea mi-a dat dreptate (proces in instanta) si e dreptul meu sa imi recuperez banii care au fost luati/ceruti de la mine neconstitutional. Daca tie ti se pare normal ca altul sa plateasca taxa fara ca tu la randul tau sa platesti, atunci muta-te in Africa. In Romania, eu si multi altii voi/vom recupera taxa fara sa stau pe ganduri si nu ca scop de afacere si ca drept constitutional dat de o instanta judecatoreasca cu decizie definitiva si irevocabila.
    Daca tu esti asa destept da in judecata ex proprietarul masinii tale sa vezi ce o sa castigi. Culca-te tu pe o ureche crezand ca numai unii sunt prosti sa plateasca taxa..

20. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP
    Ovidiu , nu este corect ceea ce spui tu ... intr-adevar tu , te certi cu Statul Roman si , ai ceva de spus ( o taxa abuziva de recuperat ) !
    Ipotetic vorbind : de ce nu anunti cumparatorul INAINTE DE A SENMNA CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE ca o sa recuperezi taxa ?! Nu se numeste inselaciune !? Atunci cand vinzi masina , spui omului in fata ca s-a recuperat taxa sa nu ??? Culmea este ca , noul proprietar , la prima vanzare trebuie sa plateasca o taxa dubla sau mai mare decat cea pe care o recuperezi tu in 4-5 ani ...

De aici pleaca divergentele de opinie !

Ultima editare de un moderator: 3 Ian 2015

Distribuie pagina asta