1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da, o va plati.

2. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4B6 1.9TDI AVF 2003 Berlina 155HP 1BV ; A6C7 Avant Quattro 2,0 TDI -DDDA-2018
    Se plateste.La fel si eu am platit,aceeasi situatie si an :)

3. Fallen

Fallen Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 8V 2015 / 1.6 TDI CRKB 133HP @ 270nm PowerTech Stage1
    Salut baieti. Cum se mai calculeaza taxa?
    Am gasit foarte multe variante prin care se calculeaza, cu dpf sau fara, de am innebunit.

Am un A3, 1968cm3, 151g co2, prima inmatriculare este 21 iunie 2005.
    Banuiesc ca nu are dpf. Cum ramane pana la urma?

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
  5. Fallen

Fallen Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 8V 2015 / 1.6 TDI CRKB 133HP @ 270nm PowerTech Stage1
    Ce sa zic, noroc ca am o luna peste 10 ani, ca altfel in loc de 565, plateam 711euro.
    O groaza de bani!

Multumesc frumos Cristi!

6. JigSaw

JigSaw 2nd Gear Member

Locație:
    Palma de Mallorca
    Masina:
    A6 3.0 V6 BMK quattro 2006
    Salut oameni buni. Nu am citit tot, doar ultimele 5..6 pagini. Discutii sunt multe si interminabile. Eu unul am ales, cred eu, varianta de mijloc si nu vad nici macar o problema in asta. Am cumparat masina din semnatura stiind ca a fost recuperata taxa, am inregistrat-o la primarie (platesc impozit) si apoi am facut acte notarile cu fostul proprietar si anume contract de comodat in care e specificat ca pe el nu il intereseaza nimic ce se intampla cu masina si eu sunt raspunzator pt tot... si uite asa circul fara nici macar o grija. Dar, poate pt unii e complicata situatia si se feresc de ea. Nu am cum sa dau 3000 euro la stat pt niste hartii pe care e scris numele meu. Cand statul va face totul pt cetatean, atunci ma voi duce singur si-mi voi achita taxele... pana atunci, exista portite. Numai bine

7. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Fallen posibil sa poti plății mai putin,ma refer la faptul ca atunci cand depui dosarul pt. taxa ii spui la "cucoana" ca vrei sa dai declarație pe propria răspundere ca faci 50k km/an(de fapt asta este si maximul) si te mai scutește de niște bănuți,eu am salvat ~200euro... asta se întâmpla in Martie 2014,sper sa meargă si acuma

JigSaw. Din câte stiu eu contractul asta de comodat se face pe o perioada determinata,dupa aceea te obligi sa ii dai masina înapoi proprietarului in condițiile luate.Respectiva înțelegere sa înțeleg ca te scutește sa mai dai masina înapoi?...ciudata clauza..nu am mai auzit pana acuma :)

8. JigSaw

JigSaw 2nd Gear Member

Locație:
    Palma de Mallorca
    Masina:
    Are 5 ani valabilitate cu posibilitate de prelungire, dar in 5 ani cred ca e la al3lea proprietar, cel putin!

9. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Asta daca cel de la care ai luat-o îsi da acordul,fără semnătura lui nu o poti vinde.Si eu am vrut sa merg pe varianta asta dar e prea complicat...si stai la mâna proprietarului de drept,am ales sa plătesc taxa decât sa ma complic.Ar fi fost OK daca era posibil sa faci si contract de vânzare-cumpărare odată cu comodatul...dar nu este posibil,ai de ales ori unul ori altul.

10. JigSaw

JigSaw 2nd Gear Member

Locație:
    Palma de Mallorca
    Masina:
    Pai am facut si vanzare cumparare. El a scos-o de la primarie si am bagat-o la primarie pe numele meu. El nu mai are treaba cu ea si notarul a zis ca asta e cea mai buna varianta la care apeleaza toti cei ce nu vor sa inmatriculeze masinile. Pe certificat nu scrie instrainat catre X ... dar contractul l-am facut mai mult pt ca sunt plecat din tara cu ea (masina) , altfel nu-l mai faceam. Practic pot sa o vand cand vreau si contractul de comodat sa-l arunc. Daca ma opreste politia si ma intreaba ce e cu proprietarul ii arat contractul si gata. Notarul a zis ca se cam bat cap in cap, dar nici la ilegalitate nu se incadreaza.

11. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Si viitorului proprietar cine ii mai face contract de comodat ?

12. JigSaw

JigSaw 2nd Gear Member

Locație:
    Palma de Mallorca
    Masina:
    Poate vrea sa o inmatriculeze si nu-i mai trebuie contract de comodat :D
    Si daca nu vrea sa o inmatriculeze...ii pun eu in legatura si face si el un contract de comodat!

Ultima editare: 11 Iul 2015
  13. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Cum ziceam si eu am vrut sa fac comodat,așa ca m-am interesat putin despre acest subiect,ce vreau sa îți zic este ca nu ai cum sa le faci pe ambele si comodat si vânzare-cumpărare...este ilogic.
    Eu in perioada respectiva am consultat ~7 notari si nu numai din TM ...răspunsul a fost același:nu poti sa faci si comodat si vânzare-cumpărare,daca faci comodat..nu mai poti face contrat de vânzare-cumpărare...nu are nici o valoare.
    Eu zic sa te interesezi mai bine sa nu ai probleme cand vrei sa o vinzi sau dupa 5 ani..ca respectivul nu o sa mai fie de acord.Posibil intre timp s-a schimbat ceva si ma înșel eu...dar nu as prea crede.
    Bafta

14. JigSaw

JigSaw 2nd Gear Member

Locație:
    Palma de Mallorca
    Masina:
    In prima faza am facut contractul de vanzare cumparare apoi am stat si m-am gandit ca poate va fi o problema ceva la vama cand ies din tara si asa am ajuns la notar. Notarul a spus ca nu poti avea si una si alta , dar nimeni nu stie ca tu ai deja vanzare cumparare cand ii arati contractul de comodat si asa am facut si contract de comodat. Il am doar pt cine ma intreaba de proprietar. Suna putin ilegala treaba, dar atata timp cat nu am intervenit la notar pt treaba asta, eu nu o vad ilegala! El singur a spus ca este metoda cea mai cautata de cei ce vor sa nu-si inmatriculeze masinile. Nu verifica nimeni pe ce nume e masina la primarie si daca s-a facut contract de vanzare cumparare. Deci la o eventuala vanzare nu am cum sa am probleme si peste 5 ani daca mai am masina sigur se va prelungi pt ca la anul imi va deveni naş.

15. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
  16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Doar pentru cei care au platit pana in 15 martie 2013. Asta era valabil si inainte sa se dea aceasta ordonanta, inclusiv cu plata esalonata pe cinci ani, cate 20% pa an. Ce s-a platit dupa aceasta data nu se recupereaza. Un articol scris de un prost si care dezinformeaza prin omisiune adica lipsa completa a informatiilor.

17. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Ok, deci eu am masina inmatriculata pe numele socrului. In toamna vreau sa o trec pe mine. In 2011 am platit taxa si nu am recuperat nimic in afara de acea reglare cand sa modificat prima data.

Intrebarea e, ca dupa ce o trec pe numele meu, socrul poate merge la ANAF si sa depuna cerere, eu fiind constient ca daca o vand nu o sa mai aiba taxa platita si o sa trebuiasca platita de viitorul proprietar (nu ca as vinde masina).

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Exact.

19. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Prin acest articol, singura noutate o reprezinta faptul ca cei indreptatiti sa recupereze taxa, nu mai sunt "obligati" sa apeleze la avocat, sa dea in judecata sattul..etc.
    Restul chestiilor, plata esalonata pe 5 ani, cu cate 20% in fiecare an, plus dobanzi..etc sunt elemente deja cunoscute.

20. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Mda..imi făceam speranțe ca imi recuperez si eu cei 1300€ :) plătiți in Martie 2014 .

Distribuie pagina asta