1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. Ionutz M

Ionutz M 3rd Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Audi A4 B5 1,6 benzina '96
    Pai este inmatriculata in 21-decembrie-1995,deci se incadreaza in vechime la 12-13 ani, si iese exact 663E echivalentul a 2227 Lei. Asta e,bine ca am scapat de toate drumurile si platile astea,luni sunt programat la numere si am scapat:salute: .

2. bogtech

bogtech 2nd Gear Member

Locație:
    acasa
    Masina:
    AUDI Q7 3.0 TDI Quattro ; Volvo S60 2.4 D5
    :arco:asta calculeaza EXACT ca cei care o calculeaza www.automondial.ro
    e testat de mn inainte sa platesc ....am un audi din 01 02 96 si motor de 1.6 benz taxa pe care am platit-o este de 663 euro.Numai bine:salute:

3. bogtech

bogtech 2nd Gear Member

Locație:
    acasa
    Masina:
    AUDI Q7 3.0 TDI Quattro ; Volvo S60 2.4 D5
  4. CYPRY 1st Gear Member

Locație:
    RESITA
    Masina:
    AUDI 80
    am si eu un audi 80 din 91 ,prima inmatriculare in 92. 04 . si am auzit ca e non euro ,trebuie sa o inscriu dar nu stiu cum va iesi.Poti sa imi zici si mie ceva de euro? Are catalizator si sonda ,nu stiu cum ar putea sa fie non euro

5. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    cypry, depinde ce scrie in brief; daca aai citit mai sus, producatorul masinii o incadreaza in functie de existenta normelor euro. La vremea aia inca nu existau normele euro1 sau 2, deci chiar daca masina are catalizator si sonda din fabrica, ea nu putea fi incadrata la vreo norma. La cele care au scris in brief euro2, a facut proprietarul neamtz omologare la tuv cu mult dupa cumpararea masinii din fabrica.

La noi la rar nu tin cont de ce scrie in brief doar (ca-s idioti), trebuie sa ai si certifictul de omologare tuv ca sa accepte, altfel ei se ghideaza dupa normele existente la data fabricatiei, care nu existau inca, deci non-euro.

6. johngotty

johngotty 3rd Gear Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    alfa romeo 166,2.0 ts,155 cp
    salutare

eu am un b4 di 93,cod motor abk.am vreo sansa la euro 2?problema mea este,ca am luat-o cu acte de italia anul trecut ,si la inceputul anului asta cand taxa era 2000e:),am inscris masina in bulgaria .sincer nu inteleg o boaba din actele date de la ei,doar modelul masinii:)(ca si politia de la noi)cum as putea verifica ce euro iese?

7. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    POti face la rar o cerere de consultanata pentru noxe pe baza actelor masinii(serie sasiu, serie motor, an fabricatie). Costa aproximativ 60-70 ron.

8. johngotty

johngotty 3rd Gear Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    alfa romeo 166,2.0 ts,155 cp
    cerere

se face direct la rar acest lucru?

9. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Daca ai acte de Italia, cauta ceva gen "rispetta la direttiva"... ca in poza atasata, dupa care cauti in PDF-ul atasat la ce norma Euro corespunde. Asta teoretic, ca la RAR iti poate pune non-Euro chiar daca e Euro 3, e loterie.

10. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    In bucuresti se face la rar-grivita. Daca esti in alata parte intreaba si tu la cel mai apropiat rar. Nu te lua dupa ce scrie in acte, cel mai bine faci verificarea asta la rar prima data; te va scuti de multe probleme sa stii de la inceput ce si cum...

11. panti

panti Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    audia3 1.9 TDI ALH,seat toledo 1.9 TDI
    eu am un b4 din 92 1.9 td si e E1.depinde de motor:(

12. CYPRY 1st Gear Member

Locație:
    RESITA
    Masina:
    AUDI 80
    In acte scrie euro 1 dar astia nu recunosc ,ca se iau dupa seria masinii si la serie iese non euro am fost cu actele la ei si acum nu stiu ce sa fac. Da-ti o idee ce sa fac?
    :confused:

13. panti

panti Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    nu prea ai ce face decat sa platesti pt noneuro sau sa nu o inscri:shrug:

14. panti

panti Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    RAR-ul se ia dupa seria motorului mai exact dupa literele din serie

15. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Eu am facut o cerere la tuv Germainia sa-mi scoata din arhiva un duplicat la certifucatul de omologare al masinii. Mai multe inca n-am ce sa-ti spun ca inca astept sa-mi vina, sa vad ce o sa rezolv cu asta.

16. Morosan

Morosan 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4-B8/2.0TDI-2009
    Si eu am aceeasi problema: audi 80 din 90 1.8 benzina si am fost la rar la timisoara si mi-au dat non euro,am fost la ghiseu la ei si am facut un scandal monstruos dupa care mi-au cerut urmatoarele acte : 1. Omologarea catalizatorului + fise tehnice; 2. Garantia catalizatorului; 3. Dovada de montaj intr-un service autorizat(din germania);
    Am facut rost de acte de la neamt si m-am dus cu ele la rar, m-au chemat inca odata ca sa verifice ca seria de pe catalizator corespunde cu cea din acte si mi-au facut un raport catre bucuresti. (mi-au garantat ce se va lua in considerare EURO2). Miercuri in 19.11. imi dau raspunsul. In cazul in care nu imi iau in considerare euro2 le-am promis ca voi duce masina in mijlocul rarului si ii voi da foc si voi chema si televiziunea ca sa fac un protest pentru toti romani care au patit asa ceva. Nu se poate sa isi bata joc de noi in asemenea hal, neamtul pune euro2 cu un cost de 500Euro si ai nostri sunt mai destepti ca el si nu ia in considerare lucrul facut de neamt.
    Atenti nu va lasati pacaliti de ei , amenintati cu judecata si cu televiziunea si veti vedea ce frumos se vor purta cu voi.
    p.s. Am sa revin cu poze la actele ce mi-au trebuit din germania.

Ultima editare: 15 Noi 2008
  17. adrian25

adrian25 5th Gear Member

Locație:
    bucuresti / piatra neamt
    Masina:
    80
    pai daca se recunoaste euro 2 la un b3 (si asa ar trebui), la b4 stie cineva cum se procedeaza sa iasa euro 2? ca pe o lista audi din germania postata tot pe forum, mototrul abk e recunoscut de nemti ca euro 2,iar rar il scoate euro 1, cum ii putem convinge ca asa e? de ce acte mai e nevoie?

18. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:

19. victor_s

victor_s 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    80 B4 ABT + Allroad C5 AKE + TT 8N BAM + A4 B7 BRE
    bravo morosane, cand ai dreptate asa trebuie procedat. oricum, ai mare bafta ca ai facut rost de acte, ca altfel non-euro ramanea masina, puteai sa sari si in bega cu ea.

personal am avut si eu o mare surpriza cand mi-am ridicat cartea de identitate vineri de la rar, si am vazut ca este euro2!!! eu speram la euro1, in nici un caz euro2. am motor abt de 66kw.

concluzia: cum ti-e norocul. eu cred ca degeaba incerci sa faci scandal, pur si simplu vorbesti cu peretii.

20. mad4audi

mad4audi 2nd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi 90 b3 2.3E quattro
    niste informatii !!

salut la toata lumea ...foarte interesanta discutia ....si FOARTE utila ...

si vin si eu cu niste intrebari cine se pricepe si cunoaste .....orice informatie e utila ..:

Masina : audi 90 2.3 quattro cod motor NG .....in romania (daca reusesc) sper sa fiu al 3-lea proprietar ....ideea e in felul urmator ....vreau sa o inmatriculez pe numele meu ....am cartea de indentitate a masinii si ultima pagina din talon care arata ca am itp valabil pana in 2009 contract de vanzare cumparare pe numele meu ...si numai stiu ce nebunii pe acolo ..(foi)....ce trebuie sa fac?? , ce acte am nevoie .....la rar daca m-a duc ce ii face doar identificarea?? sau se uita si la bucsi si la alte nebunii?? care sunt pasii sa reusesc sa o inmatriculez pe numele meu :wacko:

Cu tot respectul , Marius

Distribuie pagina asta