1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Temperatura apa motor nu sta la 90 de grade C - Termostat - cauze si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de reryro, 22 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. luca87 1st Gear Member

Locație:
    bacau
    Masina:
    A6 2.5 V6 2000
    Am schimbat in sfarsit termostatul astazi...se ridica apa aproape de 90 grade sunt multumit; 4 milioane! 90 lei termostatul si 300 manopera; dar nu se mai incalzeste deloc in masina...iese doar aer rece rece inauntru si inainte iesea aer aproape fierbinte(ieri)..vreo sugestie?
    audi a6 2.5 v6 150 cp

2. katalynn

katalynn 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    alta
    :faint: 300 manopera pt un termostat?

3. luca87 1st Gear Member

Locație:
    bacau
    Masina:
    A6 2.5 V6 2000
    mi-au dat distributia jos..am specificat ca e un V6
    problema e ca nu imi mai incalzeste deloc in masina si inainte era binisor

4. N.N.O 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A6 2.5 tdi v6 2000
    Salutare,

Am si eu o problema cu senzorul de la apa la un A6 2.5 motor AKN nu se ridica nivelul la apa sa ajunga la 90 rareori si atunci sta cateva secunde...In schimb gradele de la clima le tin ori la 29 ori la HI si se sta binisor in masina care ar fi cauza si ce-i de facut? Multumesc

5. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
  6. N.N.O 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A6 2.5 tdi v6 2000
    Sti unde se afla sa il scot si sa il schimb?
    Merci

7. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Completeaza la profilul tau modelul motorului si poate te va putea indruma cineva care are acelasi model. Din pacate, termostatul este localizat diferit pentru motoare diferite.
    Bafta.

8. ice_89

ice_89 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4,2.0i,2004
    Buna,am si eu un audi a4 din 2004 climatronic si am aceasi problema nu imi baga caldura de loc numai atunci cad merg mai mult cu masina si in turatii mari 3000+,mentionez ca am schimbat termostat,pompa de apa si nici un rezultat....unul dintre cele 2 furtune care intra in radiatorul din bord este fierbinte iar celalalt este rece....am facut si o diagnoza si totul a iesit ok!

9. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    daca furtunle care intra in radiatorul de sub bord unul e fierbinte si celalant rece inseamna ca radiatorul este infundat nu circula apa prin el
    am schimbat radiatorul acela la un passat avand aceas problema dupa aia merge ca nou dar e complicat rau
    se da jos tot bordu daca il duci in service te rupe la manopera
    se mai poate incerca o treaba dai jos furtunle de la radiatorul care intra sub bord si bagi apa cu presiune in el dar nu exagerat de mare intr-o parte si invers
    asa am facut si la passat dar a rezolvat problema pentru scurt timp

Ultima editare: 17 Dec 2010
  10. luca87 1st Gear Member

Locație:
    bacau
    Masina:
    A6 2.5 V6 2000
    la mine s-a rezolvat singura...am schimbat termostat azi dar nu se mai ridica acul.....apoi am ajuns acasa si am lasat-o 50 secunde la relanti...si cam in 15 secunde din senin a inceput sa se ridice acum destul de repede vazand cu ochii..dar aer rece canci..nimic...am mai mers vreo 3 km dar tot nimic....am lasat motorul inchis 40 minute si apoi am plecat iar la service sa le spun ca in sfarsit sa ridicat acum la 90 (cam 87 maxim orice i-as face)....si pe drum am dat drumul la clima si mergea baga fierbinte...ce bine ma simt acum...
    De la consum de 16 cat imi arata a inceput sa scada 15.9....15.8....pana pe la 9.2 asta in oras pe gerul asta e super bine
    A6 2.5 V6 150 cp

11. Todea_Romeo

Todea_Romeo 1st Gear Member

Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    Audi A4, 1.9TDI (131 CP) S-Line, 2003
    @ N.N.O
    Eu zic sa mergi la un service si sa iti schimbe termostatul,personal eu cred ca asta e problema,avand in vedere ca nici nu iti da caldura suficienta! nu dureaza mult,15 min. si pierzi umpic de antigel.Bafta

12. ice_89

ice_89 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4,2.0i,2004
    Sper sa am si eu norocul sa se rezolve singura deoarece maine am un drum lung de facut si nu am timp sa incerc sa curat radiatorul...oricum la drum intins baga caldura de nu poti sta in masina dar la relantii nimica:(

13. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    sa aerisit singura instalatia la relanti, probabil.

14. geo99 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A3 1,6i 8P
    la a3 model 8p , motor 1,6 i unde se afla termostat ?

15. luca87 1st Gear Member

Locație:
    bacau
    Masina:
    A6 2.5 V6 2000
    O intrebare? E normal ca sa inceapa sa se ridice acul cam dupa 20 minute de mers normal prin oras? Mi se pare exagerat de mult...cam dupa 10 minute incepe sa bage caldura daca dau drumul la clima. DAR daca tin clima deschisa nu se ridica deloc...cum o inchid dupa 30 secunde se mai ridica cate putin.
    Oricum cand se ridica la maxim (cam 87) nu mai scade orice i-as face
    A6 2.5 V6 an 2000

16. livius_r 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4, 2.0TDI, 2006
    Salutare

Am masina din semnatura si am o prob cu temperatura. Cand merg cu masina prin oras imi ajunge la 90grade(un pic sub cum e si normal sa stea) , stau pe loc imi scade temperatura cu vreo 5-10 grade. In exterior cand o accelarez imi creste temp la 90grade, dar cand merg constant cu 120 intr.a 6a temp scade la 80 grade. Am verificat.o, am schimbat senzorul de temperatura si tot la fel imi arata. Pe VAG nu imi iese nimic in neregula. Tin sa precizez ca asta mi se intampla de cand temperatura a inceput sa scada sub 0 grade. Banuiesc ca nu e normal sa faca asa....?

17. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Nu e normal, temperatura ar trebui sa stea la aproximativ 90 de grade oricat de frig ar fi afara.

18. livius_r 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4, 2.0TDI, 2006

ce e de facut?

19. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Daca apa ajunge la 90 de grade inseamna ca nu e stricat termostatul.
    E ciudat faptul ca atunci cand stai la relanti temperatura apei scade, in loc sa creasca. Poate e vascocuplajul, dar chiar nu stiu ce sa zic.

Incearca sa faci niste verificari cu VAG-COM: citeste valoarea Engine Coolant Temperature din categoriile Instruments si Engine si compara-le cu valoarea arata de ceasul din bord. Daca sunt diferente mari de valoare (cateva unitati) scrie aici. De asemenea, cauta pe la un service auto un termometru pe care sa il bagi in vasul de expansiune si sa vezi ce termperatura iti arata. La fel, ar trebui sa fie apropiata de valoarea din bord.

Imi pare rau ca nu iti pot zice si altceva.

Bafta!

20. livius_r 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4, 2.0TDI, 2006
    Mi le.a verificat baiatul care mi.a pus si VAG-ul si mi.a zis ca sunt normale. Si mie mi se pare cam ciudat ce se intampla cu masina dar caldura baga, trage tot la fel, nimic schimbat doar acul de la bord care se joaca singur pe acolo:)))
    Daca mai este cineva care s.a confruntat cu prob asta va rog sa imi spuneti si mie,

Multumesc:)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta