1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Temperatura apa motor nu sta la 90 de grade C - Termostat - cauze si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de reryro, 22 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. myr2009

myr2009 1st Gear Member

Locație:
    mioveni-arges
    Masina:
    a4,2,5-quattro,1999
    mersi.o sa verific si asta

2. laurentiucat

laurentiucat 6th Gear Member

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    AUDI A 4 1,6-alz BENZINA A4 8E, B6 -2002
    hey, hatte das auch mal in erwägung gezogen quasi alles was damit zu tun hat austauschen und neu, bzw ne software oder so neu aufspielen wohne in Reutlingen/BW am rande der schwäbischen alb also das ganze war ganz kurios. vorab, es war ein thermostat. so nun ausführlicher. nachdem alles was mit der temparatur zu tun hat neu war/ist wussten wir nicht mehr weiter. ich bin mit denen alles nochmal durchgegangen und wir haben eins nach dem anderen ausgeklammert. so dann haben sie gesagt, dass sie alles steckverbindungen prüfen werden. dann hab ich mir am Donnerstag gedacht, jetzt reichts und hab selber bei Audi angerufen und da wußte auch keiner weiter aber wollten sich in verbindung setzten mit meiner auto werkstatt. so dann war mein audi von mittwoch bis heute in der werkstatt und ic
    bis heute in der werkstatt und ich bekam solange nen bettle gestern abend dann haben sie mich angerufen und gesagt ich kann ihn heute holen. also vorher hin und dann haben sie gesagt dass es einer der 3 thermostats war. der punkt ist, alle 3 war schon der 2te satz drin und die haben sich elektrisch wunderbar ansteuern lassen und als sie sie rausgemacht hatten waren sie vollkommen ok. es muß bei einem an der feder von dem thermostat gelegen haben. summasumarum ging das natürlich noch auf garantie. echt, keiner wusste mehr rat. als nächstes hätten wir den kreis erweitert und wären auf das motosteuergerät gegangen. puhhh zum glück ist der fehler behoben denn das steuergerät ist verdamt teuer. also danke für die hilfe und wenn jemand probs hat mit der temp dann meldet euch *lach* .

cam asa ceva zice unu pe forum la nemti la audi.care le ai cu chinezariile,rog frumos traducere.daca nu..rog modearatorul sa stearga.cine mi-a dat asta stia aproximativ .

3. myr2009

myr2009 1st Gear Member

Locație:
    mioveni-arges
    Masina:
    a4,2,5-quattro,1999
    in legatura cu termostatul

eu pentru a mea am platit 70 ron pe termostat,si inca vreo 250 manopera...daca veam bani schimbam si distributia ca nu costa nimic in plus.in fine mi se pare aberant 300 ron numai pe termostat.nu cred mi se pare tzeapa

4. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    preturile pe care le-ati postat sunt pentru termostat clasic.pretul care i s-a cerut lui laurentiu e pentru un termostat electric capsulat.dar stiu ca acel tip de termostat se gaseste pe motorul de 2 litri benzina nu pe masina lui laurentiu.deci ori s-a gresit comanda ori chiar acel model de termostat ii trebuie si in cazul asta pretul e aproape de adevar dar cred ca gasesti behr undeva pe la 250 de lei

5. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    gata, stati sa ajunga sa vedem ce a comandat, chiar te rog sa faci o poza de curiozitate si sa o postezi.

6. laurentiucat

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    10012011034.jpg

10012011035.jpg sper ca s-a terminat cu cu problema.masina merge bine.acul sta la 90 de grade,caldura de nu poti sa stai.masina trage si merge ok.
    am schimbat termostatul si comutatoru ptr ventilatorul de la radiator( desi cred ca nu trebuia,dar am zis sa fiu sigur.)
    termostatul a costat 390 de lei este behr.arata ca in fotografii.cel vechi daca il scuturai avea ceva care prezenta joc in el.
    deci la mine sunt trei senzori unul cel al lichidului de racire unul la termostat si si comutatorul prezentat mai sus

7. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    mie mi se pare ca se poate demonta blocul acela si inauntru se afla acel termostat propriuzis care costa sub 50 de lei
    intr-adevar acela e bloc complet cu senzor ceva pe el in fine
    totusi eu cred ca ai platit mai mult decat aveai nevoie

8. laurentiucat

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    si eu sper sa se poata inlocui termostatul priopriu-zis si sa am de rezerva.
    pe 21 ian il astept pe prietenul meu sa vina de la brasov ptr ca el se pricepe la mecanica .eu sunt cu mana si suna.in orice caz o sa tin la curent forumul ptr eventualii patiti, sa stie la ce se asteapta.cei de la service au vrut sa-l desfaca ei, dar nu i-am lasat ca asa am avut recomandari exprese de la partea cu tehnica.sunt 3 suruburi parca ,care se desfac cum zicea dariusddj cu torx.dar mai bine reproduc ce spunea si el
    "trebuie sa-l dai jos si sa-l desfaci in doua. are 3 suruburi care se desfac cu torx. in carcasa aceea de plastic e termostatul care are un arc care il tine inchis. acel arc e sustinut de 2 urechi din plastic. daca urechile sunt rupte nu mai ai ce sa-i faci, daca nu, sa nu incerci sa scoti termostatul afara pt ca pe el e prins senzorul de temp si se rup firele si poti sa-l arunci."

9. RiSKO

RiSKO 4th Gear Member

Locație:
    Brăila
    Masina:
    A6/C7/3.0/2012
    Sunt si eu in curs de schimbare a termostatului, m-a surprins temperatura care este scrisa pe el, 100 grade, e normal asa ceva? Pe toate marcile am vazut ca este scris 100 grade.

10. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Nu sunt sigur, dar parca pe al meu scria 87 sau 92, aia fiind temperatura la care incepe sa se deschida.

11. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    eu stiam ca sunt la 82C (pentru tarile reci), 87C . La 92C invarte ventilatorul radiator la maxim.
    La 100C iti fierbe lichidul :p
    Ciudat...

12. El Greco

El Greco Bronze Member

Locație:
    Undeva in Moldova...
    Masina:
    Din gama VW !
    De obicei inscriptia de pe termostat reprezinta temperatura de la care incepe sa se deschida termostatul,iar marja este de aprox. 10 grade.
    Daca pe al tau scrie 100 grade, plus cele 10 pentru deschiderea maxima,deja motorul fierbe lejer!
    Poate este o greseala pentru ca eu n-am auzit termostat sa lucreze de la 100 grade,ce-am vazut pana in prezent sunt intre 82-92 grade!
    Mare atentie ce pui pe masina!

13. RiSKO

RiSKO 4th Gear Member

Locație:
    Brăila
    Masina:
    A6/C7/3.0/2012
  14. laurentiucat

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    pai e cam la fel ca al meu termostatul tot behr am si eu.vad ca si la tine e razuita sigla audi de pe el.
    numai ca la mine sta apa la 90 de grade si banuiesc ca deschide la 87 efectiv.banuiesc ca de fapt deschiderea incepe mai devreme dar la maximum e deschis la 87.

15. RiSKO

RiSKO 4th Gear Member

Locație:
    Brăila
    Masina:
    A6/C7/3.0/2012
    am intrebat eu, nu au voie firmele producatoare sa vanda cu sigle sau coduri pe produse.

16. RiSKO

RiSKO 4th Gear Member

Locație:
    Brăila
    Masina:
    A6/C7/3.0/2012
    @ azi 13.01.2011 ora 19.00 am schimbat termostatul prezentat mai sus. Cel defect(ramas pe deschis) tot 100 de grade scrie pe el, este original al masinii. Deci acum baga caldura de stai in pielea goala am dat pe clima HI, topeste bordul de atata caldura, deci nu e nici o problema daca scrie 100 de grade pe ele, ESTE PERFECT NORMAL.

17. laurentiucat

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    si la mine, m-am uitat azi la acul de pe ceasul indicator,cred ca e 92 de grade c termperatura.m-am uitat atent.inainte din cauza pozitiei si neatentiei acul parea pe 90 de grade, dar te uiti dinspre dreapta .la fel caldura ca la balamuc .

18. KNUSSPERONNE

KNUSSPERONNE 2nd Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    A4 B5,1.6 ADP,1995
    Salut, astazi am schimbat si eu in sfarsit termostatul, intradevar e dificil de ajuns la al 2 lea surub sa l desfaci, dar cu niste chei flexibile poti sa il desfaci. Am sa atasez si o poza pentru cei care au motor 1.6, iar in rest spor la treaba. Am totusi o intrebare, daca aerisirea si o face singura? Multa bafta.

19. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    aerisirea si-o face singura
    umpli vasu pana la semn si te mai uiti peste 2 zile cand e motoru rece

20. cs85beb

cs85beb 1st Gear Member

Locație:
    cornea caras_severin
    Masina:
    a4 1,6 2001
    am si eu pr cu termostatu imi puteti spune si mie unde este pus mss

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta