1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Temperatura apa motor nu sta la 90 de grade C - Termostat - cauze si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de reryro, 22 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Trebuia sa scoti antigelul,sa bagi apa si sa speli tot,apoi sa scoti apa aia si sa pui wynn doar cu apa...si abia dupa, sa scoti tot si apoi sa bagi apa cu antigel.
    Spala bine radiatorul,da-l jos de pe masina sau pune furtuul de apa sa curga prin el.Cel mai perfect e sa-l schimbi ca oricum e putred...

2. laurentiucat

laurentiucat 6th Gear Member

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    AUDI A 4 1,6-alz BENZINA A4 8E, B6 -2002
    vezi ce tip de termostat ai.daca ai ca al meu, te costa vreo 100 de euro si are senzor incorporat in el.

3. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    nu mai folositi solutie de lipit radiatoare. nu va dati seama ca solutia respectiva va duce direct la un mecanic pentru o garnitura de chiuloasa, imaginati-va putin daca astupa o gaura din radiator, nu face acelasi lucru cu gaurelele alea mici de pe garnitura de chiuloasa sau de prin radiatorul de calduram sau etc. nu mai folositi fratiolor asa ceva, mai bine sudezi radiatorul in cel mai rau caz, sau il schimbati cu unul sh. folositi solutia aceea si dupa va plangeti ca la audi se ard garniturile la chiuloasa ca sunt proaste si etc.

4. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Pe flaconul respectiv la indicatii scria, ca sa fie motorul cald si dupa adaugare sa functioneze cel putin 10 minute cu incalzirea pe maxim cald+ventilatie, nu spalare nu nimic. Oricum dupa cele patite mai bine nu-l bagam.
    Maine scurg lichidul din radiator si bag apa fierbinte pe furtun sa vad ce iasa din el si cu ce debit. Il las sa curga prin el ceva vreme, sa vad dupa ce reumplu instalatia ce se intampla. Oricum poimaine voi schimba tot lichidul si daca nu se rezolva nimic cu spalatura de maine atunci si termostatul (bine inteles inainte sa bag lichidul cel "nou" fac inca o spalare)
    Am observat ca nu prea face presiune pe furtunul ce intra in radiator (cel fierbinte), imi facea presiune un pic mai mare inainte sa am problema asta.

P.S. prin garnitura de chiuloasa nu sunt chiar asa inguste canalele ca sa se poata infunda....in radiatoare sunt mult mai inguste.

Ultima editare de un moderator: 17 Oct 2011
  5. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Sper ca ai rezolvat...totusi controleaza si senzorii de temperatura,nu stiu exact cum sunt la tdi, dar poate ca s-au "astupat" si ei.
    Asigurate ca este perfect aerisit circuitul, incearca sa ridici mai sus(cat permit furtunele) rezervorul de expansiune al antigelului si tine motorul la 2000 de rotatii vreo 10 minute.

Ultima editare: 21 Oct 2011
  6. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    Pana la urma am constatat ca e infundat radiatorul....l am schimbat , am schimbat si termostatul,am facut alt amestec de lichid....acum apa imi sta la pers normal la 90-92 si la forja nu trece de 93(ieri cand au fost 21 grade afara)...am scos si cei 2 senzori de temp. dar erau perfect curate.
    Am facut vre o 40 km de ieri,dar apa nu a scazut din vas,caldura baga.
    Poate voi incerca acum o solutie de curatare a sistemului de racire...
    Multumesc pt. raspunsuri!

7. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Pippo09 Nu mai incerca sa repari daca merge!
    Antigelul original AUDI specific pentru motorul tau este tot ce ai nevoie! Are si proprietati detergente si anticorozive si va rezolva tot.
    Nu mai baga nimic, instalatia se spala numai cu apa,este plina de valvole si alte minuni.
    Radiatorul oricum se "consuma",ai facut cea mai perfecta alegere!

8. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    Pana acum problema nerezolvata,suspectez pompa de apa,de cand e masina la mine are aproape 70kkm,luna ce vine schimb distributia si atunci voi schimba si pompa de apa,is curios ce se intampla dupa....
    Multumesc de raspunsuri si de timpul acordat!

9. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Si eu am avut probleme cu pompa de apa...
    Problema e ca daca iti fierbe apa mereu in motor pentru ca nu circula, iti coci si uleiul si apoi ai probleme si cu mazga in motor si uite asa devii membru activ pe forum...
    Deci, daca nu ai chef sa vezi posturile mele,unde intrebam si eu,(multumesc cu aceasta ocazie tuturor membrilor ,in special Jack_Bristow),iti spun pe scurt: elicea care misca apa in circuit se mai poate doar crapa si patineaza pe ax.De aici pot aparea o serie de simptome care mai de care mai aiurea!
    Se poate si verifica fara se o dai jos.Se scurge lichidul de racire si se da jos termostatul.Prin gaura unde intra termostatul se poate vedea "elicea".Cu o surubelnita sau cu ce vrei tu poti incerca sa o rotesti(nu trebuie sa se miste). La mine era crapata si o bucatica de plastic era intepenit prin termostat care deschidea si el cand/cum putea...
    Atentie ca e destul de usor de rupt de tot si apoi chiar ca iti faci distributia!
    Pippo,daca tot trebuie sa faci distributia, atunci schimba si pompa(obligatoriu)si pune una cu elice metalica,schimba si termostatul.
    Ai noroc ca ai deja 70k km...eu am schimbat-o dupa 6000 km(a fost facuta distributia dar pompa era cea originala din 98) si mi-a amanat si bugetul pentru stage2...

Ultima editare: 29 Oct 2011
  10. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    Mersi de raspuns si de faza cum sa verific pompa de apa.
    Oricum pot circula cu masina,imi sta apa pe la 90-92-93,nu e ceva periculos,dar nu e ok.Luna ce vine voi schimba distributia(pt. ca trebe neaparat) si pompa de apa cu aceasta ocazie.Termostatul l am schimbat odata cu radiatorul si era de 87 grade ca si celalalt(care probabil functioneaza ok)
    Voi reveni cu un post dupa ce schimb pompa.

11. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Pippo, cum citesti temperatura?
    Daca e pe ceas, si se misca mereu,e posibil sa fie o problema electrica!Daca o citesti pe vagcom sau pe clima,atunci e perfect normal.Nu va fi niciodata stabila. Acul din bord nu se misca numai pentru +/- 3 grade C.
    Ps:termostatul poate fi defect de nou! Ca sa il verifici il bagi intr-un vas cu apa si il pui la fiert.Cu un termometru vezi la ce temperatura deschide si cum se comporta de la cald la rece.

12. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    Temperatura o verific pe climatronic(din cate stiu pe bord nu trece acul de 90 in nici un fel...poate gresesc, la mine cel putin n a trecut)
    Dupa multe incercari esuate cu termostat, alt lichid etc am zis sa cites si cu vag-com....cand pe climatronic aveam 92 pe vag aveam 91.8 deci se exclude sa arata eronat.
    Imi cunosc masina, cu termostatul vechi tot de 87 imi statea apa la mers normal(vara la peste 30 grade afara) la 88-89 de grade.
    Si inainte sa bag respectiva solutie am urmarit si tot asa statea la 88 89,dar dua ce am bagat solutia si am mers vre o 1-2km a inceput sa urce pana pe la 96-97 cand am tras pe dreapta(si asta cu ventilatia data pe cald la maxim, la aprox 10 grade afara).
    Dupa o vreme s a stabilizat si cu acel termostat pe la 93-94,dupa care am scurs lichidul de racire, am scos termostatul,am pus apa distilata,am pus un carton in fata radiatoarelor(ca sa mi se incalzeasca),am dat o tura de aprox 20km si a urcat apa la maxim 78 grade.Am mers inapoi la garaj am scurs apa cu niste impuritati prin ea,dupa care am schimbat termostatul cu unul nou tot de 87 grade,am facut alt amestec de lichid si tot asa statea pe la 93-94 de grade....am constatat dupa ceva km parcursi din nou ca radiatorul e infundat,era fierbinte cam cat o palma si restul era ca gheata.
    Am comandat radiator nou,l am schimbat,am pus lichidul de racire inapoi printr o carpa ca sa se filtreze ca am obs ca avea inca ceva impuritati prin el.
    Dupa asta imi sta apa pe la 91-92 de grade(si atunci cand afara erau 20 grade) iar la forja se face cam 93,dar dupa ce las acceleratia si intra in frana de motor dupa vre o cateva secunde imi scade la 92 chiar 91(depinde de viteza.....am incercat pana la 160 la ora).
    Am verificat si senzorii is curati....parerea mea este ca ori e pompa de apa(cum nu a fost schimbata de cine stie cand) ori e obturat ceva furtun conducta sau ceva in chiuloasa.
    Cand fac distributia schimb si pompa,daca persista problema atunci e ceva infundat.
    Acum cateva zile din lipsa de ocupatie am desfacut radiatorul cel vechi....a fost prin el cam o palma de noroi.
    Am uitat sa precizez ca lichidul din vas nu mi dispare e aprox. la maxim de o saptamana.

13. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    temperatura de 90 95 de grade este ok pentru un motor, acel senzor are o eroare de 5% care se da din cabluri mufe etc. daca vrei sa verifici daca pompa de apa merge, in vasul de expansiune ai un furtun subtire. daca accelerzi pe la 1500 2000 rot/min trebuie sa curga apa in vas pe acel furtun. ai grija daca motrul este cald sa nu deschiz capacul la vas, daca e rece poti sa il desfaci si sa te uiti daca curge sau nu. daca nu curge verifica furtunul sa nu fie infundat, ca din cate vad ai folosit solutie de lipit radiatoare.(scuze daca gresesc). poti sa mai verifici temperatura motrului cu un termometru etalon, si atunci ai sa sti exact.

14. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    Am incercat acum vre o 2 saptamani pe la 2000rpm scuipa jet destul de calumea in vas(asta cu termostatul inchis,cu el deschis n am incercat).
    Sa zicem ca e eroare,dar de ce mi a crescut in acel hal temperatura dupa adaugarea solutiei respective si tot de atunci nu coboara la aprox 89 ca si inainte.
    Oricum dupa ce schimb pompa de apa(pt. ca trebuia deja schimbata) voi vedea ce se intampla.

15. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    Pompa e ok faca baga pe furtunul ala. De la solutie am gasit cazuri in care se infundau diverse canala si orificii de prin motor, chiuloasa. Cand dai jos distributia poti sa speli foarte foarte bine. Dar, apropo, baga caldura ?

Ultima editare de un moderator: 31 Oct 2011
  16. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    In afara ca sta temp pe la 92 nimic anormal,caldura baga calumea,ca si iarna trecuta.
    Am uitat sa scriu , ca am observat,ca in caloriferul din bord cate odata se aude parca, cum circula apa....am citit pe undeva ca, daca se aude acel sunet atunci e fisurata garnitura si baga presiune pe instalatia de racire....bun daca ar fi asa tunci mi ar disparea lichidul din borcan,dar la mine de o saptama tot acolo e ...aproape de maxim,furtunul ce vine din motor(cel fierbinte) in radiator nu e umflat(ca si la presiune prea mare) e normal,pot sa l strang cu mana de tot foarte usor.

17. Linucu 1st Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    A4 2000, 1.9 TDI 116 cp
    Problema temperatura apa

Buna ziua,

Am citit foarte mult acest form al dumneavoastra si am gasit o gramada de exemple asemanatoare cu ale mele, va rog totusi sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi. Deci am schimbat distributia si odata cu ea si termoistatul (a fost in kit-ul de la distributie), de asemenea am pus antigel nou G12 (rosu). Cand merg cu masina acul de la apa se ridica la 60 si acolo sta. Daca ma opresc la semafor sau poate stau la o coada urca la 90 si apoi cand plec coboara iar la 60 si asa sta. Eu ma ganeam ca asa trebuie sa mearga. Caldura baga foarte bine. Am vb deja cu mecanicul sa o pun pe un tester in timpul mersului. A zis ca se mai uita el o data la ea vineri. Sambata o sa fac un drum mai lung (350 km) si apoi o sa analizam situatia. Daca aveti vreo sugestie va raman recunoscator.

18. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    dupa parerea mea nu e termostatul bun

19. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    Si eu zic, ca e termostatul.... dupa ce se incalzeste masina de baga caldura bine,verifica radiatorul ...daca e caldut atunci poate sa fie dus termostatul pt. ca descjide prea devreme...trebuie verificat si cu vag-com sa vezi daca nu e bordul sau ceva senzor.

20. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    In prima faza vezi la ce temperatura deschide termostatul.
    Dupa ce verifici acest aspect vino cu un nou post.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta