1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Temperatura apa motor nu sta la 90 de grade C - Termostat - cauze si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de reryro, 22 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. radu82

radu82 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 ALT 2002
    eu l-am schimbat...era piesa original de acum 7 ani cred....si am vrut sa schib tot...pt ca am avut o problema cu ciruitul de racire...mi-a fiert apa ...si am schimbat at...si termostat si pompa de apa si distributia daca tot am desfacut masina....:)

2. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    ...care aveti ce sa faceti cu banii cumparati cumparati unul la 15e sunt Gates ,Vernet daca chiar vreti mai calitative se exista Febi Bilstein,Whaler etc la maxim 25 e....desi Febi nu stiu daca se comercializeaza in Romania.
    ..multi lauda Behr ,asta si pentru ca erau puse pe Mercedes nu stiu ce sa spun,stiu ca nu se gasesc la tot pasul dar 100e un termostat mie mi se pare jecmaneala :p

Ultima editare: 9 Ian 2009
  3. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    uite un exemplu concret: Audi A4 1.9 TDI (2001 - 2005) are termostat simplu (prima poza)... iar Audi A4 2.0i (2001 - 2004) are termostat mai complex (poza nr 2). acest plastic nu poate fi desfacut... se schimba cu totul...
    cat despre termostatele BEHR... sunt cele mai bune si in plus in cutie pe langa piesa mai gasesti si garnitura...

4. radu82

radu82 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 ALT 2002
    uite cineva care imi da si mie dreptate...deh daca avem acelasi model de masina :)))

5. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    lucrez la un magazin de piese auto din import... am vandut deja cateva bucati!

6. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    ..gasesti macar si garnitura de 1 ron corect:)
    ..nu poate fi desfacut ptr ca este incastrat desigur ,ingenioasa idee...si cat costa minunatiile astea care se pare ca pica si ele?

Ultima editare: 9 Ian 2009
  7. radu82

radu82 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 ALT 2002
    eu pe al meu am dat 450 ron ...

8. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Atunci va plang de mila.Dar oricum nu pica chiar asa repede un termostat.Al meu a picat in jurul la 100 de mii de km,deci este o investitie justificata.Cu stupoare am aflat ca un termostat de golanel costa 95 ron pe original,dar mai mult de o iarna nu te tine garantat 100 %.Deci tot sa fii patriot cu preturile astea la Dacia.

9. Buksy

Buksy Bronze Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    Audi A4 B6 1.8T 150CP
    asa e!am cautat si eu zilele astea peste tot si am gasit un behr thomas la 386 ron,dar mai era si unul nu stiu ce marca made i germany undeva la 230 lei!mie in tecdoc la 1.8T din 11/2001 imi da asta din poza!deoarece la modelul asta cica pana in 2002 s-a montat termostat incastrat in plastic si vine tot impreuna,nu se poate dezasambla si schimba doar partea defecta!

Ultima editare: 10 Ian 2009
  10. panti

panti Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    audia3 1.9 TDI ALH,seat toledo 1.9 TDI
    hai ma ca gasiti termostat si la 50 de lei si mere beton.atatea piese originale si de fapt sunt "made in china" si tot merg.eu am telescoape pe spate de dacia 1310 (bineinteles cu modificari) de un an si 39000 de mii de km si se comporta super beton pe b4.dai sute de lei pe piese originele si te tin 2 luni si sunt varza.:think:

11. radu82

radu82 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 ALT 2002
    poate ca da...dar sincer la un termostat sau o cure de distributie...mia bine zis chestiile esentiale....eu recomand piese originale....una e un telescop....daca se strica il schimbi si alta e sa ti se duca termostatul si sa iti fiarba apa....

12. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Si eu sunt de acord ca la unele piese trebuie atentie mare, atat ptr pret cat si ptr marca. Unii au doar brand-ul in spate insa nu si calitatea. Eu am luat un termostat cu 36 lei si cand am vrut sa-l schimb ajunsese apa la 100 grade si el nu deschidea. Am fost nevoit sa-l pun pe cel vechi inapoi, i-mi pare rau ca nu am fost atent ce marca este, ptr ca venea din germania pe masina.

13. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Si eu am termostat de 50 de lei si merge foarte bine (nu l-am luat pe cel mai ieftin, mi-a fost recomandat de cineva ce are un service).Are pana si garnitura de 1 RON inclusa. :p Totusi, e vorba doar de termostatul propriu-zis, metalic, nu de plasticaraiul mare din poze.

14. Buksy

Buksy Bronze Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    Audi A4 B6 1.8T 150CP
    voi sunteti printre norocosii cu termostat mecanic,de aia va costa pana in 75 lei maxim,eu unul sunt unul din cei care au masina cu termostat electric(asta are si termostat mecanic in el,dar e incastrat in plastic si nu merge schimbat).si parerea mea este ca nu trebuie sa ne jucam cu piesele care tin de buna functionare a motorului,cu altele mai merge dar cu astea nu!

15. bogtech

bogtech 2nd Gear Member

Locație:
    acasa
    Masina:
    AUDI Q7 3.0 TDI Quattro ; Volvo S60 2.4 D5
    nush ce draq are motoru asta, i-am schimbat termostatu si tot creste cate-odata cand stau pe loc la 100 110, imi vine sa dau foc la masina asta

16. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    iti pierde apa?
    cum e temperatura in vasul de expansiune cand creste temperatura la apa? daca vasul de expansiune e rece e dusa pompa de apa
    daca pierde apa si bolboroseste borcanul e garnitura de chiuloasa.
    e posibil sa fie doar senzorul de temperatura, iese la o scanare cu vag com-ul( e si cel mai ieftin din cele enumerate)

17. bogtech

bogtech 2nd Gear Member

Locație:
    acasa
    Masina:
    AUDI Q7 3.0 TDI Quattro ; Volvo S60 2.4 D5
    acum pompa de apa sigur nu este ca este noua, am schimbat-o odata cu distributia si termostatu si altele , acum sa nu fie garnitura....cum imi mai pot da seama ca e asta?, am vazut pe la garnitura este oleak de ulei, inspre distributie pe acolo spre radiator, am sa merg si am sa vad ce zice vag comul...

18. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Inca unul care isi incendiaza masina. :laugh: Fratilor, am avut 2 ani de zile Dacie din 83 si nu i-am dat foc. :p

Cum zicea un coleg inainte, daca iti bolboroseste apa in vasul de expansiune sau daca ai ulei in vasul de expansiune e dusa garnitura de chiulasa.

19. Epic

Epic 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 1.8 T quattro 2005
    am si eu o problema..
    imi pierde antigel de ceva timp(tot completez) si se pare ca scurgerea vine de la garnitura termostatului.. se gaseste separat oare? sau mai bine zis..merita sa caut garnitura separat? as schimba termostatul cu totul, dar decat sa dau 400-500 ron pe unul nou, in conditiile in care cel vechi isi face treaba..nu suna rational
    si in ce conditii apare "bolborosirea" lichidului din vasul de expansiune? la mine parca se aude ceva de genul cand o turez intr-a 1-a, pe la 2000..e normal?
    sa-mi fie rusine ca nu stiu..

20. busuioc adrian 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi 80 b4 2.6 -v6
    audi

ceau baieti,am si eu un audi 80 b4 1993 v6 2.6 si nu stiu unde este termostatul.astept un raspuns de la cunoscatori

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta