1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

The UFO - Audi A6 C6 2.0 TDI (2005)

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de Alex-F1, 11 Feb 2017.

1. Alex-F1

Alex-F1 Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI (2005)
    Dupa 12.000 km, a venit din pacate si vremea unei cheltuieli mai serioase pt. ozeneu: ambreiaj nou Luk, cumparat de la Autokarma si o cutie de viteze SH, de la un om de incredere (cunoscut), pt. ca din vara mi-a aparut un huruit continuu si deranjant, la turatie constanta, care dispare in totalitate la apasarea ambreiajului si viteza intai cam o data la 2 zile nu mai voia sa intre deloc, pana nu bagam a doua si apoi din nou a-ntaia. La schimbarea vitezelor, am acel zgomot ca de morisca, iar la plecarea de pe loc, tremutat, asa ca am hotarat sa schimb tot si gata. Cand ma gandesc cate-i puteam face de banii astia (folie geamuri, magazie virtuala mp3, grila motor badgeless, roti pe 18, distantiere jante, plafon negru etc.), ma apuca pandaliile, dar asta e, alea vor trebui sa mai astepte... Sapt. viitoare sper sa se poata face operatia, in functie de cum are timp maistorul.

Iasmin90 apreciază asta.
  2. Lucian189

Lucian189 Bronze Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    RS7 Performance
    Macar puteai sa pui o cutie mai lunga.

3. Alex-F1

Alex-F1 Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI (2005)
    Too late now. Era vreun model care sa se potriveasca la fix?

Mitiy apreciază asta.
  4. Lucian189

Lucian189 Bronze Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    RS7 Performance
    O gramada..

5. Alex-F1

Alex-F1 Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI (2005)
    Lasa ca cu una mai lunga, mai crestea si consumul si-i destul si-asa 9 litri in oras...

6. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Teoretic ar trebui sa scada, ai mai putin rotatii pe min la aceeasi viteza.

7. Alex-F1

Alex-F1 Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI (2005)
    Cu o cutie mai lunga, mai putine rotatii pe minut, la aceeasi viteza, decat cu una mai scurta?! Nu e fix invers? :think:

8. Lucian189

Lucian189 Bronze Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    RS7 Performance
    Ba timisorene esti cazut din plop.
    :haha:

DonDoneL și gabitza121 apreciază asta.
  9. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
  10. Alex-F1

Alex-F1 Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI (2005)
    Mda, deci am citit lectia, sa vedem daca am inteles bine: :sign_ot:

O cutie lunga este o cutie cu dieferente mari intre rapoarte. Daca am cadere mica de turatii intre treptele de viteza, atunci cutia e scurta (asa e la mine). Daca diferenta este mare, atunci e lunga. Avantajul cutiilor scurte este raspunsul prompt al masinii. Avantajul cutiilor lungi este ca schimb vitezele mai rar, am o plaja mai mare pe care pot sa o folosesc, dar raspunsul masinii este lent, deci demarajul este penalizat.

Ce nota primesc? :racer:

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Pentru tema asta 9 ca 10 nu dau niciodata si am dat foarte rar chiar si cand predam in scoala (nu e gluma asta). :)

Mitiy, Andu333 și gabitza121 apreciază asta.
  12. TalosCosmin

TalosCosmin Platinum Member

Locație:
    Sălaj
    Masina:
    A4 B5 Avant Facelift, AJM , fab. 2000
    Puteai sa dai si 10 pentru incurajare Cristi. ( Nu glumesc ) :D

Teoretic la raliuri in etapele cu multe curbe se folosesc rapoarte cat mai scurte.
    O cutie de viteze cu rapoarte mai lungi ar trebui sa mareasca teoretic si top speed'ul.

Daca nu te intereseaza timpii 0-400 e de preferabil in toate conditiile o cutie cu rapoarte mai lungi.

Seara buna!

13. gabitza121

gabitza121 Audi Expert

Locație:
    Brașov / Benidorm
    Masina:
    a6 avant quattro,2.5tdi AKN 2001/ a6 avant quattro, 3.0tdi BMK 2006
    @Alex-F1 nu ma bag la dat note ca eu nu am fost profesor in liceu decat la chiulit si facut prostii.

Da sa imi dai adresa sa iti trimit un MOET ca ai facut off topic si nu l-ai facut pe Cristi sa scrie la tine pe topic si sa fie altceva decat ,,HAIDEȚI SA ÎNCHEIEM DISCUȚIA DESPRE ACEST SUBIECT/S-A MAI VORBIT PE TOPICUL DEDICAT....."

stefan550, Mitiy, vladmang și alți 2 apreciază asta.
  14. Alex-F1

Alex-F1 Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI (2005)
    Hihihi da, am scapat de data asta...dar am pus iconita de off-topic, ca doar trebuie si ea folosita, nu?! :laugh: Deci e clar, e buna cutia asa scurta cum e, mai ales ca motorul asta de 2.0 e si-asa cam slabut pt. caroseria asta. In alta ordine de idei, azi, in zi de sarbatoare, ozeneul e la mester, l-am dus pe la ora 10, dupa masa va fi gata...stau ca pe cuie, ca-s curios ce va iesi. :w00t:

15. Alex-F1

Alex-F1 Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI (2005)
    Pfuuuu, am scapat de belea...e totul stas acum, alta masina frate, liniste deplina, asa cum trebuie! :yahoo: Ambreiajul acum prinde jos, trebuie sa ma reobisnuiesc. Tot Luk era si cel OEM. M-am usurat de ceva banet, dar macar stiu ca partea asta-i rezolvata si nu se va mai umbla acolo prea curand. Mai zicea maistorul ca ar fi bine sa schimb si cilindrul receptor de la ambreiaj, ca e cam curs si sa n-am surprize cu el. O sa-l cumpar si pe ala, ca cica nu-i scump si il montam la urmatoarea interventie. Am iesit si la o proba pe centura si cu ocazia asta am notat si ce viteza am in ultima treapta a cutiei (a sasea), la 2.000 rpm: 103 km/h...scurta rau cutia! :rolleyes:

Ultima editare: 8 Noi 2017
    TalosCosmin apreciază asta.
  16. TalosCosmin

Locație:
    Sălaj
    Masina:
    Ai schimbat si volanta? Ca nu am vazut sa fi scris treaba asta.. eram curios de preturi.. pe unix kitul ambreiaj cu volanta este 29mil iar la autokarma era 17mil.. ambele luk. Mi se pare hotie pe fata daca ambele magazine lucreaza cu piese de aceeasi calitate.

17. Alex-F1

Alex-F1 Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI (2005)
    Da, am schimbat si volanta...am pus poza in postul #121, se vad clar 2 pachete, unul cu ambreiajul, celalalt cu volanta. ;) Ambreiajul a fost 600 lei, iar volanta 1.100. Destul de scump la Unix, intr-adevar...f. mare diferenta! :keule:

18. TalosCosmin

Locație:
    Sălaj
    Masina:
    Mi se pare foare ok pretul. Exact ca la masina mea cu 2 clase mai batrana si A4. :)

19. Alex-F1

Alex-F1 Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI (2005)
    Mda...acum sa vedem si cat va tine, sper ca nu pica dupa 20.000 km. Si la magazinul din Timisoara de unde ma aprovizionez eu de peste 10 ani, tot cam pe-acolo era pretul (1.930 lei), dar am preferat sa fac o economie de 230 de lei, ca e totusi o suma.

TalosCosmin apreciază asta.
  20. Alex-F1

Alex-F1 Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI (2005)
    Pe principiul vara sanie si iarna car, pt. ozeneu a venit deja mosul, cu un set de jante OEM de 18 pt. vara...dintotdeauna mi-au placut astea mai pline, monobloc, "farfurii" vorba unui prieten, is mai reci asa, mai sobre si la pretul de 800 lei (fara cauciucuri) era chiar pacat sa nu le iau. Acum pana in primavara am timp sa le si incalt, intr-o luna 2 gume, in alta luna alte 2 gume, ca sa nu se simta asa tare la buzunar...cred ca iau SH, dar marci premium, la 200 lei bucata gasesc stas, care mai merg lejer 3 sezoane.

Distribuie pagina asta