1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Totul despre Filtrul de Particule - DPF - curatare - inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de BlackW0lf, 6 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
  2. IONUT_TM

IONUT_TM 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    AUDI A6;AN FAB. 2006;2,7 TDI;180 CP
    multumesc......

3. MAT 1st Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    Audi A6, 2000 cc, 2007
    filtru particule A6 2 litri 2007

Buna ziua,
    Rog sa-mi scuzati indrazneala,dar am vazut ca ati ajutat pe forum colegi in a afla daca respectiva masina este dotata cu DPF.
    Sunt nou pe acest forum si nou posesor de A6 2 litri 2007 achzitionat SH, prima imatriculare in Romania Nov 2009. Cel care mi-a vindut-o mi-a dat-o fara carte de service, sua mai bine zis, mi-a dat o alta carte de service de la un alt model A4 si cei de la RAR nu au facut nici o specificatie in cartea de identitate daca are sau nu,de aceea am si platit taxa la valoarea unei masini fara DPF,asta e.
    Am cautat si in portbagaj stickerul acela dar este sters si nu se poate citi.
    Dar sa nu o mai lungesc rugamintea mea este sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta in acest subiect.
    Va multumesc.
    Marian

4. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

spune-ne seria de sasiu si iti spunem daca are filtru de particule sau daca nu.

5. MAT 1st Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    Audi A6, 2000 cc, 2007
    Filtru de particule

Buna ziua,
    Multumesc foarte mult de amabilitate si rapiditatea raspunsului. Am atasat o copie a Cartii de identitatea a masinii din care cred ca e mai bine sa culegeti dvs datele ce aveti nevoie.
    Sincer, momentan nuai asta am la dispozitie acum; sunt plecat din tara si revin saptamina viitoare.
    Cu stima,
    Marian T

6. MAT 1st Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    Audi A6, 2000 cc, 2007
    Buna seara,
    Scz daca revin,dar inca nu sunt familiarizat cum merge sistemul asta si, sincer nu stiu unde si cind se trimite mesajul meu. si cel prim a fost trimis,am raspuns si nu stiu daca a ajuns unde trebuie:):)
    Va trimit si seria de sasiu; o fi cel la rubrica numarul de omologare din cartea de identitate?!
    AAU1J2911C78E4/2007
    DACA asta o fi:) asta am gasit in cartea de identitate si momentan nu am alta informatie la mine; asa cum am mai spus, nu sunt in tara si revin saptamina viitoare.
    Va multumesc de intelegere si ajutor.
    Marian T

7. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Nu ai filtru de particule.

Seria de sasiu este asta : WAUZZZ4F77N085607

8. MAT 1st Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    Audi A6, 2000 cc, 2007
    Sigur? multumesc de raspuns. Sincer, nu stiu ce sa cred, e bine sau ,nu? Din cele comentatae de pe forum am tras concluzia ca nu e chiar asa bun sa ai acest filtru ca-ti creaza multe probleme. Singurul ajutor fiind cel financiar la taxa, care deja am platit-o si cred ca era mare hin sa iau banii inapoi in cazul in care as fi doveditca are.
    Fiind mai familiarizat, indraznesc sa rog sa-mi recomandati un service apropiat de Tulcea care sa ma ajute sa citesc si km parcursi,eventual ultima revizie,etc. am inteles ca trebue sa aibe un program VAG-COM,nu? Cel care mi-a vindut-o mi-a aratat ceva la distributie,acolo pe capac undeva ca este scris km la care s-a schimbat, la cca 126mii, e stantat. credeti ca ar putea fi o facatura,sau nu se joaca nimeni cu asa ceva?
    Multumesc

9. DANLO

DANLO 1st Gear Member

Locație:
    Focsani
    Masina:
    Audi A6 -2.7TDI Quattro -2006 / VW JETTA 1.9 TDI -105 CP -2007
    Cum adica e stantat?
    De obicei se pune un stiker autocolant ce se completeaza de catre service-ul auto dupa ce se face inlocuirea distributiei.
    Acesta va contine data executiei lucrarii si km la care trebuie facuta urmatoarea interventie.

10. Pripi 1st Gear Member

Locație:
    Caracal
    Masina:
    A6,2000,2008
    Salut!!! am avut si eu aceasi problema la un audi a6 motor de 2.0 si am rezolvat problema rpd...am mers cu ea turata in treapta a 4-a la o turatie de 2 200 cativa km si apoi sa stins becul

11. punkkid 3rd Gear Member

Locație:
    Câmpina
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI MT 2008
    La mine se aprinde becul cam o data pe luna :)) Cand era mai frig afara si mai des.. Se rezolva repede totusi, dar eu merg cu ea ceva mai turat, cam 3500. Se stinge cam dupa 10 minute de mers :)

12. cristimate 6th Gear Member

Locație:
    Cernica
    Masina:
    A4 B7 1,9 TDIe (BRB), A4 B9 2.0 Quattro
    e cam naspa daca lunar
    mie nu mi s-a mai aprins de 10 luni... dar merg in w-e pe distante lunig...

13. catalinionescu

catalinionescu 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi A4 2.0 tdi 2007
    dpf

salut ,

problema ta , o am si eu , acel semn se refera la filtrul de particule . Eu am mers cu masina la Midocar ( pe sos Odaii ) , unde au rezolvat problema .
    Sfatul lor este sa schimbi viteza peste 3000 , iar in cazul in care se infunda ( iti apare semnul in bord ) sa iesi cu masina din Bucuresti , mergi cu ea in treapta a treia , 70 km/ora constant timp de 15 -20 km pt al desfunda .
    Daca continui sa mergi cu filtrul infundat , masina va intra in avarie , puterea motorului va scadea brusc iar pe bord iti vor aparea semnul de la bujii si martorul motor .

14. laur59 1st Gear Member

Locație:
    Rm. Valcea
    Masina:
    A4 2005 2.0 TDI
    dupa ce am cumparat masina mi-a aparut martorul asta..nu e de speriat, datorita mersului din orasele noastre se mai infunda...50km de mers turat la drum intins si dispare. se curata, sau se sterge la service...ca sfat, se merge mai turat...

15. tournier 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    A4 avant, BPW, 2.0 TDI, 2007, 140 CP
    update soft

Se pare ca exista o varianta de update la softul masinii prin care se schimba ceva legat de dpf. Am vorbit la srvice-ul Audi din Cluj si mi-au zis ca se inlocuieste un senzor si se face un update pentru DPF. Operatia costa 500 - 600 Ron. Si-a facut cineva acest update? Merita? Mie mi se aprinde semnul de DPF odata la 200 - 300 de km in oras (daca merg cu masina pe pozitia Drive, la cutia multitronic). Daca merg pe Sport nu se aprinde niciodata. Sunt curios daca update-ul rezolva problema.???

16. tournier 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Dpf

Se pare ca exista o varianta de update la softul masinii prin care se schimba ceva legat de dpf. Am vorbit la srvice-ul Audi din Cluj si mi-au zis ca se inlocuieste un senzor si se face un update pentru DPF. Operatia costa 500 - 600 Ron. Si-a facut cineva acest update? Merita? Mie mi se aprinde semnul de DPF odata la 200 - 300 de km in oras (daca merg cu masina pe pozitia Drive, la cutia multitronic). Daca merg pe Sport nu se aprinde niciodata. Sunt curios daca update-ul rezolva problema.???

17. CONSTANTIN CRISTIAN

CONSTANTIN CRISTIAN 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audi A4 2.0TDI 140CP 2006
    dpf

salut si eu am aceiasi problema cu senzorul asta de particule in bucuresti cam la 2 saptamani trebuie sa ies cu ea pe autostrada sai curat filtrul asta merg numai in D ca n-am unde sport in bucuresti,crezi ca sar putea face ceva cu dpf ul asta anulat ceva de genu :think: eu nu prea cred ?a mai facut cineva ?

18. tournier 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Dpf

Mecanicul meu imi poate scoate filtrul de particule. Poate fi inlocuit cu un catalizator universal. Probabil ca dupa aceea nu vor mai iesi gazele ca lumea la ITP. Operatia de mai sus costa cu totul cca. 1000 Ron.
    Totusi sunt curios daca update-ul de soft ar rezolva problema....

19. shake_alin 1st Gear Member

Locație:
    bihor
    Masina:
    audi a4 , model 2006
    si eu am avut probleme cu Dpf dar din cauza mecanicului care a pus ulei cod 505 in loc de 507 (informatia am gasit-o in cartea masinii si cand am verificat asa era uleiul era pus gresit), nu ma putut sa-l regenerez desi am mers la mecanic care s-au plimbat cu masina cu testerul pe ea dar tot nimic,doar dupa ce la dat jos si la curatat bine cu benzina, ma costat 500 ron toata "distractia".

20. lucian190

lucian190 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A8 - 4H / D4 / 3.0 QUATTRO 250 cp. TDI 2012 cod motor CDTA
    da

acum ce pot sa zic si eu am avut si poate am probleme cu acest filtru nenorocit de care m-am bucurat ca este in dotarea masinii, ca o sa platesc mai putin la prima imatriculare, etc. dar...........se pare ca este ca un cui a lui Pepelea. sa va zic sincer de 20.000 km am schimbat uleiul la motor. castrol SLX schimbat cu mobil 1 ESP formula. zice ca ar fi special pt. filtru de particule :wacko:. drept sa va spun nu am vazut nicio schimbare dupa, nici in bine nici in rau dar, macar sunt fericit ca nu am mai vazut beculetul / indicatorul acela care indica ca.........filtru este plin de impuritati pe calculatorul mic dintre ceasurile de la bord si vb. cuiva mai sus mergi la autostrada dai si dai ca sa se curete si cite si mai cite. dupa citeva zile este la fel ca la inceput. ex: daca mergeam undeva la drum in tara dupa, 1 saptamina in Bucuresti era o.k................:sadlike: poate este o solutie si acesta schimbare de ulei la motor ??? :think: sau poate ne mai lumineaza si pe noi cineva cum putem sa facem sa fie bine si pt. masina si pt. nenorocirea asta de filtru. hai sa aveti zile frumoase domnilor. numai bine. :friends:

Ultima editare: 13 Iul 2010
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta