1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Totul despre Filtrul de Particule - DPF - curatare - inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de BlackW0lf, 6 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. lucian190

lucian190 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A8 - 4H / D4 / 3.0 QUATTRO 250 cp. TDI 2012 cod motor CDTA
    da

ieri am vazut si eu cum poate arata un filtru de particule. interesant as zice "nemernicul" care ne face atitea zile fripte tuturor. deci a fost urcata masina pe rampa dat jos pasajul de tubulatura (evacuare) cu respectivul filtru, taiat cu flexul toba in forma de H scos tot miezul care era terminat definitiv, sudat, resoftat cu soft fara filtru si gata lucrarea. cit costa ? nu mi-am permis sa intreb. deci sa zicem simplu asa la prima vedere dar...................:think: :blush: sa vedem o sa fac o curatare la cineva care lucreaza chiar la Porsche si vedem o sa va spun ce si cum dar mai dureaza un pic.

Ultima editare: 16 Sep 2010
  2. alexandru13alec 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 , An fabricatie 2007 B7 Cod motor BRD , 170 CP & Audi A4 B9 2017 2.0 TDI quattro DETA
    Se infunda DPF la 3 zile !!!!!!!!!!

Salut , am si eu aceasi problema cu filtrul de particule . Detin un audi a4 2.0 pe motorina cod motor BRD . Problema este ca mi se infunda odata la 3 zile ... si de fiecare data merg la service nu mai stiu ce sa fac nu este posibil asa ceva am curatat EGR am schimbat 2 injectoare filtru de motorina, 4 furtunase de vacum. pana acum nimik ... turbina e ok ...
    Aveti idee de la ce poate fi ? maine ma duc iara sa il curat !

3. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 40 TDI Quattro 2019
    mi-a zis un mecanic ca ar putea fi senzorul de presiune care face figuri...oara asa e...nu e scump cam 300roni dar nici nu l-as schimba degeaba. se poate verifica cumva?
    :banghead:

4. tournier 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    A4 avant, BPW, 2.0 TDI, 2007, 140 CP
    Nu stiu ce sa zic TDR, dar daca ar fi defect senzorul ar da eroare tot timpul nu numai dupa 200 km. de fiecare data.

5. oanasophia 1st Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a6 2.7 2006
    buna am si eu o problema cu filtru de particule am fost la service l-au curatat dar nu au putut reseta comp si in continuare imi apare spirala si nu merge masina ,m-au trimis la cj dar nu imi garanteaza ca pot face modificarea in soft ,:uhm: ce pot face?:confused:

6. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    cica e defect si o ia razna numai din cand in cand.....nu stiu ce sa zic cati intreb atatea pareri...

7. oanasophia 1st Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a6 2.7 2006
    ce e defect comp de la masina? o sa vin si la cj si daca nu se poate reseta o sa-l anulez :( merci de raspuns mai astept pareri

8. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    nu computerul....senzorul...

9. oanasophia 1st Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a6 2.7 2006
    senzorul l-am schimbat prima data si dupa aceea s-a curatat filtru,dar aici la reprezentanta mi-au zis ca nu il pot reseta din soft..si sa incerc la cj dar sansele sunt de 50%

10. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    filtru de schimbat euro la masina

prieteni am auzit cateva zile de la cineva din afara ca ar exista filtru de schimbat euro la masina totusi aici in romania nu am auzit de asa ceva. intrebarea mea este .. daca stie cineva ceva de chestia asta.

11. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    A4 B8 2.0 TDI 2011, Audi A4 TDI-PD 2002 131 CP, Suzuki Swift 2017 1.0, 112 cp
    banuiesc ca te referi la montarea unui catalizator (filtru de particule)care sa-ti permita incadrarea masinii la o alta norma de poluare gen Euro4

12. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    am uitat exact cum se cheama mi-a spus si spus a ramas ;)) cu prima ocazie cand am sa vb din nou cu persoana respectiva am sa intreb si am sa spun daca este catalizator sau nu.

13. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    degeaba ii pui...rar-ul de la noi n-o sa recunoasca alta norma euro. cunosc pe cineva care a cumparat un 320d e46 din 2004 si pe acte scria ca are catalizator euro4 aftermarket, si cand a ajuns in rar ai nostri i-au aratat lista cu motoare recunoscute la noi euro 4 si e46-le lui nu avea cum sa fie trecut acolo, evident din moment ce motorul e euro3 din fabrica. dar fiind catalizatorul euro 4 la nemti o catalogau euro 4... asa ca nu arunca banii aiurea...

14. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Probabil in actele nemtesti era catalogat ca norma de poluare D4 care nu este recunoscuta la noi.

15. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    erau scrise si noxele care corespundeau cu noxele de euro 4...

Ultima editare: 26 Sep 2010
  16. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
  17. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    bine ca mi-ai spus alllexutzu ca din ce am inteles costa vreo 2 bani si ala. oare chiar o sa puna incompetentii astia taxa de mediu asa de mare din 2011 sau inca sunt doar vorbe scoase de presa?

Ultima editare: 27 Sep 2010
  18. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Si eu sper sa fie doar inventari ale presei dar ca deobicei, un sambure de adevar axista. :(

19. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    asa e insa erau mult prea mari taxele dupa cum au spus cei de la pro tv, erau de-a dreptul infioratoare.

20. alexandru13alec 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 , An fabricatie 2007 B7 Cod motor BRD , 170 CP & Audi A4 B9 2017 2.0 TDI quattro DETA
    Probleme Dpf Audi A4

Salutare, eu sunt Alex si sunt nou pe forum . Acum putin timp mi-am achizitionat un Audi A4 cu motor de 2.0 pe motorina 170 cp cod motor BRD , am avut si inca am cateva probleme cu el.
    Am schimbat acum ,aprox 2 luni, 2 injectoare , apoi dupa scurt timp mi s-au topit niste furtunase de vacum undeva pe la turbina (le-am schimbat pe toate 4 ) am mai mers ce a mai mers vro 3-4 zile si am sesizat o trepidatie ciudata a masinii la relati si o variatie de turatie intre 900 si 1000 , urmatoarea zi ca sa vezi filtru de particule .... Am fost service mi l-a dat jos sa il curete , l-au curatat si la 3 zile s-a aprins iara . Am revenit la service unde de aceasta data mi-a curatat odata cu filtru de particule ( dat jos, curatat + regenerare ) si EGR-ul . Iar astazi ( la 2 zile de la ultima curatare ) am simtit in parcare iar aceasta vibratie la relanti si oscilarea turatiei . Am uitat sa precizez faptul ca motor-ul se incinge destul de tare in zona turbinei ( partea stanga ) dar temperatura pe bord nu trece de 90 grade .
    Maine ma voi duce sa fac un log sa vad la ce procent este filtrul de particule .
    Aveti idee ce ar putea fi cauza acestor probleme dc se incarca filtrul si inainte apar aceste oscilatii insotite de vibratii ?
    Daca a mai avut cineva aceasta problema ...il rog frumos sa ma indrume si pe mine .
    Va multumesc .
    P.S : totusi masina mi se pare ca nu trage de 170 cp .

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta