1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Totul despre Filtrul de Particule - DPF - curatare - inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de BlackW0lf, 6 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 40 TDI Quattro 2019
    Piciorul blana in acceleratie nu te ajuta. Trebuie sa mergi constant in viteza 4 sau 5 la 2000-2400 turatii pana se stinge sa-si faca regenerarea. :)

2. catalin19841

catalin19841 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A6 3tdi 4f2
    Am citit azi in manual trebuie la turatie de 2000 respectiv 60kmph in S timp de 15 min , zis si facut am plecat la drum problema e ca la mine in S la 2000 de turatii am 70 kmph nu 60 cum spune la carte , am mers 15 min sa stins , acum nu stiu daca sa facut regenerarea sau nu nu sa simtit nimic gen trepidatii sau altceva cum am mai auzit .Acum sper sa fie bine .

3. draganuta 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    B6, BMP, 2007
    Am pus mai jos un document privind regenerarea DPF la Audi.

4. yonike

yonike 1st Gear Member

Locație:
    bacau - Moinesti
    Masina:
    Audi A4 8K , 2000 cmc, 2008
    am mare nevoie de ajutorul vostru , vreau sa anulez filtrul de particule cine ma poate ajuta ?

5. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Dap, tare curios sunt cum se curata filtrele astea. Cine a auncat pastila acum sa detalieze ...

6. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    Cum am mai spus se curata cu apa ferbinte cu presiune asa cum a spus colegul s-line daca nu este 1oo% infundat in rest alte detalii nu mai sunt!

7. draganuta 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    B6, BMP, 2007
    Esti sigur ca nu se mai poate face nimic inainte sa anulezi DPF? Ti-a facut cineva o verificare computerizata a starii si incarcarii, eventual o regenerare profesionala?

8. yonike

yonike 1st Gear Member

Locație:
    bacau - Moinesti
    Masina:
    Audi A4 8K , 2000 cmc, 2008
    :salute: Salut! da am facut regenerare in Germania. Am schimbat si un element la pumpe duse, dar tot nu-mi place cum merge. Cateodata motorul scoate un zgomot ciudat (poate nu-i de la motor). In rest, ce sa zic, masina trage bine dar zgomotul asta ma deranjeaza un bum, bum, bum asa . Mi-a mai zis cineva sa ma uit putin la EGR sa nu fie murdar. Oricum multumesc!

Ultima editare de un moderator: 1 Sep 2011
  9. mugurels

mugurels 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A6, 2.0 TDI, 09/2006
    Probleme cu filtrul particule!!

Buna ziua,

Masina mea este un Audi A6 2.0 TDI din 09/2006 4F avand in momentul de fata 193.000 km, schimbator automat 7 trepte.

De vreo trei luni am probleme cu filtrul de particule.
    O data mi-a aparut filtrul in bord si dupa alte doua semne (control putere motor si control gaze) iar masina a pierdut din putere. De exemplu mergeam in a -6-a cu 90-100km/h...

Am fost la PORSCHE din Kufstein/Austria (aici lucrez). Mi-au regenerat si schimbat senzorul filtrului de particule si am mers bine. Dupa 2 saptamani a aparut iar semnul si am curatat la PORSCHE Oradea (50€ nu mi se pare mult si au lucrat repede si curat).

In Austria dupa alte 3 saptamani a aparut iar si am turat-o pe autostrada si in 10 km facuti la 100km/ora in a -3-a a disparut problema. Acum 12.09.2011 a aparut iar si am urmat procedeul de mai sus pe autostrada dar nu a disparut ba chiar mai rau: iar cele 2 semne au aparut in bord si masina a pierdut din putere.

Ce solutii sunt ? Costa vreo 1000 € inlocuirea filtrului cu predarea celui vechi si alta solutie permanenta ar fi curatarea si gaurirea filtrului cu un burghiu subtire daca am inteles bine. Aveti ceva sugestii ? Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 16 Sep 2011
  10. dukku 3rd Gear Member

Locație:
    Calarasi
    Masina:
    Audi A4 Allroad 3.0 TDI
    Fa un log ... vezi ce eroare apare si spune-ne si noua . Poate e tot de la senzor , eventual daca iti spun ca e filtrul poate iti spune si gradul de colmatare. Solutii sunt si cele spuse de tine si anularea lui. Este la latitudinea ta .

Ultima editare de un moderator: 25 Sep 2011
  11. dinupl

dinupl 1st Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    A4,1.9, 2008
    Eroare 379

Salut, citesc foarte des pe forumul asta, dar asta este prima data cand scriu, pentru ca de obicei scriu cei care au probleme.

Am si eu o mica problema (sper) cu Audi-ul meu A4, din 12.2007 motor de 1.9 TDI, mi s-a aprins martorul de la filtrul de particule.
    Dupa ce am studiat în amănunt acest forum, am descoperit faptul că problma ar fi chiar de la filtrul de particule si că trebuie să merg sportiv (oricum, cateva minute bune cu masinuta la o viteza mai mare de 70km/h).
    Cititi și facut am dat cateva ture.... am mers aproape 180 km in 2 zile cate 90 cu 90, dar tot aprins era martorul, motorul cand se accelera peste 3000 de ture cand dabia, dabia trecea de 3100 si de 120 km/h in a 4-a.
    Într-un final dupa cei 180 km parcursi si-a dat drumul la mers ajungand in a 4-a si la 160 - 170 km/h, poate si mai mult, dar nu am avut unde sa ii dau, dar tot nu se stinsese martorul de la filtrul de particule.
    Văzând că nu am rezolvat probema am fost si eu la un service mai isprăvit din oraș (cică), care mi-a facut o verificare pe calculator - mi-a spus că filtrul de particule nu are absolut nimic dar are o eroare > - Eroarea 379 - Reglare presiune de supraalimentare - Abatere reglare negativă.
    Vă rog din suflet care se pricepe, sau care a mai avut o astfel de problema sa imi zică cam ce ar putea sa aibe.

Acum mi-au scos eroarea, motorul merge perfect scoate un pic de fum dar cică așa este normal până ajunge temperatura la 90 C.....

Multumesc anticipat celor care vor răspunde.... !

Ultima editare: 3 Oct 2011
  12. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    De curant mi-am luat si eu un A4 cu DPF multitronic. Am obsevad din cand in cand ca la mers normal i-mi urca turatia la 1600-1800 chiar daca mergeam in frana de motor. Normal turatia i-mi sta undeva la 1400 cand merg prin oras in linie dreapta sau afara din oras la viteze mici. Sambata am fost la o nunta si stiti cu totii cum se merge in coloana. La un moment dat mi-a urcat turometrul la 1800 si am vazut in spate putin fum. Sa fie oare o autocuratare a filrului? La multitronic computerul poate urca turatia la motor fara sa cresca viteza.

13. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Da, este normal ca din cand in cand masina sa intre automat in stadiul de DPF regeneration; in general cam la 400 de km.

14. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    dinupl eroarea pe care o ai este legata de turbina. Verifica prima data furtunele de vacum sa nu pierzi vacum pe undeva sau turbina necesita o curatare.

Ultima editare de un moderator: 31 Oct 2011
  15. strumfyspm Guest

Salut,

In legătura cu filtru de particule, regenerarea lui se face prin următoarele metode "sănătoase":
    1. un service bun unde poate sa iți ruleze programul de auto regenerare, dar costa.

2. la un interval de timp, rulează câți mai multi km cu o turație intre 2500-3000rpm, în treapta a 3 sau maxim a 4 (volumul de aer care intra în habitaclu motor sa fie mai mic decât dacă ai fi într-o treapta mult superioara, filtru de particule ajunge la o temperatura optima și cu ajutorul volumului de gaze emanat de motor intre aceste turații, se face regenerarea perfect).
    P.S. Eu unu personal, am făcut service-ul sâmbăta (29.10.2011) unde am verificat și starea filtrului de particule. Mecanicul a rămas uimit, 0%, nu mint, nu exagerez. Dar eu săptămânal fac Galati-Focsani-Galati, 200km de regenerare...recomand pe drumurile pe exterior sa nu fiți zgârciți cu motorina...

3. dezactivarea lui fizica și logica.

In legătura cu scoaterea, spălarea și încălzirea lui....e prima data când am auzit.

Contează foarte mult: tipul de ulei folosit, intervalul de km la care se face service-ul, și calitatea filtrelor.
    Teoretic la A4 B8 service-ul se face undeva la 15.000km. Eu personal îl fac la maxim 13500km, ulei castrol, absolut toate filtrele schimbate și normal, filtre de calitate.

Mult succes!!!

16. dinupl

dinupl 1st Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    A4,1.9, 2008
    S-a rezolvat problema a fost de la o electrovalva, care se pare ca a ramas blocată o data datorită unei frane de motor fortate. Acum merge ca unsa, nici nu mai scoate fum deloc. Cel putin atat am inteles si eu din cate am vorbit cu mecanicul.

Ultima editare de un moderator: 22 Ian 2012
  17. ciovi 1st Gear Member

Locație:
    TURNU MAGURELE
    Masina:
    A5 2.7 2011
    cum aflam daca avem filtru de particule

eu am un audi a4 b7 din 2004 luna a 11 si azi am fost la rar mi au zis ca nu am filtru de particule eu din cate stiam masina ar avea . daca ma poate ajuta cineva:(

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    ciovi te rog ca pe viitor sa nu mai deschizi un topic nou fara sa folosesti functia Cauta pentru ca topicul o sa fie sters fara explicatii. Adreseaza intrebarile sau opiniile tale in topicuri deja deschise ca de exemplu acesta unde ti-a fost mutat mesajul initial. Multumesc de intelegere.

Ca sa-ti raspund la intrebare: te uiti cu atentie in Cartea de Service a masinii si scrie acolo daca ai DPF prevazut din fabrica. Daca nu ai Cartea de Service te uiti in portbagaj si vezi ca trebuie sa ai un stiker unde sunt trecute niste date. Acolo scrie daca ai DPF la masina.

Citeste tot acest topic de la inceput cu mare atentie.

O seara buna

19. razvanpro

razvanpro 2nd Gear Member

Locație:
    gaesti
    Masina:
    Audi A5, B9 2.0 TFSI 252 cp Quattro
    Salut,
    Problema e ca in dimineata asta mi-a aparut senzorul de la filtru de particule ma gandesc eu oare ar fi putut aparea pentru ca am scos alimentarea de la senzorul de la clapeta fapt ce a dus la aprinderea intermitenta a rezistentei de la bujii si martorului motor, Sunt curios oare dupa ce o sa schimb azi clapeta se stinge si DPF-ul ? au vreo legatura ? eu merg destul de sportiv cu ea si nu am avut probleme cu DPF-ul, decat odata pe 01.12.11 s-a aprins dar am oprit motorul si nu s-a mai aprins de atunci pana in dimineata asta

In cazul in care nu se stinge unde imi recomandati sa merg ?. Exclus reprezentante unde spun direct trebuie schimbat DPF-ul. Ma intereseaza un service sau un baiat priceput in judetul Arges, Dambovita sau Bucuresti si un numar de telefon intr-un mesaj privat daca se poate.
    Va multumesc de ajutor. Pot sa spun ca ma deranjeaza incredibil acest senzor, s-a aprins de o ora si imi sta gandul numai la el.

Ultima editare de un moderator: 8 Feb 2012
  20. razvanpro

razvanpro 2nd Gear Member

Locație:
    gaesti
    Masina:
    Audi A5, B9 2.0 TFSI 252 cp Quattro
    Gata s-a rezolvat martorul motor si martorul de la bujii s-a stins imediat cum am inlocuit clapeta iar cel de la filtru de particule s-a stins dupa ce am mers 15 minute in treapta a 2-a ca mai mult de a 2-a nu am avut pe unde sa merg.
    Cost final 560 ron clapeta si 70 ron montajul.

Ultima editare de un moderator: 8 Feb 2012
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta