1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Totul despre Filtrul de Particule - DPF - curatare - inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de BlackW0lf, 6 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. adc

adc 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 3.0TDI Quattro
    Am mers pana la Pitesti pentru ca intamplator aveam drum acolo. Am oferit aceasta solutie deoarece este testata de catre mine si a functionat in repetate randuri. Totusi, imi vine greu a crede ca se poate merge in oras cu 3000 rpm in mod constant. Acum depinde de oras... :)

2. BoogieA3c

BoogieA3c 1st Gear Member

Locație:
    Strejnicu/Ploiesti/Brasov
    Masina:
    A3cabrio, 1.9TDI, 2009
    Dupa ce am sesizat aceasta problema, a doua si la 7 AM am mers cam 2-3 km cu a-2a la 3500 de ture prin oras si am scapat. Nu ma asteptam sa fie asa simplu:):)

3. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    Am ajuns la concluzia ca la noi motorina e de vina. Asa cum exista ulei pt DPF ar trebui sa existe la noi si motorina pt DPF.Sunt convins ca nemtii care au proiectat masina sau gandit ca va fi alimentata cu motorina ok. Poate din cauza asta se strica si injectoarele si turbo.

4. Florin7 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2.0TDI BPW 2006
    O intrebare pentru cei care au scos filtrul de particule, ati renuntat si la uleiul Longlife 5w30 pentru DPF in favoarea 5w40?Si inca o intrebare dupa eliminare hard si soft in aceleasi conditii de utilizare consumul de motorina a scazut?

5. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Eu inca nu am facut schimbul decand am spart filtrul, dar o sa bag tot ulei dpf pt ca sigur e mai bun. Consumulnu a scazut considerabil. Poate 0,1-0,2%. Daca poti curata filtrul calumea si lasa- l acolo. Eu l-as pune inapoi pt ca scoate putin fum.

6. BoogieA3c

BoogieA3c 1st Gear Member

Locație:
    Strejnicu/Ploiesti/Brasov
    Masina:
    A3cabrio, 1.9TDI, 2009
    Cred ca ala ce ai spart tu era catalizator nu filtru de particule? M-am interesat si am aflat ca la filtru de particule, doar daca e foarte putin lovit sau atins nu isi mai face treaba si trebuie schimbat altfel se infunda si nu se mai regenereza in veci

7. Florin7 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2.0TDI BPW 2006
    Daca a spart tot ce era acolo si a facut gaura complet da a gaurit si catalizatorul. Imediat dupa turbina in acea cutie ovala mare e si DPF-ul si catalizatorul primul fiind DPF-ul, daca se elimina doar el nu ar trebuii sa fie probleme cu fum-ul.

8. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Eu am spart tot cu un burgiu de 12mm. Am dat vreo 6 gauri de la intrare pana la iesire. Cred ca acumuleaza funingine in gaurile respective, iar cand accelerez sufla afara funinginea.

9. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Primul e catalizatorul. Eu am vorbit cu un tip care e profesor in evacuari si a spus ca poate sa imi monteze un catalizator in actualul filtru de particule. Nu stiu ce sa fac. Oare scap de fum? Pret: catalizator 500lei + manopera 250lei

10. Florin7 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2.0TDI BPW 2006
    Pai fum mult iti da in continuu sau doar cand ii dai talpa tare, ca daca da cand dai talpa tare e normal? eu sincer nu m-as complica cu un alt catalizator pus poate nu e cat trebuie de permisiv si dai dupa in altele. Si eu cred ca o sa-l scot, spune-mi se comporta mai bine oleaca la accelerari sau tot aceeasi chestie, a si ce am mai auzit l altcineva ca dupa ce l-a dat afara si a facut si anularea din soft i-a scazut consumul mediu cu aproape un litru, la tine cum e?

11. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    La mine consumul e la fel. Nu simt nici o diferenta in tractiune sau alt fel de diferenta.

12. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Am noutati. Am resoftat masina cu un soft calumea. Rezultatul e mai putin fum, un consum cu aprox un litru mai putin si mai multi cai (175). Masina merge impecabil.

13. Adi88

Adi88 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi,2.0 Tdi quattro, 2006
    Salut,
    As vrea sa stiu, in ce conditii se poate anula un filtru de particule intrucat imi face numai probleme. Cum se poate scoate acest filtru sau se poate sparge ?

Ultima editare de un moderator: 21 Aug 2012
  14. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    audi a4 '96 <-> audi a6 '98 + audi a3 '03
    De ce vrei sa il elimini? Ce probleme ai?

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Adi88 pentru inceput citeste integral acest topic unde a fost mutat mesajul tau initial.

Data viitoare te rog foloseste functia Cauta a forumului si scrie mesajele in topicurile potrivite si deja existente, fara sa mai deschizi topicuri noi. Multumesc de intelegere

16. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Adi88 Se poate sparge, dar trebuie dezactivat si din soft, altfel va scoate fum si chiar mai rau.

Ultima editare de un moderator: 21 Aug 2012
  17. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Ca tot se anunta nori negri in ceea ce privesc taxele pe anul viitor, am o intrebare.
    Emisia de CO2, trecuta de constructor in Certificatul de conformitate si de cei de la RAR in talon (aceeasi valoare), e calculata cu filtrul de particule pe masina sau e doar valoarea scoasa de motor, curat, fara vreun filtru sau catalizator ?

Culmea, la "Emisiile din gazele de evacuare", la "particule" e trecuta valoarea 0,002g/km,..ceea ce ar insemna ca se incadreaza in Euro 5 (ea e Euro 4), dar mai jos, la "Emisii" (legate in mod direct de consumul de combustibil), e trecut CO2 la 232g/km.
    Cred ca asta e de luat in seama, pentru ca e trecut si pe talon.

Se anunta impozite ce includ taxa de poluare (plus dublarea impozitului pe masina,...dar sper sa moara pana sa faca asta) si sunt curios daca filtrul de particule micsoreaza aceste valori.
    Multumesc.

Ultima editare: 24 Sep 2012
  18. haryhary

haryhary Bronze Member

Locație:
    Buftea
    Masina:
    Audi 6 3.0 tdi 2005, Motor BMK
    adica sa le dau 6000 impozit? mai bine-i dau foc...da ce masa ma, o mai platim odata?

19. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Foltrul de particule nu reduce dioxidul de carbon (CO2) ci monoxidul de carbon (CO). Dioxidul de carbon e daunator pt atmosfera, pe cand monoxidul de carbon e toxic si cancerigen. In actele masinii e trecut doar dioxidul de carbon, care, indiferent daca ai filtru de particule sau nu e acelasi. Important e sa ai catalizator.

20. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    haryhary, pai de asta am intrebat, am crezut ca ne mai scoatem cu filtrul asta, ca poate ies noxele mai mici...
    Cica noua taxa ar fi vreo 5800 lei.
    Merci dariusddj, deci e clar, suntem mancati. :)

Ultima editare de un moderator: 24 Sep 2012
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta