1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Totul despre Filtrul de Particule - DPF - curatare - inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de BlackW0lf, 6 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. adc

adc 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 3.0TDI Quattro
    Observ ca multi au dubii cu privire la existenta/absenta filtrului de particule. Cea mai simpla metoda pentru a vedea daca aveti sau nu asa ceva, este sa introduceti unul din degete in esapament si apoi sa vedeti daca degetul cu pricina este plin de funingine sau nu... ;) O masina care are filtru de particule are evacuarea impecabila.

2. Sandu_A6

Sandu_A6 Bronze Member

Locație:
    Tg. Mures
    Masina:
    A6 3.0 224CP, Touareg 7P 3.0 240CP
    Salut,
    si eu am avut aceasi problema de cand am cumparat masina(6 luni) si am ignorat beculetul cu filtrul de particule pana cand a intrat masina in protectie si nu se mai accelera :keule:, din pacate intr-un moment foarte neplacut(in timp ce depaseam o coloana de masini). In consecinta mi-am facut timp si ieri am regenerat filtrul de particule si doream sa explic cum am facut eu, poate ii ajuta pe altii :readit:. Contrar la tot ce am citit pe forum, cu regenerarea la o turatie peste 2000 si aprox 60 km/h, eu nu am reusit in acest mod, decat in momentul cand m-am oprit si am facut regenerarea stationand, prin VAG-COM. Am inrodus codul de regenerare (10016) pt motorul meu si in aproximativ 30 de min s-a facut regenerarea prin intermediul vag-com, la o turatie de 1500, iar temperatura gazelor arse in filtrul de particule a crescut pana la 650 grade.
    Recomand celor care au aceasi problema sa nu ignore avertizarea :no: pentru a nu intra motorul in protectie in timpul mersului, poat fi destul de periculos! :racer:

3. wolfquatro

wolfquatro 2nd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A8/4.2 d/2007
    identic

eu mi am luat un a8 4.2 d/2007 si am patit exact la fel. m a luat inima pana am aflat ca e ceva cam normal in bucuresti si cu motorina asta de kkt...la cati bani am dat pe el...........crezi ca merge si la a8 sa faci setarea aia ?
    merci

4. BOMBANITORUL 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI 143 hp
    Sincer nu sunt convins ca are cu motorina, cred ca sunt orasele noastre un pic cam aglomerate si mai mult stam in loc sa mergem asa cum spre exemplu se merge la Paris, Viena, Munchen etc...

5. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    nu este neaparat de la motorina, ideea este ca in bucuresti mai mult se sta decat se merge si astfel filtrul nu are cum sa-si faca ciclul de regenerare. Pentru regenerare exista 2 variante....cea descrisa de colegul de mai sus cu vag-com si cea a regenerarii automate pe care o face masina fara ca tu sa bagi de seama. Daca ajungi la vag-com atunci ai asteptat cam mult cu becul aprins.

6. OvidiuMS

OvidiuMS 1st Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    Audi A6, 2.7 quattro, 2006
    Sunt deacord cu mersul mai turat al motorului pentru a proteja acest filtru dar in cazul cand ai o cutie automata ce faci? La mine cand este pe treapta D si ma duc lejer la 50-60 km/h prin oras motorul nu merge turat deloc deoarece schimba treapta de viteza si sta undeva la 1200-1400 rotatii/min. Este normal sau mie imi schimba vitezele prea repede?

Ene Lucica bună apreciază asta.
  7. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    cred ca e recomandat cand se incalzeste motorul sa mergi pe sport si sa o mai scoti din cand in cand in afara orasului

8. sorrow666draku

sorrow666draku Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 (B7), 2006, 2.0TDI -140cp multitronic 7+1
    si eu am patit diverse cu acest subiect - filtre, dpf si mersul subturat. Am multitronic si in drive imi schimba pe la max 2000, de fiecare data. Am diesel, in mod normal ar tb sa schimb mai dupa 2500 lejer. Ideea e ca tb sa imi fac un obicei - cand am timp: modul Sport, talpa si un pik de sosea in afara. IN mod normal ca sa se curate dpf-ul la carte zice: modul sport, treapta 4, 2000 rpm, pilot automat - 10min mers constant.

9. wolfquatro

wolfquatro 2nd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A8/4.2 d/2007
    perfect adevarat, daka mergi pe S, si o mai si ciupesti putin kand ai okazia, nu se mai infunda. Regenerarea cu vagcomu se poate face de 2-3 maxim am inteles. Ideal e sa mergi mai sortiv pt evitarea problemelor.

10. adrian_yda 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 motor de 2000-140 de cai
    probleme filtru particole

stie cineva daca atunci cand e infunfat filtru particole creste cumva si consumul masini? cu respect adrian

11. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Binenteles ca urca consumul atata timp cat nu are o evacuare ''libera''

12. simplu_VAG

simplu_VAG 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4
    Creste consumul masinii, iti este utila o interfata VAG COM.

13. Guest 9896 Guest

Poza

O poza cu magnificul filtru nu pune nimeni?!
    Ms:jump:

14. alexutu69 1st Gear Member

Locație:
    buzau
    Masina:
    audi a4 2007
    check engine

salut! am un audi a4 quattro s line din 2007,cu motor de 2.0 si 170 de cai.De ceva veme mi se aprinde check engine-ul cand merg mai mult prin oras.Am fost la un mecanic si mi-a spus ca trebuie scoasa mai des in afara orasului si schimbat treapta in turatie mai mare.Intr-adevar cand ies din oras si merg macar 10 km dupa ce o opresc se stinge becu.In rest masina merge bine si pe tester toate erau in parametri din carte.Aveti idee ce ar putea avea?Multumesc

15. roby_A6

roby_A6 4th Gear Member

Locație:
    Pe unde apuc
    Masina:
    A6/ O2 RS
    masina e dotata cu F.A.P (D.P.F) ? daca da, trebuie sa mergi sa il cureti, din cate stiu pe la reprezentante se face aceasta operatiune

16. Zyxu

Zyxu 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B7, 2.0TDI
    se merge 10-15 minute intr-a 4-a la turatie mare constant. cauta pe forum ca e explicat de multe ori cum se curata filtrul de particule.
    la reprezentanta stiu ca se curata doar de cateva ori cand nu se poate curata automat si e ~300RON/operatie. apoi trebuie sa-l schimbi si e ~7.000 RON din cate am auzit.

17. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Ma dal draq...70mil un filtru...o toba...e placat cu platina?mi se pare exagerat..

18. Pilif

Pilif 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A3 8l 2001 1.6 75 kw AVU
    ai sa razi dar un filtru de particule chiar contine platina. Nu e placat dar in fagurele din interior contine platina, paladiu, rodiu si ceriu.

Deci oarecum pretul e justificat

19. alexutu69 1st Gear Member

Locație:
    buzau
    Masina:
    audi a4 2007
    intr-adevar am mai auzit ca e f scump..unii ziceau ca ajunge si la 100 de milioane.in fine,am mai facut treaba asta si intr-adevar se stinge becu dar cum merg in oras se aprinde iar.Sa inteleg ca trebuie sa repet operatiunea de fiecare data cand o tin mai mult prin oras?

20. Zyxu

Zyxu 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B7, 2.0TDI
    Nu ar trebui sa se aprinda chiar asa de repede. Ori iti e 'mila' de masina si nu o cureti cum trebuie ori e posibil sa ai o problema mai serioasa.
    Ai putea sa incerci sa schimbi si motorina, poate problema e de acolo. Incearca Alto de la Rompetrol chiar daca e mai scumpa.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta