Trage dreapta - A4 B5 - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Marius T, 15 Sep 2009.

1. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Mersi;)da de asta am cerut,am vazut ca ai scris 115cp si ma miram daca si inainte de'99-'00 sa montat si acel motor,sau daca ar fi fost schimbat aveam niste intrebari,oricum mersi inca odata.

2. Marius T 1st Gear Member

Locație:
    Calarasi
    Masina:
    A3, 8L, 1.8 125cp, 1997
    dap...mi-a spus si tata ca nu exista de 115 ci doar 110

cu placere ;)

3. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Salut baieti. Se dau urmatoarele date:
    1. Cauciucuri noi, presiune verificata: 2,1 pe fata si 2,5 pe spate
    2. Roti echilibrate la schimbarea cauciucurilor
    3. Capat de bara dreapta schimbat
    4. Unghiul de fuga facut

Problema:
    Si inainte, si dupa ce am facut unghiul de fuga, masina continua sa traga dreapta, lucru destul de deranjant la viteze mari.

Dupa cum mai zicea cineva printr-un topic, trebuie sa tot ajustez pozitia masinii tragand putin stanga din cand in cand (destul de des). Cand mi-a facut unghiul de fuga eram de fata si toate "acele" erau in zona verde cand a terminat treaba. Ceea ce am observat ciudat atunci cand mi-a facut directia a fost faptul ca pe o roata acul se afla la 11 grade si pe cealalta la 10 grade.

Ce ziceti, ce alta piesa din angrenajul directiei ar mai putea face ca masina sa traga dreapta?

4. mug 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    B5, AFN, 1.9TDI ,1997,quattro

5. ata2k6 3rd Gear Member

Locație:
    Turda, Com. Moldovenesti
    Masina:
    A4 B5 1596cc ADP power 1995
    In mod normal, pe sensul normal de mers fiecare masina trage cat de cat la dreapta din cauza drumului. Sa incerci sa mergi exact pe axa drumul sa vezi daca trage undeva?

Si eu am schimbat cap de bara, dupaia obligatoriu directie si tragea usor dreapta, dar daca mergeam exact pe axa drumul dadeam drumul la volan si nu se abatea de pe drum deloc. Poate sa fie si de la uzura neuniforma a cauciucurilor.

6. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    La mine cauciucurile sunt noi, rotile echilibrate, directia facuta, capatul de bara schimbat.

7. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Eu inclin spre geometrie nefacuta corespunzator, poate erau subansamblele decalibrate.
    De asemenea e posibil sa fi cumparat un alt cap de bara.

Eu vad doar urmatoarele cauze:
    -Toe In DOAR pe roata stanga (partea soferului)
    -Toe Out DOAR pe roata dreapta
    -Amortizor si/sau arc duse pe partea dreapta
    -Jante foarte late

Unghiul de cadere(camber) nu are efecte de genul asta.

Ultima editare: 5 Dec 2010
  8. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Si eu inclin sa cred ca geometria a fost prost facuta. Amortizorul si arcul nu prea pot influenta mersul pe un drum perfect drept iar jantele sunt cele standard, cu dimensiunile 195/65/R15. Ceea ce zici tu cu Toe In si Toe Out cum pot verifica? E posibil sa ai dreptate, nu stiu ce sa zic?!

9. mug 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    B5, AFN, 1.9TDI ,1997,quattro
    Si la mine dimensiunile sunt standard 195/65/R15, jante originale. Piesele schimbate sunt verficate pe coduri.Am permutat cauciucurile de pe partea stanga.Nimic. O sa le schimb si pe cele de pe partea dreapta sa vad cum e....

10. flavius a4

flavius a4 3rd Gear Member

Locație:
    Brad
    Masina:
    Audi A4 berlină, 2.0 TDI CAGA, 2008 & Audi A4 avânt, 1.9 TDI ATJ Quattro, 2000
    Incearca sa reglezi unghiul la un alt service care are tehnologie laser.iar apoi tragi concluzile.

11. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Revin cu o intrebare legata de faptul ca masina trage dreapta. Am citit pe vwforum despre cazul unui tip care a scapat de aceasta problema dupa ce a schimbat flansele amortizoarelor de pe fata. Credeti ca exista vreo legatura?

12. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Nu exista legatura intre flansele amortizoarelor si faptul ca masina trage dreapta.
    Exista legatura cu: geometria directiei, starea de uzura a anvelopei, presiunea in pneuri, bratele suspensiei pe dreapra, capul de bara, gradul de mobilitate al rotii (sa nu mearga blocata sau sa se invarteasca mai greu decat cea de pe stanga), uzura capului de planetara, echilibrarea rotilor.

13. Marius.Babei

Marius.Babei 5th Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    Salut!

Totusi verifica si celelalte brate.Ai zis ca ai schimbat capetele de bara insa mai sunt inca 4 brate la o roata si oricare din ele poate avea joc din pivot sau vreo bucsa dusa.Daca si alea sunt ok nu-mi trece prin cap ce altceva ar putea fi. Stima!

14. pustiukid 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    A3, 1.6, 1998
    Va salut,
    Am si eu o problema la unghiul de fuga DAR pe spate, masina este A4 B5 1.9 tdi quattro combi an 1997. Problema este cand ploua sau trec peste portiuni de pietris sau nisip unde nu este mare aderenta, atunci masina pur si simplu fuge de spate exact ca si cand as trage brusc de volan ca nebunul, ba stanga ba dreapta, mai ales cand ploua , ma trezesc cu ea din senin ca pleaca la vale de spate si repede, trebuie sa merg numai cu 30 la ora, nu conteaza ca accelerez, ca e in frana de motor sau pe liber tot asa face.
    Am auzit ca s-ar regla unghiul de fuga si pe spate, este posibil ? oricum rotile pe spate se vad cu ochiul liber ca nu merg drept, stiti ceva ce as putea sa verific sau daca merge facut ceva la ea ?, la bucsi nu prea am probleme ca sa faca asa rau.

Ultima editare de un moderator: 14 Sep 2013
  15. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Pustiule, pai daca rotile din spate se vad strambe cu ochiul liber, atunci cum crezi tu ca sta masina aia pe sosea? Umbla acolo, ca ai o problema mare ! Apoi faci unghiul de fuga, ca si pe spate se aliniaza rotile...
    :salute:

16. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    A fost cumva lovita masina aia vre`odata in vre-una din rotile de pe spate ? Altfel nu`mi explic , daca spui ca se vede cu ochiul liber atunci e grav .. Pune masina aia pe elevator si vezi ce e acolo ca nu`i de joaca . Cauciucurile nu ti le toceste aiurea ?

17. pustiukid 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    A3, 1.6, 1998
    Mama ei, cred ca de cand s-au schimbat rulmentii pe spate este asa, de lovit nu cred ca a fost lovita, cauciucurile le toaca pe exterior, o sa vad ce ii fac.

18. pustiukid 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    A3, 1.6, 1998
    Va salut din nou, am rezolvat problema, am facut unghiul de fuga pe spate singur acasa dupa aceasta metoda:

https://www.youtube.com/watch?v=W8qFjAB67vk

Acum sunt super multumit de cum se comporta masina pe drum si in curbe, nu mai face ca inainte, suruburile de reglaj au fost cam ruginite dar am dat cu un spray degripant feroform si le-am miscat inainte si inapoi de mai multe ori si am reusit sa le reglez. Acum urmeaza sa mai fac pe fata ca mai am cativa milimetri diferenta. Bafta !

Ultima editare de un moderator: 25 Sep 2013
  19. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Beton ! Felicitari daca ti-a iesit bine. Desi, ca observatie, eu nu as fi masurat distanta pana la sfoara de pe capacele de la axe, le-as fi scos. Iar volanul l-as fi blocat in pozitie dreapta.
    :salute:

20. pustiukid 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    A3, 1.6, 1998
    mikaela4 Cu volanul asa am facut, iar cu capacele am masurat din ele, pentru ca distanta intre capace si jante, daca la asta te referi, este la fel. Jantele la fel si pe mine asta ma intereseaza, oricum sunt super multumit. Acum se comporta mult mai bine chiar daca a fost vorba de 6 mm pe dreapta si vreo 4 mm pe stanga, asta pe spate, acum sunt 0 si 0 mm. Bafta daca vreti sa incercati acasa !

Ultima editare de un moderator: 26 Sep 2013

Distribuie pagina asta