1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Tren de rulare, directie - suspensie sau rulmenti la A4 B6 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de 4AUDI, 14 Sep 2007.

1. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    baieti si eu am un sunt ciudat la roata dreapta cand virez de volan in oricare directie suna ceva ca si cum nu ar fii unsi pivotii sau freaca ceva acolo dar urat de tot. am verificat roata nu are nici un joc nu stiu ce ar putea fii daca s-a mai lovit cineva de chestia asta sa ma lumineze. deci suntetul este in mers sau pe loc se aude la fel si ciudat este ca daca temepratura de afara nu depaseste 25 de grade nu mai suna nimik .

2. byzy_69

byzy_69 1st Gear Member

Locație:
    Turnu Magurele
    Masina:
    A4, 1.9TDI, 2002
    schimbati bieleta de directie...are o articulatie care isi face joc

3. Todea_Romeo

Todea_Romeo 1st Gear Member

Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    Audi A4, 1.9TDI (131 CP) S-Line, 2003
    Salutare.Am si eu o problema si nu-i dau de capat.Se aude un clanck-clanck si la mine, ca si cum s-ar rupe ceva..... fier pe fier parca.Doar cand iau viraj stanga sau intru in gropi, denivelari, etc.(Am schimbat capete de planetara, bratele si nimic, la fel).Poate aveti o opinie ce ar putea fi... mersi.La drum drept nu suna, poate rar cand pun frana brusca..:-?

4. Billy_bm 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4,1.9 AWX,2003
    La mine au murit amandoi rulmenti deodata, adica la grobi bateau, dar nu huruia nici unul la viteze mari sau cand luam curbe. I-am aschimbat si sau rez bataile.
    Sa traim bine!:P

5. a4_bz 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4-B5-2002
    Exact aceeasi problema o am si eu !! Chiar nu ne da nimeni nicio indicatie ? Ma refer aici la cunoscatori . Se aude doar cand virez stanga , sau la frana brusca(intr-un mod mai atenuat) Imi da senzatia ca si cum ar fi o bucata de tabla ce merge la un moment dat pe o roata zimtata . Este un zgomot metalic "usor" . Am ridicat, am verificat, dar chiar nu ii dau de cap.

Multam anticipat !!

6. Todea_Romeo

Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    Tin sa cred ca sunt flansele amortizor,deoarece suna si la denivelari cateodata...nu stiu ce sa mai zic,o sa incerc sa le schimb si va tin la curent!

7. cata26bcn

cata26bcn Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A5 sportback 2018, 2,0 TFSI 252cp quattro,ex :Audi A4B8 motor CAGA 2010 , ex :A4 B6 2005,1,9TDI
    daca zgomotele au aparut dupa un timp de schimbarea placutelor de frina fata,cit si spate (este posibil),atunci cauza este diferenta dintre dimensiunile placutelor originale si a celor AM.adica mai pe inteles,placulete Am "joaca" in etrier facind acest zgomot,la oprire,plecare se pe loc si chiar in gropi.daca nu ma insel era si o scrisoare de la audi care se referea la aceste zgomote....
    poate e cineva care isi aduce aminte di o poate atasa,sau daca nu se verifica in autodata la capitolul "probleme" pentru masina respectiva.

8. wrw

wrw 3rd Gear Member

Locație:
    gorj
    Masina:
    Audi A4 B8 3.0 Quattro. 240 hp.2008
    uite cum sta treaba:
    ca sa scapi de batai cel mai bine ar fi sa incepi cu verificatul suportilor de la motor si cutia de viteza.motorul are 3 suporti si cutia unu sau doi depinde de tipul de motor.verifica ,inlocuieste unde este cazul(sunt destul de scumpe aceste piese)si vei vede cat de elegant o sa se comporte audiul cu tine.si verifica bieletele de directie ca si alea aduc un zgomot groaznic+instabilitate pe viraj.eu iti spun din experienta am mers cu masina inca 250 000 de km de cand am deschis acest topic.acum are 351 000 si am schimbat cei mai multi suporti tampon de cutie(mai multi decat am schimbat la toate masinile pe care le am avut)asta din cauza ca piesele aftermarket pe care noi dam o carca de bani sunt de tot rahatul.daca limbajul e vulgar atunci imi cer scuze la moderatori
    respect.

Ultima editare: 3 Oct 2010
  9. Todea_Romeo

Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    Iata ca am schimbat si flansele amortizor! Nimic, acelasi sunet persista... si nu prea stie nimieni ce poate fi.Daca aveti idei, sunt binevenite,mersi :(

10. mihneatdi 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant 2009
    cloncanit usor denivelari mici

salut baieti,

si eu am aceeasi problema cu bataile pe drumuri cu galme, mici denivelari, ba se aude ceva ba nu...

am schimbat amortizoarele (sachs), apoi toate bratele, inelusele (febi), si in final CASETA (originala, cica vine cu tot cu bielete).... asta am gasit-o la final, cloncanea cand au blocat volanul si trageau de roti cu masina pe rampa... va dati seama cat m-a costat toata afacerea... INSA

TOT SE AUDE CEVA, ca si cum ar cloncani ceva usor pe sub masina... imi vine s-o bag in sant de nervi... desi imi e tare draga masina (avant 2004, avf, are 250k acum)

aceleasi simptome descrise anterior, plecam din service, parca nu mai facea o perioada...

acum ma duc iarasi in service sa vad poate mai gasesc ceva... daca mai are cineva vreo idee, poate o rezolv fara sa schimb toate piesele de pe ea...

Mihnea

11. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White
    cum a spus si colegul wrw tind sa cred ca in cazul tau ar fi bieletele directie, respectiv cele cu articulatia ca un pivot intors in pozitie orizontala. in teorie daca se aude asa crunt ai putea sa verifici punand frana brusc si apoi dand sa pleci (nu e nevoie de viteze mari, merge si cu plecare de pe loc / frana/ plecare imediat ce se opreste): ar trebui sa auzi niste pocnete clank/clank metalice, datorate de stressul pus pe bieleta de roata la decelerare accelerare, practic bieleta este trasa la accelerare/impinsa la franare/ trasa iar la plecare. daca are joc se aude la fel ca atunci cand bate un pivot.
    eu am problema asta, stiu ca au o usoara uzura, astept sa creasca finatele sa le schimb pe amandoua.
    mentionez ca nu am joc semnificativ la volan, gradul de uzura a bieletelor fiind redus dar exista si uneori bat.

12. Alin_Mihai 2nd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi, 1896,2004
    salut.
    aceasi probema cu huruitul o am si eu. la mine mai trancane si cand dau in gropi. tot rulmentul sa fie????
    si inca ceva cand plec dupa loc uneori se aude un clant ca si cum s_ar prinde dau fiare intre ele. oare ce sa fie??

13. h3rodot

h3rodot 1st Gear Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    A6 C5, 1.9 TDI, 2003
    Scade nivelul uleiului de servo.

Cam la 2 luni maxim imi scade nivelul la uleiul de la servo sub minim. Mi-am cumparat 1 litru si il tin in portbagaj si tot fac completare. La inceput nu m-a deranjat dar acum devine frustrant, parca as avea o rabla.
    Masina A4 b6 2003, motor AVB 74 Kw.
    Ceva sugestii ?

14. Raptorul

Raptorul 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1,9TDI-2001, Mercedes 230TE
    Daca nu gasesti pierderi vizibile de ulei de servo la exteriorul instalatiei de servodirectie, cauta in burdufurile casetei de directie ( cremalierei )..o sa ai o bucurie mare !

15. jax 5th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 B9 S-line, 2.0 TFSI (CYMC) 252 CP
    Ai mai rezolvat ceva 4AUDI? Si mie imi trage dreapta. Am fost sa-mi faca geometria la roti.. a zis ca e ok, doar roata din spate dreapta (geanta mai exact) trebuie schimbata. (geanta e deformata intr-un loc catre exterior de la un impactcu un stalp). Acum nu stiu daca inainte de impact tragea sau nu dreapta ca nu am bagat de seama, nici n-am masina de mult timp. De fapt trage daca las de volan.. :unsure:

16. by_virgilio

by_virgilio 1st Gear Member

Locație:
    focsani
    Masina:
    audi a4 avant 19 tdi 136 hp 07/06/2005
    eu de vreo 3 ani merg asa cu ea cand trage stanga cand dreapta pana cand intro zi m-am suparat si am decis sa o vand...dar nevastamea zice sa o tin ca ei ii place ...asa am duso sa ii fac unghiurile am cumparat jante noi cauciucuri etc etc am cheltuit vreo 1300 euro mergand pe autostrada tragea stanga .....de data asta chiar o vand in gandu meu :) i-am facut un test in audi service si mi-au spus ca era stricat senzorul dupa volan era dereglat cu cateva grade ...l-am schimbat si merge bine acum vedeti si voi poate este ala sau alt senzor ca masinile astea au 1 milion de senzori noi romani suntem invatati numai cu ciocanu si nicovala

17. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Senzorul de la volan se poate calibra in orice pozitie.Il poti seta la 0 chiar daca volanul este rotit 90 de grade.Sincer nu cred ca cei de la Audi ti-au schimbat senzorul,ci doar l-au recalibrat pe cel vechi.Senzorul de rotatie trimite informatii la calculatorul de Abs despre pozitia volanului,iar in functie de asta el stie cum trebuie sa aplice frana pe fiecare roata in parte pentru ca masina sa urmeze directia indicata de tine prin volan(in cazul unei franari puternice,unde intra Abs-ul).Important este ca senzorul de rotatie nu se decalibreaza singur ci doar daca s-a intervenit acolo(ori demontarea volanului si montarea lui gresita,ori calibrare defectuasa).Pot aparea probleme cu cititorul de pozitie,insa apar probleme si in functionarea ABS si ESP si implicit erori pe bord.
    Problema poate sa provina de la pozitia in care este montat volanul.Daca volanul este montat stramb,iar dupa se face geometria astfel incat volanul sa stea drept,masina v-a trage stanga sau dreapta in functie de sensul in care a fost montat gresit volanul.Cremaliera este conceputa sa stea pe mijloc cand rotile sunt drepte,iar atunci cand montezi volanul stramb si ii reglezi geometria asa ea nu mai sta pe mijloc.Desi rotile sunt drepte,volanul drept,cremaliera este stramba.
    Situatiile in care volanul este montat gresit sunt putine(si indica o eventuala interventie acolo).In general geometria rotilor nu este cea corecta(putini fac geometria la 10 mii km cum este indicat) sau masinile au fost lovite(si slava Domnului este plin targul de masini lovite).

In general mecanicii nostri stiu doar cu ciocanul,insa mai sunt si oameni instruiti care stiu sa foloseasca si creierul,dar si laptopul.Masinile noastre nu sunt chiar HI-Tech,au senzori pentru lucrurile vitale.la un A8 ce sa mai vorbim?

Ultima editare: 10 Ian 2011
    Maruta apreciază asta.
  18. Structor

Structor 1st Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Audi A4, 1.9 TDI, 2004
    Buna ziua!
    Am un audi a4 din 2004.
    De ieri a inceput sa scoata un sunet in momentul in care virez tare, stanga si dreapta.
    Nu eram in oras, asa ca am venit asa cu ea pana acasa, vreo 40 de kilometri. Acum se pare ca nu mai functioneaza servodirectia, virajele le iau greu de tot, trebuie sa virez cu forta. Stie cineva cam cat m-ar costa reparatia servodirectiei?

19. SeeMe 2nd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 B6 1,9 Tdi 131cp
    Pai fa si tu o constatare, macar vizuala, si apoi intreaba de pret..:). Verifica macar daca mai ai lichid de servo, daca nu vezi pe unde l-ai pierdut. Asta la prima mana. Sau incearca la un service o verificare si dupa aceea cauta un pret mai scazut. Asa in "orb" ce ar putea sa-ti spuna cineva?

20. Structor

Structor 1st Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Audi A4, 1.9 TDI, 2004
    As face daca as stii unde ar trebui sa ma uit sa verific lichidul de servo :)

Distribuie pagina asta