1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Tren de rulare, directie - suspensie sau rulmenti la A4 B6 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de 4AUDI, 14 Sep 2007.

1. gtincu 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B5.5 Avant 1.9 TDI AJM 2000
    Salutare, as vrea sa stiu daca trec de la suspensii sport la standard, am nevoie de alte modificari decat inlocuirea amortizoarelor, arcurilor, flanselor? Multam'.

2. sam 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    2005,motor 2.5,a4.163hp
    salut,am citit ce ai spus tu si anume ca bataile care se aud la rotile fata cand dai in gropi ar fi de la amortizoarele uzate ...........?Mentionez ca am aceiasi problema si eu ....cand dau in gropi se aude un zgomot ciudat si intrand in panica am fost la un service unde nu mi-a gasit nimic[ma refer la bucse,.............etc.]dar mi-a sugerat sa schimb amortizoarele ca sunt cam uzate.

3. edric

edric 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4, 2005, 116 cp
    La mine la roata stanga fata, atunci cand merg pe drum din piatra cubica sau trec peste denivelari mici in aslfat aud un trancanit subtire.

Precizez ca la gropi mai mari sau denivelari mai mari nu se aude nimic.

Ma poate ajuta cineva?

PS: masina e un audi A4 B6 din 2005

Multumesc.

4. gabitzu_sell2

gabitzu_sell2 2nd Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 b7 1.9TDI 2008
    Am si eu o problema...Se aude ca un fel de pacanit cand incetinesc sau plec de pe loc si la denivelari mici gen delimitatoare...Ca si cum ar avea ceva joc... Masina Audi A4 b6 BKE

5. ionutsss

ionutsss 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 - 1,9 TDI - 131 cp AWX 2002
    Am si eu o problema, cand intra roata in gropi sau dau peste denivelari , se aude un scartait de la roata din stanga fata. Ce sa fie oare? Multumesc!

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    ionutsss sunt multe cauze care pot provoca acel zgomot. Fa o vizita unui atelier service cel mai bine. Poate fi de la capat de bara, bucsi bara stabilizatoare, pivoti, brate superioare sau inferioare, etc.

7. catalin19841

catalin19841 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A6 3tdi 4f2
    Am si eu o problema , dupa ce am schimbat placutele de frana fata/spate ,de curand a inceput se aude un fel de scartait in partea din fata , dar nu tot timpu , nu la viraje sau denivelari , cand merge ea singura . De la ce poate fi ?

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pana in 500 Km placutele se rodeaza pe disc. Scartie si cand pui frana ?. Mai urmareste si daca tot face ridica masina pe elevator sau cric si invarte de roata si vezi mai bine de unde sa aude zgomotul. Poate ai un rulment care te ''paraseste''. :)

Ultima editare: 23 Iul 2011
  9. catalin19841

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A6 3tdi 4f2
    Pe disc? deci e posibil sa ramana blocate placutele ? nu stiu daca e pietricica , am fost de curand la service nu mi-a depistat nimic , am schimbat doar bieletele anitiruliu , sper sa treaca :|.

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Apropo, vezi ca in topicul asta se discuta despre alt tip de masina. :)

11. catalin19841

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A6 3tdi 4f2
    Scuze , dar nu stiu ce sa fac , azi iar s-a auzit scartait , parca din ce in ce mai des:((

12. Flubber

Flubber 6th Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    Audi A6 2.0TDI CGLD 120kw 163Cp 2014 Multitronic
    Am si eu un sunet de care nu mai scap. Am fost cu masina si pe test, i-am facut si I.T.P nu imi gaseste nimic sa bata sau sa aive joc, dar in schimb la denivelari mici se aude in partea stanga o bataie urata si foarte deranjatoare. Am schimbat capete de bara, bielete, bucsi bara stabilizatoare,bratele de sunt jos, ala din spre caroserie,degeaba. Chiar sa fie din caseta?:shrug:

13. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White
    nu cred ca este caseta. si eu am un sunet asemanator dar mecanicul meu mia spus ca este ceva bieleta dintre capatul de bara si caseta de directie. e ca un pivot orizontal si are un usor joc, nu se aude decat uneori la denivelari in functie de unghiul de atac.

14. merlin_b

merlin_b 2nd Gear Member

Locație:
    București / Moreni
    Masina:
    A6 3.0 TDI quattro 2005
    Si eu am avut probleme cu un sunet ciudat. M-am gandit sa postez aici poate mai ajuta pe altcineva pentru ca dupa 2 ani si multi bani defectul a fost de doi lei.
    A4, B6, 1.9TDI, la scurt timp dupa ce am cumparat masina a aparut un sunet ciudat, mai ales daca manevram in scurt pe loc fata.spate- un clank, nu bataie nu huruit, ci mai curand ca doua table care loveau una in alta. Masina verificata tot, nu s-au gasit jocuri. Am schimbat TOT..brate, amortizoare, flanse, capete de bara, si masina tot facea. Intr-un tarziu am gasit pe un forum nemtesc o explicatie sa ii spunem ciudata, conform cu aia la unele masini exista un defect din fabricatie la ambutisarea suportului de cutie de viteze (un fier in forma de H pe care se prind bratele inferioare fata). Fortat un pic cu levierul am vazit ca se misca. Am dat jos respectivul fier si a primit multe puncte de sudura.....NU MAI FACE CLANK !!!! Asta dupa ce am fost in N service-uri si mi s-a sugerat inclusiv ca ar fi din caseta de directie si minuni. Care aveti ceva asemenator incercati, merita. Sa nu uit...mare grija cand il dati jos sa dati ceva semne ca sa il nimeriti aproximatov in aceeeasi pozitie. Bafta!

15. gabitzu_sell2

gabitzu_sell2 2nd Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 b7 1.9TDI 2008
    Se aude si la mine tot ceva de genu Clank...cand incetinesc sau plec de pe loc...la denivelari gen delimitatoare...am fost cu ea la service si nu ii dau de cap... Si inca un zgomot intrerupt la roti ca si cum ar freca ceva, zgomotul se accentueaza mai ales la viraje..

16. cata26bcn

cata26bcn Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A5 sportback 2018, 2,0 TFSI 252cp quattro,ex :Audi A4B8 motor CAGA 2010 , ex :A4 B6 2005,1,9TDI
    merlin b, ar fi bine daca ai pune si o poza sau macar link-ul catre forumul de unde ai gasit informatia. Sunt multi ca si tine care au cheltuit o gramada de bani fara nici un rezultat. Mersi mult.

Ultima editare de un moderator: 15 Aug 2011
  17. merlin_b

merlin_b 2nd Gear Member

Locație:
    București / Moreni
    Masina:
    A6 3.0 TDI quattro 2005
  18. vali.popescu 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 B8 2.0TDI 143CP 2008
    salut,
    ai rezolvat problema cu troncanitul? Si la mine troncane la denivelari mici (ex.: sina de tamvai) si la fel, mecanicii spun ca totul este ok. Merci.

Ultima editare de un moderator: 13 Oct 2011
  19. Flubber

Flubber 6th Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    Audi A6 2.0TDI CGLD 120kw 163Cp 2014 Multitronic
    acelasi sunet il am si eu dar pe partea stanga, am schimbat capete de bara, bieletele antiruliu,bucsile de la bara stabilizatoare, totul in zadar am fost cu ea si pe test si mi-a spus ca totul este perfect. Acum cateva zile mi-a spus cineva ca sunetul poate provine de la caseta de directie ca asta ar bate, dar nu e siugra treaba si nici nu ma gandesc sa o schimb ca poate o schimb din nou degeaba si nu este nici foarte ieftina. Asa ca cine rezolva problema sa posteze ca tare curios as fi pentru ca deja incepe sa ma inebuneasca acel sunet

20. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    zgomotul este din caseta, daca exista un mic joc la capetele de bara, de acolo provine. Si la mine se aude acel zgomot dar numai cand urca roata pe o denivelare, nu cand coboara in vreo groapa. La gropi nu se aude nimic, doar la cele acoperite mai sus decat nivelul asfaltului sa zic asa.
    Nu stiu daca merita sa schimbi caseta doar pt zgomotul asta.

Distribuie pagina asta