1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Tren de rulare, directie - suspensie sau rulmenti la A4 B6 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de 4AUDI, 14 Sep 2007.

1. yulian

yulian 4th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    Utilitara japoneza cu triunghi in mijloc...
    Si eu am auzit un troncanit dupa ce mi-am spalat masina...si a fost apa care a inghetat pe acolo...poate si de la asta..:meeting:

2. posteugen 1st Gear Member

Locație:
    pitesti
    Masina:
    audi a4, 2.0 tdi, 140 cai, 2007
  3. ady23

ady23 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4, 1,9 TDI,An 2002 ( Vandut) ! Acum BMW 525d E60, an fabr.2005(inca plang dupa AUDI) !!!
    Am si eu aceeasi problema, identica ! Huruit din partea dreapta fata, si cam asta ar fi buba, TURBINA:banghead:! Am fost la service si mi-a spus ca turbina e aproape dusa ! Cu reparatul, mecanicul mi-a spus ca s-ar putea repara ( 200 euro ) , insa nu-mi garanteaza ca nu va face la fel dupa o luna doua ! Deci recomandarea care mi-a fost data a fost sa schimb turbina (550 euro + 50 euro manopera). Partea grava a turbinei e ca daca se duce de tot poti distruge motorul (spune mecanicul), ca ar arunca ulei in motor si motorul se tureaza la maximum stand asa turat pina cand se arde tot uleiul din motor neputand fi oprit sub nici o forma, nici daca scoti cheia din contact sau daca incerci sa-l opresti ca pe vechile masini diesel cu frana si in viteza, deci merge pina se duce dreaq si crapa tot in el !!! A mai auzit cineva de asa ceva sau mecanicul meu bate campii ??? M-a pus pe ganduri si nu prea stiu ce sa fac !

Ultima editare: 25 Feb 2008
  4. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    am citit o intamplare a cuiva pe un alt forum cum ca dinsenin s-a turat masina la maxim si nu putea opri motorul...faza cu frana si viteza nu prea ai cand, trebuie sa fii foarte rapid (~10sec)...saracul cu golful a fost fericit cand a vazut ca 2 cilindri unt lipiti si i-a schimbat, neumbland la turbina...dupa 200 km a facut la fel si era axul la turbina dus...
    ideea e ca tot uleiul din turbina il duce in locul motorinei si scoate in spate un fum albastru...acest fum nu e semn bun:rolleyes:

5. 4AUDI Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 Avant, 2003, 1.9TDI, 131CP
    se pare ca la mine problema e din caseta de directie :(
    una noua e destul de scumpa. am intrebat la Autoclub(service-ul Audi din Timisoara) si mi-au zis ca e 2930 RON cu piesa la schimb. asta fara manopera.
    intrebare: stie cineva unde se poate reconditiona caseta, prin zona asta de vest? am auzit ca ar fi la Deva. aveti detalii?

6. yulian

yulian 4th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    Am si eu o intrebare. De ceva timp am vazut ca pe jante(pe toate 4) mi se pune un fel de negreala ca o pilitura de ceva si nu are culoarea noroiului..e altceva. Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce este si daca trebuie ceva schimbat? Ma gandesc ca e ceva ce tine de frane da no.. :think:

7. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Exact, este de la frane si este normal. Este praf de ferodo de la placutele de frana. Se observa cel mai bine dupa drumuri lungi afara, cand sunt mult mai solicitate franele, decat in oras. Poti sa stai linistit, doar ca-ti recomand sa speli bine jentile dupa fiecare drum mai lung ca sa nu ramana acel praf pe jenti, pentru ca in timp se depune in mai multe straturi si va fi foarte greu de curatat!

8. yulian

yulian 4th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    Aha..ok mersi mult. Am crezut ca s-ar fi terminat ceva strat protector de la placute sau ceva si trebuie schimbate.Ideea e ca nu fac drumuri foarte lungi desi am facut cam 8000km in 4 luni..bine ca nu e altceva mai grav.

Ultima editare: 2 Mai 2008
  9. vip

vip 1st Gear Member

Locație:
    pitesti
    Masina:
    AM RAMAS FAN AUDI DAR MOMENTAN AM ALES BMW SERIA 3 E90 DIN 2006.*AUDI ARE CEVA APARTE*
    si eu am acelasi zgomot dar cand franez se pare ca se aude mai tare si cred ca este din cauza placutelor.am fost la service si iam pus sa verifice jocul la rulmenti si au zis ca masina nu are nimic.

10. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    In mod normal ar trebui sa-ti arate senzorul de la placute ca sunt uzate, dar ca sa fii tu sigur, poti sa dai jos rotile din fata si sa te uiti cum arata placutele. Sa te uiti si la cele din interiorul discului, nu numai la cele din exterior, pentru ca nicioadata placutele nu se uzeaza la fel. Daca au o grosime mai mica de 5-4 mm, atuncea trebuie schimbate. Bafta!

Ultima editare: 2 Mai 2008
  11. vip

vip 1st Gear Member

Locație:
    pitesti
    Masina:
    AM RAMAS FAN AUDI DAR MOMENTAN AM ALES BMW SERIA 3 E90 DIN 2006.*AUDI ARE CEVA APARTE*
    placutele le-am schimbat acum 6 mii km si sunt ca si noi sa zic asa probabil compozitele(sa fie ecologice)din care sunt facute fac sa se auda zgomotul asta,o sa o sui si pe rampa sa vad cele din interior cum sunt dar cele din exterior sunt stocaturi.
    oricum multumesc.

12. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Da, este adevarat ca acel zgomot poate sa fie din cauza compozitiei ferodoului, ele fiind lipite de disc ar putea sa scoata acel zgomot descris de tine. La fel se intampla si cu scartaitul faranelor in momentul franarii, cauza fiind calitatea mai slaba (sa nu zic proasta) a placutelor.

13. zatarra 1st Gear Member

dupa vreo cateva zile de plimbat cu o dacie de 20 de ani care joaca din toate incheieturile cand va veti urca in audi sigur nu mai auziti nimic.
    eu am patit-o....:)

14. yulian

yulian 4th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    E bine sa auzi din timp si sa poti preveni ceva mai grav decat sa ti se para ca totul este normal si te trezesti cu cine stie ce..:meeting:

15. b-13-way

b-13-way 3rd Gear Member

Locație:
    bucharest
    Masina:
    Audi A4 1.9tdi 131cp
    Zgomotul tau suna cumva mai mult ca un scartait, pentru ca mie asa imi face roata stanga fata de aproape o luna. Numai ca nu face in continuu, mai are si momente (rare ce-i drept) cand se opreste. Eu banuiam placuta de frana si cum acum 2-3 zile mi s-a aprins in bord senzorul de la placute...sunt aproape sigur ca asta era problema. Am comandat toate placutele....le schimb si sper sa am rezultate.:)

16. BogdanA4 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6
    audia4 - garantat este capu de bara mergi in service si schimba-l! Cand ai schimbat rulmentul.....hmm ... mai asculta si de mecanici ca de aceea sunt platiti si inca ceva trebuia sa-si dea seama ca despre capul de bara este vorba. Asa ca incearca sa-l schimbi nu te trateaza cu maxima atentie. Parerea mea, sa nu te superi.
    Sa nu crezi ca nu este posibil la ce drumuri avem si mai ales ca reflexul soferului este in totdeauna sa fereasca partea stanga a masinii asa ca mergi la doctor cu ea si schima ce este de schimbat si sper sa revii si cu rezolvarea, ok?

Ultima editare: 9 Mai 2008
    Alboy apreciază asta.
  17. yulian

yulian 4th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    De vreo 2 saptamani a inceput sa imi faca si mie cu aceleasi simptome...cand ii dau cheie prima data si plec de pe loc cam in 2-3m..se aude o troncaneala cam naspa pe urma gata,nu mai e,..Vreo idee ceva??

18. Dracku

Dracku Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Fosta mea, Audi A4 2,5TDI V6 Quattro 2001,180CP
    S-ar putea sa fie un capat de planetara;)!

19. gabrielgorgan

gabrielgorgan 3rd Gear Member

Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    Audi A4
    zgomot la viraj

Salut. Sunt nou la voi in club, am un audi a4 din 2004 si la actionarea volanului ptr a vira (chiar si pe loc) citeodata mi se aude un zgomot foarte ciudat (pentru scurt timp) iar volanul intimpina o forta mai mare la virare. Poate sa-mi spuna cineva ce ar putea fi? Multumesc. Va urez o vara frumoasa alaturi de masina preferata.

20. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    ai verificat lichidul la servo?
    ce fel de zgomot e?

Distribuie pagina asta