1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Tren de rulare, directie - suspensie sau rulmenti la A4 B6 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de 4AUDI, 14 Sep 2007.

1. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Eu initial am crezut ca este de la discuri si placute(erau foarte tocite si ma gandeam ca joaca placutele in etrier),dar le-am schimbat si tot la fel face masina.Am dat roata jos si m-am uitat pe acolo si am vazut ca bratul inferior dinspre usa parca are bucsa aceea deteriorata.Dar nu-mi bate nimic acolo.Oare de acolo sa fie problema?Colegul nostru ice_2k a avut o problema asemanatoare cu a mea,dar la el erau de vina bieletele aniruliu.Eu le-am spus in service si mi-au spus ca sunt bune ale mele.poate te ajuta pe tine.Saptamana viitoare iau service-urile la rand.

2. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Sunt sigur ca la tine, SUNTZMEU, este vb de de partea de directie: brat cu bucse naspa, sau poate fi amortizorul, de fapt rulmentul din partea superioara pe care se sprijina amortizorul in caroserie.
    Placutele pe fata stau bine fixate in locul lor, doar cele pe spate sunt mai lejere in locas.
    Si la BTA007 , eu zic ca este tot rulmentul de sus al amortizorului.
    Asa am patit si eu, la demaraj mai brusc sau la o frana brusca la viteza mica, simteam o trosnitura pe fata.

Ultima editare: 3 Oct 2008
  3. bta007

bta007 5th Gear Member

Locație:
    RO
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI Quattro
    Deci sa inteleg ca undeva sus la amortizorul stg fata este un rulment ??? Simptomele sint exact cun ai descris tu...Ma duc azi cu ea in service sa verifice dupa care revin cu detalii. Faza e ca am fost cu ea la service, au facut si cei de acolo un test la prima vedere, dar nu stiu ce este. urma sa fac o programare sa o urce pe elevator si sa vada pe la suportii de prindere a motorului sau cutiei de viteze de caroserie, etc.

4. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Audi A4 1.9TDI/96kw-131cp Quattro
    Si eu am un harait pe partea dreapta care nu stiu de la ce este se simte cand schimb vitezele de la ce ar putea sa fie??e un harait ca turatia motorului dar se aude in plus haraitul asta care inceteaza de la 2000 de ture in sus...De la ce ar putea fii??Ca imi merge totul ok cel putin asa cred eu

5. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Sa nu fie ceva din kitul de ambreiaj!

6. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Fiecare amortizor de pe fata are in partea superioara un rulment pe care se sprijina. Acesti rulmenti capata joc radial in timp de la drumurile "bune".

7. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Dar haraitul asta se aude si cand o las pe liber si o accelerez in gol mai tare..si stau cu masina pe loco accelerez si cand o acelerez mai tare se aude haraitul asta...ce poate sa fie??

8. dannypapuc

dannypapuc Bronze Member

Locație:
    Găești
    Masina:
    Audi A4,1.9 TDI,motor AVF,2002,6 viteze,130 cai. The best!!!!
    este de la turbina,100% haraitul ala de care vb tu.
    si eu il am si se manifesta la fel ca la tine,cand intra turbo pe la 1900 la a mea...
    iar daca la relant o accelerez,la deccelerare se aude la fel ca la tine.un harait suparator.

trebuie sa ii faci o curatare sau o reconditionare a turbinei...

9. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Da..asa face si la mn....Sti cumva cam ce costuri ar implica aceasta operatie??

10. dannypapuc

dannypapuc Bronze Member

Locație:
    Găești
    Masina:
    Audi A4,1.9 TDI,motor AVF,2002,6 viteze,130 cai. The best!!!!
    inca nu i/am facut,pt ca aici unde sunt eu,mecanicii nu desfac turbina,ci o curata doar cu un lichid special,la schimbarea uleiului.

insa in tara am vazut de la alti colegi pe forum costa cam 150 e,sau depinde cat de murdara este. nu este garantat ca dupa curatare va disparea haraitul ala,insa este bine sa o cureti .

daca o vei face sa pui aici rezultatul.bafta

11. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Ai reusit sa ajungi in service?ai rezolvat ceva?Eu inca nu,dar sper sa ajung zilele urmatoare numai ca nu stiu unde.Unde fac service-ul de obicei la masina am fost si mi-au verificat tot timp de 3 ore si n-au reusit sa gaseasca cauza zgomotului.

12. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Uite o sa ma interesez cat costa la un mecanic cu care am fost pus in legatura si lucreaza foarte bine...si am sa il intreb pretul pt ca mi se pare cam scump 150 de euro..pt ca vazusem pe un forum ca cineva vindea una cu 650 de euro ...o luase sa o schimbe...si numa bine ca saracul a avut accident cu masina..si a facuto naspa...si acum vinde turbina...iar noua am inteles ca e 49 de milioane :faint::crying::crying:

13. bta007

bta007 5th Gear Member

Locație:
    RO
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI Quattro
    gata, am scapat de bataia pe stg fata. sub volan unde sta cartea tehnica a masinii avean manual de utilizare acolo fara copertile de cauciuc, si cind plecam de pe loc se izbeau de o buza de plastic de acolo, cind frinam la fel, si de acolo aveam acel zgomot ciudat. :):):) foarte comica faza dupa ce am descoperit. bine ca nu am avut vreo problema tehnica ceva.

14. urmuz 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi a4 1997 1.8 125cp
    salutare!

am vazut ca suntem la capitoul zgomot necunocut la roti...am si eu o problema de genul asta...in sensul ca pe partea soferului aud un zgomot ca al unei roti desumflate.La inceput am auziit in spate ..apoi in fatza..am deschis geamul sa ascult in timpul mersului, deja nu mai stiu din care parte vine.M-am uitat la roti sunt in regula, nu s-a lipit nimic de ele ca sa fluture in timpul mersului..:uhm:
    DAca aveti idee ce ar putea fi sa ce sa verific?

Multumesc!

15. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    ai cumva cauciucuri de iarna puse pe masina? daca e cald afara e posibil sa fie din cauza asta pentru ca sunt ceva mai moi cauciucurile

16. urmuz 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi a4 1997 1.8 125cp
    hmm..sunt de vara cauciucurile..dar aseaara am inspectat mai bine rotile si am gasit o pietricica prins acolo..am reusit sa o scot...si parca nu se mai aude...o sa vad si azi daca mai face asa.

Mersi de raspuns. ;)

17. cornevici.iulian 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi a4 2005
    trepidatii in mers la viteze peste 110 km/h

trpidatiille se produc la viteza si se simt in partea din spate a masinii. ce poate fi ? rotile sunt echilibrate. trepidatiile nu se simt in volan.

18. mircea_glontzu

mircea_glontzu Audi Expert

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    ai verificat masina? bucse, suuspensie, rulmenti.. :uhm: vad c amasina e din 2005 . nu cred ca fie ovalizate discurile deja sau ceva de genu asta:)

19. cornevici.iulian 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi a4 2005
    rulmentii sunt buni! nu huruie, nu au joc rotile . urmeaza sa-i fac un test pe platforma; ar putea fi de la anvelope?

20. mircea_glontzu

mircea_glontzu Audi Expert

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    e posibil si de la anvelope.. sau chiar de la jante.cand le-ai echilibrat? inainte sau dupa ce au inceput trepidatiile?

Distribuie pagina asta