1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Tren rulare (suspensie - brate - rulmenti - etc. ..) A6 C6 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de mariusel86, 4 Dec 2010.

1. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu am gasit cod pentru set decat pe Meyle HD. Incearca dupa codul asta, poate gasesti ceva ehivalent pe Lemforder sau TRW.

G@bryel apreciază asta.
  2. Copakbana

Copakbana 6th Gear Member

Locație:
    Neamț
    Masina:
    A6 C6 4F - 3.0 TDI - Quattro - 232 HP - ASB - Tiptronic - 2008
    Nu e bai G@bryel, oricum nu primsc un raspuns, o idee ceva. Nimic.

3. Copakbana

Locație:
    Neamț
    Masina:
    Salut. O idee generala de la ce ar putea veni un zgomot ciudat (nu de fier pe fier ca la bucse) doar cand accelerez si las acceleratia indiferent de viteza si turatie? Se aude scurt, cam 1 secunda exact cand accelerez sau imediat cand iau piciorul. Ba vine din fata ba din spate. E foarte deranjant.

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Pai nu ai descris cum se aude acel sunet ciudat.
    Daca e sa ghicesc eu am miza pe catalizator desprins, joc în axul turbinei, joc la etrierii de frâna, joc la evacuare sau suporți motor obosiți.

5. Copakbana

Locație:
    Neamț
    Masina:
    Suportii motor sunti buni. Unul abia schimbat, altul fara probleme. Nu as putea sa il reproduc exact. Nu e acel "clanc" de la bucse e un "gȃlg". Se mai aude si pe denivelarile pe inaltime, nu gropi. Vine cam din partea dreapta. Eu ma gandesc la acele gume, bucse, flanse din capatul telescopului.

Coincidenda sau nu a aparut dupa ce am schimbat unul din suportul motor si cele doua bucse stabilizatoare. Le-am verificar iar si iar si sunt puse bine.

Plus ca turbo e reconditionat complet cu 10-15 mii km in urma. Evacuarea e verificata, nu agata, nu suna, nu are legatura. Etrierii de frana ar trebui sa se auda la denivelari nu in prima secunda cand calc acceleratia si se ridica de bot sau cand las acceleratia si se aude instant acel galg exact can coboara botul. Curios e ca face asa si la viteza mica.

Ultima editare: 18 Mar 2016
  6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Eu banui bratul de jos, verifica-i bucsa unde se prinde amortizorul sau flansa de sus a amortizorului.

7. Copakbana

Locație:
    Neamț
    Masina:
    Ce am observat..se aude mai tare la manevre, intoarcere, etc - la viteze mici. Si pe viraje, dar tot la viteza mica. Fractiune de secunda dupa ce apas acceleratia se aude sau fractiune de secunda cand las acceleratia.

8. mihaicristian

mihaicristian Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 Avant 3.0TDI Quattro BMK tiptronic 2006
    Verifica si cele 4 bucsi ale cadrului suport.

9. FlorinMatt 1st Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    Audi a6 c6 3.0Tdi 2009
    salut baieti

de vre-un an de zile am si eu un sunet ciudat care nu-i dau de cap.numai pot de nervi.
    este ceva la rotile din fata cred...tind sa cred ca la roata din stanga,un fel de vum vum vum nici nu stiu cum sa-l descriu...
    unii mi au spus ca-s cauciucurile ,le am schimbat.altii ca sunt jantele,le am schimbat...nimic...
    eram absolut convins ca am un disc stramb ca aveam si o vibratie la franari puternice si am schimbat toate discurile si placutele si ...surpriza acuma se aude mai tare...cred ca o iau razna
    are cineva idee ce poate sa fie ca ma gandesc serios sa vand masina din cauza asta :))
    mentionez ca nu am abdolut nici o vibratie in volan sau caroserie
    mersi

10. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Rulment de roata/ butuc fuzeta...parerea mea

11. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    Ma ajuta cineva cu ceva repere din elsa, imi trebuie momentul de strangere la bratele de suspensie. merci si o zi buna.

12. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu e foarte explicit, dar sper sa te descurci. Ai acolo si distanta de montare la bratele superioare.Succes.

13. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Masina:
    merci mult Nucule

14. cida 1st Gear Member

Locație:
    moinesti
    Masina:
    audi a6 , 2000 , 2006
    salut,
    Am fost la un service auto si mi-a spus ca tot kitul de brate trebuie schimbat si mi-a zis ca nu se gaseste kitul complet asa ca mi-a facut pret la bucata in total 2.200 lei ar fi venit dupa parere lui. Mi s-a parut foarte mult asa ca am fost la un magazin de piese auto si mi-a zis ca a gasit kit complet de brate, 8 piese dar cica 2 din ele nu se potrivesc adica cele mai scumpe dar nu stiu exact care, asa mi-a zis vanzatorul si asta dupa ce i-am spus ca am fost la service si pretul celor de la service. Pretul pentru acest kit la magazin este de 900 de lei.
    Ce vreau eu sa va intreb: e posibil asa cum zice acesta sa nu se potriveasca sau am mancat eu prea mult bors ? Oare cel de la service a zis: hai ca ti le dau pe bucati ca sa castige mai mult? Daca e cineva in domeniu sau are cunostinte, va rog tare mult sa imi raspunde-ti ca nu stiu ce sa fac. Multumesc

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Vezi ca ai amestecat merele cu perele si acum le zici fructe:
    - kitul cu 900 ron e o marca - ieftina
    - kitul cu 2200 ron e alta marca si ar trebui sa fie Lemforder (ce iti si recomand)
    Kiturile sunt de 3 feluri, si singura diferenta intre cele 3, e la bratul inferior fata de pe fata. Probabil kit-ul cu 900 ron are diametrul pentru pivot cu alta varianta decat iti trebuie tie - deci tind sa cred ca nu te-a mintit.
    Daca ma intrebi pe mine eu zic ca poti cumpara kitul pe Lemforder cu maxim 1900 ron.

16. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Nu le ia cu 1900, doar fara TVA, daca se descurca. :)

17. cida 1st Gear Member

Locație:
    moinesti
    Masina:
    audi a6 , 2000 , 2006
    Multumesc. Ceea ce vreau eu sa zic ca poate nu ai inteles acela nu este kitul complet, ieftin sau scump, asa spun mecanici si vanzatorul de piese auto. Ei imi zic sa cumpar la bucata si in cazul asta este foarte scump comparativ cu to kitul.

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    E o prostie sa cumperi la bucata.
    Incearca sa cumperi 4 sticle de 0.5L de Cola si apoi incearca sa cumperi 1 sticla de 2L.

19. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    1. Kit Lemforder pentru A6 C6 nu o sa gasesti.
    Decat cum ai zis, sa le cumperi la bucata.
    2. Pentru C6 o sa gasesti numai kit-uri de proasta calitate.
    3. Te sfatuiesc sa iei TRW la bucata, vei iesi cu mult mai ieftin decat cu Lemforder.

20. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Masina:

Distribuie pagina asta