1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Tren rulare (suspensie - brate - rulmenti - etc. ..) A6 C6 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de mariusel86, 4 Dec 2010.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Chestia asta ce o ai tu este de la capetele de bara sau de la bratele superioare.

2. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Audi A6, 3.0TDI, BMK,6HP19A,2006
    Care sunt optiunile? Le ung, le schimb? Zi mi mai pe indelete ce se petrece acolo pentru ca nu ma pricep. Jocul l am sesizat la o viteza mai mare. Deasemenea, feedbackul nu e uniform. Are unele intreruperi...

Ultima editare: 25 Apr 2013
  3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Incepi intai sa verifici bine cu un levier (pentru brate) si la mana (capete de bara). Cineva invarte de volan si altcineva tine de capete si asa mai departe. Verificarile se fac si cu masina ridicata pe elevator si cu masina la sol. Mergi la un mecanic bun si stie ce are de facut si cum sa verifice. Dupa ce tragi concluziile le cumperi noi si schimbi ce este de schimbat.

4. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Am uitat sa precizez ceva. In zonele unde sunt santuri si denivelari in asfalt, da sa o ia dupa ele desi eu tin volanul drept. Trebuie sa tin contra ca altfel ma arunca de pe sosea. Sunt bieletele de directie sau caseta?

5. popaalyn

popaalyn 3rd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A6 3.0 TDI Quattro 280 PS
    Fenomenul asta e si la mine.Cauza nici eu nu o stiu

6. valentinc 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8 3.0tdi, 2007
    Aveti cauciucuri late? @VdTAFAN si @popaalyn ?

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Valentin tocmai vroiam si eu sa-i intreba acelasi lucru. :)
    Anvelopele late si foarte late provoaca acel disconfort acea senzatie precum ca, volanul nu urmeaza traiectoria drumului cand se ruleaza pe un carosabil cu multe santuri/denivalari adica un drum denivelat. Discutia asta a mai fost in aria jante si anvelope din cauza jantelor si anvelopelor cu latime mare care echipeaza masinile.

8. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Aveam 245 si facea urat. Acum cu 235 se comporta mai bine. Problema e ca daca vin cu viteza chiar trebuie sa am grija pentru ca nu e doar senzatia. Am incercat sa las putin volanul liber sa i vad comportamentul si se indrepta direct spre o farmacie.

Ultima editare: 26 Apr 2013
  9. valentinc 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8 3.0tdi, 2007
    La un Bmw 520d e39 am pus niste cauciucuri de 235 pe 17" si se comporta exact cum zici tu, si pe drumuri nationale un pic denivelate ti se pare ca e foarte instabila masina, volanul luand viraj dupa denivelari. Alea pe iarna de 205 pe 15" se comportau normal.

Ultima editare de un moderator: 26 Apr 2013
  10. budy

budy 5th Gear Member

Locație:
    Sinaia / București
    Masina:
    Q 7 3.0 tdi 2011
    Aceasi problema o am si eu vina cauciucurile prea late.

11. LiviuCta

LiviuCta 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    a6 3000 tdi quattro 2005
    Salutare,
    Am un audi A6 C6 din 2005 quattro, cand virez maxim stanga sau dreapta sau cand plec de pe loc si la gropi se aude un troscanit zici ca se rupe masina. Am fost la 3 service-uri si degeaba, am schimbat piese aiurea in valoare de 850 de euro. Va rog ajutati-ma. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 28 Apr 2013
  12. giurgeaflorin

giurgeaflorin 5th Gear Member

Locație:
    tecuci/italia
    Masina:
    fiat doblo 1.6 m jet 2011
    la masinile noastre quattro,e normal sa se auda si sa se simta o vibratie mai puternica la viraj maxim la plecari de pe loc,este pt ca masina este 4x4.Exista si o explicatie pe aici pe undeva,deci nu te ingrijora.Acuma eu nu stiu cat de puternic se aude la tine si ce fel de zgomote ai tu,poate intr-adevar chiar ai ceva jocuri la directie,controleaza si caseta de directie,si a mea are un mic pocnet cand fac stanga dreapta din scurt si mai rapid cu masina pe loc,am controlat si e caseta de directie un pic uzata,dar nimic de speriat.bafta.

13. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    A spus macristian mai sus ca troncanelile alea si pocniturile din volan sunt de la capetele de bara sau brat superior. Am fost la service si mi au zis ca am joc la ele. Si eu am impresia ca se rupe dar incep sa ma invat. O sa le schimb eu in viitorul apropiat

14. LiviuCta

LiviuCta 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    a6 3000 tdi quattro 2005
    Da multumesc sunteti de ajutor, dar chestia nasoala e ca la mine se aude exagerat de tare, zici ca se rupe masina. Am fost la reprezentanta Audi si nu au timp sa se uite la ea, decat peste o luna. O sa ma duc la un service mai bun si vad. Multumesc mult

Ultima editare de un moderator: 30 Apr 2013
  15. LiviuCta

LiviuCta 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    a6 3000 tdi quattro 2005
    Am rezolvat problema. Toata treaba era ca un mecanic care din punctul meu de vedere nu are nicio treaba cu meseria in sine, ca sa nu-l numesc altfel, nu mi-a strans capetele de bara cand le-a schimbat. Le-am strans astazi si masina nu mai are nicio problema.
    Acum se aude altceva: cand plec de pe loc se aud ca niste batai foarte usoare sub masina. Mai are cineva o problema asemanatoare? Va multumesc.

Ultima editare de un moderator: 30 Apr 2013
  16. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    le-ai strans tu sau la alt mecanic, ca am auzit mai demult ca la strans bratele de suspensie este o procedura aparte, adica cu masina ridicata pe elevator si pe urma coborata,

17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Asa e Auras, bratele la directie/suspensie se strang definitiv cu masina pe roti !! (sau pe elevator cu cricul sub cate o roata, in pozitia de "drum")

18. LiviuCta

LiviuCta 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    a6 3000 tdi quattro 2005
    le.a strans un mecanic.. a ridicat masina pe elevator si le.a strans .. a durat foarte putin

19. ExcesDude

ExcesDude 5th Gear Member

Locație:
    Bruxelles
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI 2006 Quattro Full
    Salutare dragi colegi. Am si eu o problema la masina, am un vuruit pe care nu il aveam, nu pot sa imi dau seama de unde vine treaba e cand virez dreapta se aude foarte tare precizez se aude in mers la viteza de peste 50 km/h de obicei la iesirile de pe autobanda, cand virez stanga nu se mai aude. Sa fie vre'un rulment de la roata sau poate sa fie alta cauza? Daca e de la rulment cum pot sa imi dau seama. Si incepe sa se auda vuruitul de la 30km/h. Sa fie oare de la cauciucuri. Va multumesc astept raspunsurile voastre. Apropo masina este un audi a6 3.0 TDI quattro.

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca e de la rulment, trebuie sa auzi acel huruit si la mers drept, nu numai in viraj, dar cu o intensitate mai mica.
    Daca huruitul e mai amplificat la viraj spre dreapta, e obosit rulmentul de la roata stanga fata si necesita schimbare.

Distribuie pagina asta