1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Tren rulare (suspensie - brate - rulmenti - etc. ..) A6 C6 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de mariusel86, 4 Dec 2010.

1. haryhary

haryhary Bronze Member

Locație:
    Buftea
    Masina:
    Audi 6 3.0 tdi 2005, Motor BMK
    de la reprezentanta nu ai aflat un cod la rulment? interesant caci eu am schimbat unul la torsen, la reprezentanta unde, ce sa vezi era SKF ambalat in cutie Audi, diferenta intre ce gasisem eu si reprezentanta era de aprox 15% in favoarea lor.

2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -

Exact ce a zis si Cristi mai sus. Deci Audi vine in dotare din fabrica cu rulmenti marca SKF, SNR, FAG. Acum depinde fiecare ce are pe masina si ce alege sa puna. Codul pentru rulment original SKF este 4E0 498 625 A/B(multumesc colegului CB927BF). Mi-am comandat SKF la 91euro. Revin cu pareri dupa montare. :)

3. laguna23

laguna23 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A7 3.0 bitdi, 2014
    Ce ziceti de bratele superioare Swag? Le-am schimbat azi pe toate 4, sper sa fie ok.

4. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Am auzit pareri pro si contra, mai multe contra sa fiu sincer. Eu am mers pe Mayle, dar pana la urma tot aia e..drumuri bune sa fie:)

5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Ce pret au cele Meyle ?

6. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Cca 250lei/brat..ceva de genul asta. Gasesti preturi exacte la magazinele mari, unix samd

7. 830AKY

830AKY 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 avant, 2.0 tdi bre 140cp/soft 170cp, 2007 multitronic s-line
    Suspensie Sline prea tare

Salut la toata lumea,

Mi-am luat de 5 luni un A6 avant Sline, si nu m-am obisnuit deloc cu suspensia care este prea tare. Am inceput sa am dureri de spate de cand il conduc (pe distante scurte nu sunt probleme dar la drum lung e deranjant). Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pertinente, daca se poate regla suspensia, trebuie schimbata total sau doar arcurile.

Multumesc anticipat.

8. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Audi A6, 3.0TDI, BMK,6HP19A,2006
    Suspensia este fixa, deci nu ai ce sa reglezi. Ce mi as dori eu sa fie reglabila si sa o mai cobor cativa cm. Adevarul e ca suspensia sport e oarecum rigida, dar nu exagerat. Mie imi place cum este si nici spatele nu ma doare( am mers 400 intr o zi, fara prea mari dureri). Ma gandesc ca problema poate fi din alta cauza. Scaunele sport. Suspensia sport devine enervanta si obositoare pe drum accidentat. Banuiesc ca nu mergi sute de km din groapa in groapa. Ma gandesc ca durerea de spate poate fi data de scaune datorita pozitiei la volan. Eu unul nu am scaune sport si nu ma doare spatele. Suspensia poti sa o acuzi la gropi dar nu la drum intins si fara gropi. Acolo tine de pozitie.
    Ps: Prezinta ti masina in aria dedicata pt ca suna interesant.

Ultima editare: 5 Sep 2013
  9. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Salutare! Am scris eu mai de mult despre niste pocnituri, trancaneli, si tot felul de sunete ciudate. Revin cu problema. In timp, masina mea a devenit o caruta. Mi e rusine sa mai iau pe cineva in ea, imi e rusine cand merg pe un drum de tara si sunt oameni prin preajma. Am fost eu la un service pentru schimb de lichid de frana si l am pus sa mi verifice tot pe la directie. Verificat cu levierul absolut tot. Amortizoare bune, sa nu zic foarte bune, brate fara pic de joc, bielete antiruliu lafel. Singura problema care o am este capatul de bara pe dreapta. Roata are joc de 1,5 cm stanga dreapta. si se aude un sunet fier pe fier. Urmeaza sa schimb capetele de bara si bieletele de directie astaa dupa ce schimb pompa servo. Desi am o problema destul de minora, masina e caruta. Nu orice caruta, dinaia cu roti de lemn, nu dinastea moderne... Bucsele sunt bune si ele. Stiu ca se greseaza. Puteti sa mi recomandati un produs care sa fie rezistent la apa si praf? Am citit ca cel mai rezistent ar fi uleiul siliconic pt gresare. Pe net nu am gasit decat ulei siliconic pentru bord. Cunoasteti cumva un produs facut special pt asta? . Astept un raspuns. Numai bine!

10. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    mi s-a intamplat cu o luna in urma o peripetie , intorcanduma in italia undeva pe la Pipirig (Tg. Neamt) urcandu-ma in munti mi s-a oprit masina cu zgomot puternic sub ea si miros de ulei ars, am zis - gata , s-a dus cutia, pentru ca nu mai inainta si nici in urma du dadea , nici in P nu mai tinea. am gasit platforma (cu greu) si hai inapoi la chisinau. acolo mi-au ridicat-o si mi-au zis imediat cauza - a iesit semiaxul drept din fata din planetara, de aia mergea totul in gol. mi l-au pus la loc ca mi-au zis ca nu s-a difectat si toti "dintii" sunt in regula, mi-au schimbat burdufii, si la amandoua roti la bratele in partea de sus mi-au schimbat nustiu cum in romana - silents blocks, cate doua pe fiecare parte.

problema care este - dupa aceasta reparatie mi se pare volanul mai usor si acum la fiecare denivelare imi fura volanul intr-o parte si in alta, inainte de reparatie nu era asa, rotile sunt cu jantele ca si inainte originale - 225/50/17.

11. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    In sfarsit am reusit sa schimb capetele de bara si bieletele. Am pus TRW. Problema e urmatoarea. Am trepidatie cu bataie in volan intre 100-140. E ceva care rezoneaza urat in ritmul bataii, iar in unele momente se aude un sunet metalic ca de clopoţei. Fenomenul seamana foarte bine cu jante foarte strambe. Problema e ca jantele sunt noi si drepte. Am schimbat bieletele si capetele de bara insa tot am joc in volan. Acum urmeaza cauzele care ar putea duce latrepidatii si bataie. Cand am schimbat capetele s a constatat ca am bucsele de la bratele superioare fisurate. Apoi ar mai putea fi din cauza ca am discurile uzate, extraordinar de uzate, oribil de uzate( sper ca se intelege cat de uzate sunt) si alta ar putea fi din cauza ca am tractat o 200m de bara stabilizatoare. Mai adaug ca la 30-40kmph simt cum toata masina se misca usor stanga dreapta . Am uitat sa specific ca, anvelopele de pe fata, au UZURA INVERSA WTF... Stiu ca solutia este inlocuirea tuturor pieselor care pot cauza trepidatii, dar costa prea mult. As vrea sa merg la fix. Numai bine.
    PS: cand accelerez puternic nu se simt trepidatii, dar cum am luat piciorul dupa acceleratie si se duce din inertie, incepe sa se zgaltaie. Tin sa precizez ca atat la mers cat si la franare, bataia si trepidatiile au aceiasi intesitate. Singura diferenta este ca la franare, rezonanta se infunda.

Ultima editare: 5 Oct 2013
  12. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Vdtafan, tot ce descrii tu acolo sunt elemente de siguranta foarte importante. Chiar daca inlocuirea tuturor e scumpa asta trebuie facut. Daca ai aceeasi trepidatie si la mers si la franare poti sa scoti din calcul discurile. Eu as merge pe bratele superioare, eu le-am schimbat la cca 73.000km si erau cam duse. Dupa schimbarea lor, alaturi de bielete si toate prostiile mai mici ce tin de articulatie masina s-a comportat mult mai bine, iar toate zgomotele au disparut. Daca nu schimbi tot ce e cu probleme la articulatie nu faci treaba buna, probabil acolo e problema ta. Dupa asta cauciucuri+discuri..ca idee, schimba tot si inevitabil va fi bine :)

13. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Da....costa 2.000 lei doar bratele superioare fara montaj. Cauciucurile le schimb ca vine iarna. Discurile sper sa le schimb din banii mei. Problema este ca deja am bagat recent niste bani in ea si sunt out of ammo. Defapt nu eu am bagat bani in ea, ci tata...

14. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Eu am luat brate superioare la cca 250lei/buc, Meyle parca. Mi s-a spus ca sunt f ok..

15. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Eu ma gandeam la TRW sau LEMFORDER. Sa schimb cauciucurile si vedem dupa.

16. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Nu am decat vreo 11.000km cu bratele+restul pieselor la articulatie schimbate, deocamdata nu am nici un fel de probleme, dar am mers pe drumuri bune si menajez masina pe cat posibil, prin urmare nu ma pot pronunta asupra fiabilitatii pieselor.

17. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Salutare! Inca de cand am cumparat masina, am o problema din ce in ce mai suparatoare. Roata din dreapta imi toaca FOARTE rau cauciucul pe interior. Am facut geometria numai in reprezentanta si mi. a spus ca totul e ok. Unghiul de cadere care nu poate fi reglat e bun, lafel si unghiul de fuga. Si totusi mananca grozav cauciucul. Ultima data am facut geometria pe data de 02.10.2013 cand am pus 2 cauciucuri sh dar bune. Intr o luna l a distrus complet. Pun niste poze cu cauciucurile si cu Vehicle Alignment Report si toate datele date de aparat. Maine o sa cumpar cauciucuri de iarna si mi e tare frica ca mi le distruge inainte sa dea zapada..
    Am nevoie de ajutor cat mai repede. Imi cer scuze de calitatea proasta. pozelor. Numai bine!

18. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    Ce jante ai pe masina, originale pt modelul tau ? Au ET corespunzator ?

19. giurgeaflorin

giurgeaflorin 5th Gear Member

Locație:
    tecuci/italia
    Masina:
    fiat doblo 1.6 m jet 2011
    Parerea mea,dupa cum e ros cauciucul,este ca iti atinge in ceva. Rulajul nu se face pe cantul cauciucului,ar fi culmea sa mearga roata asa de inclinata si tu sa nu bagi de seama. Eu zic ca ai ET-ul prea mare si iti baga roata prea in interior. Controleaza cu masina pe pamant ,vireaza stanga dreapta si pune pe cineva sa se uite dedesupt sa vezi daca iti atinge undeva. Controleaza daca iti atinge in bratele superioare,sa nu fie lucioase,asta inseamna ca iti atinge in acel loc. Bafta si numai bine

Ultima editare de un moderator: 4 Noi 2013
  20. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Am avut asa 245/45 r18 J9 ET25 pana ieri am avut 235/45 r17 J7.5 ET35 . Am pus azi cauciucuri de iarna exact cum scrie pe capacul de rezervor 225/50 R17 pe aceleasi jante de 17. La 16.00 merg in reprezentanta sa imi spuna motivul. Camberul pe dreapta e la limita minima ceea ce inseamna roata care calca mai mult pe interior. S ar putea sa fie portfuzeta stramba. Am inteles ca ea ar da camberul, care nu se poate regla. Automat cand apar dereglari in camberul pe puntea fata, e de la porfuzeta stramba.....asa am mai auzit ...O sa verific si varianta cu atinsul in brate, dar cred ca e mai plauzibila treaba cu portfuzeta stramba. Vedem ce imi spun astia in service. Numai bine!

Ultima editare: 5 Noi 2013

Distribuie pagina asta