1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Tren rulare (suspensie - brate - rulmenti - etc. ..) A6 C6 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de mariusel86, 4 Dec 2010.

1. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Si de astea meyle Hd ce parere ai? Eu stiam ca sunt ok..

2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Nu am pus niciodata pe masina. Din ce am citit pe diverse site-uri, Meyle este praf, toti opteaza pentru Meyle HD avand un raport mai bun pret/fiabilitate. Acum ramane la alegerea ta. Eu as schimba doar bratele cu problema cu unele Lemforder. Eu am 300.000 km si mare parte din brate sunt originale. Chiar acum 1 sapt. am fost sa fac o constatare ca auzeam o bocanitura usoara pe partea stanga, problema a fost la caseta, toata articulatia fiind buna. Deci, in ciuda drumurilor din Romania, tot rezista.
    Eu tot pe Lemforder merg. Am fost multumit de ele, chiar daca sunt putin mai scumpe.
    Este doar parerea mea, nu trebuie sa decizi in functie de ea. :)

3. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Din fericire, la mine e totul ok momentan, ma gandeam doar in eventualitatea unor probleme pe viitor. :)

4. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    As vrea sa inlocuiesc bieletele antiruliu, fata-spate.
    Cu ceva timp in urma, am fost sfatuit sa le schimb pe viitor, pentru ca dau semne de uzura.
    As vrea sa stiu, daca tot umblu pe acolo, pe langa bielete ce bucse as mai putea inlocui?
    Ma refer strict la operatiunea de schimbare a bieletelor, ca asa, la modul general, suspensia are multe.
    Deci, ar mai fi cele de la barele stabilizatoare, ... si ce-ar mai fi ?

Ultima editare: 19 Ian 2015
  5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Am vrut eu sa comand bucsele de la bara stabilizatoare, am avut surpriza ca nu se gasesc decat cu tot cu bara, am renuntat la idee. Poti incerca sa vezi ce raspuns primesti, adevarul este ca eu am intrebat la un singur service.

Mai sunt la punte 2 bucsi stanga , 2 dreapta, spre fata si spre spate.
    Cele spre fata sunt aprox. 40 lei buc. pe Lemforder si cele spre spate cam dublu. Sau invers, numai retin. :)
    Pe bielete spate am dat 80 lei / buc., tot Lemforder.

Cam 450-500 ron te costa cele 4 bucsi si bieletele, Lemforder.

6. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Din partea dreapta fata, la denivelari si gropi mici, se aude un troncanit, nu e ceva metalic, dar nu imi dau seama exact ce e. Initial am crezut ca zgomotul provine din usa dreapta fata, dar am sesizat ca atunci cand ploua zgomotul dispare complet. Doar pe ploaie, la zapada nu am sesizat acelasi lucru, nici la frig, ger samd. Cum se incalzeste putin afara, cum devine mai insistent si mai sensibil troncanitul, dar absolut de fiecare data cand a plouat si am mers cu masina zgomotul nu s-a manifestat.

Ghicitoare e mai sus..care este raspunsul? :)

7. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Daca ai verificat deja toata bucsaraia si e in regula, incepe prin a verifica amortizoarele, daca si acestea sunt bune, urmatoarea pe lista este flansa de la amortizor. Ultima si cea mai scumpa, caseta de directie. :)

8. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Cum verific bucsaraia? Personal, nu ma pricep, iar de la service mi-au zis ca toata articulatia, inclusiv caseta, e ok. 2 service-uri. Si inainte de astea 2 service-uri si 2 reprezentante..la un moment dat am cedat, pana cand prima ploaie mi-a dat o speranta :)))

9. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Atunci, mergi linistit inainte. :)
    Daca chiar te deranjeaza, vezi ca o flansa Lemforder este 70-75 ron, schimb-o. Dar nu vad legatura cu ploaia ...

10. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Pai imi sta pe creier..cert e ca e legat de ploaie, de acolo trebuie sa vina solutia, asta e elementul cheie :))

11. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Cum spuneam, a plouat putin si s-a cam facut liniste. Cel mai bine e la mers in timp ce ploua, acolo e linistea absoluta :)

12. DanielC 1st Gear Member

Locație:
    Barlad
    Masina:
    Audi A6 2009, 3.0TDI Quattro
    Joc usor gasit in brate dupa o inspectie

Buna tuturor,

Tocmai ce am aflat ca am la masina "joc usor" in 3 brate.

Am aflat asta mergand la service raportand o problema mai veche si anume vibratie in masina incepand cu 110km/h. Vibratia aparea brusc si disparea la fel , foarte greu de identificat niste parametri exacti cand apare si apoi cand dispare.

Oricum ar fi mecanicii de acolo mi-au zis ca e un cumul de factori, 2 anvelope descentrate pe inaltime + joc usor in 3 brate care pot stimula vibratia ce le-am explicat.

Acum de ce scriu acestui post? Mecanicu de acolo mi-a recomandat schimbarea tuturor 8 brate si nu numai a celor 3 cu motivul ca daca le schimb numai pe alea 3 in scurt timp se vor duce celelalte 5 care inca sunt bune si o sa trebuiasca sa platesc de 2 ori manopera.
    E pe bune teoria asta sau efectiv omul vrea sa vanda tot kitu?

Apoi ce brate sunt recomandate? Mecanicu mi-a facut oferta de brate originale, 4 bucati ~200E/buc, 4 bucati 120E/buc si 2 capete de bara ~40E/buc...deci un total de 1360E piese.

Numai bine,

Ultima editare: 4 Feb 2015
  13. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Salut,
    In principiu are dreptate. Daca desface pe acolo este ca si cand ai avea o lanterna cu 5 baterii si tu schimbi 2 sau 3 din ele; rezultatul este ca se vor consuma repede cele bune si nici nu beneficiezi de lumina generata de 5 baterii noi. Cred ca ai inteles ce am vrut sa zic.
    Acum, referitor la preturi, cele originale or fi ele bune, numai ca au un pret prohibitiv pentru noi, oamenii de rand. Poti merge pe un Lemforder sau Meyle. Daca dai 1400 E pe piese, mai dai cel putin 150 la montaj. Pe aici se vehiculeaza pana in 2000 de ron cu montaj, ceva acceptabil.

14. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Cu tot respectul ptr. explicatia lui cata181, nu da jos brate originale care sunt inca bune ptr. a le inlocui cu Lemforder. Chiar daca este cel mai bun producator aftermarket, calitativ, nu are rost sa arunci cu banii aiurea si sa schimbi ceva care nu necesita a fi schimbat. Stim cu totii ca Audi a folosit si foloseste piese produse de Lemforder si in prezent, diferenta intre cele vandute ca "original" si Lemforder fiind sigla Audi polizata de pe cele Lemforder. Atentie si de unde iei Lemforder, la fel ca multe branduri, in ziua de azi facaturi sunt pe toate drumurile. Da, ar fi un lucru bun sa schimbi tot kit-ul in conditiile in care ai avea un mic joc in toate si da, cele vechi le uzeaza pe cele noi nepreluand socurile la fel, dar nu intr-un mod atat de alarmant incat sa te afecteze in vreun fel. Sfatul meu este sa inlocuiesti bratele cu joc si atat. Pe Lemforder cumperi tot ce ai zis acolo cu maxim 600€.
    A nu se considera reclama, eu am luat la pret foarte bun parti de articulatie de pe site-ul epiesa.ro, Lemforder si cu sigla Audi polizata. :)

15. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    La ce mecanic ai fost de ti-a facut oferta asta, reprezentanta? ai grija sa stranga bratele cu masina pe roti.

16. DanielC 1st Gear Member

Locație:
    Barlad
    Masina:
    Audi A6 2009, 3.0TDI Quattro
    Da lowlife la reprezentanta am fost, am cautat pe net si preturile sunt similare cu ce am gasit (orginal).

17. Mios

Mios 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A6, 2.0TDI, 2005, Cod BLB
    Huruit roata fata

Va salut. Am un A6 din 2006, motor 2.0TDI, cutie automata. Recent am inceput sa am un huruit in mers drept incepand de la cca. 50 km/h, iar acest huruit se accentueaza simtitor cand iau dreapta de volan. Mentionez ca am schimbat rulmentul de pe partea dreapta, dar huruitul e acelasi. A mai patit cineva asa ceva?

Ultima editare de un moderator: 12 Feb 2015
  18. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Capul de planetara? Dar ar fi trebuit sa bata...nu sa huruie.

19. Mios

Mios 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A6, 2.0TDI, 2005, Cod BLB
    Da. Huruie... ieri am schimbat si jantele intre ele, am echilibrat din nou rotile, azi am schimbat rulmentul dreapta... cineva imi spunea sa schimb si rulmentul stang. Oare asta sa fie problema? As incerca sa pun putin si roata de rezerva pe partea dreapta sa vad ce se intampla. :(

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca huruitul se intensifica la virajul spre dreapta, atunci ai schimbat degeaba rulmentul de pe partea dreapta. Vinovat este rulmentul de pe partea stanga, el trebuie inlocuit, dar asta trebuia sa stie domnul "mecanic" care ti-a efectuat lucrarea. Schimba-l pe cel din stanga (sa ti-l plateasca mecanicul) si huruitul va inceta.

Distribuie pagina asta