Tuning 1.9 TDI AFN

Discuție în 'Motor' creată de bh99mes, 24 Feb 2011.

1. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    L-ati inteles gresit pe om,el altceva a vrut sa spuna,ca un prim pas ar fi sa anuleze egr si sa scoata catalizatoru,lucru ce l-ati facut si voi restu,dar s-a exprimat gresit,chiar daca a dat e inteles ca inseamna tuning eu cred ca a vrut sa spuna doar ca sunt lucruri benefice pentru motor si ca simte ca motorul merge mai bine fara ele,eu asa am inteles

2. catalyn21 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    1.9 AFN 1999
    salut

salutare, hai sa va spun din experienta proprie:
    Cel mai bine e sa gasesti un tunner foarte bun pe ce face, pentru ca de amatori sunt satul.
    Am acelasi motor pe un Passat, dar in plus am si Syncro.
    Am inceput cu chip tunning dar nu eram multumit de performante si de fum, la mine calculatorul se da jos si se umbla direct pe eprom.
    Apoi am schimbat turbina cu un VNT 17, duse PP764, catalizator scos( masina are 11 ani ), resoftare( desii eram destul de fumigen) am facut dyno pe stand Mustang 4x4 si puterea rezultata a fost 136 CP la roata si 314 NM.
    Dupa ceva timp m-am obisnuit cu puterea si am decis ca e momentul pentru altceva. Am schimbat ambreiajul cu unul Sachs Race Engineering, curatare admisie, anulat EGR, schimbat turbina cu un BV-43, schimbat senzor preiune cu unul de 3 BAR, resoftat ( presiune inturbina 1,7 BAR ).
    Urmeaza intercooler Fmic pe traseu de 63 mm.
    Cam atat momentan!
    O zi buna!

3. bh99mes

bh99mes 5th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 avant 1.9 AFN 1997
    catalyn21 bravo, ai facut o treaba buna! eu cred ca raman deocamdata la vnt 17 + soft.
    eventual mai tarziu su duze.
    poti sa-mi spui ce consum are masina dupa toate astea?
    a si duze la ce pret ai gasit?

4. catalyn21 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    1.9 AFN 1999
    Consumul este relativ: mergi ca bunicuta ai consum foarte mic, merci ca shumi, se schimba treaba!
    In general iarna asta am avut in oras (Bucuresti ) un consum de 9-9,5 calculat la pompa, avand in vedere ca e 4x4 si ca media a fost undeva la 23km/ora!
    Acum ca sa incalzit afara,masurat cu vag-com undeva la 7,5 in oras!
    Extraurban consuma 4,5-5,5 depinde daca o las pe tempomat sau o calc eu cum imi vine!
    Aceste consumuri sunt pentru mers sportiv!
    La sfarsitul lui martie iese si masina Cumnatului meu de la vopsitorie, un A4 tot AFN si cu multe modificari, o sa o prezint aici ca e clubaudi, desii are X5 nou si 320 cabrio, tot senzatia de tunning il atrage!
    Spor!
    ps: Duzele le-am luat la packet cu turbina veche (VNT17 )de la tunner dar cred ca le gasesti separat la un pret de 250 euro cu tot cu transport, varianta cu 5 gauri, stiu ca cele cu 7 gauri sunt mai scumpe!

5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Varianta cu 7 gauri este echivalentul celor race,au un flow de motorina f mare;alea sunt bune pt o turbina mai potenta ca un vnt17 sau bv43.

6. bh99mes

bh99mes 5th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 avant 1.9 AFN 1997
    @ASHIHARA ce zici daca nu pun si duze, are rost sa trec la VNT17 sau numai daca pun si duze? incet devine treaba actuala ca oricum fac o reconditionare de turbina la cipos si cu acelasi efort cu cei 200 de lei in plus m-am gandit ca merita sa am vnt17. mai ales ca e bolt-on (daca bine am inteles)

@cataly21 multumim frumos pentru raspunsuri si iedei

:hi:

7. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    VNT17 este bolt on,dar nu se potriveste furtunul care pleaca din turbina;pt 200ron extra,se merita.

@catalyn21 bine ai venit pe acest forum ;)

8. catalyn21 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    1.9 AFN 1999
    bine am venit, desii sunt de ceva timp pe acest forum, nu mi-am permis sa scriu pentru ca nu am audi, dar....
    Pentru cei care au AFN si quatro sa verifice ca pompa suplimentara de motorina e standard la aceste modele....
    bh99mes- daca ai nevoie de un Vnt 17, am eu, rulata aproape 8000 km, merge foarte bine, e luata de la 5torm, nu sh sau reconditionata! ( Nu fac concurenta cu Cipos, de fapt el mi-a schimbat geometria la turbina originala VNT 15 )
    Spor!

9. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    catalyn21 in momentul de fata dupa toate modificarile cam la cat iti estimezi putere?felicitari pentru tuningul facut si bun venit pe forum,si ce ulei folosesti?Chiar nu e nici o problema ca ai vw, sunt aceleasi motoare este o discutie pur tehnica

10. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    catalyn, nu vreau sa transform acest topic intr-o discutie cu tema consumului insa vrea sa clarificam aspectul consum pe AFN cu putere crescuta. Impreuna cu inca cativa posesori de AFN, AJM si AWX am constatat ca masina mea are cel mai bun consum (pot sa iti confirme mai multe persoane) pe un drum de Timisoara-Sighisoara si retur. Plecand de aici includem si mersul in regim urban care vara este undeva la 9, 9 si putin la 100km.
    Insa, consumurile date de tine sunt mai mici fata de AFN-ul meu cu atat mai mult cu cat:
    -al meu nu are putere marita
    -nu am tractiune integrala
    -locuiesc in Timisoara, unde se circula mai usor ca in Bucuresti
    Asadar da-mi voie sa ma indoiesc serios de consumurile date de tine pe un AFN cu marire de putere. Dealtfel si stock daca este si tot nu poti scoate un 4,5 extraurban (chiar daca accelerezi incet si mergi cu maxim 120 km/h) respectiv 7.5 intr-un oras ca si Bucuresti sau chiar ca si Timisoara. E imposibil cu acest tip de motor. Si sa nu uit, consumul nu il face pe Vag-Com, ci de la plin la plin caci ala e realul, nu o valoare dintr-un camp de pe Measuring Blocks.

11. bh99mes

bh99mes 5th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 avant 1.9 AFN 1997
    un pic ma bag si eu in seama cu consumul :D
    al meu fiind cu cutie automata se zice ca aprox 10% creste consumul fata de unul manual.
    in orad (oradea, relativ aglomerat) am un consum de 8, maxim 8,5 in care intra si un stil destul de sportiv.
    iar extraurban la viteza 110-150 consumul e 6,5 - 6,8
    mentionez ca totul e stock (deocamdata:) )

12. catalyn21 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    1.9 AFN 1999
    salutare,
    Consumul la o masina modificata poate fi acelasi sau sa scada daca mergi normal, turata progresiv, fara sprinturi inutile.
    ovidiutm - nu vreau sa te contrazic, consumul iarna a fost de 9-9,5 chiar 10 la suta depinde de trafic, consum calculat la pompa, dar acum consumul l-am facut in felul urmator:
    Pe vag-com 9 am intrat la instruments si am vazut cati litri am in rezervor -58 litri, am mers 100,6 Km si am intrat iar in vag-com sa vad cat imi arata - oscila intre 51-52 litri, teperatura de afara era intre 4 Grade dimineata cand am plecat si 12-15 grade dupa-amiaza, acum nu cred ca acest consum conteaza foarte mult, nu ne-am luat masinile sa masuram litru cu litru. Nu vrea sa creez o disputa, consumul urban este influentat de valoarea vitezei medii, cel putin in bucuresti unde ai o valoare foarte mica - 20-30KM/H
    FloRio - estimez puterea la motor undeva la 200 Cp si 420-430 NM, inca nu am schimbat cauciucurile de iarna cu cele de vara sa pot sa fac un Dyno si nici Fmic-ul nu e montat!
    Uleiul este Castrol Edge 5w40 si am vazut ca de la schimb la schimb(10.000km) mananca vre-o 500-800 ml, ( depinde cat o calc- si nici nu mai e fata mare, are 182.000 km)
    O zi buna!

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pariez ca n-ai mai mult de 180cp,nu te ajuta pompa de injectie,avand un flow insuficient;pt asta iti trebuie de 11mm;de altfel,nici internele nu tin mai mult de 180cp,iar daca obisnuiesti sa conduci sport,asteapta-te la pistoane topite(in special pistonul 3).
    Vezi topicul asta:
    -duze race 520+turbina bv43-190cp si 437nm
    -duze race520_turbo bv43+pompa 11mm+pd liftpump-206cp si 457nm/ 210cp si 445nm(2 variante de soft)
    -cele de mai sus+fmic-218cp si 449nm
    Dupa cum vezi,esti cam departe in configuratia hardware...
    http://www.audifans.net/ftopic-22220-days0-orderasc-0.html

Un alt tuning,duze pp502(care sunt putin mai mari ca ale tale)+bv43+fmic+axa came sport-180cp si 380nm
    http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=213916

Mentionez ca ambii au trebuit sa reconstruiasca motorul cu pistoane de pd,axa came sport(al 2-lea link deaja avea reconstruit motorul) si valve marite,plus alte "maruntisuri".

Ultima editare: 14 Mar 2011
  14. catalyn21 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    1.9 AFN 1999
    merci pentru linkuri- am gasit informatii despre montare fmic!
    Acum cu puterea, am spus ca am undeva la 200 cp la roata, poate ca nu am, poate ca am 180 cum spui tu, nu vreau sa ma laud cu ceva ce nu am, am sa fac un dyno si am sa-l postez aici!
    Trebuie schimbat doar capul de pompa cu unul de 11 mm, pretul capului de pompa fiind undeva la 140$, nu tre sa schimbi toata pompa!
    Struikie a fost primul intrebat inainte sa-mi pun turbina Bv-43, de la el am preluat ideea, axa cu came sport este foarte greu de gasit, de schimbat este mai simplu- :sm4:
    merci ca te-ai interesat si ca mi-ai dat solutii!
    O zi buna

15. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Vezi ca nici pompele de injectie nu sunt chiar plug and play si vor trebui facute adaptari;era un link pe tdiclub,dar imi e lene sa-l caut.
    Sigur,daca iei numai capul,iar nu e plug and play,iar vor trebui facute modificari;parerea mea e sa nu fortezi f mult motorul ala.

16. catalyn21 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    1.9 AFN 1999
    salutare, nu o mai stresez, fmic-ul este ultimul lucru investit in ea,in rest motorina si ulei!
    As mai face modificari la ea, dar deja dupa stage 3 trebuie sa le faci in afara, aici multi fac dupa ureche!
    Off-topic: am dat 700 ron pe intercooler de la XSPOWER 45x16x9 cm si kit de tevi si un service "specializat"in intercoolere imi cerea 700 ron montatul, iar 2 cuple reductie de la 63-50 in romania costa 50 lei bucata, in afara 60 ron- 2 buc cu tot cu transport!
    Cam asa face romanul fima de tuning!

Ultima editare: 14 Mar 2011
  17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Linisteste-te,am cerut si eu niste preturi de la vreo 2 din buchales care se ocupa cu prepararea motoarelor si mi-a cerut 400euro pt fmic cu montaj!:laugh:
    Avand in vedere ca un kit fmic+tubulatura este in jur de 170euro,meseriasu vroia pe manopera 230euro :wtf:,pretinzand ca piesele is mai scumpe :banghead:

18. bios83bog

bios83bog 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 Avant, 1.9 tdi AFN, 1998
    Salut,

Urmeaza sa-mi repar turbo-ul si il upgradez la un vnt 17. Motorul e stock! Ce duze recomandati? (nu vreau sa devin fumigen pe strada). Unde ma sfatuiti sa fac o resoftare?
    Va multumec

19. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Arunc si eu cateva intrebari tot despre AFN, chiar daca s-au dat foarte multe raspunsuri extrem de utile.
    Cam ce se poate scoate din vnt17 si soft?
    Poti obtine o putere mai mare decat vnt15 si soft, in ambele cazuri fara fum?
    Care parte dintre turbina si duze ajunge prima la limitare? si de aici se subintelege oarecum raspunsul la urmatoarea intrebare.
    Ce s-ar recomanda prima data, VNT17 sau duze? Stiu ca minunat ar fi sa fie cumparate impreuna, sau chiar un BV43, dar din considerente financiare luam in calcul doar una dintre ele.

Ultima editare: 17 Mar 2011
  20. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Duzele si pe urma turbina: puterea vine de la combustibil,nu?
    Duzele stock 0,205um nu au suficient flow pt a beneficia din plin de un upgrade de turbo.Desigur si daca pui numai turbina,tot vei beneficia de un avantaj.
    Parerea mea:
    -1.duze
    -2.turbo
    -3.FMIC
    -4.evacuare

Distribuie pagina asta