Eu ma gandeam ca un turbo mai mare, ar avea viata mai usoara in cazul unui soft custom dar cu duze stock, nestiind limita turbinei si a duzelor, care intervine prima. Judecand asa, noi voi avea fum in cazul unui soft, pentru ca turbina baga suficient pentru cantitatea de motorina bagata de duzele actuale, ceea ce m-ar bucura. Acum...asteptam duze sau doar soft.
intrebari foarte bune! multumim de raspuns! e chiar util pentru cei care nu se pricep asa bine (cum sunt si eu) insa mai am si eu o intrebare poate enervanta (dar avand in vedere starea financiara in ultima perioada e cam actuala ) cu duze mai mari pe langa putere in plus o sa avem si consum semnificativ mai mare? eventual daca stie cineva cam cat % va fi mai mult...? (stiu ca depinde de stilul de consus si trafic dar sa zicem ca stilul si traficul ramane acelasi ca si inainte de tuning)
In cazul meu, turbina voi avea vnt 17, ca actuala s-a dus, apoi cred voi cumpara duze power plus 764 de la bosio si apoi resoftarea si FMIC. Problema este unde pot monta duzele? Din tot ce spuneti cu vnt 17 mai mult de 165 de cai "safe" nu cred ca se pot obtine.
Razvan, turbina si duzele stock sunt dimensionate una pt cealalta,sa fie un motor echilibrat,deci nu se poate vb ca una dintre ele este mai potenta fata de cealalta. @bh99mes,tie nu-ti trebuie tuning agresiv datorita cutiei automate;fa-ti un chip, bucura-te de masina si uita de turbine,duze si altele,nu ar fi decat bani cheltuiti sa-ti faci viata mai amara.
multumesc pentru raspuns! asa voi proceda, doar fac o reconditionare la turbina ca mananca cam mult ulei (aproape 2 l/10.000 km) si mie frica ca ma lasa la drum mai ales ca exista posibilitatea sa strice si motorul daca intra in turatie din cauza uleiului. eu avand cutie automata nici macar nu pot apri motorul in cazul asta...
Nu are nici o treaba cutia:odata ajuns uleiul in admisie,de aici intra in motor,se autoaprinde si...motorul intra in soc hidraulic.
da stiu dar la masini cu cutie manuala mai ai sansa sa bagi in a4-a, a 5-a si franezi, asa retii forta socului si exista posibilitatea sa "salvezi " motorul, insa la cutie automata nu ai aceasta optiune deci esti nevoit sa te uiti pana motorul moare sub ochii tai (treaba cu cutie manuala au patit chiar 2 prieteni si au scapat fara probleme, inafara de turbina bineinteles)
Odata ce uleiul ajuns in motor s-a autoaprins,pana nu arde tot,motorul va functiona in continuare;la prietenii nu s-a autoaprins uleiul,de aia au putut opri motorul. In fine,hai cu suntem OFF.
kit ambreiaj + volanta http://www.kermatdi.com/servlet/-strse-288/Sachs-upgraded-VR6-Clutch/Detail In linkul de mai sus am gasit un kit de ambreiaj cu volanta! Are careva asa ceva in dotare? Referinte? Pretul pare mai mult decat accesibil, transportul ar fi o problema!
Pacat ca era bun la pret. Odata cu upgrade-ul de turbo si duze tb si kitul de ambreiaj schimbat. Am observat (cel putin ca date) k ambreiajul si volanta de pe motorul de 1.8 T se potrivesc si pe 1.9 tdi. E cumva plug&play? Nu mai trebe nici o modificare? Imi surade un kit de la SPEC. Sunt avantaje daca optezi pentru volanta din aluminiu? Imi puteti recomanda unde pot monta duze Bosio? Din prezentarea de la Kerma pare o treaba delicata.
Ambreiajele la 1.8 si 1.9 sunt la fel (sper sa nu ma insel). Duzele se pot monta la un Bosch car service. Injectoarele fiind aceeasi firma, ei ti le vor regla. Stiu ca trebuie sa le faca sa deschida la o anumita presiune dupa ce iei duzele. Cred ca e bine sa vorbesti si cu cine iti va face softul ca sa te lamuresti. Se pot monta si acasa daca vrei si mergi doar sa le regleze ei. Daca ai ganduri necurate cu masina, adica mai mult decat soft, trebuie un alt ambreiaj. E bine si ce am facut eu sau te poti duce la o firma pe care am descoperit-o si eu pe net exact dupa ce am facut ambreiajul de S2. www.mht.ro, se lauda pe site ca ar face ambreiaje custom. Poti incerca niste variante cu volanta single mass de motor 1Z audi(nu de la golf ca e dantura pusa invers) si ori un kit de 228mm ca sa mearga pe gaurile originale ale volantei, ori un kit de S2 cum am pus eu, dar tb date alte gauri pt el, si tot pe la un atelier de genul asta te-as trimite. Pe volanta de 1Z se potrivesc diverse kituri de ambreiaj pentru motoare 1z sau pentru motoare de 2l de pe audi 80/100. Volanta e aceeasi. Volantele "tuning" sunt scumpe. Pe mine m-a costat 1500 lei kitul de ambreiaj, 180 lei volanta si 25lei suruburi volanta. Piesele de ambreiaj sunt pentru codul motor 3B al masinii de mai jos AUDI COUPE (89, 8B) S2 quattro an fabricatie 09/90 - 09/92 162kW/220CP 2226cmc cod motor 3B Coduri originale, verificate la Audi Disc ambreiaj AUDI 046141031K s-a schimabat in 046141031LV Placa presiune AUDI 062141025B 062141025BX Sau codurile direct sachs 3082 919 001 placa 1862 625 001 Disc Volanta: VAG# 026 105 269 L Utilizata in motoarele ABK, AHL, 1Z(1.9TDI) , AHU, AFF, ADP, ACE, AAE, ADW(2.0E), JW, AAD, PS, NP, 4B, SH, RN, JV, PP, NE, JN, DZ, SD, RU, PM, RNA, 3A, JK, RA, SB, 1Y, 6A. ABT, ABM, ABB, ADA, AAZ Suruburi volanta 1Z (SMF) N902 061 03 Mai exista o varianta cu kit de ambreiaj de la Helix pe 228mm care mergea cu volanta de 1Z fara alte modificari si era undeva la vreo 400 si ceva de lire cu tot cu livrare in Romania.Era un kit cu volanta dar prin ceva cercetari pe site-ul lor, am descoperit ca aceeasi placa era data si pentru volanta de audi, nu neaparat cu a lor.Ei discurile de fac aproape de la 0, placile sunt modele normale upgradate (sau nu). http://www.performanceclutch.co.uk/ 228mm Cover 60-3308 / Organic Plate 70-4608 / Release Bearing 40-3210 / 60-3308 £159.07 70-4608 £126.32 40-3210 £22.21
Ganduri necurate...nu-mi permit acum. E singura masina si o utilizez zilnic (mai putin ultima luna de cand pb cu turbo). Calea aleasa este vnt 17,duze bosio 764, un kit ambreiaj sport pe 228 mm cu volanta usurata, resoftare si FMIC plus o pompa de motorina auxiliara in rezervor. Deja tot pachetul asta va consuma multe salarii de acum incolo. Merg pe varianta Safe, un 160 de caluti obtinandu-se fara sa stresez internele motorului! Din cele citite pe forumuri este delicata treaba cu resoftarea custom. Si aici sunt in pom cu informatia. Asa ca apelez la sfaturile si recomandarile voastre. Va multumesc anticipat.
crezi ca cu 160 de cai nu stresezi internele motorului?eu n-as zice..eu zic ca esti la limita,poate un pic dincolo la puterea asta
Resoftarea pana in 160 de cai va ramane mai pe urma pana ma mai documentez unde si la cine o voi face,pana atunci voi schimba ambreiajul. Sa vedem cum se va comporta doar cu turbina si duzele pe softul stock. Din ce am citit - pe forumuri - 1.9 tdi-ul suporta pana in 180 de cai fara pb la componentele interne. Pana la urma sunt un tester si eu ca toti ceilalti, sperand ca din aceasta pasiune sa obtinem o masina mai buna, mai placuta la condus pe gustul nostru. Numai bine!
eu zic ca daca scoti 140-150 de cai maxim din AFN este arhisuficient pentru un condus cat mai placut si o putere suficienta in plus,parerea mea.Bafta
Acum 2 ani i-am cunoscut pe tipii astia........sunt pe langa Madrid....si par sa ia treaba in serios cu 1.9 tdi,atat non-pd cat si cele pd. http://http://www.tlrsport.es/index.php/en/tarifas Stiu amici cu Seaturi, Vw-uri cumparate la pret de nimic si lucrate la TLR, facute de dragul distractiei! :D