1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Tuning 1.9 TDI AFN

Discuție în 'Motor' creată de bh99mes, 24 Feb 2011.

1. bh99mes

bh99mes 5th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 avant 1.9 AFN 1997
    pai cipuitu' + turbina e ca sa fie masina ok + sa ma simt eu bine in ea, insa la pret bun totul e de vanzare in viata asta :)

2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Deci tuneru` ti-a bagat 1,4bar presiune in turbina pe premiza ca vei upgrada la vnt17;cei 30cp in plus sunt preconizati cu turbina actuala,sau dupa turbo upgradet?

3. bh99mes

bh99mes 5th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 avant 1.9 AFN 1997
    asta sincer nu mai stiu si nici nu vreau sa vorbesc prostii din moment ce nu ma pricep.unii zic ca cei 30 de cai sunt doar "minciuna" tunerului ca atata nu se obtine doar din soft....nu stiu ce sa zic...sunt sigur ca pe aici sunt unii care sunt experti (ashihara, ovitm...) si nu vreau sa le contrazicca sunt de 1000 de ori mai documentati decat mine, si ei zic ca asta e imposibil. iar pe de alta parte nu vad sensul sa ma minte nici tunerul din moment ce eu i-am zis ca nu ma intereseaza caii sau newtonii, ma intereseaza doar faptul sa fie masina mai "nervoasa" ceeace s-a si intamplat deci sunt 100% multumit si nici nu vreau mai multa putere. deci in cazul asta cred ca era simplu sa-mi zica ca "mai fii atent ai castigat cam 10 cai si 30 NM si cu asta basta...daca vrei mai mult, pune duze, cooler si asa mai departe..." el totusi mi-a zis ca am 140 de cai si +70NM...
    revenind la turbina mai mare zicea ca e indiferent ce turbina pun din moment ce softul baga o anumita presiune sa zicem 1,4 bari. adica degeaba as pune eu o turbina de 20 de kilograme cat un motor de avion daca softul i-i da comanda doar pentru 1,4.
    deci din cate am inteles dgeaba schimb turbina, singurul lucru va fi ca va fi mai fiabila ca e mai mare.

a, si inca ceva.
    mi-a mai explicat (si mi-a si aratat) ceva de un "nustiuce" :) in coltul calculatorului (ceva mai mare si negru, si vine peste ea un furtunas subtirel de vacuum) ceeace la modelul asta de calculator efectiv nu stie mai mult de 1,5 bari orice i-i faci. adica pentru o presiune mai mare de 1,5 trebuie schimbara cu unul care stie controla pana la 2 bari.

uite, am gasit si o poza pe care se vede despre ce am vorbit.

a, si asta e firma respectiva: www.arbtuning.eu (e un tip plecat in austria de la noi)

Ultima editare: 14 Apr 2011
  4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai @ASHIHARA e cel care ti-a pus intrebarea :)
    Tu nu cumva mai consumi cate...una mica,asa, pe seara?:)

Ala din poza e senzorul de presiune si e de 250Kpa,nu stie sa citeasca mai mult de 2,5bar,de aia ti-a zis tuneru` ce ti-a zis;dak vrei mai multa presiune,trebuie schimbat cu unul de 300Kpa,corespondentul lui 3bar.

Cu turbina vorbeste prostii:
    -o turbina mai mare baga un volum de aer mai mare decat o turbina mai mica,amandoua la aceeasi presiune :),ceea ce ajuta la o combustie mai buna
    -o turbina mai mare baga aer mai rece decat una mai mica,ceea ce ajuta din nou la combustie
    -o turbina mai mare are avantajul de a evacua gazele de evacuare mai usor,ceea ce inseamna si o temperatura a acestora mai scazuta(conteaza la asta si punctul de mai sus),adica motorul expira mai usor

5. bh99mes

bh99mes 5th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 avant 1.9 AFN 1997
    :) sincer nici nu am fost atent cine m-a intrebat, doar am inceput sa scriu raspunsul

iar pe de alta parte citind raspunsurile tale (chiar si pentru un incepator, cum sunt si eu) totul pare absolut logic, deci am impresia ca ai tu dreptate.
    sunt tare curios ce va fi cu turbina noua...in orice caz o sa postez din nou cand e gata si am incercat-o

seara faina sa aveti!

6. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Ar fi interesant sa vedem daca chiar baga 1.4 turbina printr-un log cu vagcom si sa vedem si EGT-ul. Ar fi interesante log-uri facute si cu vnt15 si cu 17.

7. bios83bog

bios83bog 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 Avant, 1.9 tdi AFN, 1998
    Salut,

De curand s-a montat si la mine vnt -17 va pe motorul stock. Comparativ cu vechea turbina (vnt 15), masina se comporta mai bine, din logurile facute in teste se pare ca intra in functiune la 1500 rpm, este usor mai nervoasa si cu plinul facut, in trafic de Bucuresti, am mers 270 km si nu am consumat nici un sfert din rezervor.

Cu toate ca ma repet, ce model de diuze(de la BOSIO) suporta maxim pompa de injectie?

Ultima editare de un moderator: 15 Apr 2011
  8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pompa de injectie suporta oricat,nu asta e problema :)
    Pt vnt17 pp502 e maximul care il poti pune.

9. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Daca are deja 1.4 presiune, ideal ar fi sa se abtine de la a accelera in fullthrottle pana nu schimba turbina. Presiunea asta e devastatoare pentru vnt15.
    Si eu as fi curios de presiune ins ava trebui sa mai asteptam.

10. bh99mes

bh99mes 5th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 avant 1.9 AFN 1997
    asta de la ARBtuning mi-a zis ca daca vreau putere mai mare (chiar pana la 170-180 de cai) sa iau injectoare de VW T4 150 cai neaparat modelul cu 5 cilindri nu cu 6...
    asa dupa cod nu stiu deci poate doar te-am repetat, adica asta zicei si tu cu pp502
    oricum eu nu mai vreau putere, e suficient atata :) dar poate e util pentru altii.
    :hi:

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    AFN stock- 0,205um
    PP520- 0,214um
    T4- 0,216um
    PP764- 0,226um
    PP502--0,232um

Numai cu injectoarele simple de T4 nu ajungi la 180cp,trebuiesc ajutate de un cap pompa de 11mm;in schimb cu PP502 se poate ajunge cu turbina corecta(ceva mai mare de un vnt17).

12. bh99mes

bh99mes 5th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 avant 1.9 AFN 1997
    asta da informatii exacte si utile :hi:
    deci asta inseamna ca nu trebuie schimbata injectoarele ci doar duzele din ele?
    la turbina mai mare ma gandesc te referi la bv43

Ultima editare: 15 Apr 2011
  13. bios83bog

Locație:
    București
    Masina:
    oare cu vnt 17 si motor stock ...........mere si cu diuzele pp764 stage 2 ? (cu 7 gauri)? Sunt nitel mai mari peste pp502 si sub race 520!

Ultima editare: 15 Apr 2011
  14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Tocmai spusesem anterior ca pp502 sunt cam mari pt vnt17 si tu vrei si mai mari;vorbim romaneste,dar ne intelegem diferit!

@bh99mes nu neaparat bv43,se poate si cu un hybrid,gen vnt17/22.

15. bios83bog

Locație:
    București
    Masina:
    Sry, nu am fost pe faza....ce recomanzi atunci ....sub pp502 este pp784!
    kt se poate obtine din vnt 17 + pp784 + soft ? (varianta safe)?

16. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Vrei sa zici pp764!
    Pe langa alea mai ai nevoie de:FMIC si umblat la evacuare obligatoriu!
    Cat se poate optine,nu stiu,tine de prea multi factori:in ce stare tehnica e motorul si cat de priceput e tunerul.
    Si safe nu exista :)

17. bh99mes

bh99mes 5th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 avant 1.9 AFN 1997
    deci zici ca dupa ce montez turbina va fi din nou o schimbare referitor la putere in plus?
    bineinteles nu astept ceva foarte mare din moment ce are deja resoftarea facuta dar prin simplul fapt ca e turbina mai mare un pic decat cel original, o sa fie masina si mai puternica fara sa fie umblat iara in ecu?
    (ma gandesc ca deja te tii de cap cand vezi ca toata lumea pe tine te intreaba...:) dar tu esti de vina! de ce te-ai facut asa expert in domeniu?:icon_thumright: )

18. bios83bog

Locație:
    București
    Masina:
    Pfff....jobu e de vina.ai dreptate 764 :D
    Evacuarea este toata din inox de la turbo la toba finala.....cu diametrul marit , fara site (este cam tractoras dupa 2500 rpm).
    Ai idee cum pot monta o pompa auxiliara in rezervor (codul pompei) si cum sa o conectez la sistemul electric?

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    @bh99mes in nici un caz nu sunt expert,ci doar am studiat problema cand aveam non pd ;)
    La tine,din start s-a facut chipul gresit,adica trebuia sa se faca cu vnt17 pe masina,nu pe premiza ca o vei monta.Cele 2 turbine reactioneaza in mod diferit totusi si in functie de cum,cat incarca,trebuia umblat si la injectie,plus la duty cicle N75,etc.
    Parerea mea,dupa ce pui turbina,nu cred ca va merge prea grozav si va trebui rectificat softul.

@bios83bog foloseste pompa de motorina de 1,9 pd 101cp de inalta presiune;gasesti tutoriale pe tdiclub cum se monteaza.

20. bios83bog

Locație:
    București
    Masina:
    draga ashihara .......ai idee dc renteaza pistoanele forjate pe diesel?apoi dc da...am observat ca sunt modele cu depresiuni in capul pistonului spre deosebire de cel clasic.(lumineaza-ma nitel)
    Recomanda-mi un producator de axe cu came sport. Am cautat pe net pt TDI si nu am gasit!

Distribuie pagina asta