ma rog, daca tu zici... eu prefer cifre clare decat promisiuni de la diversi tuneri (nu am nimic cu RBN, vorbesc la modul general). Faza cu 400m iar este extrem de irelevanta... poate esti un sofer f bun, poate ai cauciucuri f bune, poate, poate, poate... mai bine fa un filmulet 80-120 in a 4a
o sa fac filmulet dupa ce ma intorc de la cluj si o sal atasez la sectiunea noilor membrii la profilul meu
motoare diesel de la A4 mah fratilor lamuritima si pe mine k eu nu reusesc sa imi raspund la intrebarea asta Motorul meu de 1.9 TDI are 101 hp + 30 de cai adaugati prin chiptuning mam uitat la un motor identic pe alt A4 ca al meu dar motorul e de 160 hp care e diferenta k motoarele sunt identice....si am condus un alt a4 care are din stok 131 hp si nu "rupe" ca masina mea...ma intelegeti ce vreau sa va spun..e mai puturoasa va multumesc
Din ce stiu eu diferenta la diferitele tipuri de motoare cu aceeasi cilindree dar cu puteri diferite, consta in tipul de turbosuflanta precum si softul aferent acelui tip de motor. Asta la masinile stok ! La cele chipuite diferenta se remarca printr-un soft optimizat care, pe langa faptul ca iti mai adauga cativa caluti in +, iti mai creste si cuplul maxim al masinii de la o viteza de rotatie a motorului mai joasa. Deci e normal ca a ta, care este chipuita, sa traga (sau sa rupa) mai bine decat una care are 131 de caluti din fabrica ... nu doar calutii conteaza ci si cuplul pe care-l dezvolta motorul. Sper ca nu te-am bagat mai rau in ceata !! Multa bafta!
nu nu m-ai bagat in ceatza deloc merci pentru raspuns. pai si daca e vorba si de un soft eu nu mai pot pune ceva caluti schimbandul???? avand in vedere ca am schimbat ambreiajul cu unul pentru mai multi cai si rezista dar nu am schimbat si turbosuflanta????? e aceeasi care a fost pe masina si da ai dreptate cu cuplul se simte mare diferenta fata de cum era fara calutii astia acum cupleaza mult mai devreme...... bafta..
1. Puterea este o valoarea calculata din cuplu. Sa spui ca un motor a ajuns la aceeasi putere cu altul dar are cuplu mai mare pentru ca e resoftat si are si cuplul crescut este un non-sens. 2. Diferentele intre motoare nu se rezuma doar la turbina si soft. Mai sunt si alte diferente (spre exemplu injectoarele). 3. In general un motor care a ajuns la o putere X va da senzatia unui motor putin mai nervos decat unul care are stock puterea X dintr-un motiv foarte simplu, si anume ca cel resoftat are o cutie mai scurta, o cutie facuta sa ajute un motor mai slab. Ca atare, un motor de 101 resoftat la 131cp va trage in treapta a 2a un pic mai tare ca un 131 stock dar va trebui sa schimbe viteza mai repede decat cel de 131 stock!
Ai perfecta dreptate ... m-am exprimat ca pasta !!! Vina mea ... promit sa nu mai fac !! Multa bafta !! Explicatie corecta e cea data de ICE_2K !!
Salutare!!! Am tot auzit ca daca iti schimbi softul poti sa castigi ceva cai in plus,am facut asta si am bagat un soft de 180 d cai,de la 131 care ii aveam inainte,dar nu prea se simte mare lucru...cine a facut acest lucru mi a spus ca sa astept in jur d 500 d km pana se regleaza masina dar nu prea inteleg de ce...daca aveti ceva detalii despre asta...Bafta!!!
ar trebui sa simti imediat modificarea! din primii 50 de metri~ motorul se mai lasa si se acomodeaza cu noul soft, intradevar dupa 500km, dar nu o sa fie cine stie ce... tu trebuia sa simti cresterea de putere imediat! se simt 10 Cp diferenta..dapai 40...
cred ca ar trebui sa te duci la un autotest sa vezi ce putere are masina acum dupa soft, sau sa te duci inapoi la cei care ti-au ,,resoftato" sa te iei un pic de ei Dar in orice caz 50 de cai in plus ar trebui sa ai simti si in somn
Metoda DACIA: bagi masina in viteza a 4a, tii frana calcata si accelerezi dand drumul usor la ambreiaj. Daca moare motorul, nu patineaza. Daca nu moare motorul, trebuie sa schimbi ambreiajul.
Thanks, mi-am facut o impresie insa scuza-ma ca te intreb, cate picioare imi trebuie ca sa reusesc sa aplic metoda ta? 1 pentru frana pe care trebuie sa o tin calcata. 1 pentru acceleratie pe care trebuie sa o apas. 1 pentru ambreiaj caruia trebuie sa ii dau drumul usor. Cum sa fac?
Cu piciorul stang calci ambreiajul, cu calcaiul de la dreptul frana si cu varful de la dreptul acceleratia. Ca la raliuri omule, n-ai vazut cum se conduce acolo ? Incearca, o sa vezi ca nu e asa de greu. Pentru mai multa siguranta poti sa exersezi intai cu motorul oprit. Daca nu reusesti, poti sa incerci cu frana de mana, dar aceasta trebuie sa tina beton...
de ce aplicati metode care fac si mai mult rau ambreiajului? Cea mai simpla metoda, te duci pe autostrada, treapta superioara, turatia de cuplu maxim (~2000rpm), talpa. Daca turometrul pleaca de nebun, ambreiajul patineaza. Daca nu, nu.
Metoda propusa de mine nu face deloc mai mult rau ambreiajului. Este cam acelasi lucru cu ce ai propus si tu, dar de pe loc. Pentru ambreiaj este aceeasi solicitare. Care nefiind de durata, nu are cum sa-l afecteze.
Adica il freaca 1-2 secunde, ca dupa aia se opreste motorul (daca ambreiajul nu patineaza, evident). Ceea ce nu e mult. Deloc. Echivaleaza daca vrei cu o plecare nereusita de la semafor cand iti "moare" motorul. Si asta e una din metodele folosite in multe service-uri, printre care si Audi. Nu numai in Romania. No offense dar nu cred ca daca te duci la vreun service sa-ti verifice ambreiajul, or sa iasa aia cu masina ta pe autostrada sa poata aplica ce zici tu. Vor merge pe metoda "mea" (am pus ghilimele ca n-am inventat-o eu, doar am vazut de mai multe ori in diverse ateliere ca asa se procedeaza).