1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turatia la Ralanti si in mers la A4 B5 Benzina - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de raul-tm, 17 Ian 2009.

1. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    da, pai ca sa schimbi fisele dai jos filtru aer/admisie/clapeta si poti schimba si fisele. Ca sa dai jos galeria e mai urat, e prinsa in 8 cleme greu de pus inapoi, dar merita, eu am scurs din ea peste noapte un paharel "shot" de apa murdara uleioasa. O dai jos si lasi peste noapte sa se scurga din interior, curge greu acea mazga; ai putea da cu jet apa sau altceva in interiorul ei + detergent sa cureti 99% dar n-am incercat de frica + cine stie ce electrice sunt peacolo :p .

Cu ocazia asta poti schimba si bujiile, filtrul ulei accesibil, termostatul lafel (ca sa il schimbi trebuie data jos galeria), inlocuiesti lichid racire.

Clapeta e prinsa in 4 suruburi lungi, fa o poza la motor sa tii minte ce mufe/furtune vin unde. Poti face si un checklist sa fii sigur :)

*n-ai nici o sansa sa schimbi ultima fisa, crede-ma am incercat vreo 2 ore fara succes :) . A doua zii am demontat juma` de motor al naibi.
    -clapeta n-am dato jos detot, era prinsa in 2 furtune urate cu cleme ce trebuie un cleste special sa le scot. Am curatat`o pe loc dar e manevrabila vreo 5cm cat duc furtunele si poti curata foarte bine.

Noroc.

2. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    am avut inainte de a4 un mondeo 1.6 16V mai facea si el cateodata figuri adica intrerupea si nu tragea dar cum zicea si un coleg pe aici curatam clapeta de acceleratie, debitmetrul si cox, 5500 rpm-6000rpm, flitru aer nou, fije bujii noi, bujii noi si-a mers fara probleme pana cand am dat-o, niciodata nu ma uitam la comsum si schimbam la 3000rpm si nu am avut probleme

3. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    da, am si eu acel 1.6 16V din 94 , n-am schimbat in 10 ani nimic mai important la el, fise, bujii, uleiuri si filtre noi si merge blãnet; facea cum zici tu intrerupea, ezita la accelerare. Bun motor

4. Stanley

Stanley 3rd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi b4 Cabriolet 2.0E
    Si eu am aceasi problema cum ai avut tu.. si la testul de compresie mi.a iesit cam tot ceva de genul ca la tine.. am schimbat filtrul de benzina, am schimbat bujiile, am curatat clapeta si nimic:( cat de mare ii posibilitatea ca totul sa fie din cazua fiselor? tu acum nu mai ai nici o problema din cele mentionate?

5. claudiunik 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi a4 1600cm 101cp 1997
    Si eu am aceasi problema,am schimbat toate filtrele si tot asa face dar nu tot timpul,pe tester am gasit o eroare de sonda lambda

Ultima editare: 19 Ian 2011
  6. cypryanro 1st Gear Member

Locație:
    gorj novaci
    Masina:
    18 turbo 1999
    salut am si eu o problema cu oprirea masinii. Mi se opreste din mers dar cum in turatie mica daca merge cu a 3 a si se reduce viteza se reduce si turatia cam pana la 1500 cam asa ai dau a 2 a si mi se opreste am patito de mai multe oridaca o am mai turata nu mi sa intamplat
    sau cand ai dau marsalier dar cumva din mers e casi cum ai vrea sa intorci repede si mi se opreste cu ambreeajul apasat in ambele cazuri ceva sfaturi??

7. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    pai daca sonda e dusa, clar merge prost. Nu e senzor mai important ca acela legat de amestec.
    Recomandat e 160.000km schimbare, dar deobicei da eroare cand cedeaza, ca in cazul tau.

8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Rezultate in urma scanarii?

9. aladin

aladin 2nd Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4 B5 1997 ADP
    La indrumarea unui alt user care-i multumesc inca o data, am dat cu wd40 pe mufa de la contact,mai precis mufa care alimenteaza cipul din cheie, se regaseste exact la nivelul contactului pe unde bagi cheia, nu se vede pana nu demontezi plasticul ala, eu am dat cu spray pe ea fara sa o scot ca nici nu puteam.. si merge brici, uitate cu atentie ca reusesti este un fleac.
    Multumesc club audi ca ma scapa de belele mereu, gasesti aici tot ce vrei.

10. denzel

denzel 6th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    AUDI 80 B4 AVANT 1994 MOTOR 1.9 TDI TIP 1Z 90 CP
    log in mers..cine am ajuta cu descifrarea lui ?

Am cumparat o interfata vag com 10.6 si am puso pe masina sa vad ce erori imi arata si pentru ca in treapta a 3 daca ii dau mai tare ma da in nas ( mentionez ca turbina a fost curatata prin noiembrie).....am facut log in mers ( am selectat canalul 003,10 si 11 m`am dus pe un drum mai lung si drep,am dat START log am plecat cu 1 ,2 dupa care 3 am lasat in relanti si am apasat pedala la fund pana in 3000 de ture, la al doilea log cu pedala la funad pana in 4000 de ture)...si o scanare generala a masinii...numai ca acuma am nevoie de ajutorul vostru pentru descifrarea problemei :crying::crying:

11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
  12. devilll10 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi A4 1997 1,8T QUATTRO AEB
    eu tot aud de furtunul ala de sub clapeta dar jur ca nu am reusit sa il gasesc!eu am motor 1,6 adp.furtunul e la 1,8 cumva?si as avea nevoie de ajutor!am nevoie de un alternator!are careva?
    multumesc!alternator de 1,6

13. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    da ce are alternatorul tau de nu incarca, fa`i un test . Poate bateria nu mai aduna.
    eu sub clapeta am doar 2 furtune ce se leaga de circuitul de racire. Nu le-am dat jos niciodata.

14. adi_wiz_kid 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    audi A4, 95, 1,8, 125cp
    Salut, daca ma poti ajuta si pe mine cu o reinitializare clapeta a4 1,8 125cp ADR lasa-mi te rog un nr de tel .

Va rog sa-mi lasati un idiciu ,un nr de tel daca aveti idee de vreun service bun sau o persoana cu un testar care imi poate face si mie reinitializarea la clapeta (audi a4 1,8 125cp) . Am ajuns in Craiova la reprezentanta si au inceput sa ma ia la misto ca masina e prea veche pt service-ul lor .Multumesc

Ultima editare de un moderator: 8 Feb 2011
  15. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
  16. ghitaflorin 1st Gear Member

Locație:
    alba iulia
    Masina:
    audi a4 1996
    salut .masina mea audi a4 b5 1.6 am puso pe tester motorul merge ok singura problema e ca injectoarele deschid prea mult si timpul in care este deschis injectorul este prea mare asa mi sa spus de la tester.si consuma cam mult .a mai intalnit cineva problema asta ?

17. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
  18. ghitaflorin 1st Gear Member

Locație:
    alba iulia
    Masina:
    audi a4 1996
    ms cristisor o sa postez acolo poate gasesc ceva

Ultima editare de un moderator: 16 Feb 2011
  19. Ionut_GJ 2nd Gear Member

Locație:
    Targu Jiu "Orasul lui Brancusi"
    Masina:
    1.6 AHL 1997
    Problema relantiului saltaret poate sa aiba n-cauze si cum am gasit eu chichita dupa ce m-au terorizat astia prin service-uri, ba cu injectoarele, ba cu sonda ca nu merge. Mi-am desfacut masina in curte intr-un final ascultand de ce scrieti aici pe forum.
    1. Primul pas a fost clapeta curatata - nici un efect;
    2. Am verificat fisele de la bijii - in regula, fara crapaturi, contacte curate;
    3. Bobina de inductie cu capacul de delcou pe ea ( am motor AHL) putin crapata am zis ca pe acolo ma minte, am schimbat-o (390 lei). - nici un efect tot asa o apuca relantiul.

Deja incepusem sa visez noaptea numai motoru de la masina mea de draci ce mi-a facut. M-a mai abordat si politia cand am oprit sa-mi iau un litru de antigel ca trasesem "cica" pe oprire interzisa ..de ce n-am vazut semnul din spatele meu la 100 de m. Ce mai, cand e sa mearga toate prost ...merg si mai prost asa cum e viata romanului.
    In final, terorizat ca nu-i gasescu buba, iar la hotimea din service nu ma mai bag, dupa ce am mai rascolit un pic forumul nostru, mi-a dat prin cap sa-i trag mufa de la debitmetru cand o aveam la relanti. Surpriza..masina mergea mai bine fara debitmetru decat cu mufa pe debitmetru, oscilatii 0.
    Deci, inainte de a va smulge parul din cap ca nu-i gasiti rezolvare..scoateti nenorocita aia de mufa de la debitmetru si vedeti cum se comporta masina. Daca nu mai oscileaza, de acolo e.
    Bafta multa, acum astept leafa pentru un debitmetru.

20. cipuiscool

cipuiscool 2nd Gear Member

Locație:
    prin europa
    Masina:
    A4 1.8T '98 B5 AEB
    Si eu am observat ca aici pe forum se pot gasii cele mai bune solutii si fara bani... O oscilatie de aprox 100 rpm a inceput si la mine cateodata in relantiu, motor rece sau cald... Celor care mai au probleme ii sfatuiesc sa inceapa de la usor spre dificil in gasirea problemei

Distribuie pagina asta