1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turatia la Ralanti si in mers la A4 B5 Benzina - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de raul-tm, 17 Ian 2009.

1. Adi_Puflea 1st Gear Member

Locație:
    Medias
    Masina:
    A4, B5, an 1995
    Astazi ma duc sa comand o sonda lambda noua iar apoi astept rezultatul...
    Ieri am fost pana la Mures, 4 pers, fara clima, mers un pic mai alert am avut consum de 12.1:keule:
    Am observat ca atunci cand accelerez mai mult de jumatate din cursa acceleratiei, motorul tinde sa se inece...
    Revin dupa schimbarea sondei cu rezultatul, sper sa se rezolve problema:(

2. ovidio83 Banned

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ehdhdjsjsjs
    Daca ti se ineaca cand apesi pedala mai mult poate fi doar din 2 motive. Probleme cu fisele (scanteia) sau la mine a fost dus motorasul de relanti de pe carcasa clapetei de acceleratie. cand se duce debitmetru nu se manifesta asa, trage mai greoi, devine puturoasa masina dar trage liniar ptr ca ECU are niste parametrii standard sa poti merge si fara debitmetru in caz de avarie. trasul inecat NU este de la sonda lambda. cand se duce lambda merge mai prost cand se incalzeste motorul ca si la rece. sonda merge doar cand se incalzeste motorul. fa investigatii sa nu dai bani aiurea....

3. Adi_Puflea 1st Gear Member

Locație:
    Medias
    Masina:
    A4, B5, an 1995
    Am schimbat sonda, am scapat de eroarea "Ameste bogat" dar tind sa cred ca problema mea a fost din cauza EGR-ului. Astazi o sa fac un drum de ~300 km si apoi revin cu noile valori ale consumului.

4. ovidio83 Banned

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ehdhdjsjsjs
    EGR ? ai diesel sau benzina ? ce motorizare?

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    EGR exista si la motoarele cu benzina nu numai la motoarele diesel. Colegul Adi_Puflea are motor cu benzina.

6. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Avem epurator de gaze si la motoarele pe benzina.

7. ady_uxb

ady_uxb 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.8T AJL 98'
    Problema acceleratie 1.8T AJL

Buna seara , va rog sa ma ajutati cu un sfat sau poate cineva a avut aceasta problema si a remediat-o .
    Problema:
    La accelerarea brusca scoasa pe liber motorul tremura la inceput dupa care se accelereaza
    in sarcina nu pot face nimic , in acceleratie da in nas foarte rau si nu calc pedala brusc , nu se accelereaza
    Nu stiu cum sa remediez aceasta problema sau de la ce poate fi.
    Orice sugestie sau parere este bine venita sau poate cunoasteti un baiat sau service priceput , la care sa ma duc
    Va multumesc

8. ovidio83 Banned

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ehdhdjsjsjs
    Incepe de la fise. Apoi verifica bobina de inductie. O problema asemanatoare am avut si eu.pana am schimbat fisele.

9. ady_uxb

ady_uxb 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.8T AJL 98'
    Eu am bobine pe fiecare bujie , din cate am vazut ele se livreaza cand le cumperi noi cu tot cu fise . Le voi cumpara pe toate si modulul de aprindere
    sper ca asa voi scapa de problema.
    Multumesc .

10. Adi_Puflea 1st Gear Member

Locație:
    Medias
    Masina:
    A4, B5, an 1995
    Gata :) problema rezolvata!
    Nu mai oscileaza relantiul deloc indiferent de viteza de rulare iar consumul pe ruta Medias-Cluj si inapoi a fost 7.8l/100km. Cred ca mai bine de atat nu se poate... oricum eu sunt multumit si va multumesc pentru sfaturi;)

11. ovidio83 Banned

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ehdhdjsjsjs
    Nu e cam mult 7,8 in exterior ? a mea ia 6,5 cu 4 oameni in masina si cu mers constant la 110 ....

12. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Poate pe timp de vara. Acum nu cred ca mai scoti consum de 6,5.

13. ovidio83 Banned

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ehdhdjsjsjs
    eu vorbeam de sezonul prezent... am bagat 20 de L benzina si am pe bord 139 km pana acum si mai am benzina destula, revin cu socoteala cand intru pe rosu :) in oras consuma in jur de 8.5 ... 9 % ....iar in exterior sub 7 % , am masina de 3 ani si consuma la fel, nu improvizez nimic :)

14. kpuxxl 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A4,B5,1997 1.8T AEB
    Multumesc,intre timp am schimbat o bobina.Ai avut dreptate.

15. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant / 1.6 AHL / 1997
    Curatat clapeta, schimbat senzor temperatura lichid racire, termostat, schimbat filtru aer, filtru benzina, facut un drum Brad (Hunedoara) - Sibiu si retur, 21 L / 340 km, afara -2 grade Celsius, la un calcul simplu consumul este de 6.17 L / 100 km. Nu mai sunt dezamagit de Audi, cum afirmasem la circa o luna dupa ce l-am cumparat. Deci se poate si consumul asta. Si aproape 75% din drum mers aproximativ constant cu 90 km/h.

16. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4B5/1,6(101hp)/ADP/1997 și A6C6/2.0TDI(170hp)/CAHA/2010
    SALUT!
    Nu reusesc sa scap de fluctuatiile relantiului ,in special la decelerare!
    Am verificat pana acum urmatoarele:
    1.Verificat si curatat injectoarele
    2.verificat MAF la turatie maxima si-mi da 80g/s corespunzator motorului meu de 10 hp
    3.inlocuit bujii/fise
    4.curatat clapeta acceleratie/inlocuit garnitura (am curatat cu spray de contacte inclusiv partea interioara electronica)
    5verificat furtunase vacuum /inlocuit unele dintre ele
    6.schimbat baterie/inlocuit carbuni alternator/incarcare 14V
    7.evacuare noua /tobe fara probleme
    8.verificat presiune rampa injectoare (4 bari)/verificare functionare supapa retur (3,5 bari)
    9.schimbat sonda lambda cu una bosch dedicata

Ramane de verificat:
    releu sonda lambda J278
    schimbare scut ulei de deasupra culbutorior
    Ce ar mai fi de verificat /inlocuit pentru a nu mai avea acea coborare dramatica a turometrului sub 400 rpm dupa decelerare pe liber?

Ultima editare: 10 Dec 2013
  17. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Ai idee cumva,unde se afla mai exact acest releu pentru sonda lambda,este sigur sub volan,dar cum arata si ce numar are

18. ovidio83 Banned

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ehdhdjsjsjs
    Pauloo Ramane sa verifici si releul pompei de benzina, poate face probleme la turatii mici. incearca sa mergi in viteza I la 1000 rpm sa vezi daca iti merge liniar. ar mai fi motorasul de relanti al clapetei de acceleratie... scoate borna la baterie si pune-o la loc apoi pui contactul ,asculta cu atentie daca bazaie clapeta. e posibil sa nu-ti mai tina motorasul clapa deschisa la decelerare.

Ai un senzor de temp aer pe admisie, e vreo 80 de lei original pe Bosch...eu zic ca ar merita schimbat...influenteaza si el relantiul...

Ca idee ar mai fi un senzor de turatie, am observat la mine, am joc destul de mare in transmisie, cand debreiez putin mai violent (si se resimte socul debreierii mai tare) mi se subtureaza motorul.daca debreiez lin/frumos merge impecabil.

PS- am auzit pe la cativa priceputi ca jocul din diferentialul cutiei de viteze ar provoca subturatiile astea, induce in eroare senzorul de turatie ...in special la debreiere..

Ultima editare de un moderator: 11 Dec 2013
  19. lorand74 1st Gear Member

Locație:
    satu mare
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 adp 1996
    Saluatre tuturor si eu am avut probleme cu turatii in relantiu,rezolvarea a fost curatarea si adptarea claprtei de acceleratie.Curatat cu sprai pentru discuri de frane asta am gasit si am dat cu sprai pentru contacte la mufa de la clapeta.Turatia era undeva la1200-1300rpm la rece si 950-1000rpm la cald,de porint era ok si la rece si la cald.Adaptarea la mine a mers prin metoda clasica cu luatul si pusul bornei bateriei si contactului.Toate astea l-am gasit aici citind cu rabdare,multumiri tuturor.

20. cookiejar26 1st Gear Member

Locație:
    Curtea de Arges
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1997
    Salut as avea si eu o problema similara ca tine Pauloo dar la mine se pune problema cand apas pedala de acceleratie imi scade turatia sub 300 ture sau moare motorul.

Distribuie pagina asta