1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turatia la Ralanti si in mers la A4 B5 Benzina - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de raul-tm, 17 Ian 2009.

1. kissbacau

kissbacau 1st Gear Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi A4 B5 1996
    nu se stinge motorul.... daca calc acceleratia imediat dupa ce i'am dat cheie... si cum as putea face sa dau de clapeta aia de la acceleratie?cam cat de mare e stratul ala.. niste poze ceva? cam cum ar arata?

2. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Scule necesare :

- surubelnite drepte (-) mai multe marimi;
    - cheie imbus 5 mm;
    - patent (sa aiba deschiderea suficienta pt colierul de otel "G";
    - cheie fixa 10 mm.
    - un tub de spray de curatat carburatoare.

Ca o recomandare fa o poza la inceput si pe parcurs ca sa fii sigur la montaj.

Pentru inceput demonteaza tubul de admisie aer de la colierul de dupa cutia filtrului de aer si colierul marcat cu "A", apoi decupleaza mufa senzorului de sub vasul de expansiune si demonteaza vasul din cele 3 suruburi, dupa care vasul il dai frumusel in partea dreapta sa nu te incurce.

Acum ar trebui sa ai vizibilitate buna a clapetei si acces la ea cat de cat, si vei incepe sa demontezi dupa cum urmeaza :

- cablul de acceleratie se scoate de pe rotita de plastic marcata cu "D" complet;
    - desfa suruburile "B" si indeparteaza cablul de acceleratie cu tot cu suport din zona de lucru;
    - demonteaza furtunele marcate cu "C, E, F, K" prin rasucire si tragere cu atentie mare mai ales la "C", s-ar putea sa iasa mai greu iar daca esti nevoit sa desfaci vreun colier va trebui sa il inlocuiesti cu unul cu surub.
    - scoate suportul de cauciuc "J" din locasul lui pentru a putea misca mai usor cele 3 furtune conectate la piesa de plastic in forma de Y. Eu am demontat si acea piesa si am curatat-o ca avea multa mizerie in ea.
    - scoate mufa de la comanda electronica "H" si verifica contactele;

- acum urmeaza o parte mai complicata pt ca trebuie sa desfaci furtunele de incalzire a clapetei, cel superior este marcat cu G, iar cel inferior o sa-l vezi si o sa ajungi la el dupa ce il desfaci pe primul. Prinzi cu patentul capetele libere ale colierului si tinand capetele in patentul strans colierul va fi largit si mutat in lungul furtunului vreo 4 cm, dupa care cu o surubelnita si cu grija vei scoate furtunul (la mine a iesit f greu, deci insista). Capetele furtunelor le poti lasa sa atarne ca nu pierzi mai mult de 0.5 - 0.6 l de lichid, pe care il completezi la sfarsit;

- apoi desfaci colierul de la furtunul de gaze de carter aflat chiar sub piesa de plastic curbata marcat in prima poza atasata (acest colier era cu surub) si scoate furtunul si apoi demonteaza piesa curbata de pe clapeta. Si aceasta piesa va iesi greu daca nu s-a mai umblat din cauza garniturii de cauciuc.

- acum vei avea acces la toate cele 4 suruburi care tin clapeta de galeria de admisie, si dupa ce le desfaci, gata, ai clapeta in mana.

- clapeta o cureti cu spayul si cu carpe curate pana cand partea mecanica e ca noua, si faci toate operatiile de mai sus in ordine inversa.

Ca un sfat, inainte sa montezi clapeta verifica bine toata conducta de la gazele de carter care iese din motor chiar sub galeria de admisie, pentru ca daca e fisurata (sau rupta ca la mine), o sa traga vapori din baie si cu prafu' din exterior o sa-ti imbacseasca clapeta in timp record.

Sper ca am reusit sa te ajut, dar oricum iti stau la dispozitie oricand pentru orice alte informatii.
    Totodata daca prin postul meu mai "lung" am incalcat ceva reguli, rog moderatorii sa fie ingaduitori, ca sunt destul de nou pe forum si stiu ca acest subiect s-a mai discutat dar din pacate eu nu am gasit nicaieri informatii sau poze legate strict de acest tip de motor (clapeta).

PS : Sa nu uiti sa resetezi clapeta dupa ce termini montaju'.
    Un search rapid face minuni.Am un presentiment ciudat care imi zice sa te duci la mecanic sa te rezolve si sa nu bagi nasul p-acolo;)

3. kissbacau

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi A4 B5 1996
    ...Omule Esti minune..... Se Vede Cu Adevarat ca Esti Fan/Pro Audi ;)) Raman Dator Pana Peste Cap !!! ...Multumesc mult..!!! Am sa incerc dar nu cred ca e nevoie... ca il am pe cumnatamiu care are si el tot Audi si el mai stie care si cum.... dar am sa incerc si eu.. !!! Incodata Raman dator pentru ajutor.!!!

AudiML apreciază asta.
  4. kissbacau

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi A4 B5 1996
    Up...:D

5. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    N-ai pentru ce:)

6. audi21 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    audi a4 b5,1.8,1996
    cel mai bine duo la test .cu presupusul nu rezolvi nimic.

7. aladin

aladin 2nd Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4 B5 1997 ADP
    Salut, am si eu o intrebare, cum se reseteaza clapeta? Are un butonel, cu vag-ul, si dc se curata numai acolo unde se misca clapeta sau se demonteaza toata piesa? Tin sa le multumesc tuturor care posteaza si care spun si altora secrete care majoritatea:puke2: mecanicilor habar nu au. Eu spre exem. am fost cu masina la:racer: 3 ateliere sa-mi spuna cum scot antigelul, si toti habar nu aveau ma punea sa trag de furtunul ala de jos de la radiator , ca ei asa fac. Am inebunit si am stat aprox.2 ore sa-mi dau seama singur ca are un robinet dragals pe radiator dar trebue sa dau grila jos sa ajung la el. Eu nu cautam badaranie sa tai cu toporu furtunul, eu vroiam sa scot likidul tehnic si frumos. Sa nu mai privim in mecanic micul Dumnezeu ca in 110% cazuri de cand te vede se gandeste pot sa-l ard nu pot este loc nu este, rari sunt OAMENII in zilele astea, caut unul dar nu gasesc.

8. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    - deconectezi bateria (atentie la codul cass)
    - astepti cateva sec
    - reconectezi bateria
    - pui contact fara sa atingi pedala de acceleratie; consumatorii erau opriti de la primul pas
    - astepti un minut (timp in care clapeta va bazai)
    - (optional, cred) dai drumul la motor fara sa atingi pedala de acc.
    - (optional, cred) mai astepti un minut cu motorul la relanti
    - gata!
    Preferabil ar fi sa scoti clapeta aceea pentru o munca mai usoara.Se curata acea clapeta deoarece acolo se depun majoritatea rezidurilor,dar nu te opreste nimeni sa nu cureti si furtunasele de pe-acolo.

9. jonycash 1st Gear Member

Locație:
    Beius
    Masina:
    Audi A4, S-Line, 1.8T 20V, 1996
    cand ajunge la o turatie sacadeaza sau intrerupe:1.8T

nu stiu ce sa ma mai fac cu masina mea. daca vreau sai dau in "gura" dau sa ma bag intro depasire normal bagi treapta mai mica si o accelerezi si dintrodata incep sa merg sacadat ca si cum ar decupla ca si cum acuma mere acuma nu si tot asa face nici in depasire nu ma pot baga!are spint accelereaza dintrodata si dintrodata poc si salut tot sacadat ma duc cu ea si ieste cand si mere dar mai rar! spuneti-mi va rog ce sa fac cu ea! va rog sa ma ajutati! nici macar o dacie nu pot depasi!

10. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    salut, Emy, eu mi-am curatat clapeta acum ceva timp 4-5 luni, dar nu am dezmembrat`o, doar desfacut tot ce e furtun pe acolo si am reusit sa o curat, "mai greu" pe pozitie, noroc ca am mana mica si mi-a intrat acolo. Dar nu stiam de chestia asta cu resetarea clapetei....la ce ajuta asta? Bine, hai la mine poate nu era nevoie ca nu am desfacut`o, oricum am facuto lunã...ms

11. aladin

aladin 2nd Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4 B5 1997 ADP
    Multumesc pentru instructaj, am codul cas-ului. frumoasa mea masina merge brici, da vreau sa o bibilesc pe ici colo spre ex. acum mea picat pe faruri, le bag leduri in ele, da nu cacaturi dealea din piata, am stat mult si bine sa ma gandesc ce sa pun acolo si: sunt nimicurile alea de lanternute mici cu 3 baterii de 7-8 lei bucata care-ti crapa oki ,eeeee se demonteaza si se ia montajul ala cu ledurile din ea si se inseriaza logic, pana aici toate si frumoase , aici am stat ore intregi sa ma gandesc cum sa fac alimentarea(nu cu rezistenta ca se arde repede) adica sa transform din 12v in 4,5 cat trebue la minunea aia si am gasit raspunsul (SINGUR ) un incarcator de nokia fratilor de masina stabilizeaza aproape perfect tensiunea, am tinut in proba 2 sapt. la briketa si nu sa ars nimic, deci cine vrea sa-si faca poate sa incerce ca este foarte simplu si da jaleeeeee, nu va luati leduri dealea de 50 70 lei bucata ca te pipi pe ele ca tot se ard ca nu au un montaj bine gandit sa reziste oscilatiilor de voltaj si se ard. Multumesc pt sfaturi.

12. balanel81

balanel81 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 Avant 1.8 ADR, 1998, 125cp, negru
    Prin asa-zisa resetare a clapetei, partea electronica a acesteia, isi ia noile "cote" de functionare a motorului, pentru ca atunci cand clapeta este f murdara aerul nu circula normal si motorul se adapteaza automat la acei parametri. Este ca si atunci cand cureti manual carburatorul la dacie si apoi reglezi jiglerele pentru un mers uniform, doar ca se face automat.

Ultima editare: 12 Mar 2010
  13. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Asa cum zice si balanel,exista sanse sa iti stea relantiul la 2000,iar de aceea exista asa numita operatie de resetare a clapetei:)

14. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Unde anume in far ai pus ledurile acelea,poti face o poza?Iar + ai luat de la pozitii nu?:)

15. jonycash 1st Gear Member

Locație:
    Beius
    Masina:
    ma fratilor nici unu nu stie?

16. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

fai o scanare cu vag. Poti sa schimbi si bujiile daca nu au fost schimbate de mult. Se schimba la 60.000 km. Sar putea sa fie si de la bobina de inductie, aia care da curent la bujii.

17. jonycash 1st Gear Member

Locație:
    Beius
    Masina:
    da dar se intampla cand ii dau in gura! am facut testu ala si erorile care mi lea dat au fost la senzorul de apa cu care tot probleme am avut si era defect si inainte sa imi faca masina probleme o alta eroare a fost sonda landa io unu nu credd ca ar fii de acolo, si inca o eroare la senzorul de la turbo dar faza e k lam schimbat si si ala imi era de mult defect si nu imi facea probleme masina ATATA CA NU TRAGEA ASA TARE, INTRADEVAR BUJIILE NU LEAM SCHIMBAT DE 3-4 ANI DAR ATUNCI NU MERGEA MOTORUL MAI CIUDAT LA RELANTI ADICA IN 2-3 PISTOANE, BINEINTELES DUPA CUM AM VAZUT AICI PE FORUM SI EU AM PROB LEMA AIA LA RELANTI CA VARIAZA! DAR PE MINE MA SUPARA CA SACADEAZA ASA SI NU POT FACE O DEPASIRE PT CA ATUNCI CAND TII LUMEA MAI DRAGA INCEPE SA FACA!

18. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    sunt o gramada de topicuri ... cu aceasi problema ...
    masina iti intra in limp mode ...
    da`i un CAUTA ! :)

Ultima editare: 13 Mar 2010
  19. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

am intalnit cazuri cand bujiile faceau figuri doar in sarcina. Si se poate cum ti-am mai spus si de la bobina de inductie sa iti faca figuri tot in sarcina.

20. balanel81

balanel81 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 Avant 1.8 ADR, 1998, 125cp, negru
    Daca ai pobleme si cu variatiile la relanti, poate ca motorul nu-ti mai functioneaza in parametrii. Si daca ai si o eroare la sonda lambda...Poate ar trebui sa verifici(cureti) tot sistemu' de alimentare cu aer, vei fi avand vreun furtun crapat ceva...

Distribuie pagina asta