1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    in prima poza e EGR-ul,in a 2-a turbina

2. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Am pus eu o poza si am incercuit cu rosu care este EGR-ul

P.S. ASHIHARA, in care poze?...le-ai uitat cred:)

3. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Tot imi da eroare,spune invald file,desi pozele sunt de rezolutie mica;nu inteleg de ce.

4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Rapier,dar tu ai uitat poza?:)

5. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    OT: Ce extensie are fisierul (ce poza e)? TIFF de ex am vazut ca nu e acceptata...trebuie sa fie BMP, GIF, JPG...una din astea

Nu...la mine se vede poza

Later Edit: ASHIHARA...ai vazut ca postul tau anterior este al 248-ulea din topic? EXACT cate posturi ai tu in total...ce coincidenta haioasa

Ultima editare: 21 Sep 2008
  6. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Scuze Rapier,la mine a aparut mai tarziu poza atasata de tine.

7. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Later Edit: ASHIHARA...ai vazut ca postul tau anterior este al 248-ulea din topic? EXACT cate posturi ai tu in total...ce coincidenta haioasa[/QUOTE]

Eu nu remarcasem,ai un f bun spirit de observatie,pe langa faptul ca esti f bine documentat:).Am incercat in format JPEG sa atasez pozele,mai ales ca la mine nu-i asa capsulat motorul si se vedea mai bine.:(

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Daca nu se vad pozele nici acum ma las pagubas.

Ultima editare: 14 Mai 2011
  9. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ai reusit...:arco: Doar ca sunt luate destul de aproape si cred ca ii va fi greu sa localizeze piesa la motor. De asta am pus eu poza aia mare cu tot motorul...

Si...imi pare mie sau la tine este dispusa altfel? Adica pe orizontala nu pe verticala. La B6 este dispusa vertical partea de vacuum

10. pop_nl 1st Gear Member

Locație:
    sebis
    Masina:
    A4, 1.9, 2001
    Multumesc baieti pentru poze. din prima poza a lui Ashihara se vede piesa aia rotunda in care intra un furtunas, cred ca asta este defecta la mine. stiti sa-mi spuneti cum se numeste?

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Da,este orizontala,dar i-am spus colegului ca difera,nu e ca la el,a vrut sa vada EGR-ul sa-si faca o idee.

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai ala e EGR-ul.

13. kmikze 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 Avant 19tdI AJM 116CP 2001
    Subscriu si eu la acest topic cu problemele mele la masina.

Au inceput cu clasica pierdere de putere in a 5-a, si cate-o data in a 4-a, la aproximativ 130km/h. Trebuia sa opresc motorul ca sa mearga iar ok pana la urmatorul sughit.

La sfatul unui amic care imi facuse si distributia si prima revizie am schimbat electovalva. A mers bine cand am mers prima data cu ea pe autostrada pana pe la 180km/h. Dupa care am mers destul de mult numai prin oras si la urmatoarea iesire la drum in afara problema a reaparut.

Atunci am pus-o pe tester si au iesit 2 probleme: 1 diferenta de presiune pe circuit (codul exact si ce mai scria acolo nu mai stiu) si 2 debitmetru. In prima faza am schimbat debitmetru si am iesit iar pe autostrada ... problema a continuat si astfel a doua zi am schimbat si valva EGR (curatarea era exclusa). Tot atunci am facut si revizia ulei, filtre... Iar test pe autostrada, de data asta mecanicul conducand masina care a continuat sa "sughite". abia dupa 20-30 de km cu 5-6 caderi s-a curatat turbina urcand turatia si viteza putin cate putin. Masina a functionat excelent dupa aceea. Deci sa trag si eu o concluzie pana aici pt cei cu probleme similare in prima etapa e bine de mers cu masina in turatie pe la 3000ture/min cat mai constant si destul de multi km pentru curatarea nu doar a turbinei dar si a circuitului si apoi daca nu se rezolva un test si schimbat ce e cazul.

Acum am o alta problema tot cam pe acolo. Revizia si restul le-am facut inainte de concediu intrucat aveam drumuri lungi de facut si trebuia sa fie totul ok. Pe drum a mers bine chiar si incarcata dar cand am ajuns in grecia si pe drumul de intoarcere nu a mai tras.Daca pana acum in a 2-a si a 3-a pe la 2000ture simteam cum incepe turbina sa functioneze, trebuia pt o depasire sa o duc la 3500 de ture chiar 4000. Nu are pierdere de putere pur si simplu parca are undeva la 60-70% din capacitate si zvacul de putere se simte mai slab si la turatii mult mai mari. O sa merg cu ea la sevice saptamana asta dar un sfat nu strica inainte. "Din seria masina face par-par-par-poc, oare ce-o fi?"

14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Tot atat de bine poate sa fie filtrul de motorina,chiar daca l-ai schimbat;se prea poate sa fi alimentat de undeva cu motorina de proasta calitate sau care se afla pe fundul tancului si implicit cu gunoaie;in locul tau as curata filtrul de motorina,as incepe de aici.Bafta.

15. nykul

nykul 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    audi a6 2.5 tdi 180cp quatro
    la fel am si eu problema la masina mea parca nu mai are toata piterea de pana acuma cu tote ca am filtrele sunt toteschimbate inclusiv turbina data jos si curatata, cand plec cu ea de pe loc merge dupa care intra in limp mode
    te rog sa ma tii la curent si pe mine cu problema ta

16. pop_nl 1st Gear Member

Locație:
    sebis
    Masina:
    A4, 1.9, 2001
    turbina

Am programare la service miine pentru curatat turbina. O sa va spun miine seara cum a decurs lucrarea, si cum se va comporta masina dupa ce s-a curatat turbina.

17. kmikze 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 Avant 19tdI AJM 116CP 2001
    am dibuit care a fost problema.
    teava care vine dinspre turbina la EGR fusese prinsa doar cu un surub, nu doua asa cum e proiectata. Garnitura metalica de acolo s-a distrus si scapa gaze fierbinti. Se topise peretele exterior al supapei de la EGR si un furtun de vacum care merge la servofrana. De aceea si pierderea de putere ca scapa presiune dar mai grav e ca putea lua foc ma gandesc si sa raman fara frane.

18. Stardust

Stardust 1st Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    BMW
    Fratilor dati-mi un sfat! Mi sa dus turbo si l-am inlocuit cu altul nou, si masina nu mergea, am pus altul tot nou si tot nu merge. NU trage deloc , nu face presiune turbina decat jumatate cat ar trebui.Am vreificat furtunele de vacuum , inercoolerele si furtunele lor, nu scapa pe nicaieri, am schimbat debitmetru de aer,NIMIC:keule: Ce naiba sa-i mai fac? Ca pun benzina pe ea si o sai dau foc

s3fu0ra5ului apreciază asta.
  19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    S-a masurat presiunea in turbina si daca da,ce valori au iesit?esti si gur ca problema pleaca de la turbina?

20. Stardust

Stardust 1st Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    BMW
    La relanti in jur de 300 mbari si in turatie cam 1600mbari.pai tocmai asta e ca acum cred ca e din alta parte problema

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta