1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Audi A4 1.9TDI/96kw-131cp Quattro
    pai asa am aflat si eu ca daca e probleme cu axul nu mai ai ce sa ii faci...dar am deschis un thread nou...si as vrea sa o schimb dar as vrea una mai mare..care sa tina mai multi cai ,pt ca eu am niste planuri asa pt a-i mari puterea pe la 200 ,220 de cai...dar nu stiu ce as putea sa ii pun mai mare...pt ca am inteles ca ar merge VNT20 dar trebuie adaptata pt ca nu se potriveste...si trebuie adaptata si se fac niste suduri pe galerie,care este de fonta, si nu oricine poate face bine aceste suduri..si cautam una plug and play sa zic asa.Dar o sa ma mai interesez la cativa mecanici priceputi sa vad si ei ce imi recomanda

2. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Nu stiu cine ti-a spus ca 220 CP se obtin doar cu schimbarea turbinei... Daca ai in jur de 1500-3000 EUR de cheltuit cu asta, poti sa te gandesti. Probabil poti face ceva si cu mai putin dar vor fi adaptari pe care trebuie sa ti le faca cineva priceput si care a mai facut asa ceva...daca faci experiente pe masina ta, sa stii ca numai de experiente vei avea parte...neplacute. Vorbeste si cu Rabanne ca iti poate spune foarte exact ce iti trebuie. In afara de turbina, vei avea nevoie de alt intercooler, injectoare, modificari la evacuare, modificari la racordurile intre turbina si filtru aer, galerie, evacuare, intercooler, refacute trasee...
    Si dupa aia ai ajuns la 220 CP...si te opresti in...pom? La frane crezi ca nu trebuie sa umbli? La suspensii? Nu o lua dupa ureche ca asa am facut si eu acum ceva ani si am zis ca intai schimb si dupa aia vad eu...am vazut...mi-a crapat turbina aia minunata (de "buna" ce era) si am avut o "gaura" de 700 EUR + 20 milioane. Daca te coafeaza, incearca.

Mergi la curse? Te dai pe circuit sau la legale? NU? Stai atunci linistit cu o turbina stock, fa-i un soft la masina sa castigi niste cai in mod frumos si safe si o sa fii mult mai multumit, o sa iesi mai ieftin si nici nu o sa ai batai de cap.

Si tine minte... INTOTDEAUNA va exista cineva cu o masina MAI PUTERNICA decat a ta.

s3fu0ra5ului apreciază asta.
  3. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Daca esti SIGUR ca zgomotul (huruitul) vine de la turbina, mergi sa faci o verificare. Totusi zgomotul daca este in mers poate proveni si de la altceva. Mie mi s-a intamplat si ma dadeam de ceasul mortii ca e pe duca turbina...si era rulmentul de la roata pe partea dreapta. Vezi sa nu fii asa convins ca e turbina incat sa auzi si zgomotul atunci cand nu este. Exact la fel se manifesta si la mine doar ca se auzea DOAR in mers. Mai verifica o data, eventual vino cu masina intr-o seara la intalniri, sa vad cand pot si eu sa ajung si vedem.

4. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Stiu Rapier ca am vbit cu tine o noapte intreaga despre asta...Dar cum ti am spus ma gandeam ca la 200 de cai nu trebuiesc schimbate injectoarele..Stiu ca trebuie si soft aferent si ca ar implica niste costuri foarte mari aceasta operatiune totala pt schimbat puterea..Dar vroiam sa merg treptat asa ..Adica daca tot trebuie schimbata turbina vroiam sa pun una mai mare un pic ..Acum nu zic neaparat 220 Dar poate sa fie si un 180...Uite ma gandeam la un GT1749VB care se pune pe motoarele de 150 de cai..iar eu acum am GT1749VA daca nu ma insel...Tu ce parere ai??Pt ca am inteles ca GT1749VB este bolt on

5. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Pai uite te ca am scris un pic mai sus ..ca o acceleram la 3000 de ture pe loc(in gol)si cand luam piciorul de pe aceleratie inainte sa ajunga de relanti se termina cu un huruit urat..si eu stateam cu urechea langa turbo si sunt sigur ca de acolo e

6. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu cred ca turbina respectiva iti ofera un surplus de putere asa mare. Pana la urma este tot VNT17 deci din punct de vedere al volumului de aer dislocat si presiunii maxime la care functioneaza are cam aceleasi caracteristici. Diferentele intre ele cred ca sunt in alta parte de are la cod B in loc de A. Sincer nu stiu exact de unde. Daca vrei putere mai mare trebuie turbina mai mare...VNT18, VNT20, dar la astea trebuie facute adaptari pentru ca nu sunt bolt-on

7. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Sa va spun ce am aflat referitor de marirea putierii.Am vbit cu domnul Rabanne si cu domnul Rapier referitor la marirea puterii si problema este urmatoarea.Domnul Rabbane a spus in felul urmator...masina mea fiind quattro abreiajul este solicitat mult mai mult...si mi-a spus ca schimbarea puterii atat de mult implica automat schimbarea ambreiajului si automat si a volantei ceea ce este destul de costisitor,nefacand aceasta operatie,ambreiajul stock al masinii va trebui schimbat din 6 in 6 luni pt ca va prezenta uzura foarte mare...SI dansul mi-a recomandat in felul urmator...dupa ce rezolv cu turbina se poate face o remapare Stagiul 1 din care vor rezulta urmatoarele : puterea va creste de la 131 de cai la 180 ia cuplul va creste de la 310 Nm la 390Nm ,si mi-a spus ca va fi destul de suficient pt masina..stagiul 2 ar fi cu 10-15 cai mai mult dar a zis ca nu se merita sa trag asa mult de motor si mai ales ca e quattro trebuie sa am grija si de ambreiaj.Iar turbina pe care o am a zis ca e suficient de puternica ,dar ca sa se mearga in stagiul 2 va fi mai solicitata,iar dansul a zis ca nu recomanda,pt ca nu doreste sa isi bata joc de motoare.Si a mai spus ca versiunea de soft care o recomanda a fost testata pe foarte multe motoare,unul dintre ele facand chiar 100 de mii de km de cand este pus softul.Ca urmare o sa apelez la dansul pentru aceasta operatiune si consider ca aceasta putere imi va satisface dorintele.Si m-a asigurat ca motorul care il am este un motor destul de fiabil si care nu va suferi in urma acestei remapari.O sa revin cu impresii dupa remapare

8. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Foarte bine...ti-am zis ca o sa-ti dea un sfat bun. Ma bucur ca te-ai decis sa lasi modificarile majore si sa te concentrezi pe ceva mai aproape de realitate. Rezolva acum cu turbina si dupa aia mergi la Rabanne

9. dannypapuc

dannypapuc Bronze Member

Locație:
    Găești
    Masina:
    Audi A4,1.9 TDI,motor AVF,2002,6 viteze,130 cai. The best!!!!
    si cum ti/ai dat seama ca ai probleme cu turbina?
    de la haraitul ala deranjant despre care vorbeam noi doi intr/un post?

ti/a desfacut/o vreun mecanic si ti/a spus ca e dusa?haraitul ala de la ce venea,de la jocul la ax? astept niste raspunsuri,multumesc anticipat.

P.S::no:nu/l lua in seama pe kassel,am mai spus eu intr/un post ca vorbeste mult si degeaba(off topic)...

Ultima editare: 6 Oct 2008
  10. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Pai danny ..inca nu am fost cu ea la reparat.Dar am vbit cu un baiat care repara turbine...si au trecut foarte multe prin mana lui ..e f priceput.M-a intrebat ce problema am..i-am povestit cum ti am povestit si tie pe forum,el m-a intrebat daca am mai curatato vreodata ,i-am raspuns nu,si mi-a spus ca dupa ce o sa mi faca acea curatare a turbinei nu o sa se mai auda acel harait,o sa regleze si geometria turbinei..si mi-a zis sa stau linistit ca nu e grav,curatarea turbinei costa 100 de euro...si urmeaza sa fac o programare la el si sa rezolv aceasta problema...si l-am rugat sa mi curete si egr-ul si galeria de evacuare.Dupa ce o sa ma intorc de la dansul o sa iti spun tot ce s-a intamplat si cum au decurs lucrurile.Un sfat mi-a dat sa nu merg tare cu ea pana la curatare ca sa nu deteriorez axul de la turbina...Deci vezi si tu ce faci...ca sa nu mai mergi mult cu ea asa.Numai bine iti doresc

11. dannypapuc

dannypapuc Bronze Member

Locație:
    Găești
    Masina:
    Audi A4,1.9 TDI,motor AVF,2002,6 viteze,130 cai. The best!!!!
    multumesc mult,m/ai mai linistit.
    cat de curand trebuie sa ii fac schimbul si o sa ma duc sa o si curat,sa vad si eu poate se regleaza.
    sper sa nu imi faca vreo surpriza si sa se rupa axul la ea,ca am auzit ca asta implica si alte probleme.
    o sa incerc sa o rezolv cat mai repede.

dupa ce rezolvi cu turbina da/mi si mie un privat mesage cu niste detalii te rog.
    bafta si sper sa nu ai probleme.

12. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    pai sa fii atent sa nu te infigi prea tare in ea...ca daca se rupe axul e periulos...si nici nu prea ai ce sa ii faci...trebuie sa iei alta...app baiatul asta are si turbine noi..la pretul de 400 de euro modelul nostru si garantie 1 an la ea..La repezentanta costa 51 de milioane una..m-a dat pe spate cand am auzit...dar sa stii ca si aceasta e la fel ca ce a de la reprezentanta....dar sti cum sunt preturile...calitatea e aceeasi...dupa ce rezolv iti dau pm

13. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    @Alexyno 180cp doar din soft pe 131cp este extrem de mult, este mult mai mult decat un stage1 daca sunt reali. Asta daca nu cumva vorbim de 180cp la motor ca atunci e alta mancare de peste (caz in care nici cei 131 nu sunt 131, ci mai multi).

14. blizzard

blizzard Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A6, 2003, 1,9 TDI 131 CP
    Iti dau perfecta dreptate. Deja la 180 de cai pe turbina de 131 fara schimbari de ambreiaj si alte alea este prea mult. 180 de cai din soft este deja stage 2 (sport) care presupune si alte schimbari nu doar schimbari de soft. Nu intru in detalii ca nu-s in masura si suntem putin offtopic dar ca si concluzie eu nu m-as incumeta mai mult de 160 de cai pe motorul 1,9 si 131 de caluti stock.
    Multa bafta!

15. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Mai baietzi eu nu vreau sa va contrazic dar am vbit cu omul...care face asta de foarte mult timp...Aici cred ca aveti dreptate ca e un tunning mai agresiv...Dar baiatul acesta m-a asigurat ca valorile care mi le va da la presiunea in turbina si injectia de motorina nu va iesi din parametrii dati de producator...Daca vreti vorbiti si voi si aflati...uitati aici http://www.rbn-tuning.ro/preturi/audi.html

si dupa cum vedeti apelez la o firma cu renume care face asta de foarte mult timp....si m-a asigurat ca de softul asta de 180 de cai a avut parte foarte multe motoare si vedeti ca se da si garantie si tot ce aveti nevoie...si eu am incredere in el ...si dupa cum ati vazut si adibose l-a recomandat la multi oameni si au fost multumiti

Ultima editare de un moderator: 7 Oct 2008
  16. focsany

focsany 3rd Gear Member

Locație:
    Focsani
    Masina:
    a4 2.0 TFSI Quattro 2005
    se poate face

salut...
    eu am pe masina mea 1.9tdi awx 131cp soft-ul race (stage 2,~180cp) de aprox 60 mii km si merge foarte bine,chiar am testat lucrul acesta la mai multe liniute cu masini de 150cp-170cp sedan sau cu hatch-uri de 145-1560cp(oricum acei 20cp ii pierd prin greutate).Nu s-a intamplat absolut nimic ,insa cand am cumparat masina nu am observat acea mica trepidatie la plecarea de pe loc cu motorul subturat ,care s-a accentuat dar nu reprezinta nimic grav,eventual am sa schimb discul de ambreiaj.Mentionez ca in afara momentelor in care trag de masina merg f incet,fara execese,sau plecari cu scarturi,astept sa se incalzeasca motorul,nu calc pedalala la fund in treapta 4 si 5 la 1800-2800 ture,ci intotdeauna dupa o turatie mai mare(asa a indicat cel care a pus soft-urile pe masina ,intai street si apoi race).Nu am nici o piesa pe masina aftermarket ,doar triplele;fara turbina,injectoare,intercooler,evacuare,filtru aer schimbat,toate stock si merge foarte bine.Cunosc un baiat care a scos dintr-ul a3 1.9tdi avf quattro aprox 220cp prin schimbarea turbinii,intercooler-ului,evacuarii si a soft-ului.Acum nu stiu daca este asa sau nu dar el ca sa ajunga aici chiar s-a documentat : turbina de pe 1.9 tdi 150cp si injectoarele sunt aceleasi de pe 1.9 tdi 131cp iar din cate am inteles el are injectoarele stock pe masina.Are in "palmares" destule masini invinse de 200cp+ gen renault megane 225cp si altele.
    ideea este ca se poate sta lejer la aprox 180cp cu piesele stock dar se poate ajunge si la 200-220cp cu anumite modificari.Eu am vrut sa le fac,dar puteam face rost doar de piese stock(turbine 1.9 tdi 131cp,150cp,bmw 2.0d,2.5d ,intercooler etc printr-o ruda din italia) iar cele mai mari probleme fiind: stresul asupra ambreajului,adaptarea pieselor si plecarea de pe loc care este dificila si acum,avand ca in vedere ca masina mea nu este quattro.
    bafta :hi:

17. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    culmea e ca am auzit de la o gramada de tuneri valori d-astea da' niciodata n-am vazut un dyno care sa ateste asta :)

18. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    pai daca la tine stresul e destul de mare asupra abreiajului,la quattro e si mai mare...si tocmai de aia...baiatul acela mi-a zis ca daca vreau incontinuare sa ii maresc puterea trebuie sa ii pun un ambreiaj race...iar schimbarea ambreiajului se face insotit de schimbarea volantei care este destul de costisitoare

19. focsany

focsany 3rd Gear Member

Locație:
    Focsani
    Masina:
    a4 2.0 TFSI Quattro 2005
    din cate stiu..

acum 3 luni nu era dyno in romania si ptr masinile cu tractiune integrala,poate s-au schimbat lucrurile acum.valoare de aprox 220cp a fost data de cei care au facut soft,tinand cont de piesele aftermarket de pe masina ,o firma din strainatate,nu romania.Iar apropo de dyno,pe certificat am scris 131cp ,la motor ar trebui sa fie asemanator dar la roata este mai putin.Un golf 5 gti 200cp are la roata aprox 170cp si 175cp cu benzina co 100.Plus ca omul a facut destule masini de 200cp,este chiar si in multe filmulete la legale.

20. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    exista de destula vreme in Vitan.

P.S. Puterea din talon este la roata. Am fost de 3 ori la dyno, o data cu un Golf TDI 110CP, o data cu un A4 131cp stock si o data cu un 320D 150cp stock. La Golf a dat 112CP, la A4 a dat 129CP iar la 320D 149CP.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta