1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. teuleanu 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.9TDI 2004-116cp cod motor bke
    trepidatii motor

salut colegi forumisti,vreau sa va spun ca i-am dat in sfarsit de cap trepidatiilor(in jurul a 1900 de ture-aici le simteam cel mai bine) si la oprirea motorului (o tremuratura-zgaltietura).dupa ce am facut gramada de teste-re,schimbat kit complet ambreiaj+volanta,tampon cutie,curatat EGR etc.tot citind pe forum am m-ai facut lipirea stutului de la pompa tandem(aici sa m-ai ameliorat trepidatia la oprirea motorului dar nu de tot ,ma mananca...si ma apuc sa desfac si cuplajul WANDLER dar surpriza ca i-am rupt un stut din cele doua pe care le are.ce sa fac sun repede la reprezentanta si intreb de piesa(costa 208 RON)fug repede la ei si o cumpar vin rapid acasa si o montez (la reprezentanta dau de doi baieti super deoarece i-am rugat sa-mi faca o copie a sistemului de evacuare sa nu gresesc cum montez furtunasele la cuplaj deoarece m-ai are niste furtunase...).dupa ce am montat-o vreau sa spun ca sa schimbat masina se accelereaza mai lin, nu se mai zgaltie la oprirea motorului si nu se simte acea trepidatie sacaietoare pe la 1900 de ture.

2. kokusoft

kokusoft 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi Q5 Quattro, 2.0 TDI, 190 CP, 2015
    Eram curios ce model de A4 ai?:racer: Poate si un cod la acel cuplaj si unde este pozitionat.

Ultima editare: 19 Aug 2009
  3. teuleanu 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    trepidatii motor

1.9 tdi-116cp cod motor BKE,poti vedea acel cuplaj la pagina 8(AUDIFANATIK)

4. teuleanu 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    trepidatii motor

scuze,este prins pe motor cum te uiti pe langa capacul de plastic de deasupra al motorului, vizavi de radiator oarecum central! prin apropierea turbinei

5. raz89codlea

raz89codlea 4th Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    BMW 320d E46, 136 cai, 2001, M-Paket I
    Caz rezolvat! Si-a revenit masina! Probabil a fost infundata turbina. De 2 zile trage demential :sign_omg: de bine! Nu am schimbat absolut nimci la ea!

Ai avut dreptate ManiAcuV6! :kiss: Masina a fost adusa din Germania , cine stie ce pensionar a condus-o!:respekt:

6. dani80 1st Gear Member

Locație:
    baia mare
    Masina:
    AUDI A4 AVANT 2.0TDI 2005
    buna.am avut si eu aceiasi problema.cauza era filtru de aer imbacsit.

7. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Salut!
    Postez aici despre zgomotul pe care il am la masina(A4 1.9 tdi 116CP), deoarece acest zgomot vine dinspre turbina.
    Mai exact, de cateva luni am remarcat un zgomot ca o "duduiala" in zona filtrului de aer; demontand filtrul am remarcat ca zgomotul vine dinspre turbina pe acel furtun mare in diametru ce iese din carcasa filtrului de aer.
    Zgomotul, ca sa-i fac o descriere este ca o bataie cu tonalitate de bas; se aude rar, in sensul ca aproape poti numara bataile cand motorul este la relanti.
    Am facut cateva testari cu vag-com-ul, dar totul a iesit ok; masina trage ca si pana acum, nimic aprins la bord ca si cum as avea vreo problema; am dat masina si la cativa amici sa-mi spuna si ei daca e ceva schimbat in comportamentul ei, dar toti au spus ca este ok.
    Stie cineva ce ar putea fi? a mai avut si altcineva problema de genul asta?
    Nu ma duc deocamdata la service, ca acolo imi pune testerul si spune ca am eu greieri in creier si masina e bine merci:)

8. raz89codlea

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Nu vreau sa vorbesc aiurea, dar din ce stiu eu, cand turbina e pe duca turbina "fluiera" masina numai are viata....

9. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    CAnd turbina e murdara sau e pe "duca", asa e , nu mai trage, intra in limp mode. La mine e bine, trage. Zgomotul nu e metalic, nu e ca si cum s-ar freca ceva metal pe metal, se aude fff bine in momentul in care am dat filtrul de aer jos; am facut aceeasi miscare si la masina unui prieten , tot A4, dar de 2.0 tdi, si nimic: zgomot aproape zero, adica ma refer la duduiala pe care o am eu.

10. raz89codlea

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Nu stiu... Chiar sunt curios ce ar putea fi. Hai sa mai asteptam poate te ajuta cineva cu ceva sfaturi... Sper sa rezolvi problema. O seara faina. :arco:

11. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Da, mai asteptam. Merci !

12. airwalk21 1st Gear Member

Locație:
    sibiu/bucuresti
    Masina:
    audi a4 b5 1.9 tdi 110cai
    intrebare (audi a4 b5 1.9tdi de 110 cai si e turbina pe moarte)

buna
    am si eu un audi a4 b5 1.9tdi de 110 cai si e turbina pe moarte si ma intrebam daca as putea pune o turbina cu presine putin mai mare(adica nu chiar de v6tdi) fara sa schimb intercooler sau alte piese la motor si care ar fi respesctiva turbina.mersi anticipat

13. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Cum adica e pe moarte, ai joc la ax, scoate fum alb, sau trebuie doar curatata, sa stii ca nu e un capat de tara, eu acuma am curatat-o 100 de euro montat demontat si curatat. Daca e problema la ax, costa mai mult in jur de 200 de euro reparatia. Mut posturile la rubrica "probleme turbina", poate primesti si alte propuneri si sugestii!

Ultima editare: 9 Sep 2009
  14. SIXU" 1st Gear Member

Locație:
    turceni
    Masina:
    audi a4 2.0 tfsi an 2006
    la 2.0 tfsi 200cp turbina nu mai functioneaza la viteze mari, peste 190 iar apoi revine . precizez ca am scimbat injectoarele si pompa originale cu cele de s4 si masina are soft,turbina,esapamente,intercooler omplet schimbate:think::think::think:

15. gelu ispas

gelu ispas 6th Gear Member

Locație:
    Caracal
    Masina:
    audi A4 Avant
    interpretati, va rog!

"P1557/17965"
    Aeasta este eroarea gasita la masina din semnatura.
    Care este cauza?

16. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    http://wiki.ross-tech.com/index.php/17965/P1557/005463 fa cat mai repede o curatare a turbinei. eu am facut dar deja am putin joc in ax. cand am dus-o la mecanic in italia sa mi-o curete nu a vrut a zis ca nu are nimic ca ii era greu sa spuna ca nu stie sa faca asa ceva; si de nevoie a trebuit sa mai merg asa cu ea cu toate ca nu prea imi lua limp mode am luat vreo 4 - 5, dar o simteam eu cum nu mai trage ca inainte. eu am fost la cipos sa efectuez curatarea, il recomand cu incredere, ma programat imediat, si ma indrumat si unde sa ajung chiar mi-a iesit inainte eu venind de la iasi, deci fiind afon cu bucurestiul :). pe deasupra e foarte sincer cipos iti spune din start cum sta treaba, a urmat sa imi rezerv o turbina noua de la el. o sa adaug maine si poze cu turbina apartul il am in masina momentan.

17. gelu ispas

gelu ispas 6th Gear Member

Locație:
    Caracal
    Masina:
    audi A4 Avant
    Am fost pina acum la 3 baieti cu vag-com_ul.Nu mi-a spus nici unul de turbina, au zis ca este OK.Am probat-o si "la rece",gidilind-o cu mina.
    Primul a schimbat electrovalva N75,al doilea a curatat EGR-ul,iar al treilea mi-a spus sa caut toate furtunasele de aer de la toate 3 electrovalvele ca poate sunt fisurate.Nimic.
    Limp-mode am luat de nu le mai pot duce,VEDRE.Ma mir de unde mai merge saraca turbina.Pe toti ii intrbam de turbina si imi raspundeau ca lucreaza ,ca e super.
    In concluzie,"cipri@n" da-mi nr de tel. al baiatului din Bucuresti ca altceva nu mai am de facut.
    Te contactez pe PM

Ultima editare: 10 Sep 2009
  18. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Problema rezolvata!
    Din cauza uleiului ce incepuse sa-si piarda proprietatile, nu se mai facea cum trebuie ungerea la culbutori si aparuse acel zgomot. Deja pe la service-uri mi se spusese ca tb schimbati culbutori, axa cu came, etc; noroc cu un meserias ce mi- a zis sa mai merg dupa ce fac schimbul de ulei si daca se accentueaza zgomotul, sa vin la el si sa vada ce-i de facut.
    Vreau sa va spun ca in 10 min dupa ce am facut schimbul de ulei, zgomotul a disparut si motorul merge ok.
    Am avut ulei Castrol super flow professional 5W30, 507.00, de pe la 10000 de km de la schimb a aparut zgomotul, duduiala aia (la relanti era evidenta); acum am pus Mobil 1 si-i voi urmari comportarea in timp.
    Am uitat sa va spun ca am facut schimbul dupa 14.700km.

19. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    daca spui ca ai fost pe la vreo 3 "baieti" pana acum in ce mod ti-au facut ei testul de au zis ca nu are nimic turbina? au facut sau nu log in mers? daca nu dute la cineva care stie cum se face un log in mers si poti chiar sa ii trimiti logul lui cipos si iti va zice el in ce stare este turbina, sau poti sa il postezi si pe forum. ar putea fi si de la furtumasele de vaacum (alea subtirele), sau de la furtumele groase ce iese din filtru de aer si duce la turbina si celalat dar cand este de la ele de obicei se aude un fasait puternic deci e mai usor de sesizat cand e vorba de ele. ulei a inceput sa iti consume? inca o chestie ce poti verifica tu sa vezi daca ai joc in turbina: scoti furtumul ce vine de la filtrul de aer si duce in turbina si vei avea acces la axul turbinei miscand de el iti vei da seama daca are joc. daca are e cam de rau trebuie sa te pregatesti de turbina noua. iti dau numarul lui cipos pe PM.

20. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    am revenit cu pozele de la turbina mea. scuzati de intarziere:).

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta