Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Intai curata turbo si pe urma vedem cum se comporta;nu te apuca de dereglat cursa tijei!

Este limp mode ce ai experimentat(ECU sesizeaza presiunea prea mare si taie injectia pt a proteja turbina si implicit si motorul);cum ati fortat turbo,ce ati facut exact?Si cata presiune ati bagat in plus?

2. bobu_a4ne 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI 2010
    se vede ca-s cam nou ca mai inainte am scris fara intrebarea ta :) ......el a facut totul si nu stiu ce ia facut de a marit presiunea dar iti spun ca se unflau furtunele de numa....o sa vb cu el si o sa-ti mai scriu
    mersi mult de raspuns dar cred ca tot intr-un atelier trebuie sa ma duc ca sa-mi puna presiunea ianpoi cum o fost ? ca noi nu avem vag-com

3. jughyxxl 1st Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    audi a4 b5
    am si eu o problema!tocmai am schimbat turbina cu un noua!problema e ca masina nu mai targe aproape deloc!chiar si cu 1-a pana in 4000 de ture acul urca greu apoi dintr-o data se accelereaza bine pana in 7000!cred ca abia atunci intra turbina.Abia ajung sa ating 120 km\h.poate sa-mi dea si mie o sugestie cineva?multumesc mult

4. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Veve73....cum au zis si colegii...turbina sau debitmetrul de aer, dar mai mult ca sigur turbina obturata si intra in limp mode.

5. dan_cta

dan_cta 3rd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A6 4F
    Nu se da QUOTTE la postul anterior,citeste REGULAMENTUL!

7000 RPM :faint: ?! ce motor este?

Ultima editare de un moderator: 19 Feb 2010
  6. serjjj

serjjj 2nd Gear Member

Locație:
    roman-neamt
    Masina:
    Audi A4
    salve

Zi-mi si mie cat te-a ajuns curatarea si cat te-a ajuns turbina cea noua?....Si din ce localitate e Cipos?.....Bafta !!!!

7. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    Trimite te rog detaliile pe PM.

Ultima editare de un moderator: 20 Feb 2010
  8. cipos 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audia a6 3.0 225 cp
    Detaliile pe PM!

Ultima editare de un moderator: 20 Feb 2010
  9. audiheart

audiheart 1st Gear Member

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    AUDI A4 -2010
    salut am si o nedumerire cand turez masina mai tare 2500-3000 de turatii ,imediat la decelerare se aude un zgomot ciudat in partea dreapta fata mai exact in carcasa filtrului de aer ( hrrrrrrrr ) si masina se ingatuie dupa care isi revine ,uneori intra si renumitul "limp mode" ,precizez ca turbina a fost data jos ,verificata (si chiar era curata sincer nu ma asteptam dupa cat am citit si vazut pe forum) si nu au gasit nici o problema ,in schimb mi-au spus ca poate sa fie de vina electovalva N75.

Va multumesc - :)orice sfat e bine venit:)

10. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Fa log in mers si posteaza pe forum,sa avem un punct de plecare.

11. DaNnuTz

DaNnuTz 1st Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    Audi A4 8E 1,9 TDI 130 CP AVF 2004
    salut

Detin un A4 1.9 131CP AVF 2004
    De curand am avut probleme cu turbina ...deodata numai tragea motorul (intra limp mode) ... am mers cu ea la doctor am pus VAGU pe ea ...presiune prea mare in turbina ... cica probleme la variatia geometrica ..asa zicea doctoru ...cand stergea eroarea din VAG opream motoru si se rezolva ....Bun nimic de zic pana acum totul OK daca trebuie rezolvata am rezolvat-o , respectivu a zis ca e de la turbina trebuie schimbat bla bla bla ...zis si facut a dat turbina jos ...si a trimis-o la Buc ca acolo este un meserias bun ...BUNN zis si facut ...acum e montata merge tipla nimic contra.
    Cauza si reparatia cica a schimbat variatia geometrica sau ceva la ea ... sau ceva de genu ... numai retin
    Care este ideea, exista vreo modalitate de a verifica ce a facut el la turbina >?
    problema e ca cineva mai cunoscator decat mine mi-a bagat ideea ca cica ar fi putut doar curata turbina si nu schimba la ea ceva ... reparatia a costa 1400RON....nimic de zic platit tot ...acum cum pot sti si eu pe ce am dat banii ? cand o curatare ajunge pe la 100E

Tipu mi-a dat garantie 1 an fara limita de km , daca a curat-o poate sa ii revina buba la loc ? (precizez ca masina a mers inainte subturata de catre Dn"nevasta" ) eu chiar nu merg subturata

Multumesc
    Dan

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    In functie de gravitate,se inlocuieste miezul turbinei sau se curata;daca se poate verifica?DA,dar trebuie sa desfaci turbina,ceea ce cred ca nu-ti doresti.

13. DaNnuTz

DaNnuTz 1st Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    Nu imi bag eu nasu acolo :) vroiam sa stiu asa sa ma impac cu ideea ca nu am dat 350E pentru o curatare :drag:.... oricum fapta e consumata bine ca merge :p
    in cazul in care se schimba geometria stie cineva cam la ce pret ajunge ? cu garantiea de 1an fara limita de km ce parare aveti ?

Mc
    Dan

14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Si la un turbo nou,tot 1an fara limita de km se ofera garantie...;si da,asta e pretul cand se schimba miezul,o turbina noua e cam 500euro,tie proriu-zis ti-a ramas numai cochilia turbinei,ce e in interior fiind tot schimbat.

15. pitzi 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    audi a4 , 1.9 , 2002
    salut , am rezolvat problema cu a4 ..care intra in limp mode la 110 km/h ..pot sa va spun tot ce am facut ... am facut urmatoarele lucruri : am inlocuit Intercooler-ul ..dupa care am schimbat Egr-ul ..dupa asta am schimbat toate furtunasele de la Vaccum-uri ..problema tot persista ..am inlocuit Electrovalva n75 ..si nici o rezolvare ..am curatzat variabila geometrica de la turbina si tot degeaba...iar in final am schimbat senzorul de presiune de aer ( Nu debitmetru) de pe tubulatura superioara de aer ...acest senzor nu imi aparea ca eroare pe Tester pt k nu era defect ci era blocat la parametrii maximi , l.am inlocuit si problema s-a rezolvat ! masina trage normal ! multumesc

16. cipos 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audia a6 3.0 225 cp
    acel horcait vine din presiunea prea multa ramasa in admisie si pe care o refuleaza turbina, cauze: geometria care nu lucreaza bine sau n75

17. cipos 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audia a6 3.0 225 cp
    postez inca odata preturile pt k avem un cloeg moderator care se gandeste k nu ar trebui sa fim informati asupra costurilor unei reparatii si a editat postul in care se putea afla contarvaloarea ....

Ultima editare de un moderator: 22 Feb 2010
  18. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Preturile astea le practici tu sau sunt costurile in general?

19. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    daca esti dragutz sa ne spui si preturile ... la ce ai schimbat .. ?!
    Am pe cineva care tot asa din cand in cand ii cam intra in limp mode .. si sa stie la ce sa se astepte .. :)

20. DaNnuTz

DaNnuTz 1st Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    mda nu stiu ce sa zic ... oricum pentru mine faptu e consumat ....nu imi pare rau de banii ...numai sa fi facut treaba buna ...si sa fi schimbat ce trebuia :sadlike:.

cipos vad ca esti in tema bine cu turbinele ...odata ce te ocupi cu ele , exista vreo alta modalitate de a vedea daca a schimbat geometria sau alte piese decat sa o dai jos si sa o verifici .... in cazul in care ma supar :whip: si vreau sa o verifici ce ia schimbat respectivu se poate ?cat ar costa ?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta