1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. silviu 1st Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    A4 B6 131 CP AVF
    Poate suna stupid dar o revizie tehnica, adica schimb ulei si filtre aer(+restul), pot fi o parte din problema. Stiu pe cineva cu un a4 tdi care avea aceeasi problema atunci cand accelera masina pur si simplu avea aceasta cadere de putere.. si i se intampla intotdeauna. Dupa revizia tehnica ca prin minune a disparut aceasta problema.

2. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    silviu nu cred ca un schimb de ulei i-a rezolvat problema.dar de la filtrul de aer se poate

3. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Mai degraba de la filtrul de motorina, in rest nu are nici o legatura!

4. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    In acest caz incearca sa le practici aici: http://www.clubaudi.ro/publicitate/
    in alte sectiuni publicitarea este interzisa.

5. pitzi 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    audi a4 , 1.9 , 2002
    salut.a intrebat cineva cat m-au costat toate piesele pe care le-am inlocuit si anume ....intercooler 350 ron (second) egr 530 (nou) . n 75 (200) nou. furtunase vaccum 2m ,30 ron . senzor presiune aer 180 ron (nou) .cam atat, pentru ca restul de manopera inclusiv curatarea geometriei variabile si testarea masinii (mai tot timpul o puneam pe tester sa vedem ce erori mai apar dupa schimbarea fiecarei piese) m-au ajutat doi PRIETENI si le multumesc .atentie la senzor ptr ca nu aparea pe tester ca defect. bafta multa...

6. BIG

BIG 5th Gear Member

Locație:
    Novaci
    Masina:
    Audi A4 B5 8D 1.6 ADP '95
    Ai putea sa faci o poza cu pozitia acelui senzor si sa o postezi aici. Astfel am ajuta si pe altii poate. Ma bucur ca ai rezolvat! In sfarsit mai sunt si oameni care revin si dupa ce rezolva problema, asta inseamna ajutor reciproc, majoritatea vin disperati, cer ajutor si apoi dispar fara sa mai spuna cum s-a rezolvat, pai asta nu e decat pierdere de timp.

Ultima editare: 22 Feb 2010
  7. pitzi 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    audi a4 , 1.9 , 2002
    sa vina baiatul meu ptr ca el se pricepe la calc. (poze) si o sa pun si o poza cu acel senzor. ......... acum am o alta problema , imi pierde motorina pe la pompa de tandem pe la capac . am fost la magazin si garnitura de la capac nu vine ca piesa de schimb decat cu tot cu pompa si nu se merita sa dau 1000 ron doar ptr o garnitura ptr ca pompa este buna. stie cineva din ce pot confectiona o garnitura sau de unde pot lua acea garnitura ???????? multumesc

8. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Ultima editare: 25 Feb 2010
  9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eu i-as recomanda prietenului sa nu foloseasca asa ceva,in loc sa ajute,s-ar putea sa agraveze problema.

10. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Si eu am zis la fel, ca nu merita...sablata e ca si noua, si nici nu ajunge la 100 de euro cu tot cu demontat/montat

11. kinezu

kinezu 3rd Gear Member

Locație:
    Genova, Italia
    Masina:
    Audi A4B8 2.0TDI
    Sal!A4 b6 1.9 tdi 8e avf,131 cp,2005!am citit toate ...dar toate cele 73 de pagini ale thread-ului!simptome..hhrrrr ..de la 2000 de ture in sus si la decelerare, vine din dreapta motorului.Turata pe loc ...nu face,fum nu scoate(nu cat sa se vada in oglinda cel putin)!Am postat si citit si in "zgomot ciudat", "pierdere putere turbo" etc.In final cred ca e turbina.Martorul cu gazele de evacuare s-a aprins,l-am sters,s-a aprins s-a stins,s-a aprins l-am sters...acu e aprins iar!Pe tester la audi 17965/P1557/035(vag).Pe tester la bosch 492D.Mecanicul(nu la audi)mi-a zis ca ar putea fi senzorul de presiune,l-am schimbat..si de aici povestea cu aprinsul si stersul erorii din computerul de bord.Concluzia :nu cred ca avea ceva de-a face ...da ma rog!Limp am luat de vreo cateva ori la 3000de ture cand am simtit ca ma opreste ceva din fata,in una din dati a reaprins martorul in bord.Merg cu zgomotul asta de aproape 2000 mii de km...(90% masina e folosita numai in oras).Subturat am mers,de ceva vreme am schimbat,o duc la 3000 ture la cald cand schimb..s-ar putea sa fie tardiv.In afara de schimbat senzorul mi-a curatat si EGR-ul prin punerea intr-un acid(asa s-a exprimat; n-am fost de fata la nicio operatiune ca nu lucreaza cu mine de fata):huh:(Nu cred ca face magarii la masina doar ca trage de timp la manopera sa ia mai mult).Log in mers nu am facut,nu am posibilitatea sa fac(nu am vag-ul).Prea priceput la mecanica nu sant,nu ma aflu in tara.
    Ce ar trebui sa fac?
    Cum ar trebui condusa in aceste conditii?
    Toti zic mergi si curata turbina,regleaza geometria,valva N75..dar in Italia..,vorba unui coleg de forum tot din italia,...nu se baga nimeni:shrug::shrug:.Toti zic schimba turbina si o sa fie ok.Nu a mai fost schimbata turbina,nici curatata cred(nu sant sigur),iar sa schimb turbina si sa ajung la a doua noua, ca altcineva de pe forum si tot sa zdrangane...wtf?:noway:
    Cateva sfaturi ar fi de mare folos...ca bine n-o sa se faca de la sine cu siguranta...e doar o chestiune de timp pana se agraveaza.
    P.S.Am schimbat cauciucurile(erau de schimbat si crezand ca poate era ceva de la roti-initial nu reuseam sa localizez bine zgomotul).Am schimbat si distributia cu tot cu pompa de apa, curea alternator(ca era cam dusa si iarasi am zis ca poate o fi de acolo)+filtre si ulei.Pus piese originale.Toate astea la 118 600km.Acum am aproape 120 000km.
    Am tinut sa precizez toate astea pt a elimina orice dubii in legatura cu alte eventuale cauze.Multumesc!

Ultima editare: 27 Feb 2010
  12. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Turbina se poate curata si daca nu apare fenomenul de limp mode. Dupa 100k chiar este indicat, in cazul tau, daca vii in tara, dureaza cateva ore daca gasesti un mecanic care o da jos si o curata, ca sa nu te plimbi cu turbina in dreapta si in stanga. Sunt care doar curata si nu se ocupa de montaj.

13. cipos 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audia a6 3.0 225 cp
    kinezu problema vine de la geometria variabila, ca si rezolvare: curatare(dar asta la cineva care stie sa o faca{trebuie refacuta planeitatea geometriei}) sau prin schimbarea geometriei cu una noua

P.S. acesta este ultimul meu post pe acest forum, cei care doresc un sfat pot sa ma contacteze telefonic (0740983295 sau 0766339046) sau mai simplu o cautare pe google dupa cipos2004@yahoo.com

Ultima editare de un moderator: 30 Noi 2012
  14. ar07gjk 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4,1.9 TDI, 2000
    curatat turbina

:yahoo: Am rezolvat problema
    Am curata turbina si supapa EGR si merge masina ~racheta~
    De costuri nu pot sa va spun nimic (mariusrizea) pt ca am curatat-o impreuna cu un prieten mecanic si nu am platit nimic dar am inteles ca undeva intre 200-300 RON la alte service-uri.
    multzam fain de sfaturi

15. gigel_78

gigel_78 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiesti - Germania
    Masina:
    audi A4 B7 an 2008 motor 2000 Diesel BPW. 6 Trepte
    salut...sunt intru totul de acord cu orgonaskaroly.are dreptate..

16. pgm 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A4 Avant 2.0 tdi 2007
    Cand spuneti ca 's-a spart turbina' va referiti cred la axul turbinei care se rupe.
    Turbina(carcasa turbinei) se sparge doar cu barosul.:)

17. dican

dican 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDi Quattro - 115+ HP - 6+1 Speed - 2000
    limp mode la peste 2700 rpm

buna tuturor.

cred ca am o problema la care is aproape sigur ca ii stiu buba, doar ca sa fiu si mai sigur am sa va cer sfatul vostru.

dupa cum zice si topicu` masina imi intra in limp mode de fiecare data cand o calc in viteza a 4-a peste 2500 ture.

am facut un log cu VAG-ul pe grupu' 011 cu picioru in blana intre 2700 si 3200 rpm.

am sa postez o parte din rezultate
    rpm spec. actual. D. cycle MAP
    2142 2091 2529.6 86.5
    2268 2091 2560.2 92.4
    2415 2091 2560.2 94.4
    2520 2091 2560.2 94
    2646 2091 2560.2 94.4
    2772 2091 2560.2 94.4
    2856 2091 2560.2 94.4
    2961 2091 2560.2 94.4
    3045 2091 2570.4 94.4
    3129 2091 2570.4 94
    3213 2091 2570.4 94.4
    3255 1468 2560.2 92.8

eu cred ca valva N75 nu imi actioneaza deloc wastegate-u ca sa reduca presiunea.

astept parerea voastra. :wacko:

danke in advance.

18. wrw

wrw 3rd Gear Member

Locație:
    gorj
    Masina:
    Audi A4 B8 3.0 Quattro. 240 hp.2008
    schimba valva si o sa fii mai mult decat multumit.asa am patit si eu acum e foarte nervoasa parca si trage mai bine.bafta multa..

19. dican

dican 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDi Quattro - 115+ HP - 6+1 Speed - 2000
    pana sa schimb valva trebuie sa fac o verificare la sistemu de vacuum, ca l-am demontat tot si nu stiu exact daca l-am mai pus la fix, chestia ciudata e ca valva care actioneaza actuatorul la turbo nu are decat 2 intrari, una dinspre vacuum si una intra la turbo.

din cate am vazut eu valva aceea trebuie sa aiba 3 furtune din ea, nu?

20. gabex

gabex 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    audi a4 1.9TDI 2003 AVB
    O intrebare,la masina din semnatura,de ceva timp imi scoate fum albastrui si am observat si ulei pe esapament.Este posibil sa fie de la turbo?Am desfacut furtunul de la filtrul de aer,care intra in turbina si am observat ca axul are joc,si putin ulei pe buza carcasei.Ce e de facut?sa incerc sa o curat sau sa o schimb?:unsure:

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta