1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. alex100145 Bronze Member

Locație:
    resita
    Masina:
    Audi A4,BKE,1.9TDI PD 116 CP
    am auzit ca e un tip care se pricepe foarte bine la turbine,stie timisorenii numele acestuia,sunt din resita ,mersi pt.raspuns

2. patri 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi a3 1.9 tdi 2002 tiptronic 131CP
    Da, am curatat EGR am scos o lada de mizerie si tot degeaba :(

3. laur59 1st Gear Member

Locație:
    Rm. Valcea
    Masina:
    A4 2005 2.0 TDI
    "Nu stiu daca s-a mai discutat despre asa ceva, eu nu am gasit...De o luna imi scoate fum alb si cand am facut schimbul de ulei am mai gasit cam 2 litrii. Am gasit ulei si in galeria de admisie. Imi poate da cineva vreun sfat? Ca de mecanici mi s-a luat sa tot dau bani si sa nu rezolv nimik..." la intrebarea asta mi-a raspuns un baiat de pe forum k e turbina de vina..Eu am schimbat kitul de la turbina acum 5 luni, dar dupa 2 luni are aceleasi simptome, agatat, huruit la decelerare..Am fost cu garantia si mi-au zis k nu are nimic turbina, ce nu stiu eu ce vb, nu exista asa ceva agatat, huruit..Plus acum problema cu fumul..Ce as putea sa mai fac eu in legatura cu asa zisii mecanici

4. audiheart

audiheart 1st Gear Member

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    AUDI A4 -2010
    Mersi mult Emil o sa verific si EGR si poate il si curat weekendul asta sa vedem daca se rezolva ceva ,oricum sambata ii fac si un log in mers ,ca pana acum i-am facut decat la service si imi dadea o eroare de suprapresiune de aer.

AUDI - KEEP WALKING

5. gabex

gabex 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    audi a4 1.9TDI 2003 AVB
    cine stie un mecanic bun si ieftin in Constanta care se pricepe la turbine.Am intrebat peste tot si mi-au spus ca pentru reconditionare(schimbat miezul),cam 500euro;mi se pare cam mult.Astept sugestii.Masina mea A4 1,9 TDI AVB 101cp.

6. kinezu

kinezu 3rd Gear Member

Locație:
    Genova, Italia
    Masina:
    Audi A4B8 2.0TDI
    Sal..am revenit!Problema mea era suprapresiune in turbina..limp mode cateodata si un usor huruit la accelerare si decelerare..plus martorul portocaliu care se aprindea si stingea dupa cum voia el!Am urmat sfaturile catorva de pe forum..am scos-o pe autostrada sa vad ce si cum.La primul drum nu a vrut mai mult de 140(2800 ture) cu a 6-a si pedala la fund.La intors a tras..170 fara sa fortez.Dupa o sapt iar am scos-o...de data asta nu a mai facut mofturi..i-am dat si 200 fara stres,fara pedala la fund.Acum sant 3 sapt de cand martorul nu s-a mai aprins si sper sa ramana asa.Se pare ca functioneaza s-o tii turata spre 3000 ture zeci de km( sa ai si unde) ca modalitate de curatare a turbinei.Zgomotul a ramas,dar ma deranjeaza prea putin atat timp cat trage.Aviz celor cu aceeasi problema.O zi buna!

7. audiheart

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    AUDI A4 -2010
    Salut aceeasi problema am avut-o si eu la masina mea, suprapresiune in turbina si huruit dar si-a revenit in mod miraculos cu o zi inainte sa-i fac log in mers asa ca am renuntat la testare deoarece am inteles ca nu ramane nici o eroare stocata ,am o saptamana de cand merge ca noua :anbet:

AUDI - KEEP WALKING

Ultima editare: 5 Mai 2010
  8. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    ai luat o decizie total gresita, poate fi doar ceva de moment si dupa iti va face iar fite masina. prin log in mers nu inseamna ca o scanezi de erori, ci vezi in ce parametrii lucreaza turbina, EGR, debitmetru. iar eroarea daca este de la turbina iti ramane stocata, la fel ca si celelalte erori nu se sterg de la sine.

9. audiheart

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    AUDI A4 -2010
    Mersi mult Ciprian o sa-i spun si prietenului meu mecanic, ca el m-a informat cu privire la faptul ca nu ramane nimic stocat si ca nu are rost sa-i facem log daca merge normal, sa vedem daca il prind saptamana asta sa-mi faca un log in mers si revin cu mai multe informatii.

AUDI - KEEP WALKING

10. vektor 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 V6 TDI 120kW BFC
    Am si eu o intrebare:
    La curatarea turbinei, este necesara o asezare dupa un anumit mod a paletelor(vanelor) si a inelului pe care stau?Sau exista daor un singur fel in care se monteaza, altfel neputandu-se strange la loc?
    Intreb, pt ca dupa ce am facut curatarea intr-un service autorizat, nu mai trage ca inainte.Insa turbina nu are niciun zgomot suspect, iar actuatorul are cursa suficienta.
    Initial am schimbat debitmetrul de aer si mergea mai bine, dar tot nu era in parametrii, urmand ca apoi sa-i fac curatirea turbo si egr - care dupa demontare erau destul de curate, mai
    ales egr-ul.
    Acum, dupa curatare, merge mai prost si mi-au recomandat sa verificam senzorul de presiune.Ce logica mai e si asta???:(

11. vidi 1st Gear Member

Locație:
    Dr. Tr. Severin
    Masina:
    A4 B7, 2.0TDI, BLB, 2005
    Dupa ce am pus un log pe forum din cauza ca masina (cateodata) scoate un huruit si parca se ineaca intre 1800- 2100rpm, a rezultat suprapresiune in turbina, am curatat egr-ul si turbina (nu agata, actuatorul o.k.), dar problema persista. Acum ce sa fac, sa ma las pe mana mecanicilor: las-o asa si vedem ce pica sau alta opinie senzorul ??? de langa intercooler.

12. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    Salut! sper sa nu fi gresit locul de postare, dar am mai postat si in alte locuri si nu prea m-a lamurit nimeni :(...am un a4 2.0 tdi 170cp quattro si mi se pare ciudat rau ca intra turbina cam de la 2600-2800rpm, sau cel putin atunci trage "periculos" si fara probleme pana la 4000rpm...pana la turatia mentionata, nu-mi da senzatia ca ar avea nici pe departe 170cp! E normal la motorul asta sa fie asa? se deschide cumva in 2 trepte turbina si nu-mi dau eu seama de prima treapta? mai am o skoda si un golf 1,9 tdi si la astea intra turbo cam la 1700rpm. daca cineva are acest motor as fi recunoscator daca m-ar lamuri ca sa pot dormi si eu linistit :)

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Fa un log in mers sa vedem cum stai cu presiunea in turbo si o scanare;s-ar putea ca pana in 2600rpm vanele sa agate si sa nu sa se deschida complet.

14. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    NU prea ma pricep in domeniu...nu stiu ce e log si banuiesc ca scanare cu vag com...nu? as fi recunoscator daca mi-ai recomanda un service sau un posesor de interfata vagcom care se pricepe sa si citeasca...in cursul sapt sunt in bucuresti, deci nu`s probleme!

Ultima editare: 30 Mai 2010
  15. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Daca te-ai fi uitat la locatia din semnatura,ai fi vazut ca n-am cum sa-ti recomandat un service;incearca sa cauti pe cineva de pe forum din Bucuresti sau Pitesti sa-ti faca o diagnoza;cel putin din Bucuresti sunt cativa baieti pe forum.

16. alex100145 Bronze Member

Locație:
    resita
    Masina:
    Audi A4,BKE,1.9TDI PD 116 CP
    as dori un log in mers sa vad parametrii la turbina egr si debitmetru ,sunt din resita sau in timisoara

17. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    mda..si eu acelasi lucru...dar in Bucuresti

18. pona

pona 2nd Gear Member

Locație:
    Caras Severin
    Masina:
    A4 1.9 TDI 2005 BKE
    alex100145 --te pot ajuta eu in Moldova Noua: 0764577855 sau PM

19. GELUTZU

GELUTZU 1st Gear Member

Locație:
    GALATI
    Masina:
    AUDI A4 130 HP B6
    Un mecanic priceput in ale turbinelor audi-vw in zona Galati, Focsani,Barlad nu cunoasteti? Mi-ar fi de mare ajutor un "Cipos" de prin zonele astea.....

20. raduc

raduc 6th Gear Member

Locație:
    Bușteni
    Masina:
    Audi A5 2.7 tdi 2010
    Va salut,as vrea sa imi pun pe motorul meu 2,5 cod motor AYM o turbina de 3.0.ce modificari ar trebui sa ii fac?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta