1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eu nu pot sa deschid logu` in formatul respectiv,dar:verifica toate furtunele care pleaca de la turbina-intercooler-galerie de admisie,toate furtunele care leaga valva de presiune N75 de turbo,plus furtunul de vaccum de la EGR.
    Ca o paranteza si eu m-am aflat exact in aceeasi situatie ca tine:in ultima vreme masina era cam lenesa intre 2000-3000rpm,pe urma luam limp mode intr-a 4 si 5;verific cu vag-ul,am intake manifold pressure-control intermitent,fac log in mers,vad ca turbina nu-mi baga presiunea necesara.
    Azi descopar furtunul care pleaca din turbina spre tubulatura FMIC-ului fisurat,deci pe acolo pierdea presiunea.

2. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

am modificat eu logurile in pdf sa le vezi ASHIHARA . ;)

3. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Mersi mult!:thumbs-up:

4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    M-am uitat pe log-uri;
    EGR e k
    valva de presiune N75 k
    verifica furtunele cum ti-am zis.

5. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Mersi, le verific maine.

6. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Nu ştiu de ce vă sar furtunele. Eu am la toată tubulatura dintre turbină şi admisie coliere arc şi n-au ieşit niciodată. Motorul meu, "vede" 4 mii de ture aproape la fiecare semafor. Şi nici nu mi s-a-ntâmplat să crape vreunul.

7. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Stai sa fie furtunele... :) Bine ar fi sa fie doar atata.

8. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    Ce-ar putea fi? Dacă ţi-a căzut presiunea de supraalimentare este aproape cert că răsuflă pe undeva.

9. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Nu se poate sa fie vreun senzor? Mi se pare ciudat ca nu merge tot timpul la fel. De ex. dupa ce am sters eroarea se misca mai bine (nu grozav dar mai bine decat ieri).

10. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    Nu exclud complet că ar putea fi şi un senzor, dar, ştii cum este, sunt fenomene care se condiţionează reciproc. Dacă nu mai ai aer, ECU nu mai dă motorină, şi dacă n-ai motorină nici aer nu prea mai ai, pentru că n-ai gaze suficiente.

Sunt o adevărată calamitate aceşti senzori şi mai ales felul în care Audi a înţeles să-i conecteze la mufele lor. De asta am cel mai adânc respect pentru firma asta Mercedes, acolo toate conexiunile sunt din cupru argintat, iar firele nu sunt sertizate în papucii care se împerechează, ci cositorite. Un motor degajă inerent gaze iar aceste gaze sunt corozive pentru contactele electrice.

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Asta pt ca ai sters eroarea,dar ia da-i tare cu a 4-a si a 5-a si vezi iar limp mode;as mai lua ceva in calcul,dar nu vreau sa te sperii,verifica furtunele intai.
    Singurul senzor care sa zicem ca ar putea fi stricat,ar fi cel MAP,ceea ce ma indoiesc.
    Nelu,furtunele se mai crapa si ele de la vechime,caldura,vaporii de ulei care trec prin ele.

12. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Din pacate nu am descoperit niciun furtun crapat, m-am uitat destul de atent, am mai fost si la un prieten ce lucra la VW si nu si-a dat nici el seama. Ciudat e ca masina incepe sa-si revina asa de la sine... Nu e la 100% cum tragea inainte, dar isi revine. Am observat ca parca "intra" turbina la turatii mai mari, asta zice si amicul meu ca parca intra mai sus. Pe VAG nu mai apare nimic, limp mode nu a mai luat desi i-am dat destul de sanatos pe drum. Ciudat...

13. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    ai schimbat recent filtrele cumva?
    vezi sa nu fie vreun furtun de vaccum sarit de la locul lui.
    asa am patit eu m-am chinuit tot drumul pana la bistrita si inapoi si cand m-am uitat mai pe indelete am gasit furtumasul mic subtire care se duce din filtrul de aer sarit de la locul lui.

14. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Am schimbat filtrul de aer acum 2 saptamani, dar problema a aparut doar de 2 zile... Furtunasul subtire de care zici l-am schimbat ieri, fara niciun rezultat.

15. sniperu

sniperu 1st Gear Member

Locație:
    severin
    Masina:
    Audi A4 131 cp AWX 2001
    Eminence, se pare ca avem aceiasi problema, cam in acelasi timp si la aceiasi motorizare...:)

16. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    da... ce bafta pe noi :) poate nu le place vremea de-afara.

17. sniperu

sniperu 1st Gear Member

Locație:
    severin
    Masina:
    Audi A4 131 cp AWX 2001
    Sa stii ca mi se trage de cand am fost pe la cluj la targul auto cu un prieten sa caute un audi, la intoarcere abia am urcat o panta pe a3...:) :)

Cam ce valori trebuie sa dea valva N75 si pe ce pini ?

Ultima editare: 14 Oct 2010
  18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eminence,esti sigur ca ai verificat furtunele cum trebuie?Adica sa le scoti si sa le examinezi atent?Ca altfel ne intoarcem la...turbina.

19. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    Ma bag putin in seama, un prieten cu o Bora 1.9 TDi, 110 KW, cod motor ARL avea o crapatura pe furtunul care leaga intercoolerul de turbina, a bagat presiune cu nu stiu ce aparat, a pipait peste tot si nu gasea crapatura! Deja a vrut sa arunce turbina, dar a cumparat un VAG 912 si a dat ceva test pe turbina si a pipait efectiv intreg traseul si pana la urma a gasit unde pierdea presiunea! De aici faptul ca acel aparat nu baga destula presiune, poate e o prostie, dar asa a rezolvat el treaba!

20. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Xaby,nu e o prostie si la mine furtunul era crapat exact in prinderea cu colierul de tubulatura(practic colierul masca crapatura,venind deasupra acesteia),daca nu dadeam jos furtunul,nu asi fi vazut niciodata crapatura.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta