1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Maine examinez mai in detaliu... Dar daca e turbina nu ar trebui sa apara ceva pe loguri?

2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    :)Pai apare

3. audi_100 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi 100 quattro 2,5 tdi,an 1990
    salut

turbosuslanta sau niste culbutori cazuti in chiuloasa.

4. Danku

Danku 5th Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A3 1.9 TDI 110hp - 2000
    Postez si eu un log al unui coleg cu passat 1.9tdi-pd de 105cai si diagnoza aferenta.masina este leguma, va puteti da seama si din log :) intrebarea e, la ce sa se astepte? Probabil trebuie sa inceapa cu MAFul dar masina ia si LIMP, deci trebuie sa se astepte si la curatare de turbina. Asa este?

5. serjjj

serjjj 2nd Gear Member

Locație:
    roman-neamt
    Masina:
    Audi A4
    sal

Pana la urma exista cineva care a dat jos turbina sa o curete...Ma refer diar la curatat si nu la inlocuit si alte piese din ea......Ma intereseaza sa stiu daca intr-adevar se depune calamina in interior,asa cum spun marea majoritate a mecanicilor......Intreb asta pt ca nu am incredere in mecani asa cum nu am nici in doctori cand merg la un consult cu vre-o problema.....Toti sunt o apa si un pamant.....Daca mergi la 5 mecanici poti auzi 5 probleme diferite......Daca mergi la 5 medici tot cam asa se intampla......Bafta si la mai multi km !!!!!!!

6. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Eu am demontat turbina când maşina mea avea 200 de mii de km. cu intenţia de a o decolmata. Maşina devenise mai lentă şi am suspectat-o că are ceva depuneri. Până la urmă s-a dovedit a fi catalizatorul care era aproape total obturat. La turbină n-am prea avut de lucru, puţină funingine, logic, doar funcţionează cu fum. E uşor de demontat, dacă ai sculele necesare, e uşor de dezasamblat, dar e mai greu de montat corect în condiţiile în care rotorul faţă de stator, poate ocupa orice poziţie în cadrul celor 360 de grade. Când nu e bine montată, conducta care o alimentează cu ulei, nu mai vine la locul ei şi nici conducta care pleacă de la ea cu uleiul spre baie nu mai poate fi fixată la racordul băii. Ţi-am dat două elemente de ghidare, ca să ai grijă cum o pui înapoi. Nu te baza pe memoria vizuală, înseamnă poziţia de la care pleci cu ceva care nu se şterge când o speli.

7. alexdell 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 Sportback , 2.0 tdi , 2006 , DSG
    Ultima editare: 21 Oct 2010
  8. raduc

raduc 6th Gear Member

Locație:
    Bușteni
    Masina:
    Audi A5 2.7 tdi 2010

Eu am desfacut turbina la masina mea si am curatat-o.se depune calamina,nu in cantitati industriale.exista si funingine.ceea ce trebuie curat bine si cu grija sunt vanele care din cauza mizerie nu mai inchid cum trebuie si scapa presiunea.daca ai alte intrebari iti raspund cu placere.

9. photon

photon 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B5 Avant 1.8T AEB, 1997
    Salut prieteni, am cam citit threadul ca sa nu mai pun intrebari ce s-a pus deja, dar la mine (1.8t benzinar AEB) pe langa huruitul-scartaitul la decelerare de la turbo, mai am problema galeriei de evacuare fisurate.
    oare s-a fisurat galeria din cauza turboului infundat sau suprapresiune?(apropo, chiar daca imi apropii urechile de turbo si dau acceleratie nu aud ca ar functiona turbo...) sau catalizatorul infundat? oricum vine interfata vag-com si o sa fac un log in mers, electrozi de fonta, garnituri am luat deja, ramane demontarea si curatarea turbo si catalizator si sudarea galeriei. aveti ceva idei ce sa mai fac/verific?
    mersi:)

Ultima editare: 25 Oct 2010
  10. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Si eu am avut o fisura pe galeria de evacuare. Nu am inlocuit-o ci am sudat-o.
    Galeria se fisureaza din cauza variatiilor de temperatura, mai ales daca dai forja si apoi opresti motorul fara sa il lasi catva minute la ralanti sa se raceasca.
    Motoarele 1.8T nu au senzor de presiune turbo, deci cu vagcom vei putea citi doar cantitatea de aer ce trece prin debitmetru si sa faci o interpretare, dar ca sa citesti presiunea propriuzisa nu ai cum.Mai simpru, gasesti un manometru analogic cu valori +- 1bar si il conectezi la galeria de admisie(are un tamburuc cu un dop de cauciuc peste el, si se afla pe langa clapeta de acceleratie).
    Catalizatorul nu are treaba.
    Eu am schimbat deja turbina, si cu toate ca era terminata nu avea depuneri de funingine, si nici nu cred vei gasi nici tu, pentru ca la benzine reziurile rezultate in urma arderii sunt reduse, in plus temperatura degajata de benzina sunt destul de mari si turbina se va autocutata.
    Sincer dupa cate am citit cred ca si turbina ta este terminata.
    La mine se uzasera lagarele astfel incat au permis un joc axial mare si paletii de la evacuare atingeau de carcasa turbinei(de acolo poate veni scartaitul si huruitul). Se tocisera paletii cca 3-4 mm.
    Ca sa verifici jocul axial trebuie sa desfaci furtunul care face legatura intre filtru de aer si turbina, astfel vei avea acces la piulita din capatul axului. Prinzi cu 2 degete piulita ce vine pe ax si ii observi jocul.
    Sa ma tii la curent.

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Adica 1,8t nu are senzor MAP?

12. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    Ultima editare: 25 Oct 2010
  13. photon

photon 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    mersi de raspuns, dar inca n-am ajuns la piulita respectiva, in schimb am descoperit o dubiosenie: un furtunas rupt care suge aerul in admisie... nu stiu unde merge in jos dar atasez poza. ce o fi?

Ultima editare de un moderator: 25 Oct 2010
  14. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    Este furtunasul ce comanda diverter valve(bypass).
    La un capat se leaga la galeriei de admisie, iar la celalalt la valva.
    Valva o poti localiza cel mai usor pe sub masina demontatnd scutul si urmarind furtunul gros ce iese din turbina.
    Este destul de importanta aceasta valva, iar daca nu mai este actionata turbina ramane sub presiunesi cand iei piciorul de pe acceleratie.
    Turbina se uzeaza mai repede, lag-ul este mai mare si exista pericolul de a se sparge turbina sau vreun furtun din cauza suprapresiunii.

Ultima editare: 26 Oct 2010
  15. photon

photon 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    ...sau galeria de evacuare cum mi s-a intamplat. oricum mersi pentru ajutor, :beerchug:ai o berica
    o sa te tin la curent cu rezultatul.

16. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    Nu de aceea s-a fisurat galeria de evacuare. Ti-am spus mai sus de ce s-a fisurat!

17. photon

photon 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    am schimbat furtunul de vacuum, m-am chinuit mult din cauza inghesuielii, dar nu am dat jos fata ci doar lampa stanga. n-am observat nici o diferenta la cum merge masina. huruitul la decelare mai exista, dar inca n-am ajuns sa sudez galeria si sa inspectez turbocompresorul si valvele.
    mersi de ajutor.

18. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    Nu fata trebuia data jos ci scutul, dar daca ai rezolvat e ok.
    Iar farul sigur a fost dreptul cel demontat ;)

19. BlackSp 1st Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    A4 1800T an 1997
    Salutare,am citit aproape tot thread-ul dar inca nu am gasit o problema asemanatoare cu a mea.pentru inceput am un Audi a4 1800T 110 kw,l-am adus din Germania acum 3 luni.Masina functiona perfect dar dupa ce am fost la un mecanic acesta mi-a zis ca trage aer fals pe undeva la turbina.dupa ce a dat-o jos a obs o mica fisura pe undeva.am incercat sa vorbesc cu cineva sa incerce sa sudeze aceea fisura dar cam nimeni nu s-a bagat.pana la urma acel mecanic a gasit o turbina noua (zice el) la pretul de 2200 lei,am fost de acord si am luat-o.a montat sus turbina si de atunci parca masina nu mai are aceeasi putere ca si cum avea cand am adus-o din germania cu toate ca turbina initiala avea o fisura pe unde tragea aer fals, plus inainte sa o shimb cand acceleram se auzea acel suierat de la turbo iar acum nu se mai aude absolut nimic.incep sa cred ca masina mergea mai bine inainte cu aceea turbina defecta decat acum.as dori sa aud ce pareri aveti sau cum as putea verifica daca turbina functioneaza ok.

20. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    Varianta rudimentara, dar cea mai sigura:
    Iti trebuie un manometru -1..+1bar, un furtunel subtire pe care il legi de tamburucul ce are dop de caucouc de la galeria de admisie, tragi furtunul pe langa capota, pe laga usa in interior si pleci la drum.
    Cu accelereatia in blana de pe la cca 1900rpm pana la 4700rpm trebuie sa ai 0.8 bar.
    Sau varianta moderna, citesti cu vagcom cantitatea de aer ce trece prin debitmetru si compari cu valorile cerute la turatiile respective

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta