1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. denzel

denzel 6th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    AUDI 80 B4 AVANT 1994 MOTOR 1.9 TDI TIP 1Z 90 CP
    are ceva daca turbina baga mai mult??

2. BlackSp 1st Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    A4 1800T an 1997
    Multumesc pentru raspuns dar nu cred ca sunt in stare sa fac eu toate astea...am inteles ca daca o duc pana la reprezentanta as putea cere o diagnosticare completa si acolo as putea sa aflu daca sunt probleme sau nu.Ce parere ai?

3. bacila

bacila 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A6 2.5 Tdi 2001
    Am si eu o intrebare stie cineva unde gasesc Supapa de vacuum/Actuatorul de la turbina.Si daca se potriveste cel de pe turbina de 1.9 la cea de 2.5?

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Curios ca ai postat tocmai aici... Da, are ceva si se intampla exact ceea ce scrie in titlul acestui topic. Asadar nu te intreb cum de ai scris aici, pentru ca deja am dedus. Trebuie sa dai jos turbina si sa o duci la curatat.

5. denzel

denzel 6th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    am duso la curatat...am montato inapoi pe masina ...am pus pe vag com si o zis mecanicul ca baga putin mai mult ( 1200 ) ceva de genul asta....si imi si fluiera putin

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Faptul ca pluiera nu e o problema. Faptul ca baga mai mult, este... fa o scanare si verifica daca valva N75 lucreaza, apoi vezi daca tija actuatorului faca cursa si daca poate tine vacuum. Daca nu sunt astea doua, atunci cred ca turbina are o problema.

Iti recomand insa, inainte de toate un LOG in MERS pentru a vedea daca intradevar turbina baga mai mult, masina ia limp mode din aceasta cauza, etc... si apoi sa il postezi la topicul "erori VAG-COM"

7. zolik

zolik Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    reconditionare turbo

sal,de ceva vreme nu am mai postat nimic,pt ca am fost plecat dar ma uitam pe forum de fiecare data cand gaseam net,dar am ajuns acasa multam lui Dumnezeu,si uite ca am probleme la masina,imi suna turbo dar intr un mod ciudat am facut test totul ok nu este depus calamina,dar alta este problema,se pare ca bucsa de pe ax este uzata si ating paletii in carcasa,se vede ca am mai fost umlat in ea,poate a fost curatat,si am o nedumerire sa o dau la reconditionataprox 600,800 RON si curieret sau am gasit turbo nou pe net Garret la 1500,1700 ron,ma rog poate si acelea sunt reconditionate dar arata nou,sau din dez.,va rog cine ar putea da un sfat bun ,si daca se poate o firma care ar face treaba buna

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    bacila, actuatorul e chiar deasupra turbinei, e o ciuperca care e conectata cu o tija de turbina si fixata cu 2 suruburi de corp. Nu cred ca e bun actuatorul de 1.9 dar poti verifica ambele actuatoare sa vezi cum merg (min/max) cu un pistol de vacuum.

zolik, eu votez pentru una noua. Mai scumpa dar fara dureri de cap ulterioare. Oricum, banuies ca nu vrei sa vinzi masina in urmatoarele 6 luni.

9. denzel

denzel 6th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    ovidiutm... valva N75 are vreo legatura cu consumul sau tija actuatorului ?? Am uitat sa iti zic ca am mers cu masina 600km si mi`a luat 30 L de motorina ..adica 5%.....dupa ce am curatat turbina si EGR....dar fluiera si o zis mecanicu ca turbina baga mai mult....mai are rost sa ii fac un log in mers,daca ea consuma asa putin ???

10. nicu_cornean 1st Gear Member

Locație:
    caransebes
    Masina:
    seat toledo 2.0L TDI BKD
    Buna am si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva. Este vorba de un motor 1,9TDI,PD,tip motor ATD pe o skoda fabia.Nu pot sa mentin turatia la 3000 cand masina sta pe loc si in mers in a 2 sau a 3 daca tin turatia constanta peste 2000 de ture trepideaza masina si oscileaza turatia. Si parca nici motorul nu mai trage cum trebuie. Am incercat sa scot furtunul de la turbola galeria de admisie si sa mentin la 3000 de ture si merge

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Posibil EGR/galerie admisie colmatat/a. Scanare ai?

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    N75 regleaza tija actuatorului, deci are mare legatura.
    Daca turbina fluiera nu inseamna ca baga mai mult. Asta se constata pe valori, nu dupa urechile mecanicului tau care vorbeste din experienta pe dacii. Si inca ceva, o turbina proapat curatata (presupunand ca nu are si alte probleme) nu are probleme mai mari decat inainte de curatare. Asadar limitarea pe motiv de presiune prea mare nu sta in picioare.

Consumul e bun, nu inteleg ce ai cu masina. Inainte aveai o problema, acum se pare ca nu mai ai. Tu ai postat in cadrul topicului "Limitare 120km/h" postul #22 dintr-un motiv pe care fiecare poate sa il ghiceasca dupa titlu. Ai aceasta limitare?

13. sir_brotherx

sir_brotherx 3rd Gear Member

Locație:
    Wien
    Masina:
    Audi A3 2.0TFSI 2012
    Buna ziua am patit si eu problema asta astazi dimineata pe la ora 5:30 trebuie sa ajung la servici si am plecat de pe loc pana in treapta a 5 a mers bine masina adica a tras dar cand ia.m dat a-6 treapta nu am mai avut putere deloc urcam panta cu viteza a 2,cand am iesit de la servici tot asa a mers masina si am tras intr-o parcare si am accelerat la liber si dupa-ia am plecat si si.a revenit masina,ce ar putea avea va rog o parere,aaaaa masina mea Audi A3 2,0TDI 2004
    Multumesc mult

14. miahi3 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4
    Tot cu turbina

Inainte de orice am citit mai bine de jumatate din forumul asta legat de turbine, dar intrebarea mea e un pic alta.

Am mers la mecanic pentru distributie, ulei, filtre... in fine, mai multe.
    Printre altele omul s-a uitat si la turbo. Si mi-a zis ca e joc in ea. Ceea ce inseamna ca mai devereme sau mai tarziu va trebui schimbata.

Dar, acum masina nu prezinta nici un simptom. Trage cum trebuie, nu suna ciudat, nu scoate fum. Asa ca nu imi vine sa umblu la ea.

Tot citind pe aici am tot auzit de fenomenul de autoaprindere, care poate avea drept cauza o turbina si poate duce la distrugerea motorului.

Si de aici intrebarea: Cat e de probabil asa ceva? Cunoasteti pe care care sa fi patit asa ceva la un A4 1.9TDI (131cp/2004).

Si, inainte sa crape de tot turbo imi da vre-un semn?(fum, limp-home, vre-un mesaj in bord?...).\

Nu de alta, dar anu asta am bagat 7000 de lei in masina, nu mai am de unde sa mai scot si pentru Turbo noua :((.

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    sir brotherx, suspectez ca ai luat limp mode, daca faci o scanare s-ar putea sa vezi ca ai avut presiunea prea mare in turbo.

miahi3 daca ai jos in turbo ar trebui sa auzi un sunet pe decelerare precum si la accelerare pe la 1800 rpm. Nu te agita sa iei in seama ce a spun acel mecanic. Mai cere o parere fara sa spui ce a spus primul mecanic.

16. photon

photon 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B5 Avant 1.8T AEB, 1997
    "problema rezolvata" la sugestia mecanicului am schimbat catalizatorul ca "e infundat", intr-adevar erau bucati rupte din el dar poate de la demontare. Turbocompresorul e boboc, n-are depuneri, nu are joc, e ok. Am luat un catalizator universal bosal cu 300 lei, s-a sudat galeria, destul de nereusit 100 lei, demontare-montare piese 300lei, acuma haraitul la decelerare e mai mare, parca motorul nu mai trage asa de bine, sunetul motorului in habitaclu se aude mai tare, tot am completat antigel ca se pare ca se pierde pe undeva, si o intreaga poveste cu debitmetru ca de fapt nu-i buna ca a venit un meserias si a testat si nu-i buna ca nu mergea bine motorul cu fisa pusa pe debitmetru, cheile nu mai recunostea dupa ce a fost dat borna jos pentru suduri la evacuare, care a rezolvat vag-comistul, l-am pus sa pune inapoi fisa de la debitmetru, merge perfect si etc etc poveste mare.
    ca s-o scurtez vin cu un mare DECI... Dragi prieteni nu va mai jucati cu masinile voastre si mergeti in service-uri autorizate, stiu, costa dar nervii si sanatatea voastra nu au un pret. Adevarul este ca nici el nu-i de vina ca poate s-a ars catalizatorul asta universal pentru ca zgomotul parca din ea vine.
    acuma cica o sa trebuiasca sa schimb totusi catalizatorul, sa pun unul original de la dezmembrari si daca tot sunt acolo, sa mai iau si o galerie de evacuare.
    fain asa, nu? 700lei:undwech:

Ultima editare: 23 Noi 2010
  17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cataliazator universal? Intreb si eu... DE CE ai da banii pe asa ceva? Ori unul din dezmembrari, ori deloc.
    Si haraitul la decelerare e cauzat de joc al axului in turbina. Asadar, atentie.

18. sir_brotherx

Locație:
    Wien
    Masina:
    Audi A3 2.0TFSI 2012
    ovidiutm multumesc pentru raspuns,azi dimineata iar a facut acelasi lucru cand am mers la servici,si la ora 14:00 cand am iesit a mers normal cum am plecat de pe loc ce ar putea avea?sa fie turbo stricat?
    multumesc

19. photon

photon 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B5 Avant 1.8T AEB, 1997

20. sir_brotherx

Locație:
    Wien
    Masina:
    Audi A3 2.0TFSI 2012
    revin din nou,acum am venit de la un prieten care lucreaza la reprezentanta si dupa ce iasa din tura ma ajuta,deci...nu e turbina sricata a bagato pe tester si zice k e niste furtunuri care merg la turbina au o gaura,o sa ma duc sambata ca e singur si se uita la furtune.
    Multumesc

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta