1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Presiunea in turbina masinii prietenului tau e cea care e stock si la un AFN (110 cai). Nu cred ca e softata masina, cred ca ambele motoare merg cu aceeasi presiune. In schimb nu asta e problema ci suprapresiunea care o are peste cerinta.

Daca merge asa de 2 ani nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa gasesti pe galeria de admisie si in turbina... dupa ce curata totul cred ca o sa simta ca si-a luat VR6. :)

2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Debitmetru k, egr k, turbina cu vane colmatate pe pozitia deschis,de asta intra in overboost;masina nu e chipuita,e stock.

Ultima editare: 15 Dec 2010
  3. alexone 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi a6,2,5tdi quattro ,180cp 2001
    vreau sa va intreb ceva.Miam spus problema pe pagina precedenta si se pare ca baiul meu este pompa deinjectie. acum problema e ca modelul meu de pompa este 126e.pe modelul de audi a6 2,5 quattro an 2001 pot fi alte tipuri de pompe care sa nu se potriveasca la masina mea?astept pareri va multumesc...

4. iani85 2nd Gear Member

Locație:
    panciu/milano
    Masina:
    audi a4 avant 1.9tdi multitronic 2004
    am facut si eu niste loguri! cateodata masina nu trage asa cum trebuie, ii lipseste acel boost al turbinei! ce am observat eu: cand aud turbina trage cat de cat bine, dar cateodata nu se aude deloc acel sunet specific al ei si implicit nici masina nu mai are "vlaga"! totusi pe loguri din ce vad eu e totul bine! pareri? va multumesc

5. katalynn

katalynn 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    alta
    Salutare. Cred ca mi s-a "dus" turbina. Nu stiu exact in ce sens, k nu ma pricep la turbine,dar a fost asa: am plecat mai tare un pic cu a I-a, ii dau a II-a si pe la 4000 rpm iau limp mode, parca asa se numeste. Adica a pierdut puterea, "dadea in nas", abia am ajuns acasa. Se aude si un suierat in mers, si la relanti se aude cum ating paletii parca. Fum alb nu scoate.
    Pe tester mi-a dat "00544 - Maximum Boost Pressure Exceeded".
    Sa fie doar N75'u?
    Ce e de facut? Sa incep sa caut turbina?

6. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
  7. katalynn

katalynn 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    alta
    Atunci, suieratul si zgomotul de la paleti, au legatura cu N75? Sa nu aiba turbina nimic?
    Ms de rsp

8. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

nu cumva fasaie, sa se fi spart ceva furtun de la admisie ?

9. katalynn

katalynn 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    alta
    O sa verific maine si furtunele. Valva N75 cum o verific? Mersi inca o data

10. Catalin01 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    a4(s4) break. 2.0 , 2006, BLB, 140 CP
    Salutare.Am avut si eu probleme cu limp mode.nu sunt mecanic dar iti pot spune cum am rezolvat eu daca vrei.

Eu am un a4 2.0, 140cp 2006
    Ideea e ca abia am adus-o de 2 luni si mi-am luat limp mode,
    In prima faza am facut diagnoza si imi aparea la fel ca la tine...presiune prea mare dacat cerea ECU(calculatorul)
    solutia ar fi sa faci un logg in mers.acolo se pot vedea exact parametrii la care iei limp mode si la fel se poate vedea ce anume nu functioneaza normal.
    adica sonda n75, debitmetrul de aer...etc
    e ok sa verifici furtunele dar mai trebuie verificat si actuatorul care e posibil sa fie prea lenes sau chiar dus.(200 ron)
    la mine s-a rezolvat prin curatarea turbinei(250 ron)..acum e ....laser masina. daca ai ceva intrebari si crezi ca te pot ajuta....
    ti-am atasat orientativ logg ul meu.

Ultima editare de un moderator: 21 Dec 2010
  11. katalynn

katalynn 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    alta
    Era iesit furtunul care duce la intercooler, de acolo se auzea fasaitul. Ce bine ca am scapat doar cu atat :rockwoot: . Nu imi dau seama de ce a iesit, poate nu era strans bine colierul, si la plecarea aia "in forta" l-a zburat afara.

12. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Am patit si eu cev de genu` prin vara.Mie mi a puscat furtunasul acela langa admisie(inainte de egr).Tot asa dupa o talpa ,s a auzit cum a puscat:p .Ca urmare fum negru extrem de mult dupa masina , lipsa putere(pe 1 pic de panta cu acc. blana m a depasit un golf3 1.6 de 75 cp:crying:)

13. blajandutu 1st Gear Member

Locație:
    llerida,Spania
    Masina:
    audi,1.9 tdi AFN ,110cai,1997
    Salut ,am o broblema cu mtorul,cand ajunge pe la 100km/h cade turbo.Am curatat turbo,sensori,agr-ul,mi-a mai ramas sensorul G71 din centrala motorului,trebuie sa zic ca este un TDI 1,9 AFN din 1997.Poate cineva sa ma ajute

Am uitat sa zic ca am schimbat si caudalimetrul(masuratorul de fluxul de aer)

Ultima editare de un moderator: 22 Dec 2010
  14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    caudalimetrul? Nu vrei sa vorbesti pe limba noastra si sa spui debitmetru?
    Fa un LOG altfel o sa ajungi sa schimbi jumate de motor pana sa nimeresti piesa problema.

15. blajandutu 1st Gear Member

Locație:
    llerida,Spania
    Masina:
    Ma scuzi ,acum stiu cum sa spun , adica debitmetru,nu are nimic ,este nou,problema este din sensorul din ECU , este modelul care are G71 incorporat in el.As vrea sa stiu daca pot sa-l deschid pe lateral fara sa-l stricsi sa-l curat de vapori de ulei care au intrat in instalatia de aer

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu vad de ce nu. Insa nu cred ca vei rezolva problema in felul asta.

17. blajandutu 1st Gear Member

Locație:
    llerida,Spania
    Masina:
    Am curatat sensorul prin locul pe unde intra furtunul de aer cu alcool si lasat sa se usuce si a functionat o perioada,dar am uitat un timp sa-l verific de vapori si s-a umplut din nou ,asa ca am pus un filtru care s-a montat dupa anul 1998 pe furtunul care merge de la blocul motor la capacul de chuiloasa(respiratorul)si un tronson din furtun trasparent ca sa pot vedea cand se acumuleaza din nou vapori in instalatie.Problema este ca acum nu functioneaza numai cu spalatul cu alcool,si am vazut ca sensorul are un capac lateral.Am inteles ca este asemanator cu debitmetrul,dechide la 5v si la 12v si ca are in constructie niste placi de ceramica,iar daca se poate deschide capacul pe lateral as putea sa-l curat bine.Daca nu pot atunci trebuie sa caut alta cantrala si sa o reprogamez

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sincer, am 2 B5-uri, unul din 98 care nu are senzorul de presiune in ECU ci direct pe tubulatura si e plin de ulei si nu are nici pe dracu, iar al doilea este din 95 care are senzorul in ECU dar habar nu am la ce ii spui tu respirator. Nu inteleg ce are capacul de chiulasa cu presiunea in admisie. Fa si tu o poza ca tare m-ai facut curios.
    Ce spui tu are iz de benzinar care are un furtun de vapori de ulei de la culbutori pe admisie inainte de clapeta de acceleratie...

Ce voiam sa spun mai sus e ca rezolvarea nu e sa il tot curati, ci sa il inlocuiesti. Si mi-e greu sa cred ca nu se gaseste de cumparat separat de ECU.

19. blajandutu 1st Gear Member

Locație:
    llerida,Spania
    Masina:
    Ai un model care are sensorul montat in pam un Aozitie orizontala ,iar al meu este montat in pozitie verticala pe placa de pe ECU.Cu respiratorul vroiam sa zic capacul cu filtru de burete de pe capacul de chiuloasa.Scuza exprimarea,nu stiu prea bine sa ma exprim in termeni tehnici in romana.problema era ca am facut tuningul la maxim si intra vapori de ulei prin tubul de la blocul motor la capacul de la chiuloasa.De acea nemtii au pus fltru la modelele incepand din1998.Am uitat sa zic ca am un A4 avant,1,9TDI,motor AFN de 110cai

20. CristianM

CristianM 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8, 3.0 TDI S-Line, 2008
    Am auzit peste tot (proprietari de Audi, service-uri, etc) ideea de a schimba vitezele dupa 2300 rpm, pentru a tine turbina intr-o functionare optima. Practic, un mers mai sportiv. Astfel, cica se reduce foarte mult depunerea de calamina pe paletele turbinei.

Este reala faza ?

Mai mult decat atat, ce facem cand am o masina automata ?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta