1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. stef 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4, 2.0TDI, 177CP, 2015, Automat
    salut
    eu tocmai am avut o probl. asemanatoare pe care am rezolvat-o de curand. vreau sa multu.. cu ocazia asta si colegilor de pe forum pentru indicatiile care mi le-au dat. solutia mea a fost simpla : am fost la un mecanic care mi-a curatat turbina iar acum masina merge "struna", iar de costat m-a costat doar 630 RON. Bafta tuturor

2. stef 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4, 2.0TDI, 177CP, 2015, Automat
    si eu am avut aceeasi probl.. si a fost de la turbina. am fost de mi-a curatat turbina si mi-a reglat geometria si acuma e ok.

3. eu2005mircea 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A 4, 1.9 TDI/2005
    re

Eu va sugerez sa mergeti in palierul 2200-2900 rot/min.Daca ai computer de bord, iti va spune singurel ce consum ai.In mod normal consumul urbanar trebui sa fie 7.1-9.2......crede-ma ca merg destul de tare .Hamburg-Bucuresti 28 de ore.( in medie 150-170 km/h Germania-Ungaria) si 98 km/h Romania

Ultima editare de un moderator: 23 Apr 2008
  4. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Toate turbinele fluiera, daca nu fluiera inseamna ca nu merge. Eu nu m-am referit la un fluierat ce se aude tare sau te surzeste, dar intre 1800 - 2500 rpm se aude cel mai bine! Si eu trebuie sa o curat si asta o sa si fac cand vine caldura, o sa incerc sa fac si niste poze cand o desfac sa le postez pe forum.

5. Flubber

Flubber 6th Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    Audi A6 2.0TDI CGLD 120kw 163Cp 2014 Multitronic
    surpriza astazi am mers la mecanic mi-a desfacut EGR l-a curatat,mama ce era in el te luai cu mana de par...dar problema mea cu trepidarea la oprirea motorului este din cauza acele "valve"neagra de intra furtunu de la vacuum in ea,cred ca s-a dus garnitura aia ca pierde aer pe acolo si daia face asa iar hurruitul aceela este din turbina nu e ca este infundata ca si a mea nu era infundata ci are joc la axu ala din cap si a spus ca nu se baga la ala...asa ca nu prea am rezolvat nimik...doar ca acum nu mai scoate pic de fum nici dc o turez la 5500 de ture...sunt curios dc se schimba doar clapeta aia neagra din dreapta EGR`ului de are tija aceea in ea....iar cand voi spuneti centrat de turbina va referiti la centrarea axului acela,facandul sa nu mia aiva joc????

Dc stie cineva vrun detaliu care sa ma ajute la rezolvarea problemelor pe care le-am intampinat as fi recunoscator...sau dc stiti vrun service care face asa ceva in apropiera PITESTI`ului sau chiar in Pitesti ar fi si mai bine,,,ca de bani nu mai vorbesc car o sa coste reparatia

6. salexbr322

salexbr322 4th Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    A4 avant
    Turbina se probeaza cu motorul in sarcina. Se merge pe un drum drept in palier si in treapta a III-a de viteza se accelereaza cu pedala la fund (WOT) de la turatia de 1700 pana la 4000. In acest timp un prieten asezat pe scaunul din dreapta cu un laptop in brate si inerfata conectata la masina va citi parametrii dati de vag-com.
    Din aceea am spus ca nu se poate verifica turbina cu cu capota deschisa si un prieten uitandu-se la motor.

7. salexbr322

Locație:
    Galați
    Masina:
    A4 avant
    Din ce spuneau unii zgomotele pot fi cauzate si de partea de comanda a EGR-ului electrovalva N18 (cod 1J0906627 ) care costa cam 160 ron.
    Am inteles ca EGR-ul poate fi anulat fara sa se pericliteze functionarea motorului, ci doar a mediului.

8. Flubber

Flubber 6th Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    M-am interesat la un magazin de piese auto din Pitesti si EGR`ul costa 580 lei acum electro valva asta face parte din EGR sau sau este situata altundeva,ca ma bate gandu sa iau alt EGR nou...dc fac o testare vag-com apare dc accea electro valva este dusa(stricata)????

9. salexbr322

Locație:
    Galați
    Masina:
    A4 avant
    Nu cred ca se vinde tot ansamblu. Am scris mai sus denumirea- N18 si codul piesei.
    Problema este ca s-a dorit eliminarea zgomotului (la unii ca un grohait de porc, la altii ca o broasca) a fost inlocuit EGR-ul si de zgomot nu au scapat.
    Incearca cu ajutorul unui prieten care are o masina similara sa faci plug and play intai la N18 (de la EGR pleaca un fir rosu catre ea si este mai usor de schimbat) apoi la EGR. Zgomotul nu influenteaza functionarea motorului. La o adica se poate anula complet EGR-ul (se baga un surub in furtunul de vacum) cu riscul de a creste consumul in oras cu cca. 1 l/%.

10. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Da apare daca e electrovalva!

11. Flubber

Flubber 6th Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    eu am curatat saptamana trecuta EGR`ul si nu am vazut vrun fir rosu decat 2 furtunase care intra in el: 1 este cel din material textil care intra in partea din dreapta a lui,si mai presis in piesa aceea neagra cu tija(vacuum parca) si 2 furtunul care intra in capu EGR`ului,furtunul acela mai gros putin si se poate vedea fara sa dai capacul de la motor jos

12. kokusoft

kokusoft 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi Q5 Quattro, 2.0 TDI, 190 CP, 2015
    Am fost la un service particular,(ca la reprezentanta incep sa-mi pierd din ce in ce mai mult increderea), si au facut urmatoarele teste:
    - pus pe VAG => presiune prea mare
    - testat cu un pistolet manual de aer cu manometru si furtunas vacuumul => vacuum era
    - testat cu acelasi pistolet valva daca se blocheaza tija pe undeva => nu se bloca
    - schimbat senzorul de presiune aer => presiunea a revenit la normal

In concluzie se poate sa fi fost de la senzorul de presiune, voi testa in perioada sarbatorilor de paste si voi reveni cu informatii

13. blizzard

blizzard Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A6, 2003, 1,9 TDI 131 CP
    Salut,
    Adica senzor presiune aer = debitmetru nu ?? Sa nu inteleaga careva gresit pe aici si sa caute senzorul ala ... :w00t: ca pe cuvantul meu daca o sa-l gaseasca !! :icon_thumright:

14. kokusoft

kokusoft 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Nu stiu daca senzor presiune aer = debitmetru... pe factura scrie "B00281002401-SENZOR"... poate tu stii m-ai bine, totusi eu postez niste poze.

15. blizzard

blizzard Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A6, 2003, 1,9 TDI 131 CP
    Sal,
    Ala intr-adevar pare a fi un senzor, dar eu nu-l am :meeting:
    Sorry ... sau nu l-am vazut. Acum m-ai facut curios. Maine am tema de casa !!

16. salexbr322

Locație:
    Galați
    Masina:
    A4 avant
    Am vazut ca este vorba de o piesa care inglobeaza doi senzori G71 si G72.

17. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Este un senzor de presiune, il avem si noi, intra in acel circuit de aer, tub de plastic, deasupra de motor in partea spre parbriz, se vede si fara sa dai jos capacul de la motor. Cand apar probleme cum a avut kokusoft, principalele cauze pot fi: debitmetru de aer, acel senzor de presiune, turbina infundata sau tija de la turbina blocata sau nu mai face toata cursa. Asa a fost la mine, desi turbina era destul de curata tija culisa doar pe jumatate! Simptomele erau exact ca si la kokusoft.

18. Flubber

Flubber 6th Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    am rezolvat una din problemele mele de la masina si anume aceea cu trepidatiile la oprirea motorului care erau cauzate de piesa aceea neagra de face parte din EGR de are o tija si in care intra furtunul de la vacuum...era garnitura de caucuiu din ea sparta...cum aceea piesa nu vine decat dc cumperi tot EGR`ul nou...am mers la un parc de dezmembrari auto si am luat una cae mergea ca noua,am inlocuit-o si totul este ca nou,acum masina cand o opresc nu se mai clinteste si parca s-a mai diminuat si haraitul aceela de il am intre 1200-2000 de rotatii/min...o sa vad dc acela este sigur produs de turbina cum mi-a zis cineva,pt ca turbina mea are un pic de joc in ax si cica de acolo ar provine...sa vedem dupa sarbatori dc gasesc pe cineva la pitesti care regleaza geometria turbinei sau tre inlocuit aceel ax...oricum sunt destul de fericit ca am rezolvat aceea problema...bafta la toata lumea

SARBATORI FERICITE

19. kokusoft

kokusoft 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    va multumesc pentru sugestii... cand termin vacanta vin cu rezultate...

20. opreanuy_19

opreanuy_19 4th Gear Member

Locație:
    Villarreal ,Castellon ,Espana
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 96 Kw/131 CP
    sal aba19 cred k am aceasi problema p care o ai sau ai avut-o si tu fum mult negru si a inceput sa scada si puterea parca ...ai rezolvat problema ?dak da zi-mi si mie sa stiu la ce si kat sa ma astept

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta