1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    Mai fac si eu o mica completare; pe langa oringuri si sigurante cred ca trebuie schimbat si furtunul pentru ca este uzata partea metalica a acestuia cum a spus si nucugheri. Am efectuat la mine aceasta operatiune dar tot nu etanseaza perfect asa ca pe viitor voi schimba furtunul.

2. Ursy

Ursy 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4, model B6, 1.9 TDI AWX, 2001
    Salutare de 3 zile intampin si eu probleme si tind sa cred ca este turbina. Cand ambalez motorul chiar si pe loc totul merge normal dar cand decelereaza se aude cum "parcheaza" turbosuflanta (cum se opreste din rotit) si scoate un sunet a metal pe metal. Masina trage dar cu o usoara intarziere adica atunci cand o calc pleca greu si deodata fuge de sub mine de parca ar avea nitro. Ma gandesc ca cv tine turbina blocata. Am citit pe forum alte probleme legate de axul descentrat dar la mine trage motorul. Nu scoate fum.

Ultima editare: 15 Noi 2012
  3. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Verifica de urgenta daca palele elicei atinge carcasa,scoate furtunul din gura turbinei pt a avea acces vizual.

4. Ursy

Ursy 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Am ajuns astazi la turbina. Palele se ating de carcasa. :( si cred ca este mai gata, mai ales ca am gasit furtunul de admisie cu aer uns cu ulei, si EGR manjit cu ulei pe langa. Azi dimineata a scos un fum albicios.

Intrebare intrebatoare: este vreun post pe forum (inafara de cel al lui Blizzard) care arata pas cu pas cum trebuie desfacuta turbina, fara sa rup ceva ca nu am gasit.

Ultima editare: 17 Noi 2012
  5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Vezi nu te ajuta pdf-ul asta ?

6. Ursy

Ursy 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Multumesc! mmm ma ajuta dar putin, ma interesa daca pot demonta de pe masina doar turbina fara sa fiu nevoit sa dau jos motorul. Adica am acces la toate suruburile sau sunt vreo 1-2 imposibil de desfacut daca nu desfaci inca ceva.

7. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Motorul nu trebuie sa il dai jos in nici un caz, in mod normal se da jos doar turbina, daca e mai usor eventual cu tot cu galerie, apoi te apuci de demontat turbina in bucati, in pdf e foarte explicit. Mai intai da cu spray degripant din belsug pe toate suruburile care trebuie desfacute , chiar si de doua ori la un interval de 10-12 ore cu 1 zi inainte, abia dupa asta te apuci de demontat. Bafta.
    Se poate sa mai ai de desfacut una-alta ca sa-ti fie mai accesibil pe linga turbina.

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Sunt 3 suruburi de care e prinsa turbina de galeria de evacuare;la 2 ai acces facil,in schimb,unul care e pozitionat in jos,e o adevarata durere in dos sa ajungi la el.

Asa cum a specificat si colegul mai sus,da cu spray degripant din belsug pe suruburi.

9. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    A4 B8 2.0 TDI 2011, Audi A4 TDI-PD 2002 131 CP, Suzuki Swift 2017 1.0, 112 cp
    @Ursy, in plus de asta ai nevoie de cel putin 2 chei speciale, o inelara de 17 crapata pentru conducta care unge turbina( se tine contra ca sa nu se desfaca stutul din turbina) si o inelara tip C de 13 pentru unul din suruburile alea cu acces greu. Daca nu ai mai facut asta si nu ai scule mergi mai bine la un mecanic,( cu rampa sau elevator) sunt multe de desfacut si poti usor sa gresesti, mai ales la montaj!

10. Ursy

Ursy 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Mai intai de a face eu porcarii am fost la service pentru o diagnoza completa si verificarea amanuntita a turbinei. Surpriza turbina era in stare buna si nu avea joc mai deloc (m-am inselat initial) iar palele erau curate si nu atingeau corpul. Respectivul mecanic a bagat un fel de oglinda inauntru pentru o verificare mai buna si nu era nici pala indoita sau rupta.

Ultima editare de un moderator: 27 Noi 2012
  11. cocodrilu1206

cocodrilu1206 1st Gear Member

Locație:
    Izegem
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 100 kv
    salutare
    sper sa ma aflu unde trebuie.
    intentionez sa achizitionez un a6 din 2007 cu motor de 2.0 cu 100kw =136 cp
    dar se aude un suierat daca il turezi un un pic cam panala 1200 turati dupa care dispare si apare undeva la 1900-2000 turati. intrebarea mea este sa fie oare turbina? masina in treapta 1 parca stai pe loc parca nu se demareaza. fum nu scoate deloc. daca poate cineva sa ma ajute.
    multumesc si sper sa fi postat unde trebuie

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Fa un LOG in mers. Pe ghicite nu ai cum sa-ti dai seama. Poate este un furtun spart/fisurat sau o problema de vacuum (trage aer fals), etc. ..

13. ionnutz91bn 4th Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI, 2008, BRE
    Pierdere putere in mers.

Salutari tuturor,

Ma confrunt cu o problema de ceva vreme si nu reusesc nici cum sa ii dau de capat masina mea fiind un audi 2002 awx 131 cp.Problema consta in felul urmator:
    Dau un exemplu in treapta a 3-a.Sa zicem ca vreau sa fac un log in mers(loguri pe care o sa le postez mai tarziu cand ajung acasa) de la 1700 de turatii apas pedala pana la fund,masina se tureaza ,trage(parca nu chiar cum ar trebui) dar la o turatie de 2900-3000 si 3800-3900 are o usoara sacadare,ca si cum ar sta o secunda turbo dupa aceea ar lua-o iar de la 2000 de turatii ,vreau sa mai precizez ca sacadarea nu este neaparat in jurul acelor valori de turatie,acel "STOP" se manifesta cand presiunea in turbo ar fi la o turatie mare si il opreste ceva....nu il lasa sa traga lin motoru.
    Vreau sa mai precizez ca in urma cu 3-4 luni am descoperit intercooleru spart,l-am schimbat dar nu prea imi dau seama de cat timp era spart.Inainte cand intercooleru era spart masina evident nu avea toti caii dar tragerea era lina,fara sacadari.In urma inlocuiri intercoolerului masina trage mai bine ca si cai dar cand presiunea ajunge la o anumita atmosfera sacadeaza o secunda,ca si cum s-ar opri valva vacummului ce deschide tija de la turbo.
    In incercarea mea disperata de a rezolva problema am incepui sa testez masina cu alte componente care ar as fi crezut eu ca ar fi cauzele asa ca am imprumutat un debitmetru un senzor de presiune g71, g72 am schimbat furtunele de la vacumm si am curatat EGR`ul(pentru toate aceste operatii le multumesc frumos membrilor club audi Bistrita pentru marele ajutor;Nucu,Lucian si Horatiu).Debitmetru si senzorii erau buni,in urma curatirii EGR`ului si galerii de admisie se simte o imbunatatire a functionarii motorului dar tot nu scap de acea sacadare la presiune mare in turbo.

Intrebarea mea este daca valva N75 ar putea fi cauza,pentru ca as vrea sa o schimb si neavand de unde sa probez una ar trebui sa cumpar una noua si nu as cumpara daca cineva ar fi sigur ca nu influenteaza cu nimica problema mea sau in cel mai rau caz ar trebui schimbat/curatat turbo.De condus subturat nu e genul meu,poate chiar mai scportiv as zice,nu prea schimb vitezele sub 3000 de turatii.

O alta intrebare ar fi daca injectoarele ar putea fi problema! Pe tester toate sunt in parametru doar al treilea avand +1 dar celelalte sunt pe - pentru a crea un echilibru.

Daca cineva ma poate ajuta cu vreo idee,vreo parere va ascult cu cea mai mare placere si cu multe multumiri.

O zi buna tuturor!

14. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    din experieta iti spun ca N75 nu prea este dar se poate sa ai uzura la vanele de la geometria variabila sau supapa vacumatica de pe turbo e de vina.

15. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Hai cu logul sa vedem cum functioneaza turbina si ce se intampla ;)

16. ionnutz91bn 4th Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Scuzati de intarziere,asa cum am promis am revenit cu logurile.
    Maine o sa probez un N75 si o supapa vacumatica. Sincer axa geometrica din turbo sau cum se numeste avea putin joc, foarte putin, cred ca pana la urma de ce ma tem de aia nu scap. Pana una alta mai astept pareri si sugestii.

Dupa cum se vede si in loguri, la turatiile aproximative de care ziceam ca se manifesta acele sacadari pe ultima coloana D. Cycle MAP creste si scade brusc, de la 57% la 65% si dupa aia iar 57%, acolo ceva nu ii place si din cate stiu D, cycle MAP de pe ultima coloana este N75. Oricum maine revin cu informatii.

O seara placuta!

Ultima editare de un moderator: 26 Noi 2012
  17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    F putin joc in ax este perfect normal;intr-adevar se vede fluctuatia.

Capsula vacuumatica(ciuperca) e k?

18. ionnutz91bn 4th Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Capsula

Nu am desfacut sa vad ce e prin ea tot ce iti pot spune e ca lucreaza usor deci nu pare sa fie defecta,oricum nu pot sti daca isi face cursa pana in capat sau nu.Azi o sa ii fac o proba cu o alta capsula,sper sa fac rost de una.
    Deci de N75 nu se leaga nimeni?

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    N75 e k.

Eu m-as gandi la turbina mai mult si-ti explic de ce:atat timp cat ai avut pierdere de presiune prin intercooler,nu ai simtit cum lucreaza de fapt turbina.O data cu inlocuirea acestuia se vedea de fapt cum lucreaza;asi lua in calcul o curatirea a acesteia.

20. ionnutz91bn 4th Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Turbo

Da....cred ca pana la urma tot acolo ajung,azi o sa fac o ultima incercare cu un N75 si un vaacum daca nu...pe turbo.Ms de pareri,o zi buna.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta