1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ionnutz91bn 4th Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI, 2008, BRE
    Turbo...

Deci am exclus si N75`u...se pare ca turbo trebuie curatat sau schimbat una alta prin el :(..Va multumesc pentru sfaturi,sugestii,idei.

O zi buna!

2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ti-am spus ca N75 este bun,dar stiu ca trebuia sa te convingi si singur.

Parerea mea,e ca vei scapa doar cu o curatire a turbinei pt ca nu agata prea rau,asa ca linisteste-te,nu e un capat de tara ;)

3. d4aniel 1st Gear Member

Locație:
    Dr Tr Severin
    Masina:
    a4, 1.9 TDI , 2002
    Buna seara , vin si eu cu o intrebare pentru cunoscatori .
    Am un audi a4 1.9 TDI, b6 , 131 cp
    Masina nu mai trage deloc , merge fara turbo ,scoate fum alb pe toba si ulei , spatele masinii sa umplut de stropi de ulei .
    Am fost la 2 mecanici care au zis ca trebuie schimbata turbina ca nu se mai poate repara, fara sa o desfaca sa vada ce este in ea.

Se poate sa fie totusi blocata ? si sa nu fie nevoie de schimbare sau de reconditionare ?

Astept raspuns
    multumesc

4. hadallex

hadallex 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi Q5 FY, 2.0 TDI DETA, 190 cp; Ex: Audi A6 4F2, 2.0 TDI; Ex.: Audi A6 C5, 1.9 TDI-AVF.
    E clar ca turbina e varza. In principiu se poate reconditiona dar nu cred ca se merita. Mai bine dai 2000-2200 lei pe una noua si o ai pana duci masina la fier vechi decat sa dai 1200-1300 lei pe reconditionare care o sa tina maxim 70 de mii de km.

5. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Dacă merge unde trebuie, turbina recondiționate este defapt turbina noua cu capace vechi și originala Garett depinde de vânzător. Eu recomand pe Cipos. Am cumpărat și eu turbina vnt17 de la el și a montat capacele la ea în fata mea. Nu e reclama, e doar un feedback pozitiv :)

6. BV19MAX Guest

Pentru reconditionari ii recomand pe cei de la Robnec din Bucuresti. Sunt printre singurii care iti dau inclusiv fisa de echilibrare a turbinei si ofera garantie reala. Urmeaza sa trimit si eu o turbina la ei doar pentru schimbat segmenti (scapa ulei) si echilibrat. Mi-au zis ca ma costa 500 de lei toata treaba daca nu trebuie sa schimbe axul, turbina sau compresorul. Pe ebay kitul de segmenti si flanse este 54 lire. Plus transport ajunge pe la 65-70 si nu include echilibrare si toate cele, asa ca prefer sa o trimit la ei.

Ultima editare de un moderator: 15 Dec 2012
  7. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Corect!

Colegul,schimba de urgenta turbina si nu mai circula cu masina asa,sa nu patesti altele!

8. vaaly

vaaly 2nd Gear Member

Locație:
    sebes
    Masina:
    A6 Allroad BiTdi
    Log cu acceleratie (VCDS)

Salut, ati mai facut cineva log-uri cu acceleratia ?
    Uite aici log-ul meu pentru a4, 1.9 tdi avf quattro

9. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 2006 audi a6 4f 3.0 Tdi 2011
    Salut! A curatat cineva turbina?

10. Ursy

Ursy 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4, model B6, 1.9 TDI AWX, 2001
    Vezi ca a mai fost postat despre pasii de urmat la curatarea turbinei, e un document .pdf. Si eu am aceiasi problema dar pana nu se incalzeste un pic afara nu fac nimic.

11. d4aniel 1st Gear Member

Locație:
    Dr Tr Severin
    Masina:
    a4, 1.9 TDI , 2002
    Am rezolvat cu turbina , am gasit la dezmembrari pe un Pasat , avea 107 mii mile , 750 lei , joc in ax foarte putin . Trage , nu mai are probleme .
    Cea veche era praf , avea un joc foarte mare .

12. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    salut, care ar fi problema mea, am cautat pe google si am gasit pe rossteck, dar nu prea inteleg , poate imi explica cineva mai simplu.

013128 - Control Circuit for Controller for Turbocharger 1 (J724): Electrical Malfunction
    P3348 - 008 - Implausible Signal - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00101000
    Fault Priority: 0
    Fault Frequency: 3
    Time Indication: 0

Freeze Frame:
    RPM: 0 /min
    Torque: 0.0 Nm
    Speed: 0.0 km/h
    Temperature: 67.5°C
    Duty Cycle: 80.9 %
    Voltage: 12.08 V
    Duty Cycle: 0.4 %

000565 - Boost Pressure: Regulation Range not Reached
    P0235 - 001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00110001
    Fault Priority: 0
    Fault Frequency: 1
    Mileage: 210675 km
    Time Indication: 0
    Date: 2012.12.18
    Time: 13:20:25

Freeze Frame:
    RPM: 3780 /min
    Torque: 374.4 Nm
    Speed: 94.1 km/h
    Absolute Pres.: 2244.0 mbar
    Absolute Pres.: 1315.8 mbar
    Mass Air / Rev.: 669.8 mg/str
    Temperature: 9.0°C

13. BV19MAX Guest

Prima iti spune ca ai defectiune in circuitul de control al turbinei (Electrovalva sau probleme la cablaj/mufa).
    A doua spune ca nu a putut regla presiunea in turbina si aceasta a depasit limita superioara (Posibil fie din cauza ca turbina este imbacsitasi ai vanele blocate fie datorita circuitului de control, adica fix prima eroare).

Edit: Ambele erori sunt intermitente, asta inseamna ca au aparut random si nu se intampla mereu.

14. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Masina:
    merci mult de rapiditate, m-am mai linistit un pic, maine ma apuc sa curat toate mufele de acolo, la mine inainte sa-mi vanda masina au schimbat turbina cu una reconditionata, si mufa care sta deasupra ori a fost rupta ori crapata caci este siliconata toata si nu imi place cum sta pentru ca este foarte fragila. masina o am de un an dar pana acum 2 saptamani nu mi-a facut asa ceva, astazi a fost a doua oara dupa ce mi s-a intamplat cu o saptamana in urma.

Ultima editare: 18 Dec 2012
  15. raimund22 2nd Gear Member

Locație:
    Gjøvik,Norvegia
    Masina:
    Audi A6 4F 2.7TDI Qattro 180CP 2007
    Buna,
    Am un tacanit/zgomot la turbo depistat de mine prima oara si apoi confirmat de cei de la service. Au zis ca trebuie sa schimb turbo si sa fac service total la motor prim schimbarea uleiului, filtru de ulei-aer si bujii. Dupa toate astea facute la masina am avut acelasi sunet de tacanit si in noul turbo. Am zis ca nu se poate, m-am dus la ei si am zis ceva nu ii in regula. Au zis, schimba si regulatorul pentru turbo, pe care l-am schimbat, dar nici asa nu inceteaza acel tacanit in turbo
    Nu mai stiu ce sa zic ca ar mai trebui facut. Vreau sa ma indrumati voi ce sa mai fac sa dispara acel sunet.
    Chestia este ca: daca scot mufa de curent care este la regulator nu mai face acel sunet, cum o bag si se clipseaza la loc, incepe sa faca din nou acel sunet.
    Va multumesc si astept raspunsul la problema mea.

Uitati-va cum face :( sa nu va ganditi ca nu are motorul ulei :). Este exact la nivel

http://www.youtube.com/watch?v=p0I_1sAW8cw

Mai jos este turbo cel vechi dar si dupa schimbarea cu cel nou la fel face. :(

http://www.youtube.com/watch?v=MDkKsM3u2cI

Ultima editare de un moderator: 22 Dec 2012
  16. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Masina:
    Salut , revin din nou, acum mi se intimpla mai des ca imi ia din puterea motorului - cind in mers ori in mers. Cind nu are putere nu se aprinde nimic in bord si pot merge asa mult timp, dar daca o pun pe manual si o fortez un pic incepe a palpai spirala. Daca sta oprita pe un timp isi revine si merge bine, dar am observat ca daca ma opressc si opresc motorul scot mufa de la turbina si o pun la loc isi revine imediat. Priza care iese din turbina cred ca a fost rupta caci este siliconata toata imprejur, si mufa cind o bag nu se capseaza si se scoate usor fara nici o surubelnita, sa fie oare problema de la contact rau, erorile le am postate un pic mai sus. Masina cind nu are puteri motorul are un sunet ca un huruit , un tembru de sunet jos, cum scot mufa si o pun la loc are imediat sunetul ala rotund.

17. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    raimund22
    Esti sigur ca ti-au schimbat turbina ? Da jos furtunul de pe admisie la turbo si verifica cu mana daca nu cumva are joc axul la turbo. Din filmulet nu arata a turbo nou. Ulei nu mananca ?

18. raimund22 2nd Gear Member

Locație:
    Gjøvik,Norvegia
    Masina:
    Audi A6 4F 2.7TDI Qattro 180CP 2007
    In acel video atasat mai sus este turbina veche, care a fost inlocuita cu una noua care face la fel ca cea veche. S-a schimbat si regulatorul sau cum ii se zice corect si face la fel ca si turbina veche.
    Motorul la 260.000 de km merge bine si cere ulei normal, ca si in cartea masini zice ca consuma. Turbina veche a fost inlocuita deoarece ziceau ca are joc axul in turbo. Au pus asta nou si la fel face.
    Ma gandesc la ipoteza sa nu fii pus turbina reconditionata si mi-e sa mi-l fii bagat ca a fost nou :(.
    Crede-ma, dupa ce am bagat aproape de 2.000 euro in ea, vin sarbatorile si trec anul cu ea asa :(.
    Am schimbat ulei, filtru ulei-aer, buji, turbo, regulator, am facut cum mi s-a zis deoarece au spus ca doar asa pot primi garantia pe noul turbo.

19. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 2006 audi a6 4f 3.0 Tdi 2011
    Nu cred ca e turbina....trage bine motorul? face fum?Dupa sunetul pe care il face,parca ar fii ceva slab...se aseamana cu zgomotul de volanta,cand e pe duca,poate ca gresesc... o sa ascult mai bine

20. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Exact acelasi zgomot l-am avut si la motorul meu,si provenea de la unul din suruburile care fixeaza flansa din spatele turbinei,inainte de flexibil.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta