1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Andrei, trebuie sa respecti efectuarea logului pentru ca altfel nu se pot interpreta acei parametrii, dupa ce alegi canalele 003, 010 si 011 , cu a treia, tii pedala apasata la fund (100%) de la 1700rpm pana cind iei limp mode.
    Iar eroarea trebuie sa arate ceva de genul "17695" nu doar un "5". Copiaz-o asa cum apare pe vag dupa ce o salvezi.

2. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    Am desfacut turbina sa o curat si am gasit 3 vane ale geometriei strambe, nu stiu din ce cauza, insa axul este in regula. Am cumparat de la un magazin o geometrie noua, s-a potrivit dar acum masina nu mai trage decat dupa 3000 rpm. Abea pe la 3500 ajunge pana pe la 1.28 din 1.34 cat ii cere ecu. Pana acum turbina facea presiune ok, cateoata peste si lua limp. E posibil ca geometria aftermaeket sa fie problema? Mentionez ca la actuator nu s-a umblat, n75 lucreaza.

Atasez si 3 log`uri

Ultima editare de un moderator: 11 Mar 2013
  3. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    "Mentionez ca la actuator nu s-a umblat"
    Sa fie de aici problema? Nu trebuie reglat functie de geometrie daca se schimba?

4. andrei_f 2nd Gear Member

Locație:
    Petrosani
    Masina:
    Audi A6, 1,9TDI, AFN, 1998
    Salut nucugheri, sper ca de data asta am reusit dar orice as face nu pot sa trec de 3000-3200 de ture.

5. masimo

masimo Silver Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI with REVO Stage 3 DPF Bypass Software,VW Touareg 3.0 TDI,2011
    Trebuie reglat in parametrii optimi actuatorul,obligatoriu.

6. andrei_f 2nd Gear Member

Locație:
    Petrosani
    Masina:
  7. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    Azi am schimbat iar geometria, am pus una sh masina parca trage mai bine, insa tot nu ajunge unde trebuie. Sa incerc cu un alt N75?

8. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    E mai bine acum, dar tot nu e cum trebuie, tot tarziu intra in parametrii. Poti incerca si cu alt N75.

9. andrei_f 2nd Gear Member

Locație:
    Petrosani
    Masina:
    Salut, la mine trebuie alta turbina?

10. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Andrei, e mare presiunea la tine, sigur turbina necesita o curatare macar (sper sa nu fie nevoie de schimbare). Totusi daca ai posibilitatea, inlocuieste debitmetru si N75 sa vezi daca are acelasi comportament (intr-o mare masura cred ca asa va fi) si abia apoi da-o jos si mergi cu ea la doctor.

11. andrei_f 2nd Gear Member

Locație:
    Petrosani
    Masina:
    Multumesc, debitmetrul si N75-ul le-am schimbat cu unele second...nu stiu cat costa unele noi. Turbina a curatat-o un mecanic din zona, de doua ori, si tot asa face. De la a doua curatare fluiera, chiar si la relanti...

12. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    e posibil sa mi se para, dar e posibil ca atunci cand dau in pedala treptat sa traga mai bine decat atunci cand o calc in blana?

13. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    Se poate ca MAP sa arate valori aiurea? Azi am mai scurtat tija acuatorului cu circa 0,5 mm si presiunea tot n-a ajuns la cat cere ecu dar masina trage foarte bine..

14. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    La ce te referi cand zici "Se poate ca MAP sa arate valori aiurea?"
    Oricum nu trebuie sa fie exact cat cea software, in parametrii e intre 2.100-2.600mbar la AVF.

15. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    Ma gandeam ca turbina face in sine presiuunea ceruta de ecu, insa nu mi-o arata pe vag cum trebuie. Incerc sa imprumut un map, fac un test, daca e la fel mai scurtez putin tija actuatorului si daca nici atunci nu e ce trebuie, o las asa ca oricum face treaba.

16. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca valoarea pe MAP e cu putin mai mare decat presiunea facuta de turbina, poti sa scurtezi inca putin tija cu senzorul tau, citeste bine.

17. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    andrei f eu am schimbat N75 cu una din dezmembrari la 1oo ron si a mers o luna, pe urma am luat noua Pieburg cu 180 ron.

18. andrei_f 2nd Gear Member

Locație:
    Petrosani
    Masina:
    Salut flbogdan, de unde ai cumparat? Eu m-am uitat pe net si e 300-350ron una.

Ultima editare: 15 Mar 2013
  19. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    andrei_f ti-am lasat pm cu link-ul catre una la acel pret. Mie personal imi trebuie cea cu 165 lei :D.

Apropo.. aveti idee ce diametru interior trebuie sa aiba furtunele de vacuum? Eu le-am schimbat acum ceva vreme pe ale mele cu unele Gates, dar nu stiu daca sunt de vacuum sau retur de la injectoare. Imi e sa nu fie prea subtiri si sa nu am debit suficient de vacuum..

Ultima editare: 15 Mar 2013
  20. andrei_f 2nd Gear Member

Locație:
    Petrosani
    Masina:
    Mersi DeViAnS dar nu cred ca se potrivesti la AFN. Stii cumva cum se poate verifica daca e buna?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta